Şimdi Ara

CHKDSK SORUNU (sorun çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar pc imi gayet güzel kullanıyordum düne kadar..fakat dün elektrikler gitti ve pc tekrar başladıgında o meşhur mavi ekran çıktı ve sistemin açılışında chkdsk taraması başladı.. "diskiniz gözden geçirilmek zorunda, devam etmeniz kesinlikle önerilir..." yazısı.fakat bu tarama pc 12 saat açık o şekilde kalmasına ragmen bir türlü tamamlanamadı:
    CHKDSK dizinleri doğruluyor (aşama 2<3)
    yüzde 0 tamamlandı..
    ekranında bekleyip duruyor..

Önceden de böyle bir sorun başıma gelmişti..ve çok daha kötüydü, hiçbir dosyayı açamıyor, herhangi bir işlem yapamıyordum..fakat o sorunu düzeltmeyi başarmıştım..
    başlat<çalıştır<cmd< chkdsk c:/f komutunu yazdım,pc yi yeniden başlattıgımda yine aynı şekilde o aşamada defalarca bekliyor ve işlem tamamlanmıyor..
    bu sorunu düzeltmek için neler yapmalıyım? tarama ortalama ne kadar zaman alır? lütfen bilenler yardımlarını esirgemesin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k a m i l -- 15 Kasım 2007; 14:41:06 >

• kurulum cd'si ile repair (yani tamir) etmelisin windowstaki hataları düzeltir fakat bu olmassa format atman gerekecek sanırım..
  • Şu an bazı klasörler bozuk ve okunamaz durumda oldugundan onların yedeğini alamıyorum ve dolayısıyla format işi zor..önceden de format at diyenler oldu ama ben bu taramayı tamamlayarak, sorunumdan tamamen kurtuldum..Bu chkdsk olayını tamamlayabilmenin bir yolu yok mu? ne kadar süre bekliyeceksem bekleyeyim yeter ki dogru yolda oldugumu bileyim..zaten şu olaydan kurtulduktan sonra tüm pc nin yedeğini alacagım..
    chkdsk ile ilgili önceden bir sürü konu açılmış onları inceledim ama hepsi aynı kapıya çıkıyor ve sorunuma kesin çözüm bulamadım..
  • Pc'yı güvenli modda aç sistemi geri yükleme noktası varsa sistemi geri yükle ardından chkdsk yap.Fakat,bunları yapamıyorsan madem elektrikler kesilmiş bilgisayar kaydetme işlemini yapamamış yani ayarlar kaydedilememiş buda dosyaların bozulmasına yol açtığı için windows cd'sini taktıktan sonra disk bölümlendirmesinin yerine repair ekranı gelicektir fakat dosyaların silinme ihtimali olabilir bu yüzden ilk dediğim şeyi yapmayı dene yani sistemi geri yüklemeyi dene..
  • Teşekkür ederim sistem geri yüklemeyi deneyeceğim umarım sorunum çözülür..
    basit 1-2 kesinti neylere yol açıyor..
    çözülmezse yazarım tekrar..teşekkürler..
  • sistem geri yükleme işe yaramadı.. geri yükleyince de tarama ekranıyla başlıyor..
    Önceden baştaki mavi chkdsk dizini tarama ekranını geçebiliyordum ama artık onu geçemiyorum.. geçmeye başladıgımda windows en baştan başlıyor ve tekrar açılıyor.. Nasıl kurtulacagım şu isten yaw.. o taramayı beklemekden başka çarem yok gibi.. sanırım windows kitlendi ve taramayı gecemiyicem artık..Yardım edin lütfen o taramayı mı bekleyeyim format mı atayım.. format çare olur mu?.. Ayrıca 24 saattir pc evde açık ve hala devam ediyor o chkdsk olayı.. :(:(:(
  • Eğer uzun bir zaman format atmamışsan format at derım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Format atamıyorum çünkü windows ekranından sonra bios ekranına girmiyor, simsiyah ekranda kalıyor..
    Konu iki yerde çünkü başta açtıgım konuyla şuanki sorunumun alakası yok..
    Chkdsk sorunu vardı başta,olay yavaş yavaş formata döndü şuan format da olmuyor sanırım hard diskde sorun var..
    Garantisi 2 yıldı, sanırım henüz dolmadı servise yollasam iyi olucak..
  • Arkadaşlar iyice kafam karıştı yaa. kimisi format at diyor, kimisi hard diski çöpe at diyor.. kimisi de psu da sorun vardır diyor..
    İşletim sisteminde sorun olsa biosa bile giremeden nasıl format atıcagım.. karsıma sıyah ekrandan baka ekran gelmıo..
  • Sen en iyisi bilen bir tanıdığına göster yada bir bilgisayarcıya götür :) Bir elektrik kesilmesinden bilgisayar çöpe dönüşebiliyor :)
  • ARKADAŞLAR SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR..format attım pc ilk günkü haline döndü ve sorunum da düzeldi.. bir format nelere kadirmiş =)
    yardımlarınız için hepinize teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.