Şimdi Ara

CHERY KULLANICILAR KULÜBÜ (533. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.676
Cevap
380
Favori
828.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 530531532533534
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Omoda 5 sahibi olarak 40 yaşın altındaysanız Omoda, belki 45 de olabilir.

full şehiriçi kullanım için Chery bence çok mantıklı değil. birazcık fazla yakıyor. 183 beygir çok geliyor şehiriçine. 145'lik denemediğim için yorum yapamıyorum.

Tiggolar daha çok aile ve yaşlı arabası gibi duruyor benim gözümde.

bayramda uzak memleket yolu yapmayacaksanız ve evde şarj imkanınız varsa elektrikli alın ya da plug-in hibrit

Aralık'ta Omoda 7 gelecek. D sınıfı ama çizgiler Omoda 5 gibi sportif.

Mantıklı fiyat olursa değiştirmeyi düşünüyorum.

Şehir içi atmosferik 8 litre yakıyor benim araç

Omoda ne kadar yakıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

34 bin km genel ortalaması ise 8.5

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Şu anda 9000 kilometrede 13.2 litre tüketimi. Araçla sadece bir kez Ayvalık'a bir kerede Kırklareli'ne gittim. Geri kalan tamamı İstanbul şehir içi. Omoda da aynı motor aynı şasi var. 100-150 kilo daha hafif onun da tüketimi buna yakın olur. Bu arada tiggoların kaputu yüksek. O yüksek kaput insana GMC, Ford kamyonet sürüş hissiyatı veriyor. 19000 km'de araçtan çok memnunum ve ileride değiştirirsem bakacağım araç jaecoo 7 olur muhtemelen. Bu arada minimum 5 sene kullanmayı düşünüyorum . Zaten az kilometre yapıyorum. Senede 4-5 kez araziye çıkarım. Onda da performansını çok beğendim. Stock lastikleri çok iyi değil ama aracı sınırlarında kullanmayacaksanız yeter. Bu arada aracı epey balçıklı yolda o lastiklerle kullandım bana mısın demedi. Yerden epey yüksek ve arazide avantaj yaratıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Biraz fazla yakıyor sanki Aydın da çok dur kalk oluyor 12-13 görür gibi bilemedim.. peki genel olarak sorun yaşadınız mı elektronik aksam da vs

Şöyle bir örnek vereyim. Aynı mahallede kayınpederimde i30 var. Dizel o araç da 10 litre yakıyor. Onunla kıyasladığında normal gibi. Dur kalkta tüketim aşırı artıyor. Araçla ilgili hiçbir sorun yaşamadım. 2 senede iki kez sunroof trim sesinden dolayı sunroofu yağladım. Ben bir araçta ilk olarak motor ve şanzımana bakarım kronik sorunu var mı? Uzun ömürlü mü diye. Diyeceğim o ki chery gerçekten bu işi başarmış. Motoru ve şanzımanı sorunsuz araç üretmiş. Araçta problem kronik sorun diyeceğim iki husus var. Birincisi motor soğukken dar park alanlarında araç bir anda öne atılabiliyor auto holdu mutlaka kapalı tutmak gerekiyor. Kendi kendine hareket etsin diye. Yine motor soğukken gazı geç algılıyor gaza bas çek yapınca yavaş yavaş kalkıyor. Onun dışında motor ısınınca dur kalklarda kesinlikle böyle bir problem yok. İkincisi Android auto bazen kablosuz bağlanmıyor. Epey uğraştırıyor. Aracı ilk kullandığım zamanlarda rampa aşağı vites küçültürken araç sarsıntı yaparak vites küçültürdü. Serviste debriyaj öğretisi diye bir şey yaptılar sorun ortadan kalktı. Onun dışında sorun yaşamadım.
    Araçta eksik gördüğüm hususlar
    Motor soğukken kalkışının rezalet olması
    Android auto arada bir bağlanamaması (çok sık değil)
    Lastikler dar tabanlı ve aracın içinde kalıyor kötü bir görüntüsü var.
    Ambiyans aydınlatma yetersiz
    Kablosuz şarjı çöp (samsung s24 ultrayı şarj etmiyor öbür Android cihazlarda da aşırı ısınıyor doğru dürüst şarj etmiyor
    Sürüş karakteristiği yok bir Golf ya da audi gibi değil fabrikasyon araç hissiyatı var ama öyle tümsekte havalanan araçlar gibi de değil ağırlığını hissediyorsunuz.
    Cem yılmazın bir sözü vardır ya neyle neyi almaya çalışıyorsun. Bazı arkadaşlar bu araçta audi ya da mercedes sağlamlığı bekliyorlar öyle bir dünya yok maalesef. 1,5-2 milyona araç alıp 5-6 milyonluk araç karakteristiği bekleyemezsin. Araçtaki kompleks yapı arttıkça arıza ve sorun ihtimali artıyor. Başım ağrımasın diyorsan dacia logan ya da ya da renault taliant alacaksın.
    Tiggo 7'nin orta paketinde standart olan opsiyonlar renault da
    Isıtmalı koltuklar 16 bin ₺
    Multiview kamera 22.500 ₺
    Kör nokta uyarı sistemi 17.000 ₺
    Metalik Renk 12.500 ₺
    Cam tavan 93 bin ₺
    Eller Serbest Bagaj Kapağı 8.000 ₺
    Bahsettiğim araç da megane bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabriaga81 -- 30 Ekim 2025; 9:46:14 >

• Değerli arkadaşlar dizel d sınıfı otomatik dizel araç bile normal uzun yol koşullarında 5.3-5.5 litre civarı yakıt tüketir.atmosferik 1.6 hb araç şehir içi 10 litrenin altına düşmez 15 litreyi bile görür.ayrıca şehir içi derken hangi şehrin içi hangi güzergah?beşiktaş Güngören Kadıköy vs yoğun yerlerde zaten bu araç max ne yakar onun testini yapmış oluyoruz.youtubede bir çok kişi bu aracın yakıt testini yaptı ve olumlu sonuçlar çıktı.öyle bir algı oluştu ki dışarıda herkes bu arabanın yakıtını eski 8 silindirli Amerikan araçlar gibi zannediyor.hiç kullanmamış bir kişi bile yok yok çok yakıyor bu araba diyor.lütfen aynı sınıf ve kilodaki araçları araştırın kullanın bakın sonra herşeyin normal olduğunu anlayacaksınız.istanbulda C ve d suv ların 5,6,7 litre yakması mühendislik ve iktisata aykırıdır.saygılar

• Ben 48.000 km boyunca kullanıyorum basit sorunlar yaşadım ve servis bunları çözdü.çözülmeyen bir trim sesini başka bir servis 1 saatte çözdü.aracı anlatmaya gerek yok artık neredeyse her sokakta 2,3 tane var.Chery her ay 2.000 civarı araç satıyor.bu araçlar olmasaydı şuan D suv araçların fiyatları ne olurdu ?bilmiyorum.premium suv lar dışında diğerlerinden bu araca bindiğinizde yadırgamazsınız bilakis mutlu bile olursunuz.araç genel olarak başarılı.eksi yanı keşke istanbul içinde 5 litre yaksaydı ve guinnes dünya rekorlar kitabına girseydi.

üstad omoda 5 ile tiggo 7 arasında segment farkı yok öncelikle bi orada anlaşmak lazım. iki araçta c segmenti suv. birisi daha cupe tarzı , diğeri daha yüksek ve geniş. özelliklerin tamamı neredeyse aynı ve hiçbir fark yok motorundan şanzumanına kadar. pro modellerde iç görseller değişiklik gösteriyor. omoda 5 biraz daha gençlere hitap ediyor ve t7 den dezavantajı ( GÖRECELİ ) bagaj hacmi . omoda 5 e binip içine kafam deyiyor bu araba dar diyen olacağını sanmıyorum şayet emsali ch-r de boğulup ölmesi lazım çünkü emsallerine göre omoda 5 in içi gayet geniş ve ferah. Ancak bagaj gerekliyse 3-4 kişiden daha kalabalık bir aile iseniz ve özellikle çouk koltuğu , arabası vb bagajı sürekli meşkul edecek bir eşyanız varsa yaşınızda görece orta yaşın üstüyse t7 tercih edebilirsiniz. BENCE t7 biraz daha orta yaşa hitap eden klasik tasarımı olan bagajı büyük içi daha ferah bir araç başkada bir fark yok. Ben 3 kişilik bir aileyim bagajımı meşkul eden birşeyim yok senede 1 - 2 kere tatile gidiyorum onda da fazla fazla yetiyor artıyor bile bu sebeple omoda 5 tercih ettim ki omodanın iç dizaynı bence t7 den çok daha iyi . 10 defa daha yeniden almaya gitsem 10 defa daha omoda 5 tercih ederim ben çünkü t7 yi tercih etmem için ne bir ihtiyaç nede bir gerekçe var BENİM İÇİN. omoda 5 ve t7 C segment t8 D segment , bagaj ve görsel harici arada kalacaksanız bu ikisi arasında kalmalısınız .

• sabriaga81 S kullanıcısına yanıt

anladım peki yol tutuşu nasıl aracın yani bayanda kullanacak güvenlik opsiyonlarından ötürü tercih ediyorum zaten .

birde uygulama tarzı bir şey var mı araca uzaktan baglanmak için son soruda motor sogukken dediğiniz gaz tepkimesi olayı motor randımana 1-2 dk giriyor mu misal atmosferik aracta 30 sn de kendine geliyor motor bunu da merak ettim.

iki kişiyiz eşimle genelde aydın içi araç kullanıyorum işe git gel sabit 10 km civarı günde hafta sonları yazın kuşadası vs gidiyorum yani arabayı aslında ikimizde çok kullanmıyoruz memur olduhgumuz ıcın sabit 8.30 -17.30 işe git gel akşam yatar araç.

honda city 1.5 senede 9 bin yaptım oda bu yaz bodrum antalya fethiyeye git gel yaptığım için, neden değiştiriyorum eşimin de kullanacağı güvenlik sistemli araç tercihim honda cok iyi sorunsuz atik vs ama bayan kullanınca şerit takip çarpışma vs olmasını istiyorum.

0 almayı düşünmüyorum, ikinci elde çok var ordan düşük km alacağım ama boyum 1.90 almadan gidip test edeyim belkide sıfır fiyat indirirlerse sıfır da alabilirim. bagaj çok önemli değil suan ki araç 520 litre bağajı çok işimize geliyor ama büyük..

aydında dur kalk 10 dan başladı araç 8.5 kadar düştü 1.5 atmosferik çok dur kalk olunca malesef tüm araçlar yakıyor motoru büyük olanlar

her iki araçtada uzaktan çalıştırma var üstad. zamanın darsa evinden çalıştır sen gidene kadar araç hazır oluyor zaten. Ayrıca 1 - 2 dk sürmüyor Coldstart devreye giriyor araç ısınıyor uyarısı geliyor , araç ısınıncada araç hazır uyarısı geliyor basıp gidiyorsun . Yol tutuşu altındakli lastiklerden herkes şikayet etmiş ancak ben çok memnunum. Yol tutuşu sedan - hp - suv - jeep diye gider. Suv araçlara göre yol tutuşunda hiçbir sorun yaşamadım , güvenlik sistemleri yerinde zamanında çalışıyor olasi bir durumda gerekli, müdehaleleri yapıyor zaten. bu konularda hiçbir sorun yaşamazsın ;)

peki araçınız kac km ve şehir içi şehir dışı ne kadar yakıyor

Normal kullanımda şehir içi 9 lt bence çok normal ama olaki 11/12 lt çok bence

Kışın o kadar beklediğimi hatırlamıyorum hiç. Dediğim sorun aslında aracın önü arkası açıksa park problemi olmayan yerde sorun olmuyor. Dar bir yerde park edildiyse de auto hold kapanırsa yine problem yaşamıyorsunuz. Hatta yazın parkettiniz 4-5 saat sonra hareket ettiğinizde sorun yok ama yola çıkınca problem ortadan kalkıyor. İlk gaz yiyişte bu sorun yaşanıyor. Yol tutuşu iyi aracın fakat motor çok güçlü. Mesela virajdan önce sollama yaptınız sollarken de hızlanıyorsunuz tabii. Araç yerden yüksek viraja o hızla girerseniz patlarsınız. Genel anlamda yol tutuşta problem yok ama sedan ya da hatchback gibi yola yapışmıyor araç. Öte yandan yerden yüksek oluşu da insana ayrı bir güven veriyor çarpışma riskine karşı. Bir de İstanbul gibi adım başı duba, demir engel, yüksek kaldırım gibi aracı çizebilecek çarptığınızda boyasını atacak yerlerde aracın alt kısımları komple plastik. Plastik aksam sayesinde problem yaşamıyorsunuz. Çizilme yamulma derdi yok.
    Uygulama yok. Kumandadan araç çalıştırılabiliyor. Balkondan test ettim bol ağaçlı bir ortamda 35-40 metreden bazen algıladı çalıştırdı aracı bazen de algılamadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabriaga81 -- 30 Ekim 2025; 9:31:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yunus14533

peki araçınız kac km ve şehir içi şehir dışı ne kadar yakıyor

Benim aracım 145 bg pro olan model Antalya trafiğinde eşim kullanıyor kısa mesafede dur kalklı yolda ortalama 8- 8.5 lt arası yakıyor. Şehir dışına çok gitmedim , alanya - kaş gibi Antalya ilçelerine gittim gidişine basışına göre değişmekle beraber uzun yolda 5.5 - 7.5 arası gördüm. Aracım 2025 model 5.5 km de. Bundan önce hyundai bayon - atmosferik - golf 7 1.2 tsi vardı. Bayon aynı şartlarda 10-13 lt arası , 1.2 tsi golf 7.5- 9 arası yakıyordu. Tsı motor uzun yolda 1 tık daha az yakıyordu ama araç manueldi otomatik değildi onunda etkisi olabilir. Yakıt konusunda sıkıntı yaşayacağını sanmam benzinli aynı segment araçların tamamı hemen hemen aynı yakıyor. 2 kişiysen bence bayiye gidip görüp test edip almanda fayda var , dediğim gibi ben 3 kişilik bir aileyim ve hiçbir sorun yaşamadım bagaj dahil . 10 defa daha bayiye gidip araç alacak olsam 10 defasında da omoda 5 alırdım. Çünkü bence özellikle pro modellerinde omoda 5in iç dizaynı daha hoş , kasası daha sportif ve agrasif geliyor bana. t7 ve t8 hemen hemen birbirleri ile aynı kasa boyutlardan değil hatlardan bahsediyorum , ve biraz orta - yaşlı arabası gibi daha klasik geliyor. omoda 5 de Araç dar kafamı sürttüm vurdum diyen olacağını hiç sanmıyorum şayet omodaya dar diyenlerin aynı sınıfta olan ch-r , c4x gibi araçlara da bi bakmasını tavsiye ederim. 2 modelinde tüm özellikleri neredeyse aynı olduğundan senin işin görsel zevk kısmına kalmış bence her ikli aracada bin gez dolaş sür test et öyle karar ver.

• 21. Kasımda gelecek vergi indirimi direk yansimaz bence çünkü ellerinde yüksek vergi ile gelen arabalar bitmeli. Yıl başı gibi yansır. Olan 2.el Chery satanlara olacak.

Konuda sorulabilecek sorularınızı lütfen özel mesaj atmayın.

Instagram : https://www.instagram.com/yerda.ahmet.demirci
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus14533

iki kişiyiz eşimle genelde aydın içi araç kullanıyorum işe git gel sabit 10 km civarı günde hafta sonları yazın kuşadası vs gidiyorum yani arabayı aslında ikimizde çok kullanmıyoruz memur olduhgumuz ıcın sabit 8.30 -17.30 işe git gel akşam yatar araç.

honda city 1.5 senede 9 bin yaptım oda bu yaz bodrum antalya fethiyeye git gel yaptığım için, neden değiştiriyorum eşimin de kullanacağı güvenlik sistemli araç tercihim honda cok iyi sorunsuz atik vs ama bayan kullanınca şerit takip çarpışma vs olmasını istiyorum.

0 almayı düşünmüyorum, ikinci elde çok var ordan düşük km alacağım ama boyum 1.90 almadan gidip test edeyim belkide sıfır fiyat indirirlerse sıfır da alabilirim. bagaj çok önemli değil suan ki araç 520 litre bağajı çok işimize geliyor ama büyük..

Sizin senaryoda elektrikli aslında çok uygun. Kuşadası, Bodrum Aydın'a çok uzak değil. Ayrıca şehiriçi çoğunluk ve Aydın çok çok yoğun bir trafiği yok. Ayda 1 en fazla 2 şarj ile çok ekonomik bir şekilde ulaşım ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Benzin ya da dizel konforlu bir araç 8-9 litre altına inmez, kısa mesafeli şehiriçi kullanımda maalesef.

• A.J. Pacino kullanıcısına yanıt

peki elektrikli ne önerirsiniz ?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.