Şimdi Ara

CHKDSK yaparken takılıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
11.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımı açtığımda otomatik olarak chkdsk yapmaya başladı. 2 aşamada %51 de takıldı. Reset attım tekrar aynı yerde takıldı. Bende tekrar reset atıp chkdsk i iptal edip normal başlattım windows u. Fakat her bilgisayarı açışımda chkdsk ekranı gelmeye devam ediyor ve her seferinde aynı yerde takılıyor. Bilgisi olan varsa yardım ederseniz sevinirim. Kolay gelsin...

• Güvenli modda çalıştırıp sistem geri yükleme yapmayı denediniz mi? Windowsu hiç bir türlü açamıyorsanız format atmayı deneyin, kurtarılması gereken veriler varsa bir bilgisayarcı bunu halledebilir. Eğer format çözüm sağlamıyorsa sorununuz donanımsal olabilir.
  • Usb'den çalışan bir kurtarma sistemiyle hdd error taraması yapmayı deneyin. Muhtemelen fiziksel bad sectör olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows açılıyor bilgisayarda her işlemi yapabiliyorum. Windows u her başlatışımda chkdsk geliyor bende es geçip işime bakıyorum. Yaklaşık 1 aydır sürüyor bu sıkıntı. Bu sabah hdd den dit dit diye ses gelince tırstım açıkçası. Açılmama gibi bi sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mucahitgunes

Bilgisayarımı açtığımda otomatik olarak chkdsk yapmaya başladı. 2 aşamada %51 de takıldı. Reset attım tekrar aynı yerde takıldı. Bende tekrar reset atıp chkdsk i iptal edip normal başlattım windows u. Fakat her bilgisayarı açışımda chkdsk ekranı gelmeye devam ediyor ve her seferinde aynı yerde takılıyor. Bilgisi olan varsa yardım ederseniz sevinirim. Kolay gelsin...

Selam
    Anlaşılan HDD'de BADSECTOR sorunu var ve sistemin %51'e geldiğinde orayı okuyamıyor..

Çözüm için şöyle yapın. Bilgisayar açılırken F8 tuşuna basın ve güvenli mod olarak bilgisayarı çalıştırın. Bilgisayar açıldıktan sonra çalıştır veya CMD komut satırına sfc /scannow yazarak tarama işlenini başlatın..

Bu şekilde sistem taranacak ve okunamayan dosyalar yeniden yazılacaktır.. Şayet normal başlangıçta CHKDSK tekrar çıkarsa bunu iptal edin ve zamanlanmış görevlerden bu bilgiyi silin..
    Kolay gelsin..

• Orijinalden alıntı: Bay_KG

Şayet normal başlangıçta CHKDSK tekrar çıkarsa bunu iptal edin ve zamanlanmış görevlerden bu bilgiyi silin..
    Kolay gelsin..

Taramayı başlattım. Fakat zamanlanmış görevlerden bu bilgiyi silin demişsiniz. Eğer sorun çıkarsa bunu nasıl yapacağım bilmiyorum.
  • Aslında konuya cevap yazmayacaktım ama yine iyi zamanıma denk geldiniz. Çünkü sisteminzin ne olduğunu belirtmemiştiniz..

Müneccim olmadığıma göre kullandığınız sistemi elbette bilemem?

Not: Yardım ihtiyacı duyduğunuz zaman, mutlaka kurulu olan sisteminizi belirtin ki, kişiler ona göre sizi yönlendirsinler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Chkdsk 4. adımda takılıyor.
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok özür dilerim bende şimdi farkettim :) Win7 Ultimate kullanıyorum.
  • Rica ederim..

Uzun uzun yazmaya gerek görmediğim için size aşağıdaki linki vereyim. Orada hem de resimli olarak izahta bulunmuşlar. Belki size daha yardımcı olur?
    Kolay gelsin..

Link:
    Hürriyet
    Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri
    http://www.yazarkafe.com/icerik/415920/windows-7-uzerinde-zamanlanmis-gorevler.htm

• quote:

Windows açılıyor bilgisayarda her işlemi yapabiliyorum. Windows u her başlatışımda chkdsk geliyor bende es geçip işime bakıyorum. Yaklaşık 1 aydır sürüyor bu sıkıntı. Bu sabah hdd den dit dit diye ses gelince tırstım açıkçası. Açılmama gibi bi sıkıntı yok.

quote:

Orijinalden alıntı: such a good idea

Aşağıdaki registry kaydına gidin

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager

Boot Execute değeri üzerinde çift tıklayın.

Normali aşağıdaki gibidir

autocheck autochk *

Şöyle değiştirin

autocheck autochk /k:cd*

Bunun anlamı C: ve D: sürücüsü chkdsk yapılmayacak demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Bilgisayarımı açtığımda otomatik olarak chkdsk yapmaya başladı. 2 aşamada %51 de takıldı. Reset attım tekrar aynı yerde takıldı. Bende tekrar reset atıp chkdsk i iptal edip normal başlattım windows u. Fakat her bilgisayarı açışımda chkdsk ekranı gelmeye devam ediyor ve her seferinde aynı yerde takılıyor. Bilgisi olan varsa yardım ederseniz sevinirim. Kolay gelsin...

Selam
    Anlaşılan HDD'de BADSECTOR sorunu var ve sistemin %51'e geldiğinde orayı okuyamıyor..

Çözüm için şöyle yapın. Bilgisayar açılırken F8 tuşuna basın ve güvenli mod olarak bilgisayarı çalıştırın. Bilgisayar açıldıktan sonra çalıştır veya CMD komut satırına sfc /scannow yazarak tarama işlenini başlatın..

Bu şekilde sistem taranacak ve okunamayan dosyalar yeniden yazılacaktır.. Şayet normal başlangıçta CHKDSK tekrar çıkarsa bunu iptal edin ve zamanlanmış görevlerden bu bilgiyi silin..
    Kolay gelsin..

Bu çözüm halletti. Geçti sorun. Çok teşekkürler. Kolay gelsin...

• sorun geçmiş olabilir ama şimdilik...
    bence o diski yedekleyip yenisini alın.
    yarın küt diye sizi yarı yolda bırakabilir.
  • Bay_KG, deneyim ve birikimine sonsuz inandığım uzmanımızdır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: assenucler

Bay_KG, deneyim ve birikimine sonsuz inandığım uzmanımızdır...

Selam sevgili Selim..
    İltifat için teşekkürler ama lütfen abartmayalım üstadım.. Beni bilen biliyor, bilmeyen de umurumda olmaz zaten..

Zamanım el verdiği sürece arada bir girip yardıma ihtiyaç duyan kişilere yardımcı olmaya çalışıyorm. Eskisi gibi günlük ziyaretlerim artık bu sitede kısıtlı..
    Siteyi çocuk oyuncağına dönüştürdüler. Önüne gelen içerik değiştiriyor ve olumsuz sonuçlar vs. vs. meydana geliyor..
    Hoşça kal ve başarılar..
  • Aynı sıkıntıyı sabahtan beri ben de yaşıyorum. Biraz araştırdım. sfc/scannow komutunu çalıştırdım,hata yok. Hd tune ile hata taraması yaptım onda da sıkıntı yok. Gel gelelim açılıştaki chkdsk takılıp kalıyor. Kimisi registry kaydını değiştir demiş Ki bu bana göre var olan bir sorunu göz ardı etmektir çünkü hiç bir sorun yokken chkdsk takılıp kalmaz bence. Bu arada takılıp kaldığında bekle sonunda sorun çözülecektir denilen yerler de var ama bu süre 6-12 saat gibi uzun bir süre olabiliyor. Win 7 ultimate kullanıyorum. Ne yapmamı önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.

Edit: Sistem geri yükleme de C diskindeki bozulmadan dolayı çalışmıyor. Win 7 kurtarma cd sini de bir kaç güne deneyeceğim.

CHKDSK yaparken takılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w.wallace -- 4 Nisan 2014; 10:03:20 >

• Yok mu yardım edecek biri?

• quote:

Orijinalden alıntı: w.wallace

Yok mu yardım edecek biri?

Selam
    İlk önce başlangıçta F8 tuşuna basarak güvenli mod ile bilgisayarı açın ve orada sistemin yüklü olduğu birime sağ tıklayarak özelliklere girin. Açılan pencereden Araçlar sekmesine tıklayın. Değişen arayüzde Şimdi denetle tuşuna basın. Yeni açılan küçük penceredeki kutucukların her ikisini de işaretledikten sonra disk birimi taramasını başlatın. Bu işlem uzun sürebilir bitene kadar beklemek durumunda olduğunuzu da hatırlatmakta yarar görüyorum..

Yukarıdaki işlem yapıldıktan sonra yine durumda bir değişiklik yoksa, Windows 7 Ultimate DVD'si ile bilgisayarı başlatın ve başlangıç onarımını gerçekleştirin..
    Bunda da olmadıysa, format işlemini gerçekleştirin..
    Kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Orijinalden alıntı: w.wallace

Yok mu yardım edecek biri?

Selam
    İlk önce başlangıçta F8 tuşuna basarak güvenli mod ile bilgisayarı açın ve orada sistemin yüklü olduğu birime sağ tıklayarak özelliklere girin. Açılan pencereden Araçlar sekmesine tıklayın. Değişen arayüzde Şimdi denetle tuşuna basın. Yeni açılan küçük penceredeki kutucukların her ikisini de işaretledikten sonra disk birimi taramasını başlatın. Bu işlem uzun sürebilir bitene kadar beklemek durumunda olduğunuzu da hatırlatmakta yarar görüyorum..

Yukarıdaki işlem yapıldıktan sonra yine durumda bir değişiklik yoksa, Windows 7 Ultimate DVD'si ile bilgisayarı başlatın ve başlangıç onarımını gerçekleştirin..
    Bunda da olmadıysa, format işlemini gerçekleştirin..
    Kolay gelsin..

Cevap için çok teşekkür ederim. İlk işlemi denedim onarmayı da yarın akşam deneyeceğim. En kötü format artık :/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.