Şimdi Ara

&& CHEVROLET AVEO FAN CLUB && (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.124
Cevap
23
Favori
224.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araç gerçekten temiz o konuda bir sıkıntı yok. Peki ilerde satma konusunda sıkıntı yaşar mıyım. 100. 000 km de alıcısı olur mu ? benzinli ve lpg li bu arada.
  • LPG liyse subap sorununu araştırın biraz ona göre karar verin.
    Satış işi biraz şans.Uygun fiyattan verilirse satılır her türlü ama era,symbol kadar hızlı satışta beklemeyin.Malum piyasadan çekildiği için bir önyargı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle şunu söyleyeyim. Araba araştırmaya yeni başladım. Çok hakim değilim olaya. Subap araştırması yapmamı söylediniz. Sanayiye götürdüğümde subap la ilgili bilgi verirler mi ?
  • Hivatari_KAİ H kullanıcısına yanıt
    Sanayide ne derler bilemem ama internetten ecotec motor için LPG uyumunu araştırın.En azından arabayı almadan bi fikriniz olur.Forum içindeki konularda da vardır bununla ilgili yazılar.
    Dediğim gibi motor olarak bakın.

chevrolet aveo 1.4 motorlar ecotec motordur lpg montajında ilerde sübap değişimi oluyor,kullanıma bağlı olarak değişiyor 40000km değişen var 80000km değişen var mevcut sübaplar alüminyum alaşımlı değişimde çelik taktırılıyor
    ama 1.2 motorlar daewoo kore üretimi olduğu için sübapları daha dayanıklı zaten eski kasa aveo larda fabrika çıkışlı brc kitle satılıyordu,
  • sanayi de bir ustaya sordum. ustanın dediği aynen şu. Subap değişimi öyle basit hemen olacak bir şey değil ( hem cok masraflı hem de subap erimesi cok uzun süre gercekleşmez demek istedi ) pistonlar arızalanmadan subap değişimi olmaz dedi. Gerçekten kafam karıştı.
    Hocam usta biraz boş konuşmuş bence.Aynı olay Cruze motorlarında da var.Herkes degistitiriyor bunu.He biraz masraflı olabilir ama LPG ile her türlü amorti eder eğer sürekli kullanacaksanız aracı.

Yok fazla kullanıyorum derseniz benzindede çok aşırı yakan bi araç değil.
    1.2 ler de 1.4 ler kadar yakıyor demişti opelin ustası öyle uçurum gibi bi fark olacağını sanmam.
    Ayrıca bir şey daha belirteyim forumda bi abi daha vardi.Araç hakkında benden yorum istemişti.Ona tavsiye ettim bende aracı,aldı ve kullanıyor şu an.Hatta aracının incelemesini bile yaptı.Forumda bulabilirsiniz,baya objektif bi incelemeydi. Oradan da fikir edinebilirsiniz,iyi bi yazıydı.Hatta ondanda PM yoluyla bilgi alabilirsiniz.Kolay gelsin.

• şimdi söyle bir durum var. Alacağım araç nerdeyse 60 bini buldu. yakın zamanda bir subap değişimi gerekirse. Ekstradan 2- 3 bin masraf yapacak olmak hiç mantıklı değil. O bilgi alacak arkadaşı nasıl bulabilirim ?
  • Aracimi gedizlerde ucretsiz check up soktum.bir suru masraf cikardilar.radyator aku balatalar degisecek dediler.ve ivir zivir bir suru sey.3 bin civari para tutyor.yaptirmadim.ozel servise gittim.balata 2bin km daha gider dedi.aku acelesi yok dedi.radyatorde sorun yok sorun radyotore gelen lpg kablolarinda dedi.atiker servisine git dedi.bo kurus parada almadi.simdi kafa corba oldu.ne yapacagimi sasirsim.sizce ne yapayim.birde lpg soktursem satarken taksam olurmu.veya hic kullanmazsam benzinle devam etsem yine devredemi oluyor
    Yani radyotore falan zarari suruyormu.

• Hocam bu lpg mevzuu cooook tartisildi heryerde. 2000km deyken araci taktirip 110.000 km dir kullanan arkadas bile var vve sifir sorun. Onemli olan isinin ehli bir ustanin dogru bicimde araca uyarlamasi. Yeni kasa aveoma bende taktirdim . 10bin km olmus arac su an 56.000km de. Yapilan tasarruf ciddi. Bu subap uzamasi mevzu iyi montajla olacagini sanmiyorum. Tabiiki uzun sure cok yuksek devirli kullanmamak ve bakimlari zamaninda da yaptirmak kaydiyla. Zira olay lpg nim emme subap cikisina daha yuksek isi olusturmasi benzine gore.

Bence araçtaki kiti ve taktirilan yeri araştırın. Düzgünse sıkıntı olacağını düşünmüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: TatanQa

Hocam bu lpg mevzuu cooook tartisildi heryerde. 2000km deyken araci taktirip 110.000 km dir kullanan arkadas bile var vve sifir sorun. Onemli olan isinin ehli bir ustanin dogru bicimde araca uyarlamasi. Yeni kasa aveoma bende taktirdim . 10bin km olmus arac su an 56.000km de. Yapilan tasarruf ciddi. Bu subap uzamasi mevzu iyi montajla olacagini sanmiyorum. Tabiiki uzun sure cok yuksek devirli kullanmamak ve bakimlari zamaninda da yaptirmak kaydiyla. Zira olay lpg nim emme subap cikisina daha yuksek isi olusturmasi benzine gore.

Bence araçtaki kiti ve taktirilan yeri araştırın. Düzgünse sıkıntı olacağını düşünmüyorum

aracı kullanıp da sırf subaplar erimesin diye basmayacaksam , sürekli tedirgin halde olacaksam kalsın, LPG filan istemem.
  • atiker servise gittim.lpg den radyatore giden kabloları degişti bakım yaptı filtreyi degisti falan sorun kalmadı.bugun yine öttü lpg sabahtran gittim tekrar.kendini sıfırlamıs.yeniden yazılım attı lpg ye duzeldi.ben lpgye cok sıcak bakan bırı degilim ama bilmiyorum.boyle seyler olmasıda canımı sıkıyor.bir daha arıza verirse sanırım sokturucem.

buradaki sorun bence bu yetkili servisinde bana cıkarılan ucret ve aslında arızalı olmayan radyoterin arızalı olup komple degisecek demeleri.
    aslında lpg den radyotarı gelen boruda kacak varmıs.nasıl radyotor degismesi laızm diyorlarki.birde 1000 tl ona yazmıslar.orjinal fiyatını gittim sordum 225 tl dedi.
    aküye 500 tl dedi.
    ozel servise gittim hiç birine yaptırmana gerek yok dedi.sadece lpg yatırdım.
    ikisinden biri yanlıs ama bakalım ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpcore -- 28 Mart 2016; 10:13:58 >
  • sarpcore kullanıcısına yanıt
    Akü neymişte 500 lira istediler.Bizde değiştik kuru akü 160 liraydı galiba.Bilindik bi marka değil ama işimizi görüyor. Özel servise güvendiyseniz oradan devam edin.Biz samsumdaki özel servisten memnunuz.Adamlar gayet temiz iş yapıyorlar.Gerekli bilgiyi veriyorlar.Değişmesi gerekmiyorsa hemen degişelim ayağına yatmiyorlar.
    Özel servise devam edin derim ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: gkhn2355

Akü neymişte 500 lira istediler.Bizde değiştik kuru akü 160 liraydı galiba.Bilindik bi marka değil ama işimizi görüyor. Özel servise güvendiyseniz oradan devam edin.Biz samsumdaki özel servisten memnunuz.Adamlar gayet temiz iş yapıyorlar.Gerekli bilgiyi veriyorlar.Değişmesi gerekmiyorsa hemen degişelim ayağına yatmiyorlar.
    Özel servise devam edin derim ben.

orjinal aküsü bosh muş galiba.400 artı işçilik 500 dedi.radyatorde 800 artı işçilik 1000 tl dedi.mutlu akü baktım 165 - 185 arası ters akuler var.alıcam ama sadece kaç amper çözemedim.kimi diyor 45 kimi 65.gerçi 65 taksakta bir şey olmaz diye biliyorum.ters akü bulmakta sıkıntı oluyor tabi.
  • sarpcore kullanıcısına yanıt
    Orjinal aküsü delkor diye bi marka.GM nin markası.Ama pahalı olduğu için başka bir marka aldık.Voltaj olarak da 60 dı galiba normal araba aküsü.

• araştırdım.uyumlu olan modeller bunlarmış.işine yarayan olabilir.:CHEVROLET KALOS,LACETTİ,SPARK,AVEO için uyumlu bunlar.

Marka : Varta Akü
    Volt :12 V. / Ters Kutup
    Ah. : 55 Amper
    Ölçüleri : 232*173*225

Marka : Mutlu Akü
    Ölçüleri : 207*175*190

Marka : İnci Akü

Marka : Povver Akü
  • Arkadaşlar merhaba, 2011 cruzumu sattım borç nedeniyle, şimdi model küçültmek zorundayım, bi tane aveo var pek bilgim de yok açıkcası sizlere sormak istedim
    2012 aveo 1.2 SE hatcback benzinli 113 binde boya değişen yok 24,250 istiyo
    donanım olarak SE nasıl bilmiyorum, bu para verilirmi
    acele cevap yazarsanız sevinirim, yarın gidip arabayı görmek istiyorum
    saygılar.....
  • cesur_yurek444 kullanıcısına yanıt
    SE donanımda 2 airbag,ABS,klima,15 inç jant,koltuk yükseklik ayarı,direksiyon yükseklik ayarı,kapıdan bagaj açma düğmesi,mini USB girişi,yol bilgisayarı (anlık değil)... var.Aklıma gelen başlıcaları bunlar.Ayrıca gerçekten SE mi ona dikkat edin.Kapı kolları gövdeyle aynı renk olmalı.
    O para verilir eğer temizse. Ufak bi pazarlık yaparsanız iyi olur.
    Motor olarak hiç süpheniz olmasın. Bence 84 bg aracı gayet güzel götürüyor. Dolu bagaj+4 kişi rampa çıkarsanızda 5. Viteste değil 4. Viteste 90-100 ile çıkarsınız. Adamlar zaten 4.vitesi uzun yapmış. Geçen yokuşta baktım 100 le giderken 3300 devirde felandı.
    Eğer Chevrolet'den memnuz kaldıysanız Aveo ile devam edebilirsiniz. Tabi ki Cruze olamaz ama Clio,sandero san her türlü iyidir.Kıyaslama bile yapmam o konuda.
    Yol tutuş-fren olarak ben sedan dan memnunum ama hb nasıldır ona pek karışımam.
    Kolay gelsin,umarım hayırlısı olur.

• gkhn2355 kullanıcısına yanıt
    Kapı kolları gövdeyle aynı renk değil, acaba S modeli mi, ruhsatta yazarmı, ruhsatta SE yazarsa doğru mudur
  • cesur_yurek444 kullanıcısına yanıt
    Kapı kolları ve yan aynalar aynı renk değilse S tir.Onda klima,tek airbag var.Diğer saydıklarımdan da sadece direksiyon yükseklik ayarı var.Yeterli mi sizin için bilemem ama durum bu.Bizimki s donanım.Şimdiye kadar Cruze gibi donanımı bol bi arabamız olmadığı için biz pek bi sıkıntı yaşamadık.

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.