Şimdi Ara

ChatGPT’nin tekeli yıkılıyor: Google Gemini trafiğini ikiye katladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ChatGPT’nin tekeli yıkılıyor: Google Gemini trafiğini ikiye katladı
    Yapay zeka alanında yaşanan patlamanın fitilini ateşleyen ChatGPT, ilk olmanın da avantajıyla bugün bu alanda açık ara lider konumda yer alıyor. Ancak Gemini, Grok, Claude gibi rakiplerin giderek daha fazla kişiye ulaşması, bir dönem bu alanda mutlak bir hakimiyete sahip olan ChatGPT'nin pazar payını parça parça eritiyor. Bu alanda ChatGPT'nin pazar payından en büyük lokmayı alan ise Gemini olacak gibi duruyor.

SimilarWeb tarafından paylaşılan son trafik analizlerine göre Google Gemini, bir yıl içinde dikkat çekici bir büyüme ivmesi yakalayarak pazar payını iki katına çıkarmayı başardı.

Verilere göre Gemini, geçen yıl üretken yapay zekâlara giden trafiğin yalnızca %6,4’üne sahipken, bugün bu oranı %12,9’a yükseltti. Buna karşılık ChatGPT’nin payı aynı dönemde %87,1’den %74,1 seviyesine geriledi. OpenAI’ın aracı haftalık 700 ila 800 milyon kullanıcı ile hâlâ sektörün zirvesinde yer alıyor; ancak farkın ilk kez bu kadar hızlı kapanması dikkat çekiyor. Yatırımcı Chamath Palihapitiya da bu tabloyu değerlendirirken, dağıtım gücüne sahip teknoloji devlerinin bu yarışta belirleyici olacağını, Google gibi şirketlerin mevcut ekosistem avantajıyla uzun vadede daha agresif büyüme gösterebileceğini savunuyor.

Nano Banana'nın Çıkışı Gemini'yı Yukarı Çekti

ChatGPT ve Gemini gibi büyük dil modelleri daha çok sohbet botları olarak hayatımıza girmiş olsalar da resim ya da video üretme konusundaki yetenekleri kullanıcı çekme konusunda önemli rol oynuyor. Nitekim Gemini'ın son dönemdeki bu yükselişinin arkasında da Nano Banana adlı görsel düzenleme aracı yer alıyor. Nano Banana olarak bilinen bu özellik, kullanıcıların görsel oluşturmasına ve düzenlemesine olanak sağlıyor. Çıktığı ilk dönemde sosyal medyada epey ses getiren bu araç, Gemini'ın pek çok yeni kullanıcıya ulaşmasını sağladı.

Ağustos ayında Nano Banana çıktıktan sonra Gemini uygulama indirmelerinde Temmuz sonuna göre %331’lik bir artış yakalarken, ABD pazarında Eylül-Ekim arasındaki artış tek başına %88 olarak gerçekleşti. Aynı dönemde Adobe Firefly’ın indirme sayıları ise %68 ile %82 arasında düşüş gösterdi. Bu yükselişin ardından Gemini, iOS’ta en çok indirilen ücretsiz uygulamalar listesinde ChatGPT’nin önüne geçmeyi de başardı.

Ayrıca Bkz.Bilgi akışının yapay zekaya kayması Wikipedia'yı vurdu; Ziyaretçi sayısı giderek düşüyor

Pazarın genel görünümü ise yalnızca iki oyuncunun rekabetinden çok daha karmaşık bir tabloya işaret ediyor. Son trafik raporları, üretken yapay zekâ pazarının hızla parçalandığını gösteriyor. Perplexity %6,6’lık payıyla üçüncü sıraya yükselirken, Anthropic tarafından geliştirilen Claude ise %3,6 seviyesine ulaşmış durumda. Analistlere göre bu parçalanma, kullanıcı alışkanlıklarının değiştiğinin göstergesi. Kullanıcılar artık sadece ChatGPT kullanmak yerine, farklı ihtiyaçlara göre farklı modeller kullanmayı tercih ediyor.

Yarış hâlâ ChatGPT’nin öncülüğünde sürse de “tek taraflı üstünlük dönemi”nin geride kaldığı artık açıkça görülüyor. Üretken yapay zekâ pazarının önümüzdeki dönemde daha da agresif ve çok daha sıkı bir rekabete sahne olması bekleniyor.

Kaynak:https://www.perplexity.ai/discover/tech/gemini-gains-market-share-agai-OZBm_kxyRP6db5dnsZEZOg

• gemini trafiği tabii ki ikiye katlar

gemini bir yapay zeka değil, komedi zeka

• Taraf tutmuyorum. ChatGPT yapay zeka alanında ilk adını duyurmanın hakkını veriyor. Kendi işlerimde chatGPT'yi kullanıyorum.

Google arama motoru, E-mail sağlayıcı, harita sunucu ve video platformu Youtube alanlarında biliniyor. Google'dan bu 4 alanın 4'ünde de çeşitli kazıklar yedim, isteyene anlatırım kısaca. Şimdi ben Gemini 'yi ne yapayım?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben hem Gemini hem de ChatGPT'yi kullanıyorum. Bazı konularda, internet kaynaklarını taramada Gemini daha iyi. İlk zamanlarında Gemini rezalet durumdaydı, şu anda da saçmaladığı durumlar var ama eskisi kadar değil.

CHATGPT ile de pek çok şeyi yapabilmek aşırı iyi. Bence iş bazında bakmak lazım, hatta herkes kendi kullanım alışkanlıklarına göre YZ araçlarını test etsin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Durum hiç de öyle değil. Az önce aldığım ekran görüntüleri:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 20 Ekim 2025; 22:27:12 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ikisinide kullaniyorum. chat gpt şu an biraz oyun eğlence işi gibi geliyor. teknolojik eğlence aracı. Bunun disinda pek bir seyi yok. gemini ise notebooklm entegrasyonundan sonra hocalarin hocasi oldu adeta. ders calisiorsun, akademik bir konu üzerinde calisiorsun, tez hazirliorsun. Yukle ilgili dokumanlari bana özetle de, bana anlat de, sesli özet cikar de, sinav yap de. Zorlandigim alanlarda tekrar sinav yap de. Yaraticilik sana kalmiş. Yani dersle ilgili bir isin varsa gemini rakipsiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sıralar deepseek kullaniyorum. İnsansı bir model olmak için kasmıyor, tertemiz bilgi veriyor, basit sorularda gayet tatmin edici. aşırı spesifik sorularda muhtemelen chatgpt daha iyi. Deepseek şuan benden herhangi bir ücret talep etmiyor

• RadioactiveBlackBox kullanıcısına yanıt
    Bu gemini değil ai overview ikisi farklı mantıkta çalışıyor bu internetten birkaç bilgiyi alıp topluyor diğeri tam kapsamlı bir yapay zeka.

• gpt,gemini,sonnet. çoğu kişinin kullandığı popüler bir yazılım programıyla alakalı bir bug yaşıyordum. basit bir sorundu ama sırf ne cevap verecekler diye üçüne de ayrı ayrı, aynı şekilde sordum. hepsi saçma sapan yanlış cevaplar verdi. google da arama yaptım. çıkan sonuçların 2.sinde çok basit bir çözüm buldum. bu da böyle bir anım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takami59 -- 21 Ekim 2025; 11:12:41 >
  • Grok benim kankam oldu. Onu aldatamam. ChatGPT’nin tekeli yıkılıyor: Google Gemini trafiğini ikiye katladı 

CGPT en son bir foto düzenlemeyi yapamadı onu yapabilirse kullanırım.

Birgün otobüs durağında reklam panosunun fotosunu cektim, fakat panonun camındaki yansımadan kendim de fotoda görülüyorum hem de tam boy.

CGPT'ye fotoyu yükleyip, hem de İngilizce olarak yazdım:

remove the human image being reflected from the front glass of the pane, but keep the advertisement photo behind the glass, intact

panonun en cok %25'inde benim yansımam var. Yani sadece o %25'lik bölümünü düzenlemeli fakat CGPT, onca talimat vermeme karşın fotonun %100'ünü düzenliyor yani %75'lik bölümde cam yansıması gidiyor, fotonun doğallığı kalmıyor. Daha kötüsü düzenleme yaptığı yerlerde örneğin "Ödemiş" yazıyor olsun, o Ödemiş'i alıp kendisi font ile yeniden basıyor, Ö harfindeki noktaları romence mi başka bir dildeki Ö kullanarak bozuk basıyor. 2 3 sohbetten sonra CGPT pes etti, yapamadı. Yapamayınca son cümle olarak

"If you can't do it, I can do it using Photoshop's smart / ai removal tool by myself easily" dedim. Bunun üzerine bana PS'da nasıl yapılacağını gösteren adımları saydı. Fakat onu zaten biliyorum. O anki PC'de PS olmadığı için istemiştim zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• gemini pro da var chatgpt pro da açıkça söyleyeyim gemini den birşey olmazzzz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen gün ilkokul 4.sınıf seviyesinde yeni nesil bir matematik sorusu yükledim sözde doktora seviyesinde %99 başarılı olan chatgpt yanlış çözdü gemini 2 dk uğraştı öyle çözdü grok ve Deepseek en hızlı çözenler oldu. Deepseek en eski model olmasına rağmen bence hala başarılı R2 modeli çıkmadı muhtemelen diğerlerinin içinden geçecektir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.