Şimdi Ara

CHORD Carnival Silverscreen Speaker Cable

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
5
Favori
13.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Özellikle Hi-Fi alanında,hoparlör kablolarının önemini birçoğunuz biliyorsunuz.Kablo anlamındaki değişikliklerde alınan sonuçlarıda kiminiz tecrübe etmiş/ediyor kiminiz ise konu ile alakalı platformlarda okumuşsunuzdur.
    Birazdan bahsedeceğim ve başlıkta yer alan Chord Company e ait ödül almış Carnival Silverscreen kablolarıma 3 hafta önce kavuştum.Ancak düğün telaşımdan ötürü bir türlü heyecanlanarak baktığım paketi açıpta ve hatta sistemimi kurupta denemeler yapamamıştım bundan 2 gün öncesine kadar
    Bunun evvelindede sistemimde mt.si 2,5 - 3 TL arasında ,oto müzik sistemlerinde kullanılan kablolar kullanmakta ve herhangi bir farklı kablo tecrübesi yalamamıştım.Farklı sistemler dinlememe rağmen kablolar benim konuya olan tecrübemden ötürü hep arkada kalmıştı.Malum yüksek rakamlı ekipmanlar karşımda dururken hiç aklıma kabloların türü gelmemişti ki o kadar önemli olduğunu bildiğim halde

    Şuanda bir makinam olmadığı için resimler ile başlayamıyorum kabloları anlatmaya ancak kısa zaman içerisinde resimlerde eklenecek.Hatta resim demişkende fotoğraf makinalarına bir anda ilgim oluşmaya başladıYeni bir virüs hisseder oldum.Hele birkaç makinayı yakından görme şansım olunca ki bu konuda sıfırım,beni cezbetti doğrusu.

    Sistemimi yaklaşık 3-5 gün önce kurabildim.Özellikle acele ettim ki yeni kabloların ne olduğunu anlayabilmek adına kulağımı eski olan kablolarımla tazelemek istedm.DTS kayıtlardan birkaç müzik devamlı açık kaldı.Öyleki daha önceden kablo tecrübem olmadığından ve sistemimin çözünürlüğünün düşük olmasından dolayı hissedebileceğim farkın düşük olacağını düşünüp en ince detaylara kadar ezberledim parçaları.Dİnlerkende keyif aldım ayrıca.

    Derken artık Chord Carnival kabloları bağlamanın zamanı geldi diyerek paketinden çıkardım.Daha önce banana plug da kullanmamıştım.Kablo uçları Chord marka banana pluglar ile sonlandırılmış durumdaydı.Biran önce avr ve 9.6 ların binding post larındaki kapakçıkları çıkardım ve kolay bir şekilde kabloları bağladım.Plug oldukça işe yarar ve tavsiye ederim kullanım kolaylığı anlamında.

    Tüm bağlantılar yapıldıktan sonra DTS kaydımı CD üzerinden oynatmaya başladım.Kayıt Hotel California-Eagles a ait sürekli dinlediğim bir DTS.

    9.6 lardan ses gelmeye başladığı an büyük bir şaşkınlık ve sevinç hakim oldu bendeÖyleki parçanın giriş kısmına dikkat edemedim bile.Neyi kontrol edicektim ya bi sn falan:)tekrar başlattım parçayı.9.6 ların sadece bir stereo anfi ile değişeceğini düşünüyordum.Bir kablo değişikliği ile ki benm sistemimden bahsediyorum(düşük çözünürlüklü)böyle bir fark aklıma dahi gelmezdi.
    9.6 lar sanki daha önce uykulu bir hali varmış fakat kablodan sonra çok kaliteli bir uykudan uyanmış dinç bir hal aldıDedim bunlar birazdan koşmaya başlıcak.Çok dinamik,canlı ve en önemlisi detaylara tamamen hakim bir hal aldı.

    Daha öncesinde alt seslerin boğduğu orta sesler tamamen açığa kavuştu.Aynı zamanda alt seslerin uğultusu kesildi ve ses dinamik ve duru çıkmaya başladı.Sanki mp3 ile DTS kayıt arasındaki fark gibi.Kayıp ses yok.

    Eski kablolarım ile dinleti yaptığımda genel olarak hop.lerimin varlığını hissederken,şu anda doğru konumda oturup dinleti yaparsam sahne olgusunu algılayabiliyorum.

    9.6 larıma ilk günden beri hayrandım.Bu kablo değişikliği ile kendisine bir kez daha hayran bıraktı.Bu hayranlığım,imkanlar dahilinde oluşturulan ekipmanlarımın birlikteliği için tabikide.

    Kablo ile ilgili daha yorumlar paylaşabilirim.Şuanda tecrübesizliğimden ötürü belki yeteri kadar detay anlatamamış olabilirim yada eksik ifade etmiş olabilirim.Bu anlamda kusuruma bakmayın.Ama netice itibari ile bu kablo benim sistemimde ses anlamında daha dinamik,alt sesler kontrollü,daha duru ve canlı etki yaratırken,memnuniyet anlamında ise (yine kendi sistemim üzerinde)olumlu değişim göstererek hayran bıraktı.

    Bu değişiklikten dolayı aldığım keyifi ve duyduğum menuniyeti gerek paylaşmak,gereksede birkaç arkadaşımın bu kablo ile ilgili yorumumu beklediklerinden sizlere böyle bir başlık açmak istedim.

    Sevgiler...







  • öncelikle güle güle kullanmanı dilerim.fiyatı nekadar acaba?birde sormak istediğim,bende pio wsx-d711 ve wf 10.7 kullanıyorum tabi sıradan bir kablo ile,bu tür bir kablo ile seste yüzde kaç bir iyileşme elde etmiş olurum,streo ağırlıklı ve orjinal cd kullanıyorum,.
  • Teşekkür ederim.

    Futureshop.uk satın alındı.Fiyat olarak iki ucuda chord banana plug ile sonlandırılmış 2x2 Chord Carnival 36.60 Pound bir ücret ödendi.Tabi farklı kablolarda sipariş içerisinde yer aldığından birde kargo ücreti vardı.Ama kablonun salt fiyatı bu idi.

    Yukarıdada kısmen kabloyu tanımlamaya çalıştım ama kısacası Chord carnival dinamik,açık ve duru ve birazda parlak çalan bir kablo benim için.Tabiki bir pişme sürecinin olduğunu düşünürsek bu parlaklık biraz daha oturacaktır diye düşünüyorum.
    Bu özelliklerinden haberdar değildim açıkcası.Yorumlar vs okudum ama bu tür bir tanımlama okumamıştım.Bu özelliği sayesinde 9.6 larımın eksikliğini gidererek bana olumlu etkiler bıraktı.

    10.7 ler 9.6 lardan daha açık ve parlak bir sese sahip olduğunu düşünürsek üst seslerde rahatsızlık verecek düzeyde bir performans verebilir diye düşünüyorum.Kablosuz halde iki hop. arasındaki bana rahatsızlık veren 10.7 lerin açık ve alt seslerdeki yoksunluğuydu 9.6 lara göre.Bu yüzden tavsiye etmeyebilirim ama bizzat denemediğim için 10.7 lerde kesin bir şey söylemem mümkün değil.Belki bahsettiğim parlaklık sizin dahada begenmenize sebep olabilir.

    Diyorum ya 9.6 larda bu performansı,kullandığım 919 avr ın belki 2-3 üst modeli ile avr ile kullansam beklemezdim açıkcası.Bu etkinin neden böyle olduğunuda anlamış değilimSanırım ilk kullandığım kablolar berbat ötesi birşeydi




  • hayırlı olsun, kablo çok güzel, çok aradım ikinci elini ama bulamadım. Bu futureshop olayınada benim aklım ermiyor. nasıl satın alınıyor, nasıl geliyor bilmiyorum. Hatta interconecta'ini de almak istedim ama beceremedim.

    Sen interconect' de aldın mı?
  • Saolasın

    Bende moster audio connect olarakta kullanmadım henüz onu.Zati çok kaliteli değilde.Ama kablolardan çok memnunum açıkcası.

    Futureshop.uk tavsiye ederim kesinlikle.Yurtdışı alışverişi bana hep garip gelmiştir netten ama bu biraz tesadüfi bir alışveriş oldu benim için saolsun nişanlım sepeti ok lemişBen fiyat hesaplamak için ürünleri sepete koyuyorum.Genel toplam ne çıkıyor diye bakarken böyle güzel bir hediye almış oldum
  • Chord Crimsonplus interconnect kabloyu ve QED banana ları futureshop.uk dan almıştım. Yurtdışı olarak ebay'dan da alışverişim oldu. Paypal kullanarak ödemeleri yapıyorum ve sorunsuz geliyor. Alışveriş işlemi çok basit, tavsiye ederim.
  • Bende de monster 400 MK ll var interconect var. Qed' in resimdeki kablosu whathifi tarafından 5 yıldız ile ödüllenderilmiş, monster ile kıyaslandığında ortaya ne çıkar, 2 çift almayı düşünüyorum ama satın almaya değermi bilmiyorum.

    2 çift interconect ile hoparlör kablosunun kargosu ne tutuyor Türkiye için.

     CHORD Carnival Silverscreen Speaker Cable


    buda senin chord

     CHORD Carnival Silverscreen Speaker Cable




  • Futureshop tan sipariş girildiğinde kargo için 2 seçenek var. Ucuz olanı seçtim.

    Postage & Packing (1st Class)
    Turkey: 1660 g £23.99

    FedEX Express International Priority
    FedEx International Priority : 1660 g £59.99

    Sipariş içeriği alttaki gibi oluyor. Hoparlör kablosunu 2.5 mt x 2 ad. seçtim ve uçlarını banana ile sonlandırdım. 2 adet 1 mt lik interconnect ekledim.
    Toplam tutar kargo dahil £125.23

    Check Your Order
    Your Order (Change Order)
    2 x QED Performance 2 Stereo Audio Cable 1m*** £59.98
    2 x Chord Carnival SilverScreen Speaker Cable
    - Termination: Both Ends
    - Plugs: Banana (Chord)
    - Length: 2.5m £41.25
    Postage & Packing (1st Class) ( Turkey: 1660 g): £23.99
    Sub-total: £125.23
    Total: £125.23
  • Interconnect de speaker kablosu kadar önemli.İllaki fark olacaktır qed ile.Hatta bence bu fark olumlu dahi olabilir monster ile kıyasladığında.Ama bu tamamen benim tahminim.Belki monster beklenmedik bir kalite ile öne çıkabilir bilemem.Kablo bu neler verebileceğini akıl dahi edemem tecrübeyi yaşadıktan sonra:))

    Birde futureshop.uk den ben euro bazında sipariş geçtim.3-5 lira kadar daha ucuza denk geliyor aynı ürünlerde ama güncel hesap yapmak daha sağlıklı.

    DTS dostum,şuanda frontlar için hangi kabloyu kullanıyorsun?
  • 125 pound tutmuş gümrüğe takılabilir ikisi aynı anda sipariş edilirse
  • Benim sipariş 115 € kargo ücreti dahil.Bunun 25 € kargo.90 € ürün fiyatı ediyor.Fakat ürün paketinde ücret olarak 95 € yazılmış.Bu yüzden herhangi bir sıkıntı olmadı.Bunu sipariş aşamasında belirtirseniz sıkıntı olmayacaktır.Ayrıca kargo ücreti ürün ücretinden düşülüp kalan tutarın gümrüğe uygun olup olmadığına bakılır.

    Bu sipariş çapraz kurda 137 € eder.Sitenin kednisinde 132 lere falan düşebilir maximum.Bunun 26 € su kargo olsa 100 € nun üzerinde bir sipariş olur yinede.Ancak not ile belirtilirse hiçbir sıkıntı olmaz.Gerçi 150 € ya kadar diye birşey okumuştum biryerde ama önemsememiştim detayları.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rdegerli

    Interconnect de speaker kablosu kadar önemli.İllaki fark olacaktır qed ile.Hatta bence bu fark olumlu dahi olabilir monster ile kıyasladığında.Ama bu tamamen benim tahminim.Belki monster beklenmedik bir kalite ile öne çıkabilir bilemem.Kablo bu neler verebileceğini akıl dahi edemem tecrübeyi yaşadıktan sonra:))

    Birde futureshop.uk den ben euro bazında sipariş geçtim.3-5 lira kadar daha ucuza denk geliyor aynı ürünlerde ama güncel hesap yapmak daha sağlıklı.

    DTS dostum,şuanda frontlar için hangi kabloyu kullanıyorsun?

    Stereo kablo olarak Alman malı Nuovo Giorgio lll kullanıyorum. Dehşet bir kablo detay ve gövde harika ama kalın ve sistem arkasına gizlemek mümkün değil, 2 cm kadar kalınlığı var

    İstiyorum ki hop. standtlarının içinden gizli bir şekilde geçsin ve hiç gözükmesin, satmayı düşünüyorum zaten. Resimleri


     CHORD Carnival Silverscreen Speaker Cable
     CHORD Carnival Silverscreen Speaker Cable




  • Konuyu özetlersek,

    2 çift QED Performance 2 Stereo Audio Cable 1m............. 71.98 pound
    2 x 2,5 m Chord Carnival SilverScreen Speaker Cable....... 49.50 pound... (çift taraflı banana)
    .............................................................................. 25.00 posta masrafı
    +
    ........................
    146.48 pound




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d.t.s. -- 6 Temmuz 2011; 15:09:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D&T&S

    Konuyu özetlersek,

    2 çift QED Performance 2 Stereo Audio Cable 1m............. 71.98 pound
    2 x 2,5 m Chord Carnival SilverScreen Speaker Cable....... 49.50 pound... (çift taraflı banana)
    .............................................................................. 25.00 posta masrafı
    +
    ........................
    146.48 pound








    Aslında 2 parçada sipariş vererek gümrük konusunda kendini garantiye alırsın.Bu durumda 2 kez kargo masrafın olur.

    Ama ben senin yerinde olsam,gümrük riskini alırım.Gümrük e takılmayabilir.Varsayalımki takıldı,bu durumdada %20 vergi ödersin.Buda 2. kargo bedelinden biraz yüksek olacaktır ama takılmama riskini almak adına bence %20 vergi ödemeyi tercih ederim.

    Kaldıki sipariş detayında paket üzerindeki ücret kısmında 100 €-$ yada pound altında bir rakam yazmalarını isteyebilirsin ki bu durumda konti garanti sorunsuz sende olur

    Aslında 2 parçada sipariş vererek gümrük konusunda kendini garantiye alırsın.Bu durumda 2 kez kargo masrafın olur.

    Ama ben senin yerinde olsam,gümrük riskini alırım.Gümrük e takılmayabilir.Varsayalımki takıldı,bu durumdada %20 vergi ödersin.Buda 2. kargo bedelinden biraz yüksek olacaktır ama takılmama riskini almak adına bence %20 vergi ödemeyi tercih ederim.

    Kaldıki sipariş detayında paket üzerindeki ücret kısmında 100 €-$ yada pound altında bir rakam yazmalarını isteyebilirsin ki bu durumda konti garanti sorunsuz sende olur

    Bu arada Nuovo Giorgio lll için istediğin rakam nedir?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rdegerli


    quote:

    Orijinalden alıntı: D&T&S

    Konuyu özetlersek,

    2 çift QED Performance 2 Stereo Audio Cable 1m............. 71.98 pound
    2 x 2,5 m Chord Carnival SilverScreen Speaker Cable....... 49.50 pound... (çift taraflı banana)
    .............................................................................. 25.00 posta masrafı
    +
    ........................
    146.48 pound








    Aslında 2 parçada sipariş vererek gümrük konusunda kendini garantiye alırsın.Bu durumda 2 kez kargo masrafın olur.

    Ama ben senin yerinde olsam,gümrük riskini alırım.Gümrük e takılmayabilir.Varsayalımki takıldı,bu durumdada %20 vergi ödersin.Buda 2. kargo bedelinden biraz yüksek olacaktır ama takılmama riskini almak adına bence %20 vergi ödemeyi tercih ederim.

    Kaldıki sipariş detayında paket üzerindeki ücret kısmında 100 €-$ yada pound altında bir rakam yazmalarını isteyebilirsin ki bu durumda konti garanti sorunsuz sende olur

    Aslında 2 parçada sipariş vererek gümrük konusunda kendini garantiye alırsın.Bu durumda 2 kez kargo masrafın olur.

    Ama ben senin yerinde olsam,gümrük riskini alırım.Gümrük e takılmayabilir.Varsayalımki takıldı,bu durumdada %20 vergi ödersin.Buda 2. kargo bedelinden biraz yüksek olacaktır ama takılmama riskini almak adına bence %20 vergi ödemeyi tercih ederim.

    Kaldıki sipariş detayında paket üzerindeki ücret kısmında 100 €-$ yada pound altında bir rakam yazmalarını isteyebilirsin ki bu durumda konti garanti sorunsuz sende olur

    Bu arada Nuovo Giorgio lll için istediğin rakam nedir?

    Sevgili Rdegerli dün gece itibariyle bende senin kullandığın 2 x 2,5 m Chord Carnival SilverScreen Speaker Cable dan,aynı siteden sipariş etmiş durumdayım.Kaç günde ulaştı kargo eline?




  • Benimki 8 günde ulaştı elime, gerçekten güzel bir kablo ve kesinlikle duyulabilir bir fark oluyor seste. Bende önceki inakustik kabloya göre daha tane tane ve keskin bir ses aldım, hatta şöyle tarif edeyim aynı parçayı daha yavaş dinliyormuş gibi hissettim. Şimdi de yine Chord un Crimson Plus ara kablosundan almayı düşünüyorum. Bu arada bütün kabloları tek sefer de almanın pek bir artısı yok, benim 2x3m Chordlar için 10€ kadar çıkan kargo ücreti, ara kablolarıda ekleyince artan ağırlık nedeniyle 16€ ya falan çıkıyor. Yani ayrı ayrı kargo da sadece 10+10=20€ -16€ = 4€ kadar bir fazla ödeme sözkonusu. Bence gümrük riski almaya değmez..
  • Sertaç dostum kablolara el atmışsın anlaşılan. Hayırlı olsun iyi de etmişsin.
    Rdegerli yine kayıp 3-5 aydır ses yok
  • bu aralar ps3 forumlarına takılıyor
  • iyice oyuna verdi kendini yani
  • Sagol Aticus, son olarak bir pikap ekliyorum sisteme pek iddialı bir şey değil keyif amaçlı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.