Şimdi Ara

Chopper motor sürmek istiyorum yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar elimde kanuni Tiger 250 var babam aldı ama garajda bos bos yatıyor yaş 17 boy 1.82 kg73 bir kaç kere scoter sürmüslügüm var ama böyle bir motora gücüm yeterli bilmiyorum. Geçen çalıştırdım dedim ve zor hareket ettirdim 190 kg motor 2-3 metre sonra istop ettirdim. Şehir içinde kullanacağım okula git gel yapacağım sizce kullana bilirmiyim elime scoter verseniz süremez unutmusum 4-5 gün denesem trafiğe çıkabilirsiniz sizce birde cok toy gözükmek demi motorda. Aldığımız adam baya özenmiş orjinal boyayı kazıtıp üstüne ateş kırmızısı -turuncu rengi bir boya artırmış ve aksesuarlar zenginleştirmiş ayaklanma yanında aynalar,çoklu lambalar,arkadaki metalci çanta vb motor baya salam yakıyor ama sürebilşrmiyim sizce tecrübesi olanlar yorum yapsın kısacası ilk motorum olucak şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi randyman -- 16 Şubat 2016; 14:08:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Süremezsin çünkü,
    - Tecrüben yok, o motora hakim olman çok zor.
    - Tahminim A2 ehliyetin yok.
    - Motor bir acemi için çok ağır.
    - Okula gitmek için hiç de pratik değil.
    - İlk motorun olamaz.
  • Bende uzak durman gerek diye düşünüyorum ,

motor işini biraz daha ciddiye almak gerekli ,

eğitim al yada gerçekten eğitim veren bir sürücü kursuna yazıl , yaşın itibari ile a2 alabilir misin bilmiyorum , bacağının üzerine düşürüp bilekte yada bacakta kırık oluşabilir dikkat et ,
  • -haklısın tejrübem yok
    -:) ehliyet te tok
    -üstüme yatsa 10 dk kaldırmaya uraşırım
    -okul 6 km uzakta

yorumun için saol bende senin gibi düşünüyorum amaa içim içimide kemiriyor ne yalan söyleyiyim ehliyetsizlik saten başa bela tamamiyle napcm bilmiyorum belki 1-2 kere sürmeye denerim sonra olmadı garaja postalarım yada sattırada bilirim
  • Birincisi o motor 190 kilo degil 150 kilodan fazla degildir benimde babamda hyosung gv 250 var bende kullaniyorum cok nadiren sana tavisyelerim var bi pazar gunu bos alana git baya kendini gelistir ordaa egitim almana gerek yok cok guclu bir motor degil o dedigim gibi bos bir alana git 2 saatini orada gecir sonra yavastan mahalle aralari derkrn trsfige cikmaya basla 1 haftada anlarsin motoru ama 60 km yi gecmemeye bak ilk bi hafta araclarun aralarindan gecme motoru araba gibi dusun bende suremiyordum tam olarak dediklerimi yaptim sana simdi 6 aydir motor bizde baya atlattim diyebilirim acemligi tekerin duz bassin allaha emanet.

• açrap123 A kullanıcısına yanıt
    yorumun için saol müsait bi hafta sonu deneme sürüşüne götürmeyi düşüüyorum inşallah bi sıkıntı çıkarmaz benim en çok korktugum agırlık konusu ve manevra kabiliyeti geniş motor manevra zayıf olacaktır hyosung gv 250 167 kg miş bzm tiger ise 186 kg netten bi baktım sen kac yasında eline almıstın motoru daha önce hiç tejrüben var mıydı birde zorlanmadınmı 167 kg de az degil boy kg orantın ne .?
  • açrap123 A kullanıcısına yanıt
    Al işte, tamamen yanlış bir cevap. "boş alana git kendi kendine öğren" efsanesi. Sonra mahalle arasına gir bir çocuğa çarp veya bir duvara tosla, en basitinden devir ve motorun altında kal.
    Bu mu yardımcı olmak. ! Belki sen becerdin de kendini kullanıyor mu sandın.
    Eğitim almadan sıfır tecrübe ile o ağırlıkta bir motoru kullanamazsınız. Bari en azından paraya kıyın da 2 gün eğitim alın iyi bir yerden. Sonra "ayranı yok içmeye, atla gider çeşmeye" muhabbeti yaparsınız. Hadi kolay gelsin bakalım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    50cc Motor tavsiyesi yardım
    5 yıl önce açıldı
    Tır motoru için yardım
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bazi insanlar abartmayi sever sizde o gruba dahilsiniz eger biraz akli varsa zaten her turlusunden kullanir drdiginiz kotor guclu bir motor degil

• Motorun guclu olup olmamasi onemli degil ki mahalle arasinda bir cocuk firlasa onune durdurabilecek misin aniden ? Motoru basit bisey gibi gormemek lazim, tabiki herkes herseyi yapabilir ama bu baskalarina zarar verecekse oturup bir dusunmek gerekir.

• Biraz dikkatlice düşününce kendi başıma 4-5 gün çalışma ile motoru idare edebileceğime ve az çok sürebilecegime kanaat getirdim taki 1-2 kişinin yorumuna denk gelene kadar elbetteki motoru sürerim ama profesyonel ve acemi sürüş arasında dağlar kadar fark var saten ortada olan da birtek benim canım degil başkaların zarargörmeside olası. Eger korka korka git gel yapacaksan o motoru altıma alıp zevk ve haz almadan sürmemin bir anlamı yok benim için .Ehliyet alana kadar bir süreligine motor hevesimr son vermeye çalışacağım hoş oda kolay olmayacak daha 18 i doldurmaya 2 sene var ama neyse can saglıgı!

• Buda motoru bilmeyenler için netten aldıgım temsili bir fotografı.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Chopper motor sürmek istiyorum yardım

• quote:

Orijinalden alıntı: açrap123

bazi insanlar abartmayi sever sizde o gruba dahilsiniz eger biraz akli varsa zaten her turlusunden kullanir drdiginiz kotor guclu bir motor degil

Evet belki abartıyorum ama bu sayede belki de bu çocuk, (çocuk diyorum çünkü yaşı 16) büyük bir hata yapmaktan kurtulacak.
    Motosiklet kullanmanın güçle hızla boyla kiloyla akılla ilgisi olmadığını umarım bir gün acı bir şekilde anlamazsınız. Bunun bir gençlik hevesi olduğunu anlayacak yaşta değilsiniz.
  • yorumları okuyunca insanın morli bozuluyor , bu iş bu kadar kolay değil ,
    biraz olumsuz tarafından bakın , kendi canını tehlikeye attın , başkasının canından ne istiyorsun , hadi yaralanma olmadı varsayalım ,

ehliyetsiz kazaya karışırsan , eğitim almamak için tasarruf ettiğin 500 tlnin senden 10 katını kanırta kanırta çıkarırlar , mahkemelerde uğraşırsın .
  • quote:

Orijinalden alıntı: randyman

Biraz dikkatlice düşününce kendi başıma 4-5 gün çalışma ile motoru idare edebileceğime ve az çok sürebilecegime kanaat getirdim taki 1-2 kişinin yorumuna denk gelene kadar elbetteki motoru sürerim ama profesyonel ve acemi sürüş arasında dağlar kadar fark var saten ortada olan da birtek benim canım degil başkaların zarargörmeside olası. Eger korka korka git gel yapacaksan o motoru altıma alıp zevk ve haz almadan sürmemin bir anlamı yok benim için .Ehliyet alana kadar bir süreligine motor hevesimr son vermeye çalışacağım hoş oda kolay olmayacak daha 18 i doldurmaya 2 sene var ama neyse can saglıgı!

doğru yolu bulmuşsun. sürmek 2 teker üzerinde dengede durup yürütmek değildir. Doğru viraj almak, panik fren, kaçış manevrası, contra vb. detaylar bu alet üzerindeyken hayatta kalmanı sağlayan unsurlar. Bu yetkinlikleri edinmek için insanlar onlarca yıl eğitim alıyorlar. Eğer imkanın varsa honda güvenli sürüş-1 eğitimine git, 2 gün takıl. Hem motor sür, hem bilgilen. Gis akademi, yamaha'nın da benzer güvenli sürüş eğitimleri var ve gerçekten yararlı.

Bir de imkanın varsa ve okumayı seviyorsan reşat arbaş'ın motosiklet teorisi kitabını oku. Çok şey öğrenebileceğin bir kitap +bilinçli bir sürücü olmanı sağlar. Son olarak ekipmansız kesinlikle motosiklete binme! (Ekipman = Kask + Mont + Eldiven + Sırt koruma + Bot + Dizlik) Hayatının en güzel çağında basit bir hata sakat kalmana daha da kötüsü ölüme sebebiyet verebilir.

• randyman kullanıcısına yanıt
    Trafikde asla surmemeni babanın gozetimi dışında da surmemeni tavsiye ediyorum ayriyetten ehliyet alsan bile ehliyetini aldıkdan iki yıl sonra 250cc motor sürebilecek yeterlilikde ehliyet başvurusu yapabilirsin iyi forumlar ...

• Motorun ayrıntılı fotoğraflarını çek. Kendinide tepeden tırnağa selfile. İkinizde ilk günkü gibi olamayacaksınız. Sağ kalırsan bakar bakar ah çekersin
  • pulvo47 P kullanıcısına yanıt
    boş yorumlara cevab vericek kadar degersiz bir zamana sahip degilim ama sana bi istisna yapayım ! ben saten kararımı belirttim 4-5 msj üste bak anlarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: randyman

boş yorumlara cevab vericek kadar degersiz bir zamana sahip degilim ama sana bi istisna yapayım ! ben saten kararımı belirttim 4-5 msj üste bak anlarsın

• quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

Süremezsin çünkü,
    - Tecrüben yok, o motora hakim olman çok zor.
    - Tahminim A2 ehliyetin yok.
    - Motor bir acemi için çok ağır.
    - Okula gitmek için hiç de pratik değil.
    - İlk motorun olamaz.

+1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.