Şimdi Ara

Chopper mı SuperSport mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha öncede yazmıştım buraya daha önce hiç motor tecrübem yok. Kurslara gitmeye ve bütün eğitimleri almaya karar verdim ve başlangıç olarak 250 CC düşünüyorum.
    Yalnız karar veremediğim nokta Chopper mı almak yoksa SuperSport mu?

Çevremdekiler de ikiye bölünmüş durumda kimisi chopper al diyor kimisi SS. Benim içinde ikiside karizmatik ama malesef sadece 1 tane model alabilirim :)

Hangi motor stili daha karizma sizce? Yolda giderken bütün gözler size çevrilsin olayından bahsetmiyorum sadece hangisi daha karizmatik.
    250 ile başlayıp 600 ve 1000 CC diye mi gitmek SS ile yoksa evladiyelik bi chopper alıp hep onu kullanmak mı?
    Harley'lere bakıyorum 2013 model sıfırları en az 15.000 Euro'dan başlıyor aşırı pahalılar. Başka Chopper'da almak karizmayı çizer gibime geliyor Regal Raptor, Keeway vs. gibi. Aldın mı Harley alıcaksın ya da SS'in en iyilerinden. SS'in en iyileri bile Harleyler'den ucuz.

Evet sizin düşünceleriniz nelerdir acaba?

• Vespa
  • chopper
  • hocam bütçen uygunsa al bi harley ssler hikaye kalır yanında 20 ye filan çok saglam bulabilirsin bi daha sslerin yüzüne bakmazsın ama dersen ki o kadar vermem o zaman imdadına honda yetişir bi ss alabilirsin uygun fiyata ama ben olsam chopper alırdım ki öyle yapıcam mct 250 ile başlayıp harleye çıkmak istiyorum bakalım
  • iyi de bu kişiden kişiye değişir..

sen hangisini karizmatik buluyorsan o

ayrıca motor keyif işidir arkadaşım, neden bunlara takılıyorsun ki..??

çevrendekiler için mi bineceksin motora..
  • Valla ben sıfır motor almaktan yanayım 2. el harley alsam güvenemem ki aldığım kişiye vs. en temizi sıfır almak. Sıfır almakta harley imkansız benim için 15.000 euro en ucuzu sportster'lar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tjodalv

Valla ben sıfır motor almaktan yanayım 2. el harley alsam güvenemem ki aldığım kişiye vs. en temizi sıfır almak. Sıfır almakta harley imkansız benim için 15.000 euro en ucuzu sportster'lar.

Selam arkadaşım.

Öncelikle her ne alırsan al hayırlı olsun şimdiden. Ancak sen kimsenin cevaplayamayacağı bir soru sormuşsun. En azından senin adına cevaplayamayacağı bir soru olmuş. Çünkü senin zevkin başkadır benimki başka. Herkes için kendine has bir karizma vardır :)

Ben motosiklet kulanmaya SS ile başladım. Yani ilk motorum SS ti anlamında söylemiyorum. İlk hedefim SS'ti ve hedefime ulaştım. Çoook uzun zaman SS kullandım. Şu aralar Harley Davidson kullanıyorum. Bana şimdi sorsanız cruiser mı SS mi diye cevabım kesinlikle cruiser olur.

Şimdi gelelim işin (senin tabirinle ) karizma kısmına. (Öncelikle söyleyeyim bunlar onaylamadığım şeyler ancak etrafta gördüğümüz için söylüyorum) Sen de göreceksin ki etrafta motora kasksız montsuz eldivensiz binen insanlar var. Bunlar genellikle SS veya scooter kullanıcıları olurlar. Ben yanımdan ışık hızıyla geçen ancak üzerinde kask, mont, bot olmayan parmak arası terlik ve şortla SS kullanan tipler gördüm. Yani olur demiyorum ama bir SS'a bunlarla da binebiliyorsun. Ancak cruisera binerken bakkala dahi gitsen kıyafetlerini giymeden gidemiyorsun. Yakıştıramıyorsun bir türlü. Güvenliği geçtiğim, nedense motora saygısızlıkmış gibi geliyor insana. O deri kıyafetlerini, kaskını, deri eldivenlerini, gözlüğünü ve bandananı takmadan bir türlü binemiyorsun o motora. Birşeyler eksikmiş gibi geliyor insana. Şimdi sana bir örnekle anlatayım. Bir mekanda oturuyorsunuz (cafe, park, bahçe farketmez) cruisercılar bir gelir bulunduğunuz yere, pata pata seslerle motorları hepsi aynı yöne bakacak şekilde yanyana ip gibi dizerler. Klakıp gidecekleri zaman yarım saat hazırlanmalarını izlersiniz. Çünkü hepsi aksesuvarlarını tam olarak takmak isterler. Eğer youtube dan toplu sürüş videoları izleyecek olursan cruiser kullananları şöyle göreceksin. İkili sürüş düzenini bozmadan, birbirini sollamadan ip gibi sürerler ve o konvoy yılan gibi hareket eder. Ama diğer motorların grup sürüşlerinde bu biraz daha karmaşık olabilir. Aradan fırlayıp hız yapanlar, gruptan kopanlar vs. Cruiser kullanıcıları arasında yazılı olmayan bazı kurallar vardır ve herkes bu kurallara uymak zorundadır. Motor sahibi olduğunda illaha ki bir motor kulübüne dahil olursun. Olamaya bilirsin de. Motor kullanmanın en büyük zevki grup sürüşleridir ki grup sürüşleri genellikle kulüplerde yapılır. Üç beş arkadaş bir aya gelip sürmekten bahsetmiyorum. O nedenle herhengi bir kulübe dahil olmak isteyebilirsin.

Hangi markayı tercih edeceğin ise tamamen zevk ve bütçeyle alakalı bir durumdur. İlk tercihinin HD olması gayet normal ancak senin de söylediğin gibi pahalıdır bu marka. Eğer HD'a bütçe yetmiyorsa diğer tercihin Çinliler değil Japonlar olmalıdır. Benim bir önceki motorum 2007 model Suzuki Intruder M800 idi ve inanılmaz memnundum. Kesinlikle tavsiye ederim. HD bu işin son noktasıdır. Maalesef şöyle bir gerçek var ki eğer HD'a binersen bir daha asla başka bir motordan keyif alamazsın. Bu benim hiç inanmadığım ve nefret ettiğim bir sözdü ancak maalesef gerçekmiş.

Şimdi kararın hangi tarz motor olursa olsun koruma ekipmanlarına özellikle kaskına çok iyi bir bütçe ayırman gerekir. Kesinlikle ekipmansız sürüş yapmamalısın. Ancak eğer ki cruiser kullanacaksan aksesuvar masrafın biraz daha fazla olacaktır.

İlk başta yazdıklarım lütfen yanlış anlaşımasın. Motora asla koruma ekipmanları olmadan binilmemeli ancak maalesef kaskını kolunda veya benzin deposunun üstünde taşıyan, arkasında kasksız, saçlarını savura savura giden kız arkadaşı olan SS kullanıcıları görüyoruz. Ancak kasksız veya gözlüksüz motor kullanan bir cruiser kullanıcısına asla rastlayamazsınız. İşte işin asıl karizması da burada. EN KARİZMATİK MOTORCU KORUMA EKİPMANLARIYLA TAM OLAN MOTORCUDUR.

Tekeriniz yere düz bassın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Scooter lar tehlikeli mi?
    13 yıl önce açıldı
    Havalı mı- Airsoft mu
    6 yıl önce açıldı
    Scooter mı yoksa vitesli mi?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @Contrbas

Hocam cevabın çok doyurucu oldu benim açımdan çok teşekkür ederim. Zaman zaman Özel Mesajla rahatsız edersem seni beni mazur gör :)
  • Zevkler renkler farklıdır.Hangisi sana daha çok uyuyosa onu al.
  • Bütçeden bütçeye değişir :) Mesela 15 bin liram olsa gider SS alırdım çünkü benim bildiğim o fiyata güzel chopper yok.Ama yine de zevk meselesi sana kalmış.
  • Zevk meselesi olduğu aşikar. Ama choppera girdiğin takdirde cüzi bi bütçeyle çözebileceğin hyosung gv 250 yi şiddetle öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam zaten hayalimdi ama siz de öyle bir anlatmışsınız ki okurken gözümden zevk gözyaşı geldi yemin ediyorum size.Kalbimin ritmi değişti be hocam

• adam yazmis be <3

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soru mu bu elbette Chopper.
  • tjodalv T kullanıcısına yanıt
    Harley Davidson'a motor demek bana abes geliyor. Diğerleri motor.

• Sen kendin için d eğil millet için, çevren için alıyorsun motoru. Kızlar hangisine daha çok bayılıyor cevabını merak ediyorsun belliki. Racing makinelere daha ilgililer, ha artçı olarak bindiklerinde o sevgileri bitiveriyor birden ama

Şunu söyleyeyim yanlış yoldasın. Kendi tarzını bilmeli insan, ben mesela o rüzgarı hissetmek isterim, gerektiğinde fıtı fıtı gerektiğinde gaz açmak isterim. Onun için naked motorlara ilgiliyim. Sen devamlı çevreyi görerek ağır ağır gezmeyi istersen cruiser tarzına yönel. Yok ben aksiyon arıyorum adrenalin arıyorum dersen ss yönel.

@Contrbas
    Hocam koruma falan yazmışsınız ancak bu zamana kadar gördüğüm tüm cruiser kullanıcılarında adam gibi bi kask yoktu. Göstermelik, sırf görüntü için yarım bi kask takıyorlar çorba tasından hallice. Gözlerinede birer gözlük. Bu değildir koruma bana kalırsa. Evet artistlik için cahillikle SS alanlar şort terlik geziyor ki zaten 2 ayda biyere patlayıp geberiyorlar. Ama gerçekten bilinçli SS kullanıcıları full koruma geziyorlar, deri tulumundan tut botlarına kadar.

• Hele bi sen mobilet ile başlada ss i 5 6 sene sonra düşünürüz
    10 senedir motor sürüyorum , dediğim gibi mobilet ile başladım . 100 cc Honda activa, 150cc Honda Dylan , sonra vitesliye terfi 125cc Honda CB 125e , 400 cc Honda Falcon NX4 ,şimdi Yamaha xt660r kullanıyorum babama ss istiyom dediğinde benim yaşıma geldiğinde ben sana lıcam üzme canını diyor.
    Kendisi cbr 1000rr aldığında 37 yaşında falandı :d
  • sorun cevapsız. sarışın hatunmu daha güzel kızılmı demek gibi birşey olmuş bu. yarış motorunda ölme ihtimalin daha yüksek gibi. bir çift lastiği 1000 tl. kmde 1 tl yakanı var. trafikte alev alev hararet yapar. ama bir bastınmı fiyuuuuu, karizma desen 1500. sen bilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.