Şimdi Ara

CHERY KULLANICILAR KULÜBÜ (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: enkuba
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.532
Cevap
367
Favori
704.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eco Modda mı Kullandınız Normal Modda mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vexx7 V kullanıcısına yanıt

Takasa vermezsen sıra daha geç geliyor bu sefer... O zaman da araç fiyatı ne olur kim bilir? İki ucu pis değnek sorunsalı...

• Arkadaşlar araçlarını teslim alanlar yağ sevilerini kontrol etti mi? Benim ki min seviyeye yakın seviyede geldi. Keza soğutma suyu da öyle.

CHERY KULLANICILAR KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 29 Haziran 2023; 14:47:21 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yag seviyesi minimuma yakin sogutma suyu sizle ayni,

Ama ilginc olan yag cubugu motor kapagindaki delige tam denk gelmemis, kapaga takilip zor cikiyor

• Akşam Bende Bi Bakayım Yap Durumuna.
    Bayiden Getirme Sonrası İlk Defa Dün Akşam Kullandım 50-60 Km Kadar.
    Sıkça Mola Verdik Her İndiğimde Isınma ve Yağ Sıcaklığı Gibi Bir Koku Hissediyordum. Sizde Koku vb. Oldu mu?

• Annemi de ilk gezdirdiğimde aynı şeyi dedi. Tüm tesisat çalıştığında ısı ile birlikte ilk kokuyu atar. Yeni ses sistemi yapanlar bilir burn in denir. Endişe edilecek bir durum değil.

• renkli_ R kullanıcısına yanıt

Ben de öyle bir şey olmadı. İlk açıldığı gün sabahtan gidip bedava baklava kuyruğu gibi kuyruğa grip kaporamı verdim. İkinci partide aracım geldi. Chery kendini ispatlama peşinde. Bu tarz mecburiyet istemiyorlar. En azından bana böyle davrandılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vexx7 -- 29 Haziran 2023; 19:10:27 >
  • hopali08 kullanıcısına yanıt
    Evet ben de ilk aldığımda her ışıkta durduğumda aha bu sefer yanıyoruz diyordum. Acayip yanık kokusu geliyordu. Sonraları artık hiç kalmadı.

• CHERY KULLANICILAR KULÜBÜ

Tiggo 7 aracım, bugün 2 kere multimedya ekranı gelmedi, klima da calismadi ve bu uyarı ile beraber 2 uyarı daha verdi iletişim kesildi diye anlam veremedim 2 dk sonra herşey normale döndü. Bayram sonrası servise gidicem, tiggo 8 sahibi bir arkadaş da benzer sorun yaşamış, güncelleme sonrası düzelmiş.

Bu arada lastiklerde Max 46 psi yaziyor ölçtüm 46 çıktı hepsini 32ye çektim şimdi daha güvenli gibi:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.J. Pacino -- 29 Haziran 2023; 21:22:9 >

• hardcrss kullanıcısına yanıt

Müdür daha önce böyle birşey ile hiç karşılaşmadım. Eğer burada sen bahsetmesen aklıma gelmez kontrol etmek 500 km oldu aracım sabah ilk işim günışıgında kontrol etmek olucak.

Siz ne yaptınız servise gidip yağ ve su mu eklettiniz yoksa kendinizmi eklediniz ? Motor kaç litre yağ alıyor ve servis hangi yağı koydu bilgi paylaşırmısınız

Merhaba normal mod

• lionheart1905 kullanıcısına yanıt

Bende Şehir İçinde Normal Modu Tercih Ediyorum 2 Gündür. Birazdan Eco Mod ile de Deneme Yaparım 20 km

• AxS A kullanıcısına yanıt
    Ben hiç ekleme yapmadım. 2500 km oldu böyle kullanıyorum. Servise gitmek istemiyorum şimdi ekleyelim deseler motorun içindeki yağın birebir aynısını koymayacaklar. Yağ karıştırmayı sevmem. Kritik seviyeye gelene kadar ekleme yapmayı düşünmüyorum. Belki ilk 10 bin km bakımına kadar kurtarır.

Keza soğutma suyu için de fikrim böyle. Yoksa yağı antifirizi kendim alıp eklemek isterim.

Kitapçıkta sadece castrol api sn ya da api sf 5w30 kullanın demiş. Herhangi bir onay kodu yok.

4.3 litre yağ alıyormuş. +- 0.2 litre daha olabilir demiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 29 Haziran 2023; 22:26:9 >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt

Teşekkürler cevaplar için

Servis bana ilk bakımı 10binde alarm verir dediler normal bakımları 15binde bir olucak dendi sonra. Kendileride tam bir muallakta.

Benim aracım aldığım bayi aynı zamanda renault bayisi servisin hangi yağ markasını kullandıklarını bilmiyorum ama umarım castrol kullanıyorlardır. Diğer araçlarımda hep castrol edge kullanmıştım motorlar harika sorunsuz sessiz çalısıyordu. Pazartesi günü gidip bir bu konuyu danısıyım muhtemelen ilk bakıma kadar gerek yok diyeceklerdir sizin sölediklerinizin tekrarını duyacağım gibi hissediyorum.

Evet kitapçıkta da öyle yazıyor. İlk bakım 10 binde diğerleri 15 binde. Ama bir video da chery türkiye genel müdür hanımefendi araçları 5bin km de ücretsiz kontrol edeceğiz demişti. Bana hiç böyle bir şey denmedi.

Castrol benim en sevmediğim yağ markasıdır. Reklamlara harcadıkları paranın bir kısmını argeye harcasalardı keşke. Önceki Polo gti aracımdan dolayı yağ konusunda çok hassasım. Yarı sentetik yağ kullanıyorlar. Bu yüzden çok hızlı dereceleri yükseliyor ve koruma olarak geçerliliğini yitiriyor. Magnatec falan süslü püslü kelimeleri çok severler. Tam sentetik yağ kullanan markalar motul, luqui moly gibi markaların orjinal olanlarını koyarım. Servis izin verirse alır getiririm. Sahtesi çok satılıyor. Mobil 1 esp serisi de tam sentetiktir onu da severim.

• Az Önce Yağı Kontrol Ettim. Sorun Görünmüyor Gibi. Orta Noktanın Üstünde Kalıyor.

Bu Arada Aracı Parkettim. 2.5 Saat Sonra Kaputu Açtım. Plastik Aksam Hala Sıcaktı. Kolay Isınıyor.Plastik Kapaklardan Dolayı Soğutma Yeterli Olmuyor mu Acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopali08 -- 30 Haziran 2023; 0:56:59 >
  • Aracı Eco Moda Geçirip Kullandım. Hem Performans Hem Yakıtta Verimli Olmadı. Normal Moda Geçtikten Sonra Hem Yakıt Tüketimi Biraz Daha Azaldı Hem de Kullanım Rahat Oldu.

45 Km Kadar Kullandım 75₺ Depoda Yer Açıldı.

Ben hep sport modda kullanıyorum. Öyle bir yakıt farkı da göremedim. Sport modda gaz pedalı hasaslaşıyor, direksiyon sertleşiyor, şehir içinde sollamalarda dönüşlerde araç anında tepki veriyor. Eco modu sevmedim aracı öldürüyor.

Sport modda son 1250 km civarı şehir içi ortalaması 9.5 litre gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 30 Haziran 2023; 2:14:36 >
    Sizin normal görünüyor.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.