Şimdi Ara

cezaevlerinde tarafsız (bağımsız) koğuş nedir? tarafsız koğuşa geçme şartları nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • -tarafsız (bağımsız) koğuş nedir?

    tarafsız koğuş; cezaevlerinde "örgüt lideri olanlar", "aktif örgüt üyesi olanlar", "örgütten ayrılanlar", "tarafsız olanlar" şeklinde ayrı ayrı örgütsel durumları nedeniyle gruplandırılan hükümlülerden, örgütle bağı dolayısıyla pişmanlık duyan, suçunu kabul eden, örgüte sempatisini yitiren ve bunda samimi olan hükümlülerin tutulduğu koğuşa verilen tanımlamadır.


    -tarafsız koğuşa geçme şartları nelerdir?

    hükümlü ilk olarak "aktif örgüt üyesi olanlar" olarak adlandırılan "taraflı" koğuşlarda tutulmaktadır. tutulduğu süre boyunca cezaevi tarafından gözlemlenmesi, görüştüğü kişiler, gelen mektuplar, müdürlüğe verdiği (vereceği) pişmanlık dilekçeleri, koğuşta bulunduğu diğer örgüt üyeleri ile iletişimi, tutumu değerlendirilerek cezaevi idare ve gözlem kurulu tarafından örgütle bağı dolayısıyla samimi pişmanlık duyan hükümlülerin "tarafsız" koğuşlara alınması sağlanır.


    -tarafsız koğuşa geçme talebi, dilekçesi kime verilir?

    tarafsız koğuşa geçme talepleri hükümlünün bulunduğu cezaevi müdürlüğüne verilir. bu talebe karşı cezaevi idare ve gözlem kurulu olumlu/olumsuz bir karar alacaktır. kararın olumsuz olması durumunda infaz hâkimliğine itirazda bulunulabilir. yine olumsuz olması durumunda ağır ceza mahkemesine itiraz yolu açıktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Primeminister -- 23 Eylül 2021; 16:46:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.