Şimdi Ara

Chevrolet Captiva - tüm başlıklar - (436. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.221
Cevap
90
Favori
1.055.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 434435436437438
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Olsun sıkıntı yok yağ konusu burada çok konuşuldu çizildi motul yağını kullananlar farkını anladı çok kaliteli bir yağ araştırın görün ben vede forumda kullanan arkadaşlar çok memnun opel gm de satmaya başlamış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlara reklam yapıp amma yağ sattırdım ha. Yakında Motul Türkiye distribütörüne gidip forumu okutacağım. Yağı bana bi zahmet bedava verin artık diyeceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 15 Mayıs 2017; 1:7:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arnold08 kullanıcısına yanıt
    4x4 Captiva için şu lastiğe ne diyorsun hocam;

    http://www.hepsiburada.com/michelin-235-55r18-100v-latitude-sport-3-grnx-oto-lastik-p-OTLSTMIC450499
  • Bu ebat için en iyi, hatta süper lastik fiyat sıkıntı değilse gözün kapalı al.
    Etiket değerleri Ekonomi C, Islak A, Ses 70db görünüyor.
    Fiyat yüksek gelirsen yakın kalite falken azenis fk510'u tavsiye ederim.
  • aydayd A kullanıcısına yanıt
    Satın aldım hocam HB'den 4 adet. Bir de aracın yağı değişecek, kolayoto'dan 2x4LT Motul X-Clean 5w40 yağ aldım.

    Yağ filtresi de değişecek, onu da GM'mi alayım yoksa başka önerebileceğiniz bir marka var mıdır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceyarr

    İlk defa sizden duydum. Ancak bosch kalitesine her zaman güveniyorum. Pek çok aracın orijinal parçaları da bosch olarak geliyor zaten. Hava ve polen filtreleri çok önemli değil de, mazot ve yağ filtrelerini geçen bakımda gm marka orj almıştım mesela. Bosch un ne olduğu ve kalitesi herkesçe biliniyor. Piyasada pek çok ne olduğu belli olmayan yan sanayi ürün var. Bunlar en ucuz maliyetle, en ucuz hammaddelerden üretiliyor. Bosch un belli bir kalite standartı var ve üzerine markasını bastığından, belli bir standartın altında ucuz malzeme kullanmaz. Tabi ustanız da tecrübelerini aktarıyor size, yalan söyleyecek hali yok. Bir de piyasada çakma bosch ürünleri olabilir, acaba böyle bir durum mu sözkonusu olmuş anlayamadım. Neyse artık siz taktırmışsınız, ben de taktıracağım ve tecrübelerimizi buradan paylaşırız artık.



    Ancak fren balatası konusunda bosch'tan kesinlikle eminim. Piyasada 60-70 liraya kore malı diye satılan balataları taktıranlar forumlarda memnuniyetsizliklerinden bahsetmiş. Balatalar hem ötüyor, hem de çabuk bitiyormuş. Ayrıca fren sisteminin araç için çok hayati bir ekipman olduğunu düşünüyorum. Yani kalitesiz bir balata ile frenler sağlıklı da çalışmayabilir ve bu da acil bir durumda sizi kurtarabilir veya kurtaramaz. Açıkçası bosch gibi bir alternatif olmasa, kesinlikle gm marka balata alırdım. Saygılar

    Ceyarr neden bu kadar alınganlık gösterdiğini anlayamadım. Neticede hepimiz burada tecrübelerimizi, duyduklarımızı paylaşıyoruz kaldıki ben de kalitesine güvendiğim için yukarda bahsetmiş olduğum bütün parçaları Bosh marka alarak, ustamızla aramızda geçen sohbete rağmen yine de taktırdım. Gittiğim usta ankara şaşmaz oto Sanayi'de 40-45 yılını geçirmiş motor rektifiye konusu da dahil sanayinin tecrübeli saygın ustalarından birisi, aramızdaki yılların vermiş olduğu samimiyete istinaden karşılıklı bilgi alışverişinden başka bir şey değil...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bostancıdaki Veli Usta paraya doymuş...



    Aşağıda ayrıntılı yazacağım ama özetle Veli Ustaya yanınızda parça ile gidin sadece işçilik ücreti verin...



    Bugün oradaydım. Ona tanıdık/tavsiye vasitasiyla geldigimi soyledim ama doğru düzgün ilgilenmedi bile... Elemanları ilgilendi. Ben de Motul yağı almıştım onu götürdüm bir de, sağolsun arabanın önceki sahibinden kalma Bosch marka filtre seti vardı. Bunlar için ve iki adet far değişimi için toplamda 120 TL ödedim. Buraya kadar herşey normal...



    Asıl bomba trigeri setinde ortaya çıktı. "Araba 90000 e yaklaştı. Trigeri setini de değiştirmek gerek, nasıl yaparız?" diye sordum.



    Veli usta hemen hallederiz dedi. Orijinal istiyorum, fiyat verin dedim.



    Verilen fiyat takriben şöyle idi; ( O sırada Veli usta ortadan kayboldu tabi)

    Trigeri seti orijinal 875 TL

    Devir daim 235 TL

    Antifriz 15 TL

    İşçilik 400 TL



    Toplamda 1600 küsur TL fiyat çıkardılar. İçimden; "Hayırlı işler" dedim ve bu fiyatin yanlış olduğunu yetkili serviste bile 1000 TL civarında olduğunu söyledim ama bizde fiyat böyle deyip geciştirdiler. Veli Usta geldi. Ona da bu fiyatın abartı olduğundan bahsettim. Bana muhasebenin bu fiyatı verdiğini yapacak birşey olmadığını ve yetkili servisin verdiği fiyatın sadece trigeri seti için olduğunu söyledi. Ben de; "malzeme benden,iscilik sizden ne olur?" dedim. Onlar da; "Degismez, 400 TL" diyince, Eyvallah deyip ciktim oradan...



    İstanbul'da 3 yetkili servisi aradım. İkisi(Anadolu yakasindakiler) 1500-1600 civarında (devir daim ve antrifiz dahil) fiyat verdiler. Sonra da Balmumcu'daki yetkili servis(Gerçek Otomotiv) 858 TL işçilik dahil trigeri seti değişim fiyatı verdi. Devirdaimi sorduğumda gerekli görülürse degistiririz diyerek ona da işçilik dahil 350 TL civarında olacağını söyledi ve yarına randevu aldım.



    Yalnız iki sorunum var, sizlere danışayım dedim. Bostancıdaki servisten çıktıktan sonra, seyir halinde iken motordan, 4-5 kere,nasıl anlatsam,homurdanma gibi normal olmayan, "katır kutur" sesler geldi. Rölantide dinledim, boştayken gaza bastım ses gelmedi.

    İkinci olarak da farkında değilim akü ışığı yanıyordu. Servisten önce hiç bir sorun yoktu. Vaktim olmadığı için servise dönüp soramadım bunları. Sizlerin bu iki sorun hakkında bir fikri var mı acaba?



    Bu arada kusura bakmayın mobilden yazmak zor. Karışık olmuş olabilir...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçmiş olsun arkadaşım, ben olsam arabayı hemen durdurur öncelikle motor yağ seviyesini ölçerdim. Yarın sabah ben de 2. defa triger seti değişimi için servise gideceğim. Neticeyi sizlerle paylaşırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • komutan16 K kullanıcısına yanıt
    Alınganlık mı? Ben Robert Bosch değilim ki alınayım siz yazdıklarımda ne gibi bir alınganlık gördünüz anlamadım? İlk defa sizden duyduğumu, ustanız öyle dediyse yalan söyleyecek hali olmadığını, zaten taktırdığınızı ve ben de taktıracağım için deneyimlerimizi paylaşarak tecrübe edeceğimizi söyledim.



    Sadece ilk defa duydum ve şaşırdım. Bugüne kadar bosch ekipmanları ile ilgili hiç şikayete denk gelmedim çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BLacKeLDiaBLo kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de oraya yaptırmıştım, hatta size de ben tavsiye etmiştim sanırım. Ama ben de bütün parçaları alıp öyle gitmiştim ve yalnızca işçilik ödemiştim. Öncesinde bir özel servisten daha parça dahil fiyat almıştım ve yüksek fiyat çekmişlerdi. Özel servislerden parça dahil istediğinizde, parçadan da para kazanıyorlar. O yüzden piyasadan araştırıp parçaları uyguna alıp özel serviste yalnızca işçilik ödemek en avantajlısı. Yoksa dediğiniz gibi yetkili servisten bir farkı kalmıyor.

    Akü ışığı, aküde sorun olmadığı halde bazen bende de yanıyor. Arabayı durdurup kontağı kapatıp tekrar çalıştırıca sönüyor. Bir özel servisteki usta bana captivalarda bunun olabildiğini söylemişti. Sürekli yanar, hiç sözmezse gel bakarız demişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 16 Mayıs 2017; 0:46:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceyarr

    Alınganlık mı? Ben Robert Bosch değilim ki alınayım siz yazdıklarımda ne gibi bir alınganlık gördünüz anlamadım? İlk defa sizden duyduğumu, ustanız öyle dediyse yalan söyleyecek hali olmadığını, zaten taktırdığınızı ve ben de taktıracağım için deneyimlerimizi paylaşarak tecrübe edeceğimizi söyledim.



    Sadece ilk defa duydum ve şaşırdım. Bugüne kadar bosch ekipmanları ile ilgili hiç şikayete denk gelmedim çünkü.

    Bilgi paylaşımını bıraktık, birimize laf yarışına mı gidiyoruz. Şimdiye kadar hiç şikayet duymamış olman bundan sonra duymayacağın anlamına gelmez, usta iyi niyetli olarak söz konusu marka ile ilgili başından geçen bir kaç olayı anlattı, ben de bunu buraya aktardım. Kaldıki biz bu markayı kötülemiş değiliz kötü kullanmayın da demiyoruz neyini savunup tartışıyoruz. İlla birimiz diğerini söylediğinin aksini savunmak zorunda da değil🤔

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • komutan16 K kullanıcısına yanıt
    İyi de ben diyorum ki savunmuyorum, amacım savunmak değil. siz yanlış anlıyorsunuz onu anlatmaya çalışıyorum şu an. Yani bildiğim kadarıyla kaliteli ve sorunsuzdur bosch. İlk sizden duyunca şaşırdım. Ustanızın da yalan söyleyecek hali yok, bir tecrübesi vardır illa ki deneyip göreceğiz dedim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, Captivamı sattığım için sadece bir hafta kullandığım lastiklerimi satıyorum, 18.04.2017 gelmişti lastikler 15-20 km yaptım yaklaşık , michelinin ürünü olan Riken marka 4 dört mevsim uygun fiyata, ilgilenen varsa faturası da mevcuttur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben 30 yıllık madeni yağ, filtre, Mutlu akü ve oto aksesuar satıcısı esnafım,aynı zaman da 20 günlük 2011 Captiva sahibiyim.Buraları okuyarak bilgilenerek aracımı aldım.Yukarıdaki Bosch filtre tartışması için şunu söyleyebilirim.Piyasada tanınmış markaların taklidi çok filtre satılıyor.Çin de ürettirilip üzerine Bosch , Mann veya Delphi markaları basılıp piyasada satılıyor.Görünüm ambalaj öyle benzerki tıpatıp aynı,biz bile anlayamıyoruz.Bunun için sadece mal aldığımız yere güveniyoruz spottan veya rastgele yerden mal almıyoruz.Filtre konusunda internetten alınan markalı ürünlerde çakma olma ihtimali yüksektir.
  • Abi ön panjur amblemi yolda giderken düşermi yaa şaka gibi bu ne şansızlık neyseki ceyarın bir ara önerdiği özçelik opel 67 tl ye tedarik ettik şindi bunun altına kuvvetli olması için extra bir önerisi olan varmı ? 😩



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arnold08 -- 16 Mayıs 2017; 17:46:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekru

    Selamlar, Captivamı sattığım için sadece bir hafta kullandığım lastiklerimi satıyorum, 18.04.2017 gelmişti lastikler 15-20 km yaptım yaklaşık , michelinin ürünü olan Riken marka 4 dört mevsim uygun fiyata, ilgilenen varsa faturası da mevcuttur.

    Benim ön lastikler bitik... Degistirmem gerekiyor ama kışlık/yazlik ayrı ayrı mı yoksa 4 mevsim mi karar veremiyorum. Siz ne istiyorsunuz lastiklere ve lastiklerinizin tam modelini nedir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: komutan16

    Geçmiş olsun arkadaşım, ben olsam arabayı hemen durdurur öncelikle motor yağ seviyesini ölçerdim. Yarın sabah ben de 2. defa triger seti değişimi için servise gideceğim. Neticeyi sizlerle paylaşırım.

    Teşekkür ederim . Yağ seviyesi normal, kontrol etmiştim. Kaputun sağ tarafından geliyor ses... Sanki kayıştan yapıyor gibi geldi.



    Bugun sabah servise giderken gaz pedalına ilk bastığım anlarda, her zaman olmamakla beraber 4-5 kez daha ses geldi. Servise de soyledim ,bakacaklardı ama hala ses seda çıkmadı. Gerçi bugun iğne atsan yere düşmez pozisyonundaydılar( benimki de nasıl bir pozisyon benzetmesi ise artık) Telefonda akşama alırsınız dedikleri arabayı yarın öğleden sonra ancak alabileceğim...



    Normal şartlarda, Trigeri seti ve işçilik 858 TL, gerekirse devirdaim 310 TL ve 30-40 TL de antifriz tutatacak.

    Ekstra olarak V kayışını da gerekiyorsa değiştirmelerini talep ettim. Sesi o da yapıyor olabilir ,triger de, başka birşey de... O işlem için de 200 küsur dedi.

    Turbo hortumunda da mevcut sızmalardan bahsetti(Bostancı'daki özel servise özellikle sormuştum , terleme yapıyor normal demişti) 700 TL civarı ona isteyince yaptırmak istemedim. Şimdilik idare eder...



    Bunları niye yazıyorum derseniz aynı durumda olursanız yetkili serviste bu tür işlerin kaça patladığını bilgilendirmek ve aynı zamanda bu işlerden kazık yeyip yemediğimi öğrenmek için yazıyorum...



    Ayrıca şanzıman yağı değişimini de, Bostancıdaki gerek yok demişti, yaptırmayı düşünüyorum. O da 400 küsur liralarda...



    Burada sizlerin de fikrini almak isterim. Bu konularda usta degilim ve her ne kadar bu yağların ömürlük olduklarından bahsetseler de değişimin arabaya iyi geleceğini düşünüyorum. Sizler ne dersiniz arkadaşlar?




  • BLacKeLDiaBLo kullanıcısına yanıt
    Valla hocam dediğiniz gibi, hiçbirimiz usta değiliz ama bir şeyleri tecrübe ettikçe paylaşıp birbirimizi bilgilendirmek gerçekten çok faydalı oluyor.

    Ben triger, v kayışı ve devirdaimi birlikte değiştirdim. Yaptığım araştırma sonucu genellikle önerilen de bu zaten. Devirdaimde şimdi bir şey yoksa bile, hazır sökülmüşken değiştirilmesi bana da mantıklı geldi. Çünkü v kayışı ve triger söküldüğünde yenisi takılmak mecburiyetinde. Şimdi devirdaimi değiştirmez iseniz bir sonraki triger değişim vakti gelmeden önce devirdaim ile ilgili bir sorun yaşarsanız, bu bahsi geçen elemanlar da söküleceğinden tekrar onların da değişmesi gerekecek.

    Şanzıman yağı değişimi için ise, nerede okudum şu an hatırlayamadım, bir forumda bir arkadaş değişmesinin sıkıntı olabileceğinden bahsetmişti. Yağın, belli bir süre kullanımdan ötürü, özelliğini bir miktar kaybetmesi ancak şanzımanın bu yağ ile çalışmaya alışması şeklinde bir yorum vardı. Yeni yağa şanzımanın uyum sağlayamamasından falan bahsedilmişti. Tabi ne derece doğru bir yorum bilemiyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 16 Mayıs 2017; 19:54:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • olgunadam kullanıcısına yanıt
    Ben de acaba sahte bir ürün mü sözkonusu diye düşünmüştüm. Ama komutan arkadaş beni yanlış anladı, alınganlık göstererek kendisinin söylediği şeyi yalanladığımı düşündü..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trigger icin sokulunce mutlaka devridaimi degis ilerde arizalanirsa ayni isciligi gene verirsin. Bunlar birbirine bagli seyler biri arizalaninca yakinda digeride gider. Ben daha A3 icin hepsini degistim maslak sanayide 250tl verdim. Captiva`nin sokulen kismi daha mi zor bilmiyorum. Ama a3`de sokme - takma 3 saat surdu.
  • 
Sayfa: önceki 434435436437438
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.