Şimdi Ara

check-in personelinden tavsiyeler... (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
481
Cevap
21
Favori
135.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Razer kullanıcısına yanıt
    Hocam Air France bana 0 kg valiz hakkım olan istanbul Paris uçağı bileti sattı, dikkatimden kaçmış.. Böyle bir olay olabileceğini aklımın ucundan geçirmiyordum ta ki e bilet çıktısını alana kadar.. 120 TL istiyorlar şimdi.. Ben bu parayı onlara vermicem tabi ama bi taktik bulmam lazım.. 55 cm yerine 65 cm olan bir çantayı içeri sokma formülü nedir? Mesela EastPak'in şu modeli var arkadaşımda.. Bunu sanki sokabilirim gibi uçağa.. Bussiness class olsaydım ölçü tutuyordu ama Economy class için kabin içi 55 cm O yüzden güvenlik ağırlık dağılımı falan lafları çok saçma geliyor.

    https://urun.gittigidiyor.com/spor-outdoor/eastpak-valiz-transfer-m-seyahat-cantasi-299045618?pkw=&pmt=&sc_gcsp=gg&ggmktg=PaidSearch*PLA*634605295*35250005727*98648326647*%7Btype%7D*299045618*pla-374415276368&gclid=EAIaIQobChMItLy69s3a1wIVgRXTCh3zywAREAYYASABEgIHEfD_BwE&gclsrc=aw.ds&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0




  • Eyvah eyvah. Bir anlik heyecanla dikkatinden kacti oyle degil mi?

    Sana tavsiyem; kabin bagaji icin kg sinirini asmayacak sekilde, boyutlarina uygun bagaj al yanina. Illa ki 65 cm istiyorsan, 10 cm farktan birsey olacagini sanmiyorum. Fakat, kurali uygulama ihtimallerine karsilik, sorduklari zaman ucak alti icin bagajinin olmadigini soylersin. Kabin bagajini hic gostermezsin. Eger sorarlarsa ricaci olabilirsin. Emin ol kibarca ricada bulunursan reddedecek kimse pek olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Razer kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Ya bu 0 kg olayını, KLM, Air France, Lufthansa falan yapıyormuş bazen.. Yani öyle aman aman uygun bir fiyatada gelmedi bilet, hiç uyarıda yoktu. Ta ki çıktı alıp bavul resminin altında 0 kg yazısını görene kadar. Sistem hatası sandım önce, telefon açtım doğruladılar 0 kg yu. İptal de etmediler Eco bilet diye.. Sinir oldum bende yani, bilseydim Atlasın biletini alırdım aynı saatte onlarında uçakları var benzer fiyata 30kg bagaj hakkı ile.. Uyuz oldum bu fransızlara. 120 TL sinde degilim ama bu tezgahlarına düşmek istemiyorum.

    Bende öyle düşündüm gerekirse hiç göstermicem, check in kuyrugunda bırakıcam bagajı arkamda. 55cm lik cok kücük oluyor, 65 ile aralarında 30litre hacim farkı oluyor. Rahat rahat giderim diye düşünüyorum. Birazda check in görevlisinin insiyatifine kaldım gibi..

    Birde 12 kg el bagajı hakkım varmış, bavulun ağırlığı dahil mi buna?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beavis. -- 26 Kasım 2017; 9:51:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet kabin bagajı hakkınız 12 kg anladığım kadarıyla.
    Bence siz şöyle yapın;
    65 cm'lik bagajdan bahsetmeyin.
    Sırtınızda bir de sırt çantası olsun. Kilogramı ve ebatı aşılmamış şekilde.
    Sordukları takdirde bagajınızın olmadığını belirtin. Kabin bagajınız var mı diye sorarlarsa da sırt çantanızı gösterin.
    65 cm'lik bagajın görülme ihtimaline karşılık siz sırt çantasına fazla eşya koymayın ki gerekirse sırt çantasını katlayıp 65'liğin içine atabilesiniz.
    Ben olsaydım bu şekilde yapardım.
    Bu kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razer -- 27 Kasım 2017; 18:43:55 >
  • Bende aynen bunu düşünüyorum. Ama check in sırasındakiler falan hop beyfendi bu bagajda sizin diye uyarırlarsa diye tırsıyorum. Ya da bi kenara koyarım. Orda şüpheli paket mevzusu olmasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beavis. -- 27 Kasım 2017; 23:2:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beavis.

    Bende aynen bunu düşünüyorum. Ama check in sırasındakiler falan hop beyfendi bu bagajda sizin diye uyarırlarsa diye tırsıyorum. Ya da bi kenara koyarım. Orda şüpheli paket mevzusu olmasın

    O kadar da uzağında tutma tabi.
  • Ben bu online check-in olayında yanımızda sadece el bagajı olduğunda ve kontuara gitmeden direk biniş kapısına gittiğimizde el bagajının limiti geçip geçmediği nasıl ölçülüyor anlamadım, açıklayabilen olursa sevinirim.

    İki sayfa önce bir cevap buldum ama tam açıklayıcı bulmadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaiserG -- 15 Ocak 2018; 21:21:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaiserG

    Ben bu online check-in olayında yanımızda sadece el bagajı olduğunda ve kontuara gitmeden direk biniş kapısına gittiğimizde el bagajının limiti geçip geçmediği nasıl ölçülüyor anlamadım, açıklayabilen olursa sevinirim.

    İki sayfa önce bir cevap buldum ama tam açıklayıcı bulmadım.

    Bir keresinde İzmir den online checkin yaptım. Kontuara uğramadan direk biniş kapısına gittim. En son biniş kartını ve kimliklri kontrol eden elemanlar benim elimdeki valizi gözüne kestirdi. alıp arda portatig bi el tartısı ile kaç kg diye tarttılar. Boyutuna bakmadılar boyutu büyük değildi ama demek ki ağır falan diye düşünüp tarttılar. ağır gelmedi gelseydi ne olurdu bilmiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaiserG

    Ben bu online check-in olayında yanımızda sadece el bagajı olduğunda ve kontuara gitmeden direk biniş kapısına gittiğimizde el bagajının limiti geçip geçmediği nasıl ölçülüyor anlamadım, açıklayabilen olursa sevinirim.

    İki sayfa önce bir cevap buldum ama tam açıklayıcı bulmadım.

    Gate bölgesinde kilogram ölçümü nadiren yapılır. Fakat ebat olarak büyük bagaj varsa, bagajınızı orada alıp uçak altına verirler. Bunun istisnası olmaz. Tabi öncesinde etiket yapıştırırlar. Bir parçasını da size verirler.
  • Özellikle pegasus tırt sebeplerle rötar yapıp dolmuş misali seferlerini tek sefere topluyor gibi geliyor bana, doğruluk payı var mı? Mesela iniş havaalanında pistte sorun var deyip 6 saat rötar yapıyor pegasus, ama sorunlu dediği iniş havaalanına diğer firmalar sorunsuz iniş yapıyor nedense...Yolcunun birinin karşı havaalanında görevli tanıdığı olmasa yutturacak yolculara bunu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntquartex -- 19 Ocak 2018; 7:31:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben anadolu jetten kayseri kıbrıs bileti aldım. Sabiha gökçen aktarmalı. E-biletimi görüntülediğimde bir sorun yok ancak başka bir tanıdığım için de aynı aktarmalı seferden bilet almak istediğimde aktarmalı uçuş listede çıkmıyor. Birkaç gün öncesine kadar gözüküyordu ama artık benim satın aldığım aktarmalı bilet satışta gözükmüyor. Aynı tarihlerde kayseriden istanbula olan benim gideceğim sefer ve istanbuldan kıbrısa gideceğim sefer ayrı ayrı görüntülenebiliyor ancak aktarmalı olarak satılmıyor. Ayrı ayrı bu biletleri alıp birleştirebilir miyiz aktarmalı olarak? Bir de benim biletimde bir sorun çıkar mı acaba" Mesajımın başında da belirttiğim gibi e-bilet görüntülediğimde seferler aktarmalı olarak gözüküyor bir sorun yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bir de benim hem yeni kimlik kartım hem de pasaportum var. Kıbrısa giderken ikisinden birini göstermem yeterli olur mu? Pasaportu gösterdiğimizde yurt dışına çıkış harcı mı ödüyoruz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Şu anda Hollanda'dayim. Ucagim 1subat saat 18:15te Amsterdam'dan kalkip 23:45te Ataturk Havalimanina inicek. Ucak biletimi Türk Hava Yollarindan aldim. O gun benim ucagimdan once THY'nin 3 tane daha ucagi var Istanbula. Gidip rica etsem eger yer varsa beni onceki ucaklara alma ihtimalleri var mi? Bikac arkadasimdan içhatlarda boyle bisey yaptiklarini duymustum(eger bos yer varsa aliyolarmis vs) ama yurtdisimda yaparlar mi acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zagor0167 -- 22 Ocak 2018; 4:30:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oradaki görevliye sordum ölçmeden nasıl yapıyorsunuz ben baktım 7 kilo diye, tamam direk geç dedi kapıya.
    Dönerken yine elimi kolumu sallayarak kapıya gittim sanırım dediğiniz gibi göz ucuyla anlıyorlar veya random birine soruyorlar.
  • Merhaba hocam,
    Pegasus-dan iç hatlardan 15 kg + 5 kg ilave-li,
    ben eşim ve kızımız (3 yaş) adına bilet aldık. PNR-ımız aynı. Soyisimler aynı. Bagaj-larda 1'er kilo fazlalık olsa sorun olur mu?

    Birde kabin içi, el bagajını bir büyük el bavulu (örnek):https://img.letgo.com/images/a1/58/59/9a/a158599a834f551eecbffa3696f2e322.jpg?impolicy=img_900 gibi bir bavula eşim ve çocuğun el bagaj hakkını birleştirmek şansımız var mıdır? yoksa herkesin (çocuk dahil) ayrı ayrı olması gerekir mi? bir de biz yurtdışında yaşıyoruz. Türkiyeden hafif ağırlıklı bebek arabası aldık (katlananlardan), onu bagaj olarak verebilir miyiz ek olarak?




  • Selam arkadaşlar



    3 ay önce bir internet sitesinden bilet aldım yada aldigimi zannediyordum. Şöyle oldu İstanbul trabzon gidiş dönüş 4 kişi bilet aldım atlasglobal. Sonra o siteden mail geldi parayı ödedikten sonra 2 gün içinde onay mail i gelecek diye neyse parayı ödedim ve bu bilet olayını unuttum. Bugün tesadüf eseri o gelen mail ı gördüm sonra düşündüm onay gelmiş miydi baktım gelmemiş o siteye girdim onay mailiniz kayboyduysa kafaya takmayın email adresini yazın tekrar yollayalım diye bir yer var onu denedim bu mail adresine bilet yok diyor . Parayı almışlar ama bilet gondermemisler telefon numaralarıda değisik birşey bu site ile ilgili birşey bilen varmi diye soracaktım.



    https://www.esky.com.tr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eğer pnr numarası ve uçuş bilgilerinizi içeren bir mail gelmediyse ve satın aldığınızda da bu bilgileri göremediyseniz dolandırılmış olabilirsiniz. Eğer pnr veya bilet numaranız varsa atlas globalı arayıp bilgilerinizi kontrol ettirin. Ben genelde ucuzabilet sitesini kullanıyorum. Hiç mail ile onaylama işlemiyle karşılaşmadım bu zamana kadar. Siteden aldığımda bilgilerimi mail olarak gönderiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnginTopcuoglu

    Merhaba hocam,
    Pegasus-dan iç hatlardan 15 kg + 5 kg ilave-li,
    ben eşim ve kızımız (3 yaş) adına bilet aldık. PNR-ımız aynı. Soyisimler aynı. Bagaj-larda 1'er kilo fazlalık olsa sorun olur mu?

    Birde kabin içi, el bagajını bir büyük el bavulu (örnek):https://img.letgo.com/images/a1/58/59/9a/a158599a834f551eecbffa3696f2e322.jpg?impolicy=img_900 gibi bir bavula eşim ve çocuğun el bagaj hakkını birleştirmek şansımız var mıdır? yoksa herkesin (çocuk dahil) ayrı ayrı olması gerekir mi? bir de biz yurtdışında yaşıyoruz. Türkiyeden hafif ağırlıklı bebek arabası aldık (katlananlardan), onu bagaj olarak verebilir miyiz ek olarak?

    PNR numaranız aynı olduğu için kişi başı 20 kg bagaj hakkınız varsa, bu toplamda 3x20 şeklinde hesaplanır. Fakat, 1 bagajın ağırlığı maksimum 32 kilogram olmalıdır. Yoksa bagajınız kabul edilmez. Bu sebeple tüm eşyalarınızı tek bagaja sığdırmak yerine birkaç parçaya bölmenizde fayda var.

    El bagajı ise boyutuna ve kilogram aşımına göre değişkenlik gösterebilir. Olmadı uçak altına vereceğiniz bavula birkaç kilo aktarırsınız.

    Bebek arabasını bagaj olarak uçak altına verebilirsiniz. Özel paketleri oluyor onların. Bebek arabanızı katlayıp o poşete koyuyorsunuz. Kontuarda size veriyorlar.

    Bu arada tüm bu bilgiler geneldir. Kurallar, ilgili havayoluna bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Teyit almak için Pegasus ile görüşmenizde fayda var. İyi yolculuklar.




  • Merhaba. Benim iki sorum olacak. Yanıtlarsanız çok sevinirim. 1. sabiha gökçen aktarmalı yurt dışı uçuşlarında valizin kaybolması gibi bir durum olabiliyor mu? Bu konuda şikayet var sitesinde çok şikayet okudum. Bu durum yaşanıyorsa valiz geri nasıl bize gönderiliyor? 2. valizimizi ilk önce alabilmek için ne yapabiliriz? Kontuar ilk açıldığı zaman mı vermemiz gerekir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ambitious_man A kullanıcısına yanıt
    Pnr yok da aradım biraz önce isim ve tarih ten biletlerin olduğunu söyledi atlas elemanı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.