Şimdi Ara

Chevrolet Captiva - tüm başlıklar - (466. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (5 Mobil) - 3 Masaüstü5 Mobil
5 sn
10.221
Cevap
89
Favori
1.098.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 464465466467468
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cevabın icin teşekkür ederim bugun sanayide baya bir iş yaptırdım akslar körükler ve balatala gibi ama radyöterdeki kacak cok ufak olduğu icin kapatıcı attılar icine olmassa artık serviste deiştiricem ama asıl kafama takılan be canımı sıkan şanzıman araba bazen kendini atıyor ve geri vitese bazen girmiyor kacırıyor revize edilmesi lazım dedi şanzımancı canım sıkıldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Ariburnu

Cevabın icin teşekkür ederim bugun sanayide baya bir iş yaptırdım akslar körükler ve balatala gibi ama radyöterdeki kacak cok ufak olduğu icin kapatıcı attılar icine olmassa artık serviste deiştiricem ama asıl kafama takılan be canımı sıkan şanzıman araba bazen kendini atıyor ve geri vitese bazen girmiyor kacırıyor revize edilmesi lazım dedi şanzımancı canım sıkıldı

Hocam geçmiş olsun. Radyatör İNŞ. kapanır, ama olmazsa bence hiç uğraşma, orjinal al git. Ama büyük ihtimal kapanır bence.

Şanzıman olayı ise dediğiniz gibi hocam, revize gerekiyor ise sıkıntılı olabilir. Bence sorun ilerlemeden ona da baktırın.

İnternette aratın isterseniz, iyi şanzımancı için. Genelde maslakta bulunuyor ama ALLAH kolaylık versin hocam, İNŞ. bulursunuz...

@ceyarr Hocam şunu soracağım size. Bizim araçlar her zaman değilde, gerektiğinde 4x4 moduna geçiyor. Peki niye şaft titreme yapsın ki? Merak ettim açıkçası.

@hg34. Hocam isterseniz biraz bekleyin hemen değiştirmeyin. Motul iyidir, gerçi ben Mobil 1 koymuştum bu değişimde ama motul olsa onu koyardım...

• muhoi M kullanıcısına yanıt
    Aracın sürekli veya akıllı dört çeker olup olmaması mühim değil. Arka tekerlekler döndüğü sürece şaft da her zaman döner.

Orijinalden alıntı: ceyarr

Aracın sürekli veya akıllı dört çeker olup olmaması mühim değil. Arka tekerlekler döndüğü sürece şaft da her zaman döner.

.
    http://www.chevroletyedekparcasi.com/category/279/ic-trim.html?page=2

Arkadaşlar yazılım ile ilgilenen bu videoya bir baksın derim. Güzel sonuçlar elde etmişler. Egr+Dpf iptali var, ve dumansız demişler. Şaşırdım çünkü forumdan bir arkadaşta yaptırmıştı, dipgazda duman çıkıyor demişti. Bu arkadaşlar bizim elimizde diyor.

Varmıdır yazılım yapıpta uzun zaman kullanan? Cevapları bekliyoruz.

Ayrıca yakıtın düştüğünden de bahsediliyor. Daha ne olsun, hem güç, hem de yakıt tasarrufu...

• Arkadaşlar şanzıman yağının değişim zamanı ile ilgili bilgisi olan varmı

Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

Arkadaşlar şanzıman yağının değişim zamanı ile ilgili bilgisi olan varmı

Eski kasada şanzıman yağı full life yani şanzıman bozulmagi sürece değişmeyen türden. Yeni kasada ise ağır koşullarda 75 normal koşullarda 150 bin de şanzıman yağ değişimi öneriliyor. Ben 90 binde değişim yaptım.. .

• Geçen gece, yeni kasa Captiva'mla misafirlikten döndükten sonra site otoparkında park ederken eşim fark etmiş; araç yağ damlatıyor galiba dedi.Gerçekten baktım yerde yağ damlaları var.Eğildim sol ön lastikle kapı arası bir bölgeye denk gelen yerden tabi aracın alt kısmında hafif yağ lekesi olmuş.Tabi insanın aklına 50 tane varyata geliyor.Hadi burdan yak, ne oldu şimdi(Jonta mı? Turbo Hortu mu? vs) gibi.Aracın altını da vurmadık.Zaten bozuk yollara bile sokmam zorda kalmadıkça.Neyse sabah çalıştırdım herhangi bir uyarı ışığı yanıyor mu diye baktım yanmıyordu.Azda olsa rahatlamış bir şekilde daha önce gittiğim özel Chevrolet servisine gittim.Oraya gittiğimde de yere hafif bir damla damlatmıştı.Lift e kaldırdılar sol ön salıncak arka burcu yırtılmış, onların içindeki yağdan sızıntıyı yapmış dedi usta.İstersen tekini değişelim sağdaki sağlam ama zamanla bu yeni ona da yük bineceği için değiştirmişken onuda değiştir bir daha uğraşmazsın.Neden patlar peki deyince; Kalkış esnasında yük bu burçlara biner Bu araçlarda ağır olduklarından zamanla aşınırlar, ara ara ani kalkış veya da sert bir çukura denk gelmişse tetikler, zaten ömürleri bitiyor dedi.İyi günahımız ne olacak; orjinal tanesi 190 TL. Yan sanayi yine Alman Malı 95 TL.Garanti veriyoruz sıkıntı yaşarsan gel hemen değiştiririz deyince yan sanayi taktırdım.95*2=190 TL. + 120 TL. İşçilik 310 TL. ye mal oldu.Neyse lafı çok uzattık tedirgin geçen bir geceden sonra durup duruken 320 TL. ye sevinelim mi üzülelim mi bilemedik...

• geçmiş olsun her parçanın bir ömrü var ara ara bazı parçalarin değişmesi normaldir. bende yeni kasa captivayla yağ kokusu hissettim park ettikten sonra koklaya koklaya :) sol arka tekerden geldiğini tespit ettim ustama götürünce sol arka teker poryası bilya dağıtmış onu değiştirdik...

Orijinalden alıntı: Chatkapi

Geçen gece, yeni kasa Captiva'mla misafirlikten döndükten sonra site otoparkında park ederken eşim fark etmiş; araç yağ damlatıyor galiba dedi.Gerçekten baktım yerde yağ damlaları var.Eğildim sol ön lastikle kapı arası bir bölgeye denk gelen yerden tabi aracın alt kısmında hafif yağ lekesi olmuş.Tabi insanın aklına 50 tane varyata geliyor.Hadi burdan yak, ne oldu şimdi(Jonta mı? Turbo Hortu mu? vs) gibi.Aracın altını da vurmadık.Zaten bozuk yollara bile sokmam zorda kalmadıkça.Neyse sabah çalıştırdım herhangi bir uyarı ışığı yanıyor mu diye baktım yanmıyordu.Azda olsa rahatlamış bir şekilde daha önce gittiğim özel Chevrolet servisine gittim.Oraya gittiğimde de yere hafif bir damla damlatmıştı.Lift e kaldırdılar sol ön salıncak arka burcu yırtılmış, onların içindeki yağdan sızıntıyı yapmış dedi usta.İstersen tekini değişelim sağdaki sağlam ama zamanla bu yeni ona da yük bineceği için değiştirmişken onuda değiştir bir daha uğraşmazsın.Neden patlar peki deyince; Kalkış esnasında yük bu burçlara biner Bu araçlarda ağır olduklarından zamanla aşınırlar, ara ara ani kalkış veya da sert bir çukura denk gelmişse tetikler, zaten ömürleri bitiyor dedi.İyi günahımız ne olacak; orjinal tanesi 190 TL. Yan sanayi yine Alman Malı 95 TL.Garanti veriyoruz sıkıntı yaşarsan gel hemen değiştiririz deyince yan sanayi taktırdım.95*2=190 TL. + 120 TL. İşçilik 310 TL. ye mal oldu.Neyse lafı çok uzattık tedirgin geçen bir geceden sonra durup duruken 320 TL. ye sevinelim mi üzülelim mi bilemedik...

Hocam geçmiş olsun, sıkma canını, daha kötüsü de olabilirdi. Benimde direksiyon kutusu iyice tıkırdamaya başladı, artık kalkışlarda bile tık tık ediyor. Revizyon zamanı geldi anlaşılan :)

• yok usta golf dar geldi üfledim gitti bakalım çok uyguna 4x4 teneke düşürdüm expertsizden sonra alıcam
  • Arkadaşlar kasko ve sigortam bitti yenilettim ve dikkatimi çeken bi konu oldu. Model olarak Captiva High LT 5K yazıyor poliçede ama arabam 7 kişilik. Sigortacıma ne dediysem anlatamadım koltuk sayısı olarak 7 yazıyor ama modelde 5k yazıyor. O 5 kapı demek diyor ama kasko değer sorgulamada 7k seçeneği de var. Sizde durum nasıl acaba? Bize bu bilgiler trafikten otomatik geliyor diyor.

Mevcut Araçlar: Chevrolet Captiva 7K 2.0d 163PS (2012), Chevrolet Cruze Sport Plus SR 1.6 117 PS (2014), Peugeot Partner Tepee Prem. Style Pack. 1.6 115 PS (2014), Isuzu D-Max 3.0 TDI (2009), Renault Master 2.3 125 PS (2017)
  • quote:

Orijinalden alıntı: arnold08

yok usta golf dar geldi üfledim gitti bakalım çok uyguna 4x4 teneke düşürdüm expertsizden sonra alıcam

Hocam hayırlı olsun şimdiden. Suv'dan binek araca geçince dar geliyor dimi hocam? Bende yaşadım kısa süreli de olsa bunu...

Birde captivaya mı dönüş, yoksa bir ara duster bakıyordunuz, onu mu alacaksınız?

tekerinize taş değmesin güle güle kullanın arkadaşlar.
    Hocam golfü sattım zaten yatırım amaçlı aldığımı söylemiştim zaten kullanışlı değil çoluk çocuklu aile için 73 e aldım 76 buçuğa verdim 2017 laurate look paket hatasız 7000 km de 80 e anlaştım fiyat uygun olunca almaya karar verdim aslında 2012 yeni kasa captivayla pazarlık yaptım baya ama anlaşamadık 77 dedi 76 verdim olmadı nasip değilmiş bu arada wv sahiplerini bira kızdırdık bu kadar ilgisiz bir wv bölümü görmedim bir soru sordum bir cevap yazan olmadı olumsuz bişey yazıncada müşteriler arttı tövbe birde wv almam

• Evet millet, sonunda beklediğim ürün piyasaya çıktı. Hatırlarsınız, led far ampullerini tavsiye etmeyip, bunların yerine philips, osram gibi markaların %120-130 fazla ışık veren halojen ürünlerini tavsiye ediyordum. Bunun sebebi ise, led teknolojisinin tam oturmamış olması ve piyasada üzerinde abartılı ve doğru olmayan lümen değerleri yazan, soğutma&yalıtım problemleri olan, ucuz çipli, boyutundan dolayı farın arka kapağının kapanmaması gibi sorunlarla karşılaşılan, çin işi niken, inwells gibi dandik ürünlerin dışında kaliteli ürünlerin bulunamamasıydı. Yaptığım araştırmalar sonunda Philips'in yeni çıkan bir ürününü keşfettim. Philips x-treme ultinon led h7 ampul seti. Philips kalitesiyle orijinal led ampuller... %200'e kadar daha fazla ışık ve 12 yıla kadar kullanım süresi vaad eden bu led ampuller 3 yıl da garantili. Boyut olarak da yalnızca 7cm, yani gayet küçük olarak tasarlanmış. Led ampul ve fan kısmı vidalı olarak birbirinden ayrılıyor. Montaj için önce ampul normal halojen ampul gibi klipsle yerine oturtuluyor, sonrasında da fan kısmı arkadan döndürülerek ampule monte ediliyor. 2 parça halinde olması sebebiyle, hem ampulün, hem de fanın güç kabloları ayrı ayrı olarak setin içinden çıkan küçük ve slim bir balasta bağlanarak, elektrik girişi de bu balasta bağlanıyor. Balast küçük olduğundan farın içine koyuluyor. Hemen hemen bütün araçların farlarına uyumlu olan ürün, farın arka kapağının kapanmasını da engellemiyor. Ürün için n11 sitesinde bulduğum en düşük fiyat ise 275 TL (H7 fiyatı. Fiyat sokete göre değişiyor). En kısa sürede bu üründen alıp, aracıma uygulayıp, sonucu sizlerle paylaşacağım. Ürün resmi aşağıdaki gibi gibidir;

Chevrolet Captiva - tüm başlıklar -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 23 Ekim 2017; 18:29:52 >

• Dejavu_54 kullanıcısına yanıt
    Hocam benimkileri kontrol ettim. Hem trafik hem de kaskoda 7K yazıyor. Yani 7 koltuk. Siz o sigortacıyı arayın, düzeltsin. Düzeltemiyorsa da iptal ettirip başka yerden yaptırın.

Orijinalden alıntı: arnold08

Hocam golfü sattım zaten yatırım amaçlı aldığımı söylemiştim zaten kullanışlı değil çoluk çocuklu aile için 73 e aldım 76 buçuğa verdim 2017 laurate look paket hatasız 7000 km de 80 e anlaştım fiyat uygun olunca almaya karar verdim aslında 2012 yeni kasa captivayla pazarlık yaptım baya ama anlaşamadık 77 dedi 76 verdim olmadı nasip değilmiş bu arada wv sahiplerini bira kızdırdık bu kadar ilgisiz bir wv bölümü görmedim bir soru sordum bir cevap yazan olmadı olumsuz bişey yazıncada müşteriler arttı tövbe birde wv almam

Hocam vw her zaman ikinci eli para yapan araba. Mantıklı bir yatırım olmuş, para da kazanmışsınız. Hayırlı olsun.

Ama duster almadan bir kez daha düşünün derim. Captiva bence daha mantıklı hocam. Yakıt problem değilse captiva da bence kıyaslanmaz. Bir de yeni kasa zaten daha da az yakıyor.

Ben bir kez daha düşünün derim acizane. Yoksa para sizin, seçim kararı sizin.

Şimdiden hayırlısı olsun...

• 
Sayfa: önceki 464465466467468
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.