Şimdi Ara

cfg konusunda bilgi verebilir misniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar serverlerde hep hileli oynayanlar var.kimisi wall kimisi cfg.arkjadaşlar nedir bu cfg ve nasıl sxe hile koruyucusundan geçiriliyor.

mesela çeşitli cfg ler var.config aim fps vs.bana yardım edebilir misniz?ben nasıl cfg oluşturabilrim ve ne gibi şifreler yazmam gerekiyor?daha sonra bunu nasıl sxe'den kırdırarak oyuna sokabilrim?

en iyi cfg hangisi?

• cfg bir hile değil.tabi hile boyutuna getirenler de var ama cfg daha rahat oynamanı sağlar.oyunun özünde olan komutları kullanarak daha kolay daha rahat bir oyun sağlar.bunu config dosyasından halledebilirsin.ama tam bilmesemde bunu hileye çeviren bazı gereksiz insanlar da olabiliyor...
  • CFG config kelimesinin kısaltmasıdır yazım olarak.
    Ayar kodları bütünüdür dosya içeriği açısından.bir çok kodu barındırır [gl_,sv_,mp,... vs. gibi prefixli kodları bulurun]
    Bunların dışında alias ve bind komutları vardır.Bind tuş atamaya yarar.Alias fonksiyon oluşturup değişkene değer atamaya yarar[Programlama bilgisi olanlar daha iyi anlayacaktır]
    Her neyse gel gelelim ne işe yaradığına.
    Temel amaç pratikliktir.Yani birçok kodu tek bi seferde "execute" edersiniz CFG sayesinde.Aim,wallhack gibi şeyler cfg içerisine aktarılmaz.Yani ben öyle bişey henüz görmedim.Yani CS'nin program kütüphanesinde geçerli olmayan kodları CFG'ye yazsanız dahi işletemezsiniz.Gereksizdir...

Oyununa etkisi olur kendi cfgni oluşturursan.Ama şu durumda sXe biçok kodu engellemekte.O yüzden ayarlarını elle konsola yazarak oyununu oynayabilirsin.Herhangi bir cfg'yi çalıştırsan bile sXe engellediğinden,bi değişme yaşamazsın...

CFG konusu çok derindir.Bilinmeyenleri çoktur.Girilmemesi gerekir.Beceri köreltmeye yönelik birebirdir...

• cfg Counter Strike'da config(ayar) dosyalarının uzantısıdır. (config.cfg)
    cfg dendiğinde oyunla ilgili her türlü ayar gelebilir aklına.
    cfg kullanmak dedikleri şey ise oyunla ilgili ayarların oldugu ayrı bi dosyanın kullanımı... Nası anlatıcağımı pek bilemedim (: ... Bu dosyalar ister kendi hazırladıgın bi dosya olabilir isterse daha önceden hazırlanmış bi dosya olabilir... Oyunun içinde consola exec xx.cfg yazarak bunları aktifleştirebilirsin... Şahsen başkasının cfg dosyasını alıpta kullanmanın pek akıllıca bi iş olduğunu düşünmüyorum... İnternette bi cok cfg dosyası var, aim cfg si bile görmüştüm ama hiç kullanmadım yani işe yararmı bilemem ama yarasa bile sxe actıgın zaman bu cfglerde alias komutu kullanılacagından işe yaramaz... Bunların dışında ünlü playerların da cfgsini yayınlayanlar var. Fakat onların ne kadar doğru bilemiyorum çünkü 3D Morgan denen oyuncu Move Forward (ile hareket ) tuşunu C ye ayarlayan birisidir fakat onun cfg sini incelediğimde W da oldugunu görmüştüm...
    cfg dosyasını sxe den kırdıramazsın zaten öyle bişey olsa bile burda anlatılmaz ki bence sorman bile hata.
    En iyi cfg hangisidir diye bişey yok. cfg oyunu rahat oynamanı sağlar ve bu kişiden kişiye değişir...
    Ben sağdan soldan cfg bulman yerine consol komutlarını ve bunların ne işe yaradığını bulup kendine uygun olanları bi dosyada cfg haline getirmeni ve kullanmanı tavsiye ederim...
    Ben örnek olarak kendi kullandığım cfg dosyamdaki komutları yazıyım

quote:

rate "25000"
    cl_cmdrate "101"
    cl_updaterate "101"
    hud_centerid "1"
    hud_fastswitch "1"
    bind "MWHEELDOWN" "+duck"
    bind "MWHEELUP" "+jump"
    bind "MOUSE4" "+voicerecord"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Alfa_ -- 24 Mart 2009; 21:33:29 >

• [Deleted by Admins]
  • /exec spawn.cfg
  • internetten cfg indirip kendi oyununa yüklemek saçmalaıktan başka birşey değildir arkadaşlar. Önemli olan sizin oyunu hangi ayarlarla daha rahat oynadığınızdır. Yani cfgler sizin daha iyi oynamanızı sağlamaz. Bende oyunun birçok ayarını değiştiriyorum, bu demekki benim de yayınlayabileceğim bir cfg'em var :D. Yapılacak en doğru şey tüm ayarları kendi rahatınıza göre değiştirmektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cfg = Config = Ayarlama. Bu dosyanın amacı ayarları saklamak ve başka bilgisayara geçtiğinizde orada kullanmak. Mac.cfg Public.cfg Nick.cfg gibi.
    Tabi her konuda olduğu gibi amacı dışında kullananlar var. Hile programının cfg dosyasını Counter-Strike cfgsine ekliyen mi ararsın (İşe yaramaz kasmayın). Bütün cfgleri bir dosyaya yığan mı ararsın. Daha nick değiştirmeyi bilmeyenlerin cfg ile super oyuncu olacaklarını sanmalarını mı ararsın.

Neyse en azından alias olayından bir nevi kurturdı bizi Sxe Injected. Size bir uyarı 30Kb den daha büyük bir cfg tamemiyle saçmalanmış kod yığınıdır. Cfg size oyunda zaten ayarlanabilen değerleri değiştirmenize yardımcı olur. Cfg size herkezi headshot vurma özelliği kazandırmaz. Bunu arka planda çalışan Trojanlı özel olarak hazırlanmış hile programları yapabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Alfa_

rate "25000"
    cl_cmdrate "101"
    cl_updaterate "101"
    hud_centerid "1"
    hud_fastswitch "1"
    bind "MWHEELDOWN" "+duck"
    bind "MWHEELUP" "+jump"
    bind "MOUSE4" "+voicerecord"

_Alfa_ yazdığın bu kodların ne işe yaradığını yazar mısın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Magina

CFG config kelimesinin kısaltmasıdır yazım olarak.
    Ayar kodları bütünüdür dosya içeriği açısından.bir çok kodu barındırır [gl_,sv_,mp,... vs. gibi prefixli kodları bulurun]
    Bunların dışında alias ve bind komutları vardır.Bind tuş atamaya yarar.Alias fonksiyon oluşturup değişkene değer atamaya yarar[Programlama bilgisi olanlar daha iyi anlayacaktır]
    Her neyse gel gelelim ne işe yaradığına.
    Temel amaç pratikliktir.Yani birçok kodu tek bi seferde "execute" edersiniz CFG sayesinde.Aim,wallhack gibi şeyler cfg içerisine aktarılmaz.Yani ben öyle bişey henüz görmedim.Yani CS'nin program kütüphanesinde geçerli olmayan kodları CFG'ye yazsanız dahi işletemezsiniz.Gereksizdir...

Oyununa etkisi olur kendi cfgni oluşturursan.Ama şu durumda sXe biçok kodu engellemekte.O yüzden ayarlarını elle konsola yazarak oyununu oynayabilirsin.Herhangi bir cfg'yi çalıştırsan bile sXe engellediğinden,bi değişme yaşamazsın...

CFG konusu çok derindir.Bilinmeyenleri çoktur.Girilmemesi gerekir.Beceri köreltmeye yönelik birebirdir...

alias'ları fonksiyon'a benzetmen çok saçma

aliaslar belli bir komut dizesini tek bir isim altında toplar.

alias "saygeccik" "say Nasılsın ?;say bende iyiyim;say neyse ben cikiyorum;quit"

saygeccik komut gibi kullanılabilir ve bu alias yürütüldüğünde işaretlediği komutlar (say Nasılsın ?;say bende iyiyim;say neyse ben cikiyorum;quit) yürütülür. fonksiyon'ları açıklamaya gerek yok çok saçma ve bana göre bi okadarda yanlış benzetmeyi sanada göstereyim dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxitcL -- 1 Nisan 2009; 22:25:58 >

• Aramayı kullanmalısın.

bkz :http://forum.donanimhaber.com/m_11663753/tm.htm doğru-yanlış her şey yazılmış .
    bkz :http://forum.donanimhaber.com/m_30708272/tm.htm bu da benim geçenlerde yazdığım .
    bkz :http://forum.donanimhaber.com/m_30728807/tm.htm senin açtığın başlıkğa benzer konu .
    ...

Gördüğün gibi arama özelliğini kullandım bir sürü link çıktı umarım mesajı anlamışsındır .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dankır -- 1 Nisan 2009; 22:41:03 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.