Şimdi Ara

Chkdsk yapamıyorum. Acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim laptopumdan çıkan hdd'yi hdd kutusuyla kullanıyorum. Şimdi hdd'yi görmüyor. İnternette chkdsk yapın demişler. Bende şu konutu girdim: chkdsk G:/F . Ama bir sorun çıktı cannot open volume for direct access yazıyor. Sebebi nedir harddisk veya kutu mu bozuk ? Yoksa başka bir sebepten mi ? Çözmek için ne yapabilirim ? Cevaplarınız çok önemli arkadaşlar lütfen yardımcı olun :)
     Chkdsk yapamıyorum. Acil yardım

• up
  • up
  • Bu sorunuma herhangi bir çözüm bulamadım. Harddiskin veya kutusunun bozuk olduğunu düşünüyordum o yüzden çözüm aramayı bıraktım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • komut istemine diskpart yazın entere basın sonra list disk diyerek diskin orada listelenmiş bir bak. eğer listelenmişse yani numara vermişse windows sevinebilirsin bir umut yeniden çalışır duruma gelebilir hdd ama bütün dosyalarının silineceğini şimdiden söyleyim.

cmdye diskpart yazdıktan sonra sırayla aşağıda yazdıklarımı yaz ve entere basın

list disk
    select disk x (x=diskinizin listedeki numarası örn: select disk 2 burada dikkatli olun zira başka bir diski seçerseniz bütün verilerinizi kaybedersiniz)
    clean
    create part primary
    format fs=ntfs quick
    assign
    exit
    exit

umarım uyguladıktan sonra çalışır duruma gelmiştir hdd

edit. komutu yanlış yazmışın chkdsk g: /f iki nokta üst üsteden sonra boşluk olmalı ayrıca bozuk sektör taraması için ise chkdsk g: /r yapmalısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-AKBAL -- 21 Mart 2017; 5:46:20 >
  • Komut istemini yönetici olarak çalıştıracaksınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.