Şimdi Ara

Chery varken diğer arabalar nasıl satılıyor ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
506
Cevap
4
Favori
25.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Elinde tuzlukla bekleyenlere hediyem var geleneksel KINA ...

Chery varken diğer arabalar nasıl satılıyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam 13 sene önce üniversite dönemi araştırıp 1400 TL ye Packard Bell marka laptop aldım 8 yıl önce liseli yeğenime verdim hâlâ kullanıyor . Napcaz şimdi

• Arkadaşlar öküz altında buzağı aramaya gerek yok . Chery'nin fiyatları diğer markalara göre çok daha ucuz çünkü işçilik Avrupa'ya göre çok daha uygun ve ağır . Evet bu konuda bir eleştiri getirilebilir ama her ülkenin dinamikleri farklıdır. Ayrıca Çin'de devlet Chery markasına destek ve teşvik veriyor. Aynısı Avrupalı markalar içinde geçerli olsa çok daha uyguna satabilirler .

Neyse sonuç olarak Cheryler gercekten f/p araçlar . Özellikle bütçesi kısıtlı olanlar bu fırsatı kaçımasın. Araçları eleştirirken de fiyatları göz önünde bulundurun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 22 Eylül 2023; 0:31:10 >
  • Valla milletin 5-6 yaşında hala milyon çektiği 2.el aracını almaktansa, Tiggo çok albenili ve güzel duruyor kronik, parça, servis gibi sıkıntılar çıkmazsa tam f/p araç. Sosyal medya toplulukları baya şenlikli ve aktif

• Guest-86F0316EC G kullanıcısına yanıt

Sizi hemen kalite kontrol departmanında 30 bin dolarla maaşa başlatsınlar. Etrafından 1-2 kişide sorun olunca tüm dünyayı çözen adam :D

• Çinlilere uygulanan gümrük vergileri de olmasa avrupalı üreticiler araç satamaz. Bu aracın üzerinde yüzde 10 gümrük vergisi var bu daha da yükseltilebilir. Avrupa şimdi yüzde 30 gümrük vergisi uygulamaya hazırlanıyor çin’den gelecek araçlara. Piyasayı ele geçirmek için devlet destekli zararına araç sattıklarını iddia ediyorlar. On sene öncesinin araçları değil bunlar. Çinliler ar-ge’de avrupalıların önüne geçti ham madde ucuz, işçilik ucuz, devlet desteği var. Kazıklanmaya gerek yok fırsat varken değerlendirmek lazım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Corolla cross lansmanda 995bin di. Kasım 2022. O zamanlar mg hs luxury 980bin di. Şu an mg 1480bin, corolla cross 1990bin.

• Ucuz etin yahnisi yavan olur

• Lady GarGara kullanıcısına yanıt

En azından yavan da olsa yahni yemiş olursun, pahalı pırasa yemekten iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi socialworker -- 22 Eylül 2023; 9:8:26 >
  • Hocam bu ticaret değil arabayı kullanıp ticaret yapanlar ancak ticaret yapıyor sayılır onlar da ticari araç alır. Otomobil alıp kullanmak ticaret olamaz. Chery alanların çoğu binici mi? Emin misin? Rakamlar öyle demiyor bak 2023 model ve 6.001 km altı SUV kategorisindeki araçların sayısı ektedir.

Görüldüğü üzere bilindik markalardan sonra en yüksek rakam Cheryde hatta bazı yılların markalarına da fark atmış. O yüzden geçiniz bu biz biniciyiz satmak için almıyoruz laflarını. ?? Performanslı araba eywallah doğrudur ama yakıt konusunda da performanslı. Uzakdoğulular yakıtı emisyonu umursamazlar Avrupalılarda ise çok sıkıdır bu konuda. Bu yüzden az yakarlar. LPG takarız? Direkt enjeksiyon motor LPG si öyle sıralı sistem kadar ucuz değil. Sıvı sistem zaten yok artık karma takıyorlar benzinde yakıyor. Ne anladım bu işten? Ayrıca karma sistem ezelden beri TSİ lara vs uygulanıyor cheryye özel bir durum değil. Parça beklemek öyle kolay bişey deği aracınız boş boş yatacak serviste veya sanayi de. Zamanında piyasada tutulmuş bir model olan 308 in bazı parçalarını Fransa’dan gelmesini bir ay beklemiş bir ay arabası yatmış biri olarak söylüyorum kolay değil. Fransa nere Çin nere? Egea parasına satılır mı satılmaz mı ya gelince Tiggo 3 ve diğer eski chery modellerinin zamanında hangi araçlarla aynı fiyata satılıp şu an hangi araçların fiyatına satıldığından bir fikir çıkabilirsiniz.

• Farfaraway21 kullanıcısına yanıt

Kardeşim amma kastınız ya yapmayın bu kadar üzmeyin kendinizi bak şu anda 40 bin liraya 1350 euroya prins takiliyor 27 bin liraya cangaz lpg takılıyor bu lpg kitleri yuzde 50 ye yakın tasarruf yatırıyor 2-3 aydir takip kullananlar var

Yine söylüyorum chery alanların buyuk çoğunluğu binici böyle araca binilir zevk alinir alsatci yok mu tabiki var 2-3 ay önce 1 milyona almis 1.3 satınca kar ettim sanıyor saflar bu enflasyonda o kar mı değil ama belki para döndürüyor belki ihtiyacı var olabilir

Diğer konu parca artık devir değişti bugün herhangi bir marka parça stok tutmuyor sipariş üzerine geliyor 2 ay parça bekleyen avrupali markalar da var

Yani bakıyorum da bu chery bazı arkadaşların kabusları oldu gibi çok satıyor daha da satacak bu ayki rakamları çok merak ediyorum bırakın da insanlar egea duster parasına adam gibi suvlara bilsinler millet olarak bu kaliteyi hak etmiyor muyuz?

Siz onyargili olanlar ve çamur atmaya kalkanlar bizi artık kendi halimize mi bıraksanız biz gelip sizin avrupa marka arac konunuza gelip ya enayi misin bu paraya veriyorsun gel chery al diyor muyuz ?

• CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt

sen otomobil yatırım aracı demiyor musun yıllardır ?

çin malı olunca yatırım aracı olmuyor mu ?

yoksa Çinliler; senin yatırım aracı SANDIĞIN markaların tekerine çomak sokunca; çin mallarına düşman mı oldun ?

Şu an elinde; üzerinde;evinde çin malı olmama ihtimali Y O K ; bak tekrar yazıyorum Y O K .

en azından elindeki akıllı telefonun mutlaka bir kaç komponeneti; çin menşelidir; ulan bmw- volvo nun bile çin de fabrikaları var; adamlar üretim yapıyor; bırak artık bu kafaları; rekabet iyidir; illa milyonlarca TL verip arabaya-suv a binince mi tatmin olacaksın?

daha sırada GEELY var

BYD var;

onlarda gelince piyasa daha da şenlenecek; göreceğim ben yatırım aracı sandığın 8-10 yıllık das wagenler nasıl da fiyat kıracak; yüzüne bakan kalmayacak.

Çin yılın ilk üç ayında Japonya’yı geçerek, dünyanın en büyük otomobil ihracatçısı unvanını kazandığını açıkladı.

Resmi verilere göre Çin yılın ilk üç ayında 1 milyon 70 bin araç ihraç etti. Bu da 2022’nin ilk üç ayına kıyasla % 58’lik bir artış anlamına geliyor.

Japonya ise aynı dönemde yüzde 6’lık artışla ihraç ettiği araç sayısını 954.185’e çıkarttı.

Çin’in otomotiv ihracatındaki artış, elektrikli araçlara olan ilgide artış ve Rusya’da yükselen satışların sonucu.

Alman otomobil üreticisi BMW, Çin Liaoning eyaletinin merkezi Şınyang şehrinde 2,2 milyar yatırımla kurduğu yeni fabrikasının açılışını yaptı.

• Golfü baskı balatası biterse bakım zamanı gelmiş olur diğerlerinin biterse kalitesiz arabadır arızadır. Olay bu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Guest-86F0316EC G kullanıcısına yanıt

şu yaşadıklarınızı ben tam tersi yaşadım.

1. yıl 2010 da üniversite yıllarımda packard bell tj75 modelini aldım 3650 amd vardı o paralara muadil cihaz yoktu millet alma dandik felan dedi o diyenler acer - samsung aldı hepsi 2 yılın sonunda hatta acer olan 1 yıl sonra servisle uğraştı felan yıl 2023 ve halen o cihazı 120gb ssd ile internet için kullanıyorum.

2. Telefon olayı 2017 de xiaomi mi 8 lite aldım 6gb ram amoled ekran snpd 712 işlemci usb type c ekran boyutu çok güzel 7 yıl olacak halen banamısın demiyor. O yıllarda samsung felan al diyenlerde vardı.

3.2017 de astra j alıcam araba yok çok sorun açar git polo al felan diyen oldu astra j aldım 3 yıl sorunsuz bindim sattım polo aldım lanet ettim. astra j den kalan para ile polonun bakımına bitmeyen sorunlarına harcadım...

4. şuan param olsa o fiyatlara tiggo pro 8 alırdım. Gidipte 2. el 1,2m golf vb. araca para vermem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q6600 -- 22 Eylül 2023; 10:57:18 >
  • Hiç Cherry kullanmadım ya da görmedim ama araç fiyatı konuşulurken bir sürü girdisi var bu işin.

Motor ömrü, malzeme kalitesi, yedek parça servis ağı, marka değeri, prestiji, görünüşü, konforu, teknolojisi vs vs.

Bazı arabalar var 1milyon km olmuş hala taş gibi.

Cherry de belki 20 yıl sonra aynı güven algısına sahip olabailir ancak şu an değil. Aldığın zaman riskleri de satın alıyorsun.

• Burada bazı arkadaşlar var ki ,Çin markalarını nedense? canla başla savunuyorlar. Yani o derecede ki;

Toprağı bol olsun MAO Zedong yaşıyor olsa hepsini "1 Temmuz Madalyası" ile ödüllendirirdi.

Mevcut Çin yönetimi görevlileri buraları okuyor olsa kesinlikle hepsine bedava çekik göz estetik ameliyatı için Pekin'e gidiş dönüş uçak bileti yollardı

Batı Perinçin de mutlaka gözleri dolarak okuyordur buraları, ilk fırsatta sizi özel olarak Avrasyacılık kitapları ile ödüllendirecektirChery varken diğer arabalar nasıl satılıyor ? 

Bir arkadaş da ''Chery'i eleştirtmem söylerim sizi mahkemeye verirler, sürüm sürüm sürünürsünüz'' diye komiklik etmiş .Bu memlekette enine boyuna eleştirdiğin taktirde başın derde girecek sadece bir şahıs vardır..Gerisini koy ver gitsin..otomobil teknik eleştirilerine ceza verilse otomobille ilgili, dergi internet sitesi filan kalmazdı..Şahsi dava açmayı düşünen varsa da son %90 avukat zammı ile dava açmanın ortalama maliyeti 30.000 TL civarına geldi..kazansan da kaybetsen de bu parayı avukata vermiş oluyorsun yani. O paraya Chery aracına aksesuar taktırmak daha mantıklı değil mi??

Şaka bir tarafa,

Bizim milletimiz en incir çekirdeğini doldurmayacak konularda kolaylıkla kamplara bölünmeyi ve bu kamplar üzerinden birbirini hırpalamayı linç etmeyi çok seviyor ..Yıllarca Almanya nın orta direk markası olan VW ne beyaz öküz muamelesi yapan arkadaşlardan çok çekti bu forum..Şimdi de Çin grubu bayrağı devralıyor gibi duruyor..Japon-Kore-VW-PSA yandaşları da Çin grubuna karşı birleşik cephe oluşturmuş vaziyette.

Halbuki araba bir maldır..her mal gibi İhtiyaca ve bütçeye göre ve fiyat-kazanç gözeterek alınması gerekir..X markanın Y segmentindeki aracı benzerlerinden öne çıkabiliyorken..farklı bir markanın başka bir segmentteki aracı da X markanınkinden daha iyi olabilir..İki kişilik aile için şehir içi kullanım için çok farklı marka ve kriterler, kalabalık bir aile ve/veya şehir dışı kullanım için bambaşka kriterler vs vs. gözetilmelidir..Ancak genelde bizde böyle olmaz, eşten dosttan ,şimdilerde böyle forumlardan alınan tavsiyeler, büyük SUV özentileri vs vs sürer gider...çoğu da hele ilk aracını alırken yanlış yönlenir... Gerçek ihtiyacı ve parası olan 4x4 E SUV da alabilir o ayrı konu ama bilinçli tüketici azdır.

Hal böyle olunca Chery koskoca C-D segmenti SUV ları ,diğer oturmuş markaların bir alt segment SUV ları fiyatına satıyorsa ister istemez insanlarda ona bir yönelim oluştu hepsi bu ..yoksa çok kaliteli ,çok uçan kaçan bir marka değil elbet..Bu fiyata alınır mı alınmaz ? ..Ben alır mıyım ? Omada yı bedava verseler almam, çünkü Bağdat caddesinde sliple dolaşıyormuş hissine kapılırım kullanırken..Şahsi zevk tabi ,bence tam bir apaçi dizaynı..Tiggo serisini de 10 yıl garantili ve şimdikinden %25 daha ucuza satarlarsa alırım..Yaparlar mı?? yapmazlar elbette ..O zaman ben de bilinen bir markanın bir alt segment SUV unu alır binerim...Alana binene de hayırlı uğurlu olsun, tekerine taş değmesin derim..

Mevcut koşullarda Chery i niye almadığım konusuna da yazı çok uzun olduğundan girmiyorum ..Gerektiği taktirde onu da yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tartekin -- 22 Eylül 2023; 11:28:36 >

• 1.2 milyona sıfır chery alacağıma 2-3 yaşında kendini kanıtlamış bir marka suv alırım.olau bundan ibaret

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 😏

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.