Şimdi Ara

Chery’den Türkiye’ye 1 milyar dolarlık yatırım: 200 bin üretim kapasitesi ve detaylar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
1
Favori
6.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
21 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Tesla kurulduğu yıldan beri kaç kere batmanın eşiğinden döndü

Kaç kere milyarlarca dolar zarar etti

Niye hiç bir Amerikalı Tesla için siyasi proje propaganda arabası havuz sistemi, çete soygun falan yazmadı?

Sizin sorununuz hem bilgisiz,hem de pervasız olmanızdan kaynaklanıyor

Yazdıklarınızın konusunu da bu yüzden açamıyorsunuz zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tesla batmanın eşiğinden dönebilir amazon'da öyle Apple 'de benzer şekilde . Tesla batmış olsa onun yerine başka bir firma güçlenir. Bizde ancak bu sistem marketlerde var BİM batsa sok a101 güçlenir fakat teknoloji şirketlerinden olmadığı gibi togg için geçerli değildir. Önemli olan yerli bir firmanın elektrikli araç yada doğalgazlı araç üretip yurtdışına veya yurtiçine ürün satıp kazanma düşüncesinin olup olmaması. Bu ortamda kimse buna cesaret edemez. Koç Anadol markasını çıkardı ama ortam iyi olmadığı için Fiat ile Ford ile ortaklığı geliştirdi... RTE'nin salonlarda bir babayiğit yok mu otomobil üretecek demesiyle olacak şey değil bu . Sen ortamı olustur gerekirse destek ver ( vergi vs ) zaten bu iş olur ... Vatandaş et almak için Yunanistan'a gidiyor telefon almak için Gürcistan'a gidiyor otomobil almak için de yurtdışına gitme planı yapıyor . Son1-2 ayda 20bin tır fabrikaları Türkiye'den Mısır'a Fas'a Tunus'a taşımak için transit yapmış ama propaganda için olan 2-3 işletmeyi konuşalım değil mi hep, kapanan binlerce fabrikayı konuşmayalım

Ek olarak Tesla batsa Amerika vatandaşına ek vergi ,zam gelmez ama biz 5li çetenin havuza para atması için yüksek ihale bedelleri nedeniyle ek vergiler ödemek zorunda kalıyoruz togg zarar ettikçe havuza yüksek para girmesi için ek vergiler gelecek yine zarar edeceğiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 18 Kasım 2025; 23:24:13 >

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Ağır saçmalıyorsun,

Sapla samanı birbirine karıştırıyorsun

Ülkenin kötü yonetilmesi ayrı şey elektrikli araç ekosistemi oluşturmak yerli marka yaratmak ayrı şey

Avrupa pazarına girdi zaten hali hazırda araç

Araba üretmek için ortam falan gerekli olsa Avrupa ağır krizde şuan bütün fabrikaları kapatırlar

Ayrıca vergilerin falan toggla uzaktan yakından alakası yok Türkiye'de bu obez büyükşehirler oldukça ve vergi adaleti sağlanmadığı sürece devlet en kolay sağma yönetimini seçmeye devam eder,o da arabadır cep telefonudur vs.

Sizin bütün sorununuz toggun ,veya savunma sanayi araçlarının silah mühimmat vs.

piro dedenizin değil akpnin döneminde üretilmiş olması, hazımsızlık diyoruz biz buna.

Konu açamıyor olmanın sebebi de özetle bu

• en1gma kullanıcısına yanıt

Elin şeyiyle hovardalık yapmak benzeri cümleler var dilimizde.. vatandaşa vergiyi daya ordan gelen parayla zarar eden TOGG yapmak damada mini uçak filosu kurmak yine çocuklara gemi filosu kurdurmak bunu da forumda,medyada savunacak kişilere maaşa bağlamak . Tezgah bu olsa gerek

Avrupa'da fabrikalar neden kapansın Çin nedeniyle büyümesi yavaşladı sadece, çeyreğimiz kadar olan Hollanda ile milli gelirde aynıyız . Avrupa'da yeni fabrikalar kurulmaz ama bizde işsizlik %30ken yeni fabrikalara ihtiyaç varken fabrikalar taşınıyor

Yazdıklarımdan piro dedem demeyeceğimi bile kavrayamıyorsun İlk turda s.ogana verdim... K.ıraktan yapılan kaçak petrol nedeniyle 1.4 milyar ceza ödeyeceğiz daha önceden de İran'dan kaçak ürün aldık diye uluslararsı cezalara muhatap olduk . Yandaş ve akrabaları vurgun yapıyor kaçakçılıktan ama cezasını biz ödüyoruz hep

Sen kalk İsrail'den alınan ve adamların bozuk malı yapmayıp sana kazık attığı İHA siha teknolojisini geliştir dünya çapında ihracat yap, dün karakollari basılan ülkede kafasını çıkaran pkkliyi cehenneme gönder

Bir tanesi gelsin damadın uçak filosu diye karalama yapsın

Neymiş, Sinana oy vermişmiş 

Klasik bir piro müridiyim yazsana şuraya, akp döneminde yapılan doğru da olsa herşeye karşıyım

İHAya ne gerek var abd bizi korur desene delikanlı gibi

"Bir otomobil üretim şirketi ilk satıştan kaç yıl sonra kar etmeye başlar" yapay zekaya sor bakalım.

Herşeyi soruyorsun ya.

Daha 2 yıl önce satışa çıkmış bir otomobilin geçen yıl kar etmesini beklemek düpe düz cehalettir.  

Tesla ve diğer örneklerden biz biliyoruz ki 8-10 yıldan önce bir otomobil şirketi kar açıklamaz.

Olay yalnızca kar etmek de değil.

Dışardan %100'ü hazır ithal gelen bir ürün yerine burada fabrikası olan yerlilik oranı %75'e çıkmış bir ürün üretiyorsun. Dolaylı yoldan onbinlerce insana ekmek kapısı oluyor.

Ülkede yaşayan Ermeni, Rum ve diğer azınlıklar bile Togg'a sizin gibi düşman değil.

Alman'ın, Fransız'ın, Çinli'nin, Amerikalının ürettiği otomobili övüp sadece TÜRK malına düşman olmanız sizin gerçek yüzünüzü gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timsah-16 -- 19 Kasım 2025; 16:40:1 >

• Timsah-16 kullanıcısına yanıt

Yahu adam ülkenin ürettiği insansız savaş uçağına damadın uçak filosu yazacak kadar balataları yakmış ne anlatıyorsun bunlara

Bunlara Seyit Rıza yaz

Şeyh Sait yaz

Pirom yaz tamam  

Devlet üretseydi o zaman İHA ve siha 'yı. Vergi rekortmeni olan damat ve kardeşi vatandaş olarak vergileriyle rekortmen yapmasaydı. 1 liralık şeyi devamlı 10 lira ödenmek zorunda mıyız? Havalimanı yapılıyor Çin'in 300 milyona yaptığını biz 5 milyar dolara yapıyoruz üstelik krediyi de devlet bankası veriyor. Sıfır sermaye ile fabrika kuruluyor köprü yapılıyor akraba olunca havuza para koyan yandaş olunca.Oysa ben iş kurmak istesem düşük faizle kredi bile verilmiyor kredinin 2 katı teminat göstersem bile

Biliyorum o kadarını fakat zararını firma karşılayacaksa sormaya bile gerek yok ortaklar düşünsün der geçerim ama vergi tehdidi ile havuza para koymazsa çökme tehdidi ile bir araç yapılıyorsa sonuçta firmanın zararını ben ödemek durumda kaldığım için ne kadar zarar ettiğini görmek ve göstermek istedim. Togg hiç hiç zaman kâr etmeyecek memurlara zorla satarlarsa polis ve sağlık teşkilatına zorunluluk gelirse kâr elde edebilir fakat zaten polis ve sağlık teşkilatının bütçesi de vergilerle halk yani bizler finanse ediyoruz

Devlet üretecekmiş bak hele bak bak

Elalem siha yaparken sen televizyonda Kemal Sunal Ali kircayla atv ana haberde Gülben Ergen hülya Avşar kavgası seyrediyordun

A takımında hastanede rehin kalanları konuşuyordun sen

Piro deden cenazeleri vermeyin diyordu

Çalışıp yapsaydın ordunun bütün silah ve mühimmatıni ABD'ye ipotek edene kadar

Gerçi sizin gibileri ABD'ye ipotek falan rahatsız etmez,umrunuz olmaz

Adam ülkede siha fabrikası kuruyor,bu çıkmış damadın uçak filosu diyor

Yahu şunu pkk yandaşları yazıyor Yunan basını yazıyor zoruma gitmiyor da,sabah akşam kendine Atatürkçü muhalif falan diyenler neyin kafasını yaşıyor hâlâ anlayamıyorum

Bende yeni birşey yazdın sandım... Peki bu damat devletten ne kadar hibe ,teşvik ve düşük faizli kredi aldığı görülüyor mu?. Karşılığında yine kadar teminat koymuş bunlar gösteriliyor mu? Devletin yetkili kurumları bunu denetlemiş mi ? Devletten hiç ihale almadan önce ne kadar sermayesi mi varmış, devlet ihale şartnamesine uymuş mu? Devlet bankasindan kredi alma şartlarına uyulmuş mu? Bana bunlarla gel madem cevap vermek istiyorsun

Togg'un %8'i devletin. Kar da etse zararda etse vatandaşa maddi olarak çok birşey yansımaz.

Burada asıl kar ithalatı sınırlamak, işgücüne katkı sağlamak.

VW'nin yıllardır ülkemizde milyon tane araç satıp tek bir fabrika bile kurmamasının ettirdiği milyarlarca dolarlık ithalat zararını bir düşünürsek, Togg gibi yerli firmaların ülkeye olan ekonomik katkısını rahatça anlayabiliriz.

Türkiye'de ithalatın ülkeye verdiği zarar yeterince doğru anlatılamıyor.

Japonya, G.Kore, AB ülkelerinin ekonomik güçleri dış ticarette ihracat fazlası vermelerinden gelir.

Türk halkının psikolojik olarak yerli malını önceleyen bir hale gelmesi gerekiyor.

Aksi halde asla REFAH bir toplum olamayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timsah-16 -- 19 Kasım 2025; 17:30:2 >

"Togg'un %8'i devletin. Kar da etse zararda etse vatandaşa maddi olarak çok birşey yansımaz."

bigün yine bi içmişiz, bi içmişiz...

yada

ilkokul1-2

edit: "çok birşey yansımaz" dan kasıt

"zaten hayvan gibi şaaapıyorlar, bunu hissetmeyiz mi?

yoksa yani yukardaki rakamıda geçtik;

https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/3816932

böyle bir gerçek var!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 19 Kasım 2025; 18:26:57 >

%8 yada %50 hatta %0 olmasının bir önemi yok. Cengiz holding, Limak holding v.d devlette payı yok ama bunlara havuza para aktarsın diye 1 liralık ihale 10 liraya veriliyor yada 10 liralık maden 1 liraya peşkeş çekiliyor sonra Türk halkı ne madenden ne barajlardan ne altından fayda görebiliyor ... WV fabrika kuracaktı o şartlar Türklere verilmedi hiçbir zaman ancak damada veya havuza para aktaranlara veriliyor sadece mesele o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 19 Kasım 2025; 19:26:5 >

O adamın yaptığı işi dış bir ülkede yapan kişinin üstüne ülkeyi tapuluyorlar( Lockheed Martin,Elon Musk)

Yok teşvik almış yok bilmem ne,kaç Mehmetçiğin hayatı kurtulmuş terörist kafasını mağaradan çıkaramaz hale gelmiş bunlar sen ve senin gibilerin umrunda değil tabi

Sizin bu köhne zihniyetiniz yüzünden bu ülkede bugüne kadar katma değerli hiçbir şey üretemedik, ABD nin ab nin uydusu ettiniz memleketi

Memlekette ne kadar müteşebbis ilerici eğitimli adam varsa icat çıkarma başımıza ABD kızar hem NATO bizi korur ne gerek var deyip sürdünüz herifleri,Selçuk bayraktara yapılanları aç da izle, muhtemelen sen de o adamı engellemeye çalışanlar siyasete girse aynen pironu alkışladığın gibi ayakta avuçların patlayana kadar alkışlarsın 

• aksinaletinsan kullanıcısına yanıt

Sen önce forumdan yaptığın Kılıçdaroğlu güzellemelerini sil de, sonra milletin ne içtiğine bakarsın

ne yazdıysam arkasındayım. ;)

Amerika'da işler öyle yürüyor zaten. Ticari faaliyet ile zenginleşmek mümkün ebay-paypal'in kurucusu İranlı google'un kurusu rus ve İngiliz aplle'in kurucusu Suriye'den gitme sanırım yine pandemi aşısını bulanlar Türkiye'den gitme Almanyalı girişimciler. Fakat Türkiye'de kimse onların durumuna gelemiyor çünkü ya kamuda bir akraban olacak yada iktidar yalakası olacaksın ne kötü yönetse de şak şaklama devam edeceksin. Ben İHA -siha üretilmesin tank üretilmesin uçak üretilmesin dedim mi? İhale şartları belli olsun sermaye şartı belli olsun belki ben kurmak isteyeceğim İHA siha 'ları sonra ülkede en iyi mühendisler için ilan açarım bayraktar kardeşler inandırıcı bulursam iyi maaşla işe alırım. Bütün dünyada sistem bu . Haa kendisi bireysel olarak yapmak istiyorsa kamu bankasından beleş kredi ve devletten hibe almayacak

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.