Şimdi Ara

Chevrolet Captiva - tüm başlıklar - (437. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.222
Cevap
90
Favori
1.055.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 435436437438439
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceyarr

    İyi de ben diyorum ki savunmuyorum, amacım savunmak değil. siz yanlış anlıyorsunuz onu anlatmaya çalışıyorum şu an. Yani bildiğim kadarıyla kaliteli ve sorunsuzdur bosch. İlk sizden duyunca şaşırdım. Ustanızın da yalan söyleyecek hali yok, bir tecrübesi vardır illa ki deneyip göreceğiz dedim..

    "İyi de ben diyorum ki savunmuyorum", "Yani bildiğim kadarıyla kaliteli ve sorunsuzdur bosch" diyerek emin olmadığınız bir konuda bilinçaltı hala israr ediyorsunuz. Kesinlikle seni yanlış anlamıyorum. Ancak, bir önceki yazımda bilgi paylaşımını bıraktık, birimize laf yarışına mı giriyoruz dediğim halde bitirmek yerine halâ uzattığınız için, anlamsız forumda kimseye faydası olmayan bir konuda böyle yazışmaya devam ediyoruz.

    Çok basit bir şey söylüyorum ben, meslek lisesini bitirdikten sonra sanayide ömrünün büyük bir kısmını bu işe vermiş, çevresinde ustalığı ile saygınlığı olan, bizim gibi on onbeşbin km'yi doldurduktan sonra yılda bir veya iki kere filtre değiştiren, parça satışı ve pazarlaması yapmayan, bundan kendine bir çıkar sağlamayan, sadece sizin getirdiğiniz parçaları takan, her gün her markayı çeşitli araçlara takıp, olayları canlı olarak yaşayan bir ustanın daha önce bu marka yakıt filtresi ile birkaç kez karşılaşmış olduğu, bana masumane sohbet niteliğinde anlattığı durumları ben de bunu burada paylaştım diyorum. Kaldıki ben bu markayı kötülemiyorum, kendim de bu markayı sohbete rağmen taktırdım.

    E denebakalım, şimdi senin taktırdığın yakıt filtresi tıkanırsa sahte tıkanmaz ise, ustanın yaşayıp anlattıkları yok niteliğinde mi olacak😎, Ceyarr gerçekten sıkıldım artık boş anlamsız bir konuda bu kadar yazışmaya ve zaman harcamaya kusura bakma benim bu kadar boş vaktim yoktur. Umarım artık cevap vermezsin, çünkü bundan sonra yazacağın şeylere cevap vermiyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komutan16 -- 17 Mayıs 2017; 0:17:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLacKeLDiaBLo


    quote:

    Orijinalden alıntı: ekru

    Selamlar, Captivamı sattığım için sadece bir hafta kullandığım lastiklerimi satıyorum, 18.04.2017 gelmişti lastikler 15-20 km yaptım yaklaşık , michelinin ürünü olan Riken marka 4 dört mevsim uygun fiyata, ilgilenen varsa faturası da mevcuttur.

    Benim ön lastikler bitik... Degistirmem gerekiyor ama kışlık/yazlik ayrı ayrı mı yoksa 4 mevsim mi karar veremiyorum. Siz ne istiyorsunuz lastiklere ve lastiklerinizin tam modelini nedir?



    Yazı çok sıcak ve uzun geçiren illerimzde yaşamıyorsanız yazlık yerine bence 4 mevsim, ve kışı yoğun yaşayan bir yerde ayrıca kışlık daha uygun diye düşünüp öyle aldım ben..modeli 701 , 340 dan aldım ama 250 den bırakırım pazarlıksız fiyat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • komutan16 K kullanıcısına yanıt
    Üslubunuza ve tavırlarınıza anlam veremiyorum. Ben sizin ustanızı yalanlamadım ki adamın özgeçmişini anlatıyorsunuz. Tamamen istişare niteliğinde ve sohbet tadında, ilk defa duyduğumu söyledim ve acaba sahte bir ürün söz konusu olmuş olabilir mi, dedim. Bosch kaliteli markadır dedim. Bunda ne gibi bir alınganlık algıladınız anlamadım. Size kötülüyorsunuz da demedim. Keza kötüleyebilirsiniz de sorun yok yani. Ve verdiğiniz cevaptaki 'Alınganlık yapma' şeklindeki üslubunuza şaşırıp, konunun uzamaması ve tartışmaya da mahal olmaması adına kibar bir şekilde yanlış anladınız, dedim. Siz halen; ben seni yanlış anlamadım, bilinçaltı alınganlık var, cevap vermeyeceğim, muhatap olmayacağım tarzında yazmaya devam ediyorsunuz. Muhatap olmak istemiyorsanız, cevap vermek istemiyorsanız, öyle arzu ediyorsanız öyle yapın o halde ama bu şekilde diyaloglar, bu güzel ortama hiç yakışmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar arkadaşlar ara sıra gelip rahatsız ediyorum böyle kusura bakmayın bi kaç sorum olacak...



    - Kısa farlarına led takan var mı? Hani şu şimşek etkili olanlardan ama kısalara uzunlara değil. Eğer takan var ise farın kapağını delmek gerekiyor mu yoksa delmeden kapak kapanıyor mu?



    - Far yıkaması çalışmayan bitek ben mi varım? 47 bin km de araba 2012 nasıl çalışmaz anlamıyorum servis bozuk değil sigorta atmıştır dedi bi ara gösterecektim kaldı bunu nasıl kendim çözebilirim?



    - Sunroof kapanırken illa kapanana kadar basılı mu tutacağız? Benim Cruze'da tek tuş ile kapanıyor...



    - Bir de pasta cila ve boya koruma düşünüyorum ama çekiniyorum ileride sıkıntı çıkartır mı bana acaba diye...



    Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dejavu_54

    Merhabalar arkadaşlar ara sıra gelip rahatsız ediyorum böyle kusura bakmayın bi kaç sorum olacak...



    - Kısa farlarına led takan var mı? Hani şu şimşek etkili olanlardan ama kısalara uzunlara değil. Eğer takan var ise farın kapağını delmek gerekiyor mu yoksa delmeden kapak kapanıyor mu?



    - Far yıkaması çalışmayan bitek ben mi varım? 47 bin km de araba 2012 nasıl çalışmaz anlamıyorum servis bozuk değil sigorta atmıştır dedi bi ara gösterecektim kaldı bunu nasıl kendim çözebilirim?



    - Sunroof kapanırken illa kapanana kadar basılı mu tutacağız? Benim Cruze'da tek tuş ile kapanıyor...



    - Bir de pasta cila ve boya koruma düşünüyorum ama çekiniyorum ileride sıkıntı çıkartır mı bana acaba diye...



    Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar...

    Far yikama cok kolay bozuluyor. Bende de calismiyor su an. Yuksek ihtimalle far yikama motoru arizali.
    Sunroof un kapanma olayina ben de takildim. Acilirken tek seferde aciliyor ama en sonda biraz daha mesafe birakiyor. Kapatirken basili tutmak gerekiyor. Belki modülü vardir.
    Kisalara led taktim. Halojen e gore cok daha iyi. Yine de Captiva'ya AFL sistemi şart.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Far yıkama motoru captivaların çoğunda çalışmıyor ben motoru 100 tl ye değişip hallettim gelgelelim led şimşek ampule muhtemelen çok büyük ihtimal delme kesme işlemi gerekecek arkadaki soğutucu sığmıyor kapak içine iyi bir ustasını bulsam yaptıracağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dejavu_54 kullanıcısına yanıt
    Ben bu aydınlatma işi hususunda bayağı bir kafa yordum. Şu an led teknolojisi gelişimini tam sağlamış değil. Bazı araçlarda son sistem led teknolojileri var evet ancak bunlar yüksek kalite standartlarında ve farlar üretilirken de tasarımı buna göre yapılıyor. Yani, halojen far ile gelen otomobillere sonradan uygulanan led sistemlerin performansı maalesef iyi değil. Ledlerin ısınma probleminden dolayı, h7 tarzı led ampullerin arkasında ya soğutucu malzeme ya da fan bulunduğundan farın arka kapağı ya deliniyor, ya da hiç kapatılamıyor. Odaklama problemleri görülüyor ve verdiği ışık da yeterli olmuyor. Yalnızca görünüm olarak hoş oluyor ancak performans görünümden çok daha önemli. Benim size naçizane tavsiyem, öncelikle, daha önce burada konuşmuştuk, yüksek verimliliğe sahip halojen ampuller. Osram nightbreaker, philips extreme vision veya general electtic ultra megalight ürünleri. Bu ürünler, standart halojenlere göre %120 ile %130 fazla aydınlatma mesafesi sunarken, 5000 civarı kelvin değerleriyle de standart sarı halojenlere nazaran beyaza yakın bir ışık veriyor. Eğer daha da iyi bir aydınlatma isterseniz xenon kit taktırmalısınız. Gerçek çakar etkisi için ise merceklerinizi bixenon mercek ile değiştirerek d2s soketli kaliteli bir xenon kit taktırmalısınız. Tabi bu işlemin maliyeti de az olmayacaktır. Ayrıca araçlarımızda adaptif sistem olmadığından, muayeneden geçememe gibi bir sorunla da karşılaşabilirsiniz.



    Far yıkama çok hayati bir ekipman olmamakla birlikte, aracınızda bu sistem varken çalışmaması insanı rahatsız ediyor. Bu arıza bazen basit bir tıkanmadan ibaret olabiliyorken, bazen de motoru arızalanmış olabiliyor. Bunun için aracınızı iyi bir ustaya gösterip önce arızayı teşhis etmek gerekli. Sonrasında piyasadan gerekli parçayı alıp yaptırırsınız olur biter.



    Sunroof otomatik olarak açılıyor ancak maalesef kapanmıyor. Açılırken de en sonuna kadar açılmıyor. Bunun mantığını da kullanarak çözdüm. Sonuna kadar açtığınızda, belli bir hızın üzerine çıkınca pır pır pır rüzgar sesi yapıyor. Ancak tam açmayınca bu ses ya olmuyor ya da çok az alıyor. Kapatırken de maalesef kapanana kadar basılı tutmanız gerekli.



    Boya korumanın zararı yerine faydasını görürsünüz. Kaliteli bir pasta cila ile güzel bir boya temizliği yapılarak üzerine de koruma uygulanırsa hem aracınız yeni gibi olacak hem de uzun süre canlılığını kaybetmeyecektir. Ancak ürüne göre belli bir periyodla bu işlemi tekrarlamak gerekli. Bir de aracınızı yıkatırken kesinlikle fırça kullanmayın ve kullandırtmayın. Bu da boyanızın canlılığını uzun süre muhafaza etmeniz hususunda çok önemli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mrtnb kullanıcısına yanıt
    Hocam açılırken sonuna kadar açılmamasının sebebi hava perdesi. 2. Ye bi daha basarsanız hava perdesini kapatarak açılıyor ve giderken rüzgar sesi yapıyor perde kapandığı için. Ama tek tuşla kapanmaması uyuz edicidi.



    Ne kadar far yıkamanın tamiri? Bildiğim kadarıyla komple cam suyu tankıyla beraber değişiyor far yıkama motoru.



    Farlara led takarken arka far kapağı ne oldu? Ve aydınlatması nasıl? Photon h7 takmayı düşünüyorum ben 5400 lm.'lik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cruze'da olan özellikleri bu arabada göremeyince garip oluyorum hocam. Cruze'da lastik basınç sensörü bile var. 4 cam ve sunroof tek tuşla açılıp kapanabiliyor ama Captiva'da olmuyor. Anlık yakıt tüketimi göstermemesi ne büyük saçmalıklardan zaten. 2012 Captiva'da 2014 Cruze'da olanların hepsi olmalıydı diye düşünüyorum... Şikayetçi değilim ikisini de seviyorum ama garip geliyor farklı marka araçlarıymış gibi sanki.



    Pasta cila konusunda vernik incelecek sonuçta zamanla güneş yanığı vs olmaz mı acaba? Meguiars'ta yaptıracağım...
  • Dejavu_54 kullanıcısına yanıt
    Boya incelecek tabi ama bilmem kaç mikron oranında. Herhangi bir zararı yoktur. Zaten öncelikle boyanızın durumuna göre pasta yapıp harelenme, basit çizik vs gideriliyor. Sonrasında da üzerine koruma yapılıyor. Tabi bu korumayı ürüne göre bazen her yıl, bazen iki yılda bir yaptırmak gerekiyor. Şu an en iyisi seramik kaplama. Şahane bir ürün ama fiyatı da iyi. Galeriden aldığınız arabadan bile daha parlak oluyor adeta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaşımın aracı,benim tavsiyelerimler Captiva ile takas etmek istiyor aracını,düşünenler irtibata geçebilir pm ile...

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-megane-sport-tourer-privilge-dizel-otomatik-415348173/detay
  • Dejavu_54 kullanıcısına yanıt
    far yıkama motoru 100-150 tl arası değişiyor işçilik 10 tl
  • ceyarr kullanıcısına yanıt
    Seramik kaplama sıfır araba dışında yapmak bana mantıklı gelmiyor. Ayrıca seramik kaplamalı araçların mikron kalınlığında değişiklik olduğu için boya ölçümünde boya kalın bi nevi boyalı gibi çıkıyormuş...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Aracımda necvox multimedya bulunmakta sanırım 6 yıllık filan. Kullanması benim için zor ve radyo sinyal alımı zayıf.Radyo o kadar keyifsizki açınca moralim bozuluyor. İnternette linkini paylaşacağım ürünü gördüm ve sizin fikirlerinizi almak isterim. Link paylaşmak yasaksa uyararsanız hemen paylaşımı kaldırırım. Herkese kazasız belasız günler dilerim.

    https://m.carvocal.com/chevrolet-captiva-android-multimedya-navigasyon-sistemi-eski-kasa-u-8.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sercan0825 S kullanıcısına yanıt
    Doğru seçim yapmışsınız android düşünmekle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili hemşerim arnold08. Bu ürünü ciddi anlamda almayı düşünüyorum. İşletim sistemi olarak necvoxtan çok daha kullanışlı olacağına eminim. Fakat radyo kalitesi olarak hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorum:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sercan0825 S kullanıcısına yanıt
    Hiç korkma hocam direk al. Ben kasım ayında aldım bin liraya montaj ve geri görüş kamerası dahil. Tabi dolar falan arttı fiyatlar artmış olabilir. Burada en önemli nokta android 5.1 olduğundan emin olun. Bendekinin markası navimex. Çok memnunum. Bu cihazlar uzakdoğudan oem toplama olarak geldiğinden markası pek önemli değil. Hepsi aynı. Ama şunu da belirteyim, son model android bir telefon kullanıyor iseniz aynı performansı bu cihazlardan beklemeyin. Telefonlar gibi yüksek ram ve yüksek hızlı işlemciye sahip bir cihaz değil ama araba için gayet yeterli, sorunsuz ve stabil çalışıyor. Radyosu da gayet iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dejavu_54 kullanıcısına yanıt
    Eğer aracınızın boyası iyi durumdaysa, yani vuruk göçük, derin çizikler vs yoksa, güzel bir boya temizliğinin üzerine seramik kaplanırsa şahane olur. Evet, kalınlığı biraz arttırabilir ama satarken seramik kaplama olduğunu belirtirseniz sorun olmaz. Zaten seramik kaplama olduğu belli olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, İstanbul dönüşü yazarım dediğim yaptırmış olduğum bakım kalemlerini ve masraflarını yaptırmak isteyenlere ışık tutması amacıyla ilişikte belrtiyorum. Bu arada 2007 model olan aracıma 5X40 değil, "Motolul 8100 X-clean EFE 5X30" yağ kullandım. Sebebi ise, yağ değiştirmeden önce servisin GM'den gelen talimat üzerine tüm modellerde ayırdetmeksizin 5X30 yağ kullanmaya başlamaları olmuştur.



    162 TL 6lt Motolul 8100 X-clean EFE 5X30

    120 TL Bosch (Yağ Filtresi, Yakıt Filtresi, Polen Filtresi, Hava Filtresi)

    60 TL İşçilik

    600 TL Delphi (Ön Disk, Arka Disk, Ön Balata, Arka Balata)

    200 TL İşçilik

    1142 TL TOPLAM



     Chevrolet Captiva - tüm başlıklar -

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dün sabah İstanbul dönüşü tam Ankara’ya girmiştimki göstergede “Akü Arıza Lambası” yandı. İki kere durdum, motoru stop edip tekrar çalıştırmama ve kutup başlarını kontrol edip tekrardan sıkmama rağmen lambanın sönmesini sağlayamadığım için evden önce direk servisin yolunu tuttum. Yapılan kontrol neticesinde “Şarj Regülatörün” değişmesi gerektiğini söylediler. Onu sonra sanayide hallederim deyip servise gitmişken Triger Seti’nin değiştirilmesi için aracımı serviste bıraktım. Akşam arcımı servisten almak için gittiğimde, bir türlü getirilip teslim edilemiyen aracımın çalışmadığını öğrendim. Araç devamlı aküden yediği için aküyü bitirmiş. Neticede stoklarında şarj regülatörü olmadığı için aracı orada bırakmak zorunda kaldım. Parçanın gelip aracın teslim edilmesi bir hafta sonraymış.



     Chevrolet Captiva - tüm başlıklar -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komutan16 -- 21 Mayıs 2017; 0:17:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 435436437438439
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.