Şimdi Ara

★★★ CHEVROLET CRUZE ★★★ (1410. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45.138
Cevap
158
Favori
3.578.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
22 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: IORI

Değerli Panthér forumdaşıma öncelikle bana ayırdığı zaman için teşekkürü borç bilirim, Antalya'daki Cruze alacaktım ama çevremdekilerin araba alma ev al baskısı yüzünden Cruze işini rafa kaldırmak zorunda kaldım, bende daha ekonomik bir aracım en azından olsun istedim Clio 3 aldım. Cruze'dan biraz özelliksiz ama idare eder. Bunu almakla cebime yaklaşık 22.000TL para kaldı.
    Öncelikle Dizel ilk aracımı aldım 105 bg, Tüp ile uğraşmayacağım.
    Elektrikli yan aynalar, 4 Airbag, Abs, Lastik basınç sensörü, far sensörü, yağmur sensörü, mercekli far, dönüş yönüne göre yanan adaptif far, sis farı, dijital klima, çelik jant gibi Clio'dan beklenmeyecek donanımlara sahip, artık kendimi bununla avutacağım. Manuel araç almam diyordum büyük konuşmamak lazım.
    Bugün plaka işlemleri var , Muğla plakaydı.
    06 PSA 53 olacak , Yaris'de 06 PSA 56 takılı plakalar eş oldu sayılır. Memleketim Polatlı ve ismimin baş harfleri oldu.

★★★ CHEVROLET CRUZE ★★★

Bende 3-4 gündür "ne yaptın?" diye soracaktım, hep unuttum...

Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız, güle güle kullan.

Yazışmalarımız arasında ev sahibi olmadığını bilsem, parasal olarak daha ekonomik olan bu tarz araçlara yönlendirme yapardım.
    Tam isabet olmuş. Öncelikli olarak ev alma işine önem verirsen çok daha güzel olur. İnşallah ev işi de zamanla olur. Ev önemli...

*Çook uzun uzun yazanları, Sürekli marka/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın. "Arabayı almadan önce konulardan fayda sağlayıp, adıktan sonra whatsApp'a kaçanları; engelliyorum."
  • Aslında evim var hatta 2005 yılında aldım 8 yıl krediden 7 ay kaldı, o zaman sıfır aldığımız daire günümüz inşaat şartlarında çok geri kaldı ve eskidi, o nedenle birikimizi bu daireyi satarak yeni evde değerlendireceğiz, oturduğum yer Etimesgut-Elvankent, yeni arayışımız Eryaman taraflarında, zaten bu araç içinde 10.000 TL kredi kullandım gerisini denkledim 17,500 gibi bir rakama mal oldu, aslında 2. araba fazla bile ama insanın da uğraşacak bir hobisi olmalı, Yaris'e ben pek binmediğim için kendi arabam gibi gelmiyor hiç.
    Bu arada plaka 06 PSS 75 oldu

Orijinalden alıntı: cemuzer

Arkadaşımız, Pm den bu jant hakkında yorum istemişti.
    ★★★ CHEVROLET CRUZE ★★★

Şans işte!
    Aynı jantlı aracı daha önce fotolamıştım. Tüm arkadaşlara bir fikir verme açısından.....
    ★★★ CHEVROLET CRUZE ★★★

*Çook uzun uzun yazanları, Sürekli marka/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın. "Arabayı almadan önce konulardan fayda sağlayıp, adıktan sonra whatsApp'a kaçanları; engelliyorum."
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: cemuzer

Arkadaşımız, Pm den bu jant hakkında yorum istemişti.
    ★★★ CHEVROLET CRUZE ★★★

Şans işte!
    Aynı jantlı aracı daha önce fotolamıştım. Tüm arkadaşlara bir fikir verme açısından.....
    ★★★ CHEVROLET CRUZE ★★★

Bende araçta nasıl duracağını merak ediyordum. Foto için teşekkür ederiz. Yalnız kafama takılan bu jatın ağırlığı nasıl acaba? Aracın çekişi felan düşer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darktemplar1903 -- 31 Ocak 2013; 9:27:24 >
  • Ağırlığını bilemiyorum. Satıcıya sorulabilirhttp://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-18inc-5x105-chevrolet-cruze-ve-yeni-astra-opc-jant-takimi-111074288/detay

18" olduğu için 225/45/18 yada 215/45/18 gibi, lastik lazım.
    Kullanılmak istenirse, konfordan ve bir miktar yakıttan ödün verililecektir.

• yakıt olarak %3 gibi rakam olacaktır , ama 105x5 için 215 zaten takamayacaklar, içerisindeki diskler de ilaveten para, 400 tl civarı idi sorduğumda.

@http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-lastik-jant-konig-s888-5x105-8x18-yeni-opel-astra-78027358/detay

bunu tercih ederim diğeri yerine. ben kendi aracımda denedim 3-4 model en oturan buydu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShinQda -- 31 Ocak 2013; 12:53:09 >

PSN / XBOX / STEAM / YTUBE : ShinQda

LG Oled G1 - LG Soundbar GX - Playstation 5 Pro with Logitec / Razer / SteelSeries
  • siyah renk jantlara pek ısınamadım ben. değiştirseydim açık renk tercih ederdim herhalde.

zaten bu lokurtularla yanak inceltme amaçlı bir değişimi göze alamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uykr -- 31 Ocak 2013; 23:16:05 >

9.3 lt

38 km/h ort.

Orijinalden alıntı: kadtas

Tamamdır , bilgi bekleyelim o halde sizden. Araç 9 bin oldu, bakım yaklaşıyor en azından ön bilgi olsun. Vergide dütülüyoruz, bari bakımda min. dütülelim..

Bende merak ettim,o yüzden bugün servisi arayıp soracağım.

Aslında evim var hatta 2005 yılında aldım 8 yıl krediden 7 ay kaldı, o zaman sıfır aldığımız daire günümüz inşaat şartlarında çok geri kaldı ve eskidi, o nedenle birikimizi bu daireyi satarak yeni evde değerlendireceğiz, oturduğum yer Etimesgut-Elvankent, yeni arayışımız Eryaman taraflarında, zaten bu araç içinde 10.000 TL kredi kullandım gerisini denkledim 17,500 gibi bir rakama mal oldu, aslında 2. araba fazla bile ama insanın da uğraşacak bir hobisi olmalı, Yaris'e ben pek binmediğim için kendi arabam gibi gelmiyor hiç.

Konuyla alakası yok ama bir ankaralı olarak etimesgutu ve eryamanı karşılaştırabilir misiniz?

Orijinalden alıntı: poseidon8888

quote:

Aslında evim var hatta 2005 yılında aldım 8 yıl krediden 7 ay kaldı, o zaman sıfır aldığımız daire günümüz inşaat şartlarında çok geri kaldı ve eskidi, o nedenle birikimizi bu daireyi satarak yeni evde değerlendireceğiz, oturduğum yer Etimesgut-Elvankent, yeni arayışımız Eryaman taraflarında, zaten bu araç içinde 10.000 TL kredi kullandım gerisini denkledim 17,500 gibi bir rakama mal oldu, aslında 2. araba fazla bile ama insanın da uğraşacak bir hobisi olmalı, Yaris'e ben pek binmediğim için kendi arabam gibi gelmiyor hiç.

Konuyla alakası yok ama bir ankaralı olarak etimesgutu ve eryamanı karşılaştırabilir misiniz?

kuzey kore ve güney korenin sosyo-ekonomik kültürel siyasi karşılaştırmasını da yaptık mı tam olur...
    yada petek dinçözle / hadise nin fiziksel karşılaştırması mesela.......

cruzela focusun civicin fluence'nin yakıtını performansını fiyatını cok karşılaştırdık zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    60 binde değiştirmek mantıklı mı sizce? aracı bu km'leri gören varsa tecrübelerini bekliyorum.

Orijinalden alıntı: utkuyakar

arkadaşlar bu triger konusuna ne diyorsunuz? kitapçık 10 yıl/150 bin km diyor.
    servisler 60 binde değişim diyorlar. özel servisler de onları örnek almışlar.
    bir tanesi triger dahil bakım fiyatını 550 tl dedi. kitapçığında 150 bin yazan trigeri
    60 binde değiştirmek mantıklı mı sizce? aracı bu km'leri gören varsa tecrübelerini bekliyorum.

Valla! bu üretici herhalde bunu test ederek, normal şartlar altında "bu kadar km sonra değişmesi zorunludur" demiştir...

Hadi! biraz zorlu şartlar altında -zorlu derken ne demek? o da ayrı- olsun olsun 110-130.000km.

Ben şimdi normal bir sürücüyüm. Yılda 8-10.000 anca yapıyorum. Tamam hadi burası aşırı sıcak. Bu kayış iklim şartlarından dolayı
    özelliğini daha erken yitirsin. O da olsun 8yıl/120.000km...

İnsanları "Amaan bu triger işi çok önemli! yaa koparsa? animallah yanarsın!" vs. cümleler ile tedirgin ediyorlar.

Bu triger takımının "elle-gözle" kontrolü yokmu ki? Hemen "sök at-yenisini tak" durumuna gidiliyor?

Bu trigerde olmasa bu adamlar, araba önemli arıza çıkartmadığı sürece, yağ+filtre işçiliğinden başka birşey kazanamazlar.
    Onuda garantisi geçen sanayideki Ahmet ustaya yaptırıyor. Hepten aç kaldılar. Garanti süresince "ne alırsak kar hesabı". Olacağı o...

Servis bakım fiyatı, hadi 250tl olsun. 150tl de cruze triger seti fiyatı. 150 tl de işçilik yazıyorlarsa -ki sanmam. Ancak 550ye denk gelir.
    Triger kayışı için bu kadar ucuz fiyat ilk defa duyuyorum. Yağ koymaya, filtre vidası sökmeye 100-150tl yazan servisler. Bu parayı nasıl istemiş
    doğrusu hayret ettim...

şu yorum da iliştirivereyim:

quote:

Orijinalden alıntı:

Selam,

Bir ay önce başıma gelen olayı paylaşayım. 60 bin km bakımını yaptırmaya gittiğimde Triger setinin de değişmesi gerektiğini söylediler. Kendim de makinacı olduğum için bunun 60 bin değil 90-100 in civarında olduğunu hatırladığımı ilettim, triger seti de dahil 1200 tl gibi bir fiyat çıkardılar bana. Ben de konuyu araştıracağımı söyleyip vazgeçtim. Önce kitapçığıma baktım 160 bin yazıyordu değişim aralığı, Chevrolet Genel merkezine aradım ve triger değişimi için teyit aldım ve onlar da 150 binde bir değişmesi gerektiğini söylediler ve bayiyi bu konuda uyaracaklarını söylediler.

Bazı bayiler sırf para kazanmak için erken değişime gidebiliyor özellikle Ankara'da bu böyle ama benim uyarım sonucunda bayilere yazı gitti ve durum düzeltildi. Triger değişmeden yaptırdım bakımı. 150 bin'e kadar da değişmeyecek eğer hasar gözlemlenmezse. Servisteki görevli 60 binde öneriyoruz diye lafı çevirdi sonra lafı, ben telefonda kesin 60 bin dediniz diye üsteledim ve benim haraketim sonucunda değiştiklerini söyledim.

Amerikalı mühendislerin 150 bin ömür biçtiği kayışı bizim dahiane ustalar 60 binde değiştiriverelim diyor.
    Bakıma gittiğinizde servis kitapçığınızı uluslararası servis bakımı kısmında yazan değişmelere göre yapılmasına özen gösterin derim. Bir aracın orjinal trigeri gibisi yoktur ayrıca sonradan takılanlar ilk takılandan daha kalitesiz olacaktır.

ek.
    Büyük ihtimal bizim işgüzar servislerimiz bunu dikkate alarak diretme yapıyordur.
    ★★★ CHEVROLET CRUZE ★★★

İyi deee!!! bu LXT kodlu araç : 80kW (109bg) (Ayrıca! satılmayan arabanın kodunun, Türkiye kullanım kılavuzunda ne işi var?)

Bilmeyen "Aaaa! hakketen yazıyor yahu" der..............

Dipnot: 1.6LDE 124bg'lilk motoru, 1.6XER 113'lük motoru temsil ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 1 Şubat 2013; 18:16:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: joliva

quote:

quote:

kuzey kore ve güney korenin sosyo-ekonomik kültürel siyasi karşılaştırmasını da yaptık mı tam olur...
    yada petek dinçözle / hadise nin fiziksel karşılaştırması mesela.......

cruzela focusun civicin fluence'nin yakıtını performansını fiyatını cok karşılaştırdık zaten

Ohooo! daha dur. 2 yıl önce yaptığımız gibi Ünsal(unsal07) ile çiğköfte yapıp resimleri konuya atacağız.
    />

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

arkadaşlar bu triger konusuna ne diyorsunuz? kitapçık 10 yıl/150 bin km diyor.
    servisler 60 binde değişim diyorlar. özel servisler de onları örnek almışlar.
    bir tanesi triger dahil bakım fiyatını 550 tl dedi. kitapçığında 150 bin yazan trigeri

Valla! bu üretici herhalde bunu test ederek, normal şartlar altında "bu kadar km sonra değişmesi zorunludur" demiştir...

Hadi! biraz zorlu şartlar altında -zorlu derken ne demek? o da ayrı- olsun olsun 110-130.000km.

Ben şimdi normal bir sürücüyüm. Yılda 8-10.000 anca yapıyorum. Tamam hadi burası aşırı sıcak. Bu kayış iklim şartlarından dolayı
    özelliğini daha erken yitirsin. O da olsun 8yıl/120.000km...

İnsanları "Amaan bu triger işi çok önemli! yaa koparsa? animallah yanarsın!" vs. cümleler ile tedirgin ediyorlar.

Bu triger takımının "elle-gözle" kontrolü yokmu ki? Hemen "sök at-yenisini tak" durumuna gidiliyor?

Bu trigerde olmasa bu adamlar, araba önemli arıza çıkartmadığı sürece, yağ+filtre işçiliğinden başka birşey kazanamazlar.
    Onuda garantisi geçen sanayideki Ahmet ustaya yaptırıyor. Hepten aç kaldılar. Garanti süresince "ne alırsak kar hesabı". Olacağı o...

Servis bakım fiyatı, hadi 250tl olsun. 150tl de cruze triger seti fiyatı. 150 tl de işçilik yazıyorlarsa -ki sanmam. Ancak 550ye denk gelir.
    Triger kayışı için bu kadar ucuz fiyat ilk defa duyuyorum. Yağ koymaya, filtre vidası sökmeye 100-150tl yazan servisler. Bu parayı nasıl istemiş
    doğrusu hayret ettim...

şu yorum da iliştirivereyim:

quote:

Orijinalden alıntı:

Selam,

Bir ay önce başıma gelen olayı paylaşayım. 60 bin km bakımını yaptırmaya gittiğimde Triger setinin de değişmesi gerektiğini söylediler. Kendim de makinacı olduğum için bunun 60 bin değil 90-100 in civarında olduğunu hatırladığımı ilettim, triger seti de dahil 1200 tl gibi bir fiyat çıkardılar bana. Ben de konuyu araştıracağımı söyleyip vazgeçtim. Önce kitapçığıma baktım 160 bin yazıyordu değişim aralığı, Chevrolet Genel merkezine aradım ve triger değişimi için teyit aldım ve onlar da 150 binde bir değişmesi gerektiğini söylediler ve bayiyi bu konuda uyaracaklarını söylediler.

Bazı bayiler sırf para kazanmak için erken değişime gidebiliyor özellikle Ankara'da bu böyle ama benim uyarım sonucunda bayilere yazı gitti ve durum düzeltildi. Triger değişmeden yaptırdım bakımı. 150 bin'e kadar da değişmeyecek eğer hasar gözlemlenmezse. Servisteki görevli 60 binde öneriyoruz diye lafı çevirdi sonra lafı, ben telefonda kesin 60 bin dediniz diye üsteledim ve benim haraketim sonucunda değiştiklerini söyledim.

Amerikalı mühendislerin 150 bin ömür biçtiği kayışı bizim dahiane ustalar 60 binde değiştiriverelim diyor.
    Bakıma gittiğinizde servis kitapçığınızı uluslararası servis bakımı kısmında yazan değişmelere göre yapılmasına özen gösterin derim. Bir aracın orjinal trigeri gibisi yoktur ayrıca sonradan takılanlar ilk takılandan daha kalitesiz olacaktır.

ek.
    Büyük ihtimal bizim işgüzar servislerimiz bunu dikkate alarak diretme yapıyordur.
    ★★★ CHEVROLET CRUZE ★★★

İyi deee!!! bu LXT kodlu araç : 80kW (109bg) (Ayrıca! satılmayan arabanın kodunun, Türkiye kullanım kılavuzunda ne işi var?)

Bilmeyen "Aaaa! hakketen yazıyor yahu" der..............

Dipnot: 1.6LDE 124bg'lilk motoru, 1.6XER 113'lük motoru temsil ediyor.

teşekkürler...

ben de aynı kanıdayım. kitapçıkta yazan 150 bin güvenli değişim değeridir. bu çakallara para kaptırmamak lazım.
    yağı filtresi balatası değişsin yeter.
  • Dün haberi kanalD haberde de izledim..... amannnnn ne ihtişam---- ne olay haber !!!!! bir sunuyorlarki sanki TÜRKLER su ile çalışan ARABA icat etti..... lennnn benim vergilerimle 130 milyon dolara petrol arama gemisi SATIN alacaksın...... sonra bulduğun petrolü LİTRESİ 1,5 LİRADAN AMERİKALIYA ,,,, 1 LİRADAN FRANSIZA ,,, 0,80 LİRADAN JÜPİTERE-SATÜRNE SATACAKSIN-İHRAÇ EDECEKSİN..... SONRA AYNI PETROLÜ KENDİ HALKINA 5 LİRADAN YUTTURACAKSIN....... UMARIM PETROL FALAN BULAMAZLAR............. BAŞKA BİR ÜLKEDE PETROL BULUP GÖKYÜZÜNE FIŞKIRTSALAR 40 GÜN 40 GECE BAYRAM YAPILIR... HAYAT YARI YARIYA UCUZLAR... BİZDE ERTESİ GÜN AKARYAKIT FİYATLARINA ZAM YAPARLAR KESİN,,,, PETROL BULDUK DİYE........(ARAMA MASRAFLARI-İŞÇİLİK-YIPRANMA PAYI VS. FELAN FİLAN FATURA YİNE BİZİM HALKA KESİLİR....)

http://www.zaman.com.tr/gundem_tpaonun-aldigi-sismik-arastirma-gemisi-tuzla-aciklarinda-demirledi_2047830.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joliva -- 1 Şubat 2013; 20:12:06 >

teşekkürler...

ben de aynı kanıdayım. kitapçıkta yazan 150 bin güvenli değişim değeridir. bu çakallara para kaptırmamak lazım.
    yağı filtresi balatası değişsin yeter.

Aslında her bakımda kayışların el-göz ile kontrol edilmesi gerekiyor. amabakımlarda buna dikkat ettiklerini hiç sanmıyorum.

İçiniz rahat etsin istiyorsanız, bu işten anlayan servis harici bir ustaya el-göz kontrolü yaptırın.

• Merhabalar,ailecek cruze almayı düşünüyoruz,artıları eksilerini araştırıyorum şuan

4 kişilik aileyiz ama zaman zaman 6 kişi de binmek zorunda kalıyoruz :D neyse

Ben dikkatli,sakin bir kullanıcıyım ama babam biraz hırpalayıcı,

ayriyetten başka modellerde baktık jetta,insignia,peugeot 301,3008 tarzı ama hem bütçe bakımından hemde görünüş ve tasarım bakımından cruze gayet hoş duruyor.

cruze kullananlar bu zamana kadar yaşadıkları deneyimlerini biraz özet şekilde anlatabilirlerse çok sevinirim. Otomatik full verisyonunu almayı düşünüyoruz(tabi bulursak)

quote:

Etimesgut ve Elvankent aslına bakarsan umurumda değil sadece iş için mecburiyetten yaşıyorum, Sırf günde 3 saatim yolda gitmesin diye. Herkesin memleketi kendine güzeldir Polatlı ile hiçbirini kıyaslamam yanına bile yaklaştırmam.

Orijinalden alıntı: MegasAlexandros

Merhabalar,ailecek cruze almayı düşünüyoruz,artıları eksilerini araştırıyorum şuan

4 kişilik aileyiz ama zaman zaman 6 kişi de binmek zorunda kalıyoruz :D neyse

Ben dikkatli,sakin bir kullanıcıyım ama babam biraz hırpalayıcı,

ayriyetten başka modellerde baktık jetta,insignia,peugeot 301,3008 tarzı ama hem bütçe bakımından hemde görünüş ve tasarım bakımından cruze gayet hoş duruyor.

cruze kullananlar bu zamana kadar yaşadıkları deneyimlerini biraz özet şekilde anlatabilirlerse çok sevinirim. Otomatik full verisyonunu almayı düşünüyoruz(tabi bulursak)

vira bismillah deyip okumaya başlasan bir günde genel bir kanıya varırsın bence.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.