Şimdi Ara

Charles Bukowski hayranı yok mu yahu burada !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
5
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu adam tam bir Pis moruk.Tam bir hayat tarzı.
    Tek düşündüğü şey ; alkol , sigara ve cinsel ilişki.
    Objektif bir bakış açısı var ve bu adamı okumanızı öneririm.Beni gerçekten çok etkileyen bir adam.
    Sinemalar.com'dan alıntı :
    Charles Bukowski (16 Ağustos 1920 – 9 Mart 1994 ), asıl adı Heinrich Karl Bukowski olan Amerikalı yazar ve şair. Yapıtlarında bazen Henry Chinaski ismini de kullanmıştır. Hayatının çoğunu ABD'nin Los Angeles şehrinde geçirmiştir. Eserlerinde genellikle toplum dışı insanları ve depresyonu konu alması ve alkolizme yakın bir hayat tarzını anlatmasıyla ünlüdür. Bunun nedeni olarak kendisinin bu hayatı yaşaması gösterilebilir. Bukowski’nin yazılarında kendi hayatını yazıp yazmadığı tartışma konusu olmuştur hayranlarının bir kısmı bunları kurguladığını, çoğunluğu ise yaşamadan bu tip kurguları yapmasının mümkün olmayacağını ve o karakterde bir insanın bu hayatı sürmesinin zaten doğal olduğu görüşünü savunmaktadır.

Ve size beni etkileyen birkaç kitap alıntısını paylaşacağım:

-Kadınlar...
    Çikolata yerler. Her terkedildiklerinde, eşofmanlarının içinde kaybolup, mutsuzluğa kadeh kaldırırlar. 36 beden pantolonlarına giremediklerinde iyileşme zamanı gelir. Popolarını ve burunlarını küçülttürürler. Her yaptıkları başkaları içindir. Onu beğenmeyen kocası, başkasına bakan sevgilisi, durmadan söylenen annesi. Mazoşist ruhlar. Kendi yüzleriyle asla barışamadıkları için dergi sayfalarını karıştırırlar.

-‎"İlgi duymuyordum. Hiçbir şeye ilgi duymuyordum. Nasıl kaçabileceğime dair hiç fikrim yoktu. Diğerleri yaşamdan tat alıyorlardı hiç olmazsa. Benim anlamadığım bir şeyi anlamışlardı sanki. Bende bir eksiklik vardı belki de. Mümkündü. Sık sık aşağılık duygusuna kapılırdım. Onlardan uzak olmak istiyordum. Gidecek yerim yoktu ama. İntihar? Tanrım, çaba gerektiriyordu. Beş yıl uyumak istiyordum ama izin vermezlerdi.

-Aslında hiç kaybetmedim; sadece sistemin istedikleri kazandı. Meteliksiz olabilirim, ama niteliksiz değilim.

-Uzağa bakmıştım, önüme bakmıştım ve korkmuştum

-‎''Banyoya giderken üstüne bastığınız bira şişesi kapağıdır, aşk.''

-Benim konularım bira içmek, at yarışları ve senfonik müzik dinlemekten ibaretti. Eksik bir hayat olduğu söylenemezdi; ama hayatın tamamı da değildi.''

‎-Ben, kendi bitinin derdine düşmüş bir maymun misali şerefsizce kendi ölümünün derdindeyken dünyanın üçte biri açlıktan ölüyor.

Ve daha fazlası.Yalnız belirtmek istiyorum.Çok argo kelime kullanıyor , ki bunun etkisi de bende büyük.Çok doğal , yapmacık değil.

• Tek düşündüğü şey ; alkol , sigara ve cinsel ilişki.

bu sekılde dusunen bır adama neden hayran olayım kı bıldıgın bızım apachı lerle aynı kafa yapısı. Gıt soganlı , sırınevler , ıste ne kadar tasra semt varsa ıstanbulda bır suru bundan var :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Tek düşündüğü şey ; alkol , sigara ve cinsel ilişki.

bu sekılde dusunen bır adama neden hayran olayım kı bıldıgın bızım apachı lerle aynı kafa yapısı. Gıt soganlı , sırınevler , ıste ne kadar tasra semt varsa ıstanbulda bır suru bundan var :)

Orada tam belirtemedim ne demek istediğimi sanırsam.Neden bunu düşündüğü de önemli.Onun için bence yine de bir araştırmak gerekiyor.Tabii ki bunlar benim kendi görüşlerim.Her zaman saygı duyarım. :)
  • Ben varım. Muthiş bir yazar heleki "Ekmek Arası" adlı kitabı enfes.
  • quote:

Orijinalden alıntı: safa_oyuncu

Ben varım. Muthiş bir yazar heleki "Ekmek Arası" adlı kitabı enfes.

Kitabını okumak daha nasip olmadı.Barfly ve Factotum filmlerini izledim.Hepsiburada'dan Kasabanın En Güzel Kızı kitabını söyledim.Yarın gelecek inşallah.Sabırsızlıkla bekliyorum.
  • çok yanlış tanımışsın adamı.
  • uzak durulması gereken bi adam. Sosyapatın teki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hachiko'ya ne oldu?
    6 yıl önce açıldı
    Bu forumun efsane troll'ü kimdir?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: wicked-muk

quote:

Kitabını okumak daha nasip olmadı.Barfly ve Factotum filmlerini izledim.Hepsiburada'dan Kasabanın En Güzel Kızı kitabını söyledim.Yarın gelecek inşallah.Sabırsızlıkla bekliyorum.

Bende yarın DR'ye gidip bakınacağım. Mutlaka orda vardır. Tavsiyeniz için teşekkürler. Kesinlikle Ekmek Arası'nı okuyun derim muhteşem bir kitap 1 günde bitirdim muthiş sürükleyici.

.
    .

Kelebeklerin ve arıların arzuladığı bir çiçek olmak varken, sinekleri cezbeden bir bok parçasıydım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safa_oyuncu -- 16 Mart 2012; 2:39:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Razumihin7

çok yanlış tanımışsın adamı.

Neden öyle dedin ki ?
    Hiçbir kitabını tam okumadım , hep kısa kesitlerini okudum ve bu benim düşüncelerim.Sen de söyle ki düşündüklerini biraz bir şeyler öğrenelim o zaman.
    Ki belirttim bu benim görüşlerim diye.
  • quote:

quote:

quote:

Bende yarın DR'ye gidip bakınacağım. Mutlaka orda vardır. Tavsiyeniz için teşekkürler. Kesinlikle Ekmek Arası'nı okuyun derim muhteşem bir kitap 1 günde bitirdim muthiş sürükleyici.

.
    .

Kelebeklerin ve arıların arzuladığı bir çiçek olmak varken, sinekleri cezbeden bir bok parçasıydım.

Şu kitap gelsin okuyayım , ondan sonra da onu okurum.Senin tavsiyen için de teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

.
    .

Şu kitap gelsin okuyayım , ondan sonra da onu okurum.Senin tavsiyen için de teşekkürler.

Rica ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: SilverQuasar

uzak durulması gereken bi adam. Sosyapatın teki.

Aksine her cümlesini okumak gerek.Elimden geldiğince de bunu yapacağım.
  • quote:

quote:

Neden öyle dedin ki ?
    Hiçbir kitabını tam okumadım , hep kısa kesitlerini okudum ve bu benim düşüncelerim.Sen de söyle ki düşündüklerini biraz bir şeyler öğrenelim o zaman.

Hocam afedersinde kısa kesitleriyle nasıl hayranı oldun?
    Yani adamın felsefesini benimsemen için tüm kitaplarını okuyup bir fikir beyan etmen gerekirdi diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gooner

quote:

quote:

Neden öyle dedin ki ?

Hocam afedersinde kısa kesitleriyle nasıl hayranı oldun?
    Yani adamın felsefesini benimsemen için tüm kitaplarını okuyup bir fikir beyan etmen gerekirdi diye düşünüyorum.

Okuduğum kısa kesitler gayet güzeldi ve benim egomu tatmin etti.Onun için hayranı oldum ve şimdi daha fazla şeyler öğrenmeye çalışıyorum adam hakkında.
    Ben burada olayı tartışma boyutuna taşımak istemiyorum.Siz de düşüncelerinizi yazın , daha fazla şeyler öğrenelim istedim.Bilmiyorum , kötü mü ettim.

• ‎"Kızlar uzaktan iyi görünüyor, güneş elbiselerinde ve saçlarında parlıyordu. Ama yakınlaşıp ağızlarından akan beyinlerini dinleyince silahlanıp yeraltına gizlenmek istiyordum."

C.Bukowski.

Bu sözüne hayran oluyorum
  • -Aslında hiç kaybetmedim; sadece sistemin istedikleri kazandı. Meteliksiz olabilirim, ama niteliksiz değilim.

Surekli soylerdim bu dusunceyi.cok guzel dile getirilmis bu sozlerle.
  • harika biridir.
  • kitapları bulmaya çalışıyoruz
  • ben varım. bir de söz iliştireyim.

"egemenlik gerçekten milletin olduğunda hükümetlere gerek kalmayacak. o zamana kadar b'ku yedik" cb

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.