Şimdi Ara

İmpuls şiddeti ve hızı aynı şey mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
2
Favori
5.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İmpuls Şiddeti ve Hızı

İmpuls şiddeti nedir?

İmpuls şiddeti, bir darbenin gücünü ölçen fiziksel bir büyüklüktür. Zaman birimi başına iletilen momentum ile tanımlanır.

İmpuls şiddeti ve hızı aynı şey midir?

Hayır, impuls şiddeti ve hız aynı şey değildir. Hız, bir cismin hareket mesafesini birim zamana bölen vektörel bir büyüklüktür. İmpuls şiddeti ise birim zamana bölen momentumdur. Momentum ise bir cismin kütlesinin hızına eşittir.

İmpuls şiddeti değişir mi?

Evet, impuls şiddeti değişebilir. Bir cismin kütlesi veya hızı değiştiğinde impuls şiddeti de değişir.

İmpuls şiddetini etkileyen faktörler nelerdir?

İmpuls şiddetini etkileyen faktörler şunlardır:

• Cismin kütlesi
    • Cismin hızı
    • Darbenin süresi

İmpuls şiddeti neye bağlıdır?

İmpuls şiddeti, cismin momentumuna bağlıdır. Momentum ise cismin kütlesi ve hızının çarpımına eşittir.

İmpuls sayısını etkileyen faktörler nelerdir?

İmpuls sayısını etkileyen faktörler şunlardır:

• Darbenin süresi
    • Darbenin büyüklüğü
    • Cismin direnci
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben farklı diye biliyorum impuls hızını miyelin kılıf, akson çapı etkilerken şiddetini uyarı şiddeti belirler impuls şiddeti demek ne kadar fazla impulsun uyarıldığıdır
    Yanlışım varsa düzeltin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murphyslaw -- 21 Mart 2019; 12:42:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • impuls şiddeti eşik şiddetini ne kadar artırırsan artır değişmez tepki şiddeti değişir. hız ve şiddet farklı şeyler tabi ki biri ranvier boğum miyelin kılıf akson çapına bağlı diğerini frekans gibi düşün ama eğer soru tahmin ettiğim gibiyse eşik şiddeti artınca ikisi de değişmez

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Soruda ikisi aynı şey diye almış o zaman

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu konudan yüzlerce test çözüp kaç tane serinin videosunu dinledim hala bu impuls şiddeti diye allahın belası bir kavram var ne bir hoca bundan bahsetti diye hatırlıyorum ne de kitaplarda yazdıgını, 1 2 soruda çıkıp dellendirmekten başka işe yaramıyor. impuls şiddetini impuls yoğunluğu olarak aklıma kazımışım alakası bile yok diyor hocalar ama her hoca farklı bir şey söylüyor.

• semtax S kullanıcısına yanıt

Hocam benim anladığım kadarıyla şöyle özetleyeyim yanlışsam düzeltin:

İmpuls hızı değişmez.

İmpuls şiddeti eşik değerin üzerinde olduğu zaman hep aynıdır.Eşik değerin altında olunca zaten impuls oluşmaz biliyorsunuz.

İmpuls sayısı değişir.Mesela siz hızlı bir şekilde elinizi masaya vurunca atıyorum 500 impuls oluşursa yavaş bir şekilde vurarsanız 200 impuls oluşur.

Ben böyle biliyorum ama harbi sıkıntılı konu,herkes farklı konuşuyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.