Şimdi Ara

chell (Cihan Ali ATEŞ) Mağdurları: Vakit Kaybetmeden Savcılığa Suç Duyurusunda Bulunun! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
9.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Eskişehir
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, asagidaki linkte Sayın "gun"ün yazdığına göre kişinin adı Cihan Sarı'dır.

http://forum.donanimhaber.com/m_27440794/mpage_2/key_/tm.htm

tüm dolandırılanlara geçmiş olsun.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_27440794/mpage_2/key_/tm.htm

burayyi dikkatli ce okudum ve hayretler icerisindeyim dolandirilanlarin sayisi oldukca falza

az once msn den ali cihan ile gorustum bana para gonderdigini ve bugun bankalarin ogleye kadar acik oldugunu soyledi nette problem oldugu icin giremiyorum simdi msn e ,

yarinda bankalar kapali yani 2 gun yine bekle diyor bana

lutfen herkes hikayesini ve elinde olanlari yazsin buraya

bu topicin serekli guncel olamsini rica eden visor
  • Baştan beridir söylediğim ve idda ettiğim bazı şeyler var ki, durum buraya geldiği için üzülüyorum.

Bir gün, yönetici iken @archard dı sanırım bana açıklama yaparken forumdan yazılı olarak "ketum" olmaya gerek yok demişti. Ancak oradan ve buradan bakınca olaylara ne kadar farklı bakılabiliyor bir anlasanız. Ama herkesin buna yapabilmesinin imkanı yok tabi.

Forumda yönetici iken, Toplantı Odasının asi çocuğu idim. çünkü doğru diye düşündüğüm her şeyi hiç birisi kırılacakmış üzülecekmiş diye düşünmeden yazardım.

iski konusu, gereksizler konusu ve buna benzer birkaç konunun yanında iyice yıprandım ve yöneticiliği bıraktım. Hatta neredeyse mahkemelik olacaktım DH yöneticilerinle. Biri sürü olaylar falan oldu benim açımdan.

Ama her ne kadar birçoğu tecrübesiz olsalar da insanların DH yi ve yönetimi bu işin içine "ortak" gibi göstererek sokması ve DH ye olan güvenlerinin sarsıldıklarını söylemesine çok üzülüyorum.

Çünkü cidden biliyorum ve hissediyorum ki hala böyleler, bu arkadaşlar sizlerin üzerinden para bile kazansalar sizlerin mağdur olmanızı isteyecek tipte kişiler değil. Hele ki kalkıp bir dolandırıcı ile işbirliği yapabilecek kadar hazımsız kişiler hiç değil.

Hatalı kararlar, yanlış stratejiler olabilir. Ancak özlerinde dürüst insanlar olduklarını iyi biliyorum. Çünkü onlarlaydım. İyi kötü anlarım ve anılarım oldu. Benimde hatalarım ve yanlışlarım oldu. Ancak hiç bir zaman doğruluktan ayrıldıklarına inanmıyorum.

Ve bu konuda sonuna kadar yönetimin yanında olacağım. Bu şahıs dh ile beraber ortaktır deselerde inanamam.

Ne @Gün ile yüzyüze görüştüm nede bir kuruş bu siteden dolayı direkt cebime girmiş birşey yok. Ama asi çocukluğa devam ediyorum. Bu iş nitelikli bir dolandırıcılık olayı. DH üzerinden yapılan bu işlemler sonucu başınıza bunun gelmesinde DH in yönetimsel olarak hataları olabilir. Ama bu hatayı olayın üzerinende göstermek ve konuyu DH üzerine yıkmaya çalışmak biraz ters olmuş.

2004 yılından beridir bu sitede bir sefer cezayı bırakın uyarı bile almadım. Kaldı ki hiç bir internet sitesinde ne yazdıklarımdan dolayı nede yaptıklarımdan dolayı ceza almadım. Almam da demiyorum ama bu belkide sadece "nerede ve nasıl" davranacağımı bilmem den kaynaklanıyor olabilir.

Donanım Haber çok büyüdü, marka oldu ama marka olmanı gerekliliklerini çok fazla yerine getiremedi. Bunu bence hiç bir zaman başaramadı ve başarması da çok zor. Önce yönetimsel anlayışı değişmeli. Gönüllülük esasına dayanan yöneticilik sisteminde konusunda uzman kişilerle çalışmalı.

Ama Donanım Haber ne yaptı ? Bir bölümde, onu konu hakında çok iyi bilgiye sahip olan kişileri yönetici yaptı. Ben yönetimdeyken buna karşıydım ve birkaç sene önce dediğim ve uygulayalım dediğim bazı şeyleri bir süredir uygulamaya çalışıyor.

Büyük bir popoya don yapmakla, küçük bir popya don yapmak aynı kolaylıkta değildir. Ha birde dağda evliyalık yapmak kolay derler. Önemli olan şey, bazı şeyler için önceden önlem almak gerekir ve zor olan şey de zor anlardan alnının akı ile çıkmaktır.

Bu açıdan bu konuda sınıfta kalmak ile geçmek arasında kaldılar bence yöneticiler, ancak kötü niyetli olmadıklarını ve asıl önemli olan noktanın da bu olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum.

Burada bu konu ile ilgili duygu, düşünce ve bilgilerinizi tabiki paylaşın ancak DH yi bu konuda suçlamadan önce, gidin ve mağdur olduğunuz konuda savcılıklara suç duyurularında bulunun. Birbirininzden olursa bu kişi hakkında olan davaların dosya numaralarını birbirlerinize iletin. Savcılık bu dosyaları tek bir mahkemede toplar ve tek bir mahkeme bu dosyaya bakarsa inanın olay o kadar daha kolay ve hızlı sonuçlanır sizin açınızdan.

• bu olay sorunlu alışveriş listesine eklenecek mi merak ediyorum, yoksa firma olarak mı değerlendirilecek sonuç olarak?
  • benim şahsi düşüncem bu adamı kim üst konu yaptıysa dolandırılma olayındaki zararı karsılar.

bundan sonra elini kolunu sallayana ust konu satış olayı yaptırmazlar umarım.
  • Valla visor hocam senin iyi niyetime şaşıyorum. İmzana yazmışsın önce ürün sonra para diye ama maşallah biraz güleryüz gösterene hemen güveniyorsun gene. Yakın zamanda senin gördüğüm 3. olacak bu. Bari bundan sonra imzana uyda kendi kendini zarara sokma yada tanıdık vasıtasıtla işini gör artık. Sen sağlamlığını kanıtlamışsın bırak birazda onlar düşünsün bu son olsun bari üzüldüm senin adına geçmiş olsun.....
  • Bazı arkadaşların referans ve sorunsuz alışveriş kısmında bu chell in ismi mevcut.Biranönce editleyinde başkaları zarar görmesin bari.
  • Tüm yazılanları hayretle okudum, diğer açılan konulara da birşeyler yazmak istedim,
    hep son sayfasına baktığımda tüm konular kitlenmiş...

Herkese geçmiş olsun diyorum öncelikle, şu anda tüm konuların içinde bakıp görmediğim
    yakın bir dostum daha var 150 - 200 YTL civarında dolandırılan, halen fındık gönderimi
    bekliyordu dün...

Şaka gibi gerçekten, açıkçası annem de geçen günlerde biz de alalım gibilerinden,
    biz bu yakın dostumla konuşurken, duyup, fındık ezmesi alalımvs... Ama görüyorum ki,
    ben de kaptıracak mışım birşeyler... Çok kişi büyük meblağlar kaptırmış, belki ben de
    kaptıracaktım, ama alışveriş yapacağım kişilerde önce mesajlarda gördüğüm karakterlere
    yani yazım stiline bakıyorum. Ardından karar veriyorum, ki o kişinin çok da iyi cevaplar
    vermediği aşikardı, o yüzden vazgeçtim.

Para kaptıran çoğu kişi ile alışverişim oldu, gerçekten üzüldüm, Suat abi ile,
    hele hele ''visor''la ( En az 15-20bin hacmimiz vardır ) Yazık... Geçmiş olsun hepinize.
    Hayretler içerisindeyim, bu kadar büyük bir vurgun, hele hele DH nin ta tepesinde, koskocaman
    reklam banner'i olan bir sitenin (siteye de benzemiyordu pek), SSLi dahi olmadan online alışveriş,
    yaptıran, böyle sorumsuzca reklam alınmaz, siz bu sitenin ne denli büyük olduğunun farkında
    değil misiniz ? On binlerce kişi yönlendirebildiğinizin farkında değil misiniz ?
    Alexa'da ( Tüm dünyanın web hit istatistiklerini sağlar ) ilk 20 ye giriyorsunuz genelde,
    nasıl böyle bir hata yaparsınız...

Gerçi yönetiminizin ve verilen cezaların, hatta yaptırımlarınızın çoğuna katılmıyorum,
    2-3 kişi için fake bildirimi yaptım, birinde sadece uyarı verdiniz, ve adam 2-3 kişiyi mağdur etti,
    diğerinde (hatırladığım) bana yöneticinin verdiği cevap ( Diğer üyeliğini uzun zamandır kullanmıyor
    sorun olmaz ) dediğini şikayetlerim arasından çıkarabilirim. Ki bu birşey ifade etmez gerçi.
    Ben yönetimi Fenerbahçe yönetimine benzetiyorum bu aralar,(GS'liyimdir) siteyi gayet
    tepelere çıkardınız, her yerde biliniyorsunuz, ama bu aralar ciddi hatalar silsilesi devam ediyor,
    sağlam düşüşe geçiyorsunuz, taraftarlar gibi, üyelerinizin gözünde... '' ömerözkan '' a da üzüldüm,
    3-4 kg fındık, birkaç gram ezme... Bu kadarcık şey yüzünden binbir türlü şeyle boğuşmak zorunda kaldı,
    keşke almasa idi, ama olan olmuş artık.

Parayı kaptıran taraf ile bu konuya uzaktan bakan hatta çıkar sağlayan kişiler arasında dağlar kadar fark var,
    bunu çok net gördüm, bazıları ne olacak 7.5 YTL kargo parası için mi uğraşıyorsun demiş, 20 kişinin kargo
    parasını ödemese 150 YTL yapar, ki bu hiç etik değil, bana da sattığım ürünlerin ardından EFT parası
    içinden kesilmiş, kargo benden deyip kargoyu bana ödeten çok insan gördüm, ama birşey demedim.
    Ha ben de unuttum kargo benden deyip kargosunu ödemeyi. Ama hemen farkedip ya da uyarılıp para
    iadesi yaptım, bir şekilde insanların gönüllerini de aldım.

Tüm dolandırılan yakınlarımızın, birlikte toplanıp bu adamı bulmasını istiyorum, bu kadar
    kolay olmamalı herşey. Geçmiş olsun,
    Saygılar
    Eren

Atatürk'ümüzün bize armağan ettiği Cumhuriyet'imizin Bayramı'nı gönülden kutluyorum, tabi gerçekten buna sevinenlere, bu bayramla mutlu olabilenlere...
    Dip not : ''Mustafa'' filmini gidin görün isterim...

'' Beni hatirlayiniz ''
    http://www.mustafa.com.tr/

(Unutmadan, düşündüklerimi yazdığım için ceza verecekseniz,
    hiç durmayın.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrymatoire -- 29 Ekim 2008; 6:31:58 >

• Bazılarımızın aklına gelmeyen de bir durum var burada. Mağdur olan üyelerden biri savcılığa gidip şikayet dilekçesi verirse ve şikayetinin içine DH Yönetimi suçun işlenmesine göz yumarak - işlendikten sonra gerekli işlemleri yapmayarak - üyeleri uyarma amaçlı mesajları silerek bu suçlara isteyerek veya istemeyerek ortak olmuştur vs. tarzı bir yorum yaparsa ve savcılıkta site yönetimini bu tür olaylara karşı pasif olmakla suçlarsa olay sitenin kapatılmasına kadar gidebilir.

Sonuçta DH Yönetimi işlerinde yeterince uzman kişiler ama unutmasınlar ki bu foruma üye olan aktif kullanıcıların çoğuda lise öğrencisi değil, belirli bir olgunluğa erişmiş meslek erbabı olmuş insanlar. Tutar da biri DH yi suçlayan bir ihbar yaparsa ciddiye alma ihtimali yüksek savcılığın...

Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SouL InvictuS -- 29 Ekim 2008; 9:21:40 >
  • yalan oldu herşey ;) bana ceza verip onu koruyanlar şimdi niye onu cezalandıramıyorlar ? hem suçlu idi hemde GÜÇLÜ
    çok güzel korunuyordu polis ve sporcu olduğunu ve hapiste yatmış dövmeleri olan nicki chell artık gerçek veya nette kullandığı ismi Cihan Ali Ateş ve sonrasında Güvenlik görevlisi olduğunu söylemiş olan kişi bulmak hiçte zor değil ve ben eminimki yönetim isterse çok rahatlıkla bu işin önderliğini yapabilir herkezi şikayeti teşvik edebilir ve herkezin alacağını almasına yardımcı olamasa bile o kişinin ceza almasını rahatlıkla sağlayabilir fakat şu da çırıl çıplak ortada ki forumda bu konudan tedirgin kendileride yaptıkları bazı işlemlerde tam olarak yasal olmayan şeyler barındırdıkları için (misal; reklam olayı, misal; kişi hakkında açılan kötüleyici konu ve mesajların silinmesi)

siteden bi arkadaş sanırım comiser tam olarak hatırlamıyorum şikayette bulunacağını veya bulunduğunu söylemiş umarım yapmıştır ve herkez yapar hakkını arar

ve umarım siteye bi zarar gelmez sitede chell hakkındaki mesajlar konular gibi silinmez bu olaylar yetkili yerelere şikayet edildiği sıralarda ..

Ayrıca bende tüm herkezin Ulu Önder Atatürk'ün armağanı Cumhuriyet Bayramını Kutlarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qEccE -- 29 Ekim 2008; 12:28:07 >

• Merhaba,

Cihan Ali ATEŞ'in mağdur ettiği arkadaşların yapacağı şey, artık sorunu forumda değil de yasal zeminde dile getirmek. Forum yönetimini de peşin hükümlü olarak suçlamayalım, eğer bu olayda forum yönetiminin herhangi bir ihmali, kusuru, göz yumması olduğunu düşünen mağdur arkadaşlar varsa, savcılığa verecekleri şikayet dilekçesinde bu hususu da dile getirsinler. Her şey hukuki zeminde çözülsün, ortada bir suç duyurusu olduğu zaman zaten savcılık DH yönetiminden de gerekli bilgileri talep edecektir.

Mağdur arkadaşların mutlaka profesyonel hukuki yardım alması gerekiyor. Avukatlarınızla görüşün, ellerinizdeki tüm delilleri (banka dekontları, varsa SMS mesajları, e-posta mesajları vs.) avukatınıza teslim edin, şahıs hakkındaki suç duyurusunu avukatınız yapsın. Avukatınıza, mağdur olan diğer arkadaşların iletişim bilgilerini de iletin ki, topluca hareket edilebilsin ve dava dosyaları birleştirilsin. Böylece bu şahıs hakkındaki adli işlemler hem çok daha hızlı yürür, hem de elde çok daha sağlam deliller olur.

Mağdur olan herkese geçmiş olsun tekrar.

Saygılar

• ''siyau'' hocam, size de ayrıca geçmiş olsun...
    Bence mağdur olan tüm arkadaşlar birleşip bir avukat tutsalar,
    veya mağdurlardan birinin avukatı varsa şayet, hep beraber
    haraket etseler, kesinlikle bu işten paçayı sıvıramaz...

Tekrar tekrar geçmiş olsun.
  • Chell adlı dolandırıcının tuzağına düşen ve tarafına dava açıp suç duyurusunda bulunmak isteyen arkadaşlar.
    Toplu dava açmaya hazırlanıyoruz. Tüm zarar gören arkadaşların burda bildirmesini rica ederim.
  • bugün perşembe hesabına para yatırılan veya görüşen varmıdır arkadaşlar ? ve üye hala uzaklaştırılmamış sanırım :) belkide gelip gidip okuyordur burayı eğleniyordur profili felan kapalı nasılsa online olduğunda vs sadece yöneticiler görebiliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: qEccE

bugün perşembe hesabına para yatırılan veya görüşen varmıdır arkadaşlar ? ve üye hala uzaklaştırılmamış sanırım :) belkide gelip gidip okuyordur burayı eğleniyordur profili felan kapalı nasılsa online olduğunda vs sadece yöneticiler görebiliyor

Bugün itibariyle benim hesabıma gelen bir para yok yine. Ben artık bu şahısla ilgili birşeyler yazmayı düşünmüyorum foruma. Savcılık ve mahkemeye anlatsın derdini.
  • zaten belliydi böyle olacağı bundan sonra tüm arkadaşların mümkün olduğunca toplu şekilde olmazsa yaptıkları şikayetleri diğer zarar gören kişilere pm telefon msn aracılığıyla iletsinler davalar birleşsin o kişi hakkında bi an önce aranmaya başlansın dolandırdığı paralarla gidip bi köye kasabaya saklanıp çıtır çıtır paraları yerken bu işten sıyrılmasın

http://forum.donanimhaber.com/CHELL_BUTUN_BORCLARIM/m_27487420/tm.ht

Chell borçları ödeyeceğini yine söylemiş bu kezde ya cuma yada pazartesi kredi alacam diyor hala ne peşinde acaba insanları zaman kaybına uğratıp bıktırmak mı acaba zaman kazanıp ne yapacaksa

ha ayrıca site yönetimi damgalı dolandırıcıyı hala niye banlamadı ap ayrı bişey
    ve açtığı konuda kilitlenmiş adam kafasına göre iş yapıyor herkez göz yumuyor buna

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qEccE -- 30 Ekim 2008; 17:13:47 >

• Arkadaşlar chell rumuzlu eleman cevaba kapalı konuda birkaç güne kadar kredi çekip verebileceğini söylemiş. Kesinlikle bu adam nitelikli bir dolandırıcıdan başka bir şey değil. Hiç kanmayın bu adama, hemen savcılığa başvurun. Ayrıca donanımhaber de bu suça bizzat ortak olmuştur. Eğer ticari olarak reklam alıyorsan adamın tc no ve vergi numarası dahil her türlü bilgisini almak zorundasın. Eğer var da savcılığa başvurduğunuzda bu bilgileri vermiyorsa bu bir suç; eğer bu bilgiler yoksa bu da bir suç zira o zaman ticari olarak usulsüzlük ve vergi kaçırmaya giriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neosis -- 30 Ekim 2008; 17:13:57 >
  • arkadaşlar paralarını alamayanlar tek tek buraya yazsın
    hepsini bir araya getirip liste oluşturup savcılık için öngörüşme yapalım sizlerle
    ben ankara cebecideyim hafta içi çalışıyorum hafta sonu pazar günü boşum cep telefonum 0537 669 45 56

bana olan borcu 100 ytl
  • Kendisiyle fındık alışverişim oldu, yazılanları okudumda son günlerde hala msn e giriyor bunuda görüyorum.

Böyle bir şahsiyetle alışveriş yaptığıma utanıyorum.

Mağdur olan arkadaşlar artık toplu bir şikayet yaparsa kurtulması imkansızdır bu şahısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Commander -- 31 Ekim 2008; 1:51:18 >
  • Gerçek Fındık Hikayeleri; sene: 6-7 sene önce.

Bizim yan köye gelen tüccar'ın birisi köye zengin görünüm vermek için plan kurmuştur. Fındık zamanı köyde "fındık alıcısı" olarak tanındıktan sonra bir Cuma günü köy kahvehanesine bir çanta dolusu para ile gelir. Çanta'yı açar ve orada bulunanlar görür.. sonra, oradaki fındık üreticilerine birer ikişer milyar avans dağıtır. Yani kısaca Cömertce davranır kimseden birşey esirgemez. ve daha sonra
    Cuma vakti girdiğinde çantayı kahvede masanın üzerinde bırakır ve Cuma Namazı'na gider. namaz bitince tekrar köylüyle muhabbet ede ede gelir ve çanta tabiki yerinde duruyordur. Bizim sahte tüccar tabiki öyleyim böyleyim kesmiş durmuş.
    köylüde "vay be adam ne cömert birisi parayıda bıraktı gitti, bunun parada gözü yok, bu adamdan zarar gelmez gibi" binbir türlü evhama kapılıyorlar.

Tüccar gel zaman git zaman derken fındık harman'dan pazara inmeye başlayınca aşağı yukarı o köyün bütün fındığını veresiye alır ve çeker gider.

Sonra haber yollar ; "fındığınızı aldıysak, fındık ağacınızı almaduk ya;
    seneye bir daha yetiştirursunuz. "

Selametle

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.