Şimdi Ara

Chip Atmak Turboya Zarar Verir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
4.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yazilim attirip surekli araci zorlarsaniz orjinaline gore cok daha kisa surede cortlar turbo.Ara ara basmanizin turboya bir zarari cok az dokunur.Tabi turbo dizel calisma prensiplerine uymaniz lazim.

Ayrica turbo oyle zank diye birden gitmez.Onceden size hissettirir ben gidiyorum bana mudahale et diye.Aracin performansi bariz sekilde duser , duman atmalar baslar/yogunlasir gibi.

O zaman iste mudahale etmeniz gerekir , etmezseniz olacaklari arkadasimiz 2. Ve 3. Maddede cok guzel aciklamis. Show must go on beybi der size.

Ayrica taksiciler bile hicbir sekilde beklemeden araci calistirip stop ediyorlar , hayvan gibi kullaniyorlar ona ragmen 150 binden once turbo degistirenleri pek olmuyor kac defa sordum taksiye bindigimde.

Hem turbo oyle artik eskisi gibi pahali birsey degil.Distributorunden gidip alirsaniz daha ucuza gelir gider yaptirirsiniz dert etmeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• chip atmak nedir yaa tabire bak, aracın sadece yazılımıyla oyanyıp şahinden ferrari performansı alacağını zanneden bu apaçi güruh varken 2. el araç almak gerçekten tam bir kumar
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Hocam verdiğiniz faydalı bilgiler için teşekkür ediyorum. Size bir şey daha sorayım. Şimdi bu chip işini yapan bir yerle konuştum, fabrika çıkışı 110 hp olan aracımı 138 hp yapabildiklerini söyledi. Ben chip ile maksimum gücü almak istemeyip atıyorum 125 hp (yaklaşık %50'lik bi artış) istesem motoru veya turbo ve aksamları daha az zorlamış olur muyum? İşlem bu şekilde yapılabilir mi? Kusura bakmayın telefondan giriyorum, biraz karışık oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: fethi ahmet

Hocam verdiğiniz faydalı bilgiler için teşekkür ediyorum. Size bir şey daha sorayım. Şimdi bu chip işini yapan bir yerle konuştum, fabrika çıkışı 110 hp olan aracımı 138 hp yapabildiklerini söyledi. Ben chip ile maksimum gücü almak istemeyip atıyorum 125 hp (yaklaşık %50'lik bi artış) istesem motoru veya turbo ve aksamları daha az zorlamış olur muyum? İşlem bu şekilde yapılabilir mi? Kusura bakmayın telefondan giriyorum, biraz karışık oldu.

Yazılım konusunda denenmemiş hiçbirşey yaptırmamak lazım. Size söyledikleri yazılım (109hp pug motorunu 138hp'ye çekmek) çok standartlaşmış bir yazılım. Çeşitli markalarda mevcut. Ancak hepsi saat gibi çalışmakta. Zır orjinal araçlarda boşa deney yapmamak çok daha doğru olur. Customised yazılım riskli bir iştir. 138hp yazılımı alın, kullanın.

Ancak çok uzun süredir uzak kaldım. PSA motoru için Şu anda en iyisi hangi yazılımdır onu bilmiyorum.

• Yazılım değil kaliteli bir box tercih edilmeli.
  • Wheeler dealer in rx7 i tadil ettikleri bolumu izlesin merakli arkadaslarda en azindan bu is adgari olarak nasil yapilmasi gerek anlasinlar.
    Tr dekilerin ne kadar havadan para kazandigini idrak etsinler.

• quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE
    Hem turbo oyle artik eskisi gibi pahali birsey degil.Distributorunden gidip alirsaniz daha ucuza gelir gider yaptirirsiniz dert etmeyin.

Bilmediğim için soruyorum,turbo fiyatları ortalama ne kadardır?Daha önceleri ne kadardı?Distributöründen alınması durumunda ne kadar fiyat avantajı oluyor?
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

Yazılım değil kaliteli bir box tercih edilmeli.

Bu da çok doğru. Çoğu araba için en iyi çözüm Box üniteler. Söküldüğünde orjinale dönmek de çok kolay.

Yıllar önce PSA motorlu Focus için Superchips'di sanırım. O iyiydi. Şu anda kim iyi bilmiyorum.

------------------------------

Flashlanabilir ECU'lara OBD'den bağlanıp yazılım atabilen kutular vardı eskiden. BSR'de öyleydi hiç olmazsa:

http://en.bsr.se/tuning-kits/t/48

Ne güzel yıllardı arkadaş! Kıymetini bilememişiz...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.