Şimdi Ara

cezaevine giren var mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
6.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altı yıl Sincan Cezaevi'nde yattım.

• çakırın etkisinde kalmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: YılınŞakası

Ben girdim 6 saatliğine çıkınca hesoyam yazdım kafa raad

Senin gibileri katledip çoktu ceza yatan içerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: john mclane

Tamamen sallama yazılar Yazılmış, her koğuşun haftada bir gün kantinden alışveriş yapmaya Hakkı var. Koğuşta kalan mahkumlar, kantin alışveriş listesi yaparlar daha sonra istedikleri ürünlerin parası hesaplarından kesilir ve mahkuma teslim edilir.
    Yalan yanlış bilmeden burada yazı yazmak çok kolay

Kürkçülerde öyle bir uygulama yok.Haftada birgün bildirme diye olay yok.Hergün bildirebilirsin form doldurarak.Sadece haftalık harcama miktarın var.Onu aşamazsın.Ama tabi genelde herkes senin dediğin gibi sürekli form doldurmak yerine haftada bir ihtiyaçlarını yazıyor ve bir seferde getirtiyor.Bu aralar haftalık miktar 200-250 arası birşey olsa gerek.Özellikle görüş günlerinden önceki günlerde fazlaca kantin başvurusu olur.Çünkü gelen yakınıyla otururken birşeyler yiyebilmek için.DIşarıdan yemek getirmek yasak.O yüzden kantinden alınıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: og

yurtdışındaki cezaevleri gibi katı değil türkiyedekiler :D parayı verirsen istediğini alırsın diye biliyorum

haklısın para için her şeyi yapıyor gardiyanlar falan ama diğer türlü dayak jop ....
  • Battlefieldda arkadaşımı vurmaktan yattım yeğen soruların varsa alayım

• dışardan sipariş verebiliyorlar.sigara çikolata kantinle alakalı her türden şey girebilir içeri.jandarmaydım
  • cezaevi jandarmaydım, kantini var oradan alırlar. hesaplarındaki paradan düşülür, yakınları para yatırır hesaplarına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zardelen

Peki internete girebiliyorlarmı yani para verseler internet bağlanırmı koğuşlara Wi-Fi falan? Ben cezaevinde olsam 24 saat clash of clans kasardım deli gibi.

oo olmaz mı ttnet fiber net bağlatmışlar wifi şifresini alıyorsun gardiyandan işini görüyorsun.
  • 2 ay yattım.Hapishanede sigara olayı bahçeye bıraktımı haftada 1 saat sorun olmuyor.Gardiyana para verdimi dısardan alıyor yiyecek vs.
  • facebook'ta atarlı,adidas resmi sponsorlu semt çocukları var ya onlara sor, hepsi cezaevine girip çıkmışlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesikparmak

quote:

Tamamen sallama yazılar Yazılmış, her koğuşun haftada bir gün kantinden alışveriş yapmaya Hakkı var. Koğuşta kalan mahkumlar, kantin alışveriş listesi yaparlar daha sonra istedikleri ürünlerin parası hesaplarından kesilir ve mahkuma teslim edilir.

Kürkçülerde öyle bir uygulama yok.Haftada birgün bildirme diye olay yok.Hergün bildirebilirsin form doldurarak.Sadece haftalık harcama miktarın var.Onu aşamazsın.Ama tabi genelde herkes senin dediğin gibi sürekli form doldurmak yerine haftada bir ihtiyaçlarını yazıyor ve bir seferde getirtiyor.Bu aralar haftalık miktar 200-250 arası birşey olsa gerek.Özellikle görüş günlerinden önceki günlerde fazlaca kantin başvurusu olur.Çünkü gelen yakınıyla otururken birşeyler yiyebilmek için.DIşarıdan yemek getirmek yasak.O yüzden kantinden alınıyor.

Her cezaevinin sistemi aynı olmayabilir, ama Türkiye deki Cezaevlerinin %90'ında, her koğuşun haftada bir gün kantinden ihtiyaçlarını temin etme Hakkı var, kantin listesi de alışveriş Günü'nden bir gün önce toplanır, kantin Günü'nde de koğuşlara dağıtılır. Ziyaret günü için de mahkum önceden alışverişini yapar.

• quote:

Orijinalden alıntı: the phantom of the opera

quote:

Orijinalden alıntı: og

yurtdışındaki cezaevleri gibi katı değil türkiyedekiler :D parayı verirsen istediğini alırsın diye biliyorum

haklısın para için her şeyi yapıyor gardiyanlar falan ama diğer türlü dayak jop ....

Yalan yanlış bilmeden konuşmayın arkadaş, jop ne alaka? Jop ya da her türlü can yakıcı alet infaz koruma memurlarında bulunmaz.
    Ayrıca para için de olsa dışarıdan mahkuma malzeme getirmek 2000 yılından önce kolaydı, şimdi neredeyse imkansız.
    Ayrıca hiç bir infaz koruma memuru 3 Kuruş için kendini satmaz, maaş gayet yeterli

• Yemek işi nasıl oluyor peki? Günlük öğünlerdeki yemekler nerede, nasıl yeniliyor?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kesikparmak

quote:

Her cezaevinin sistemi aynı olmayabilir, ama Türkiye deki Cezaevlerinin %90'ında, her koğuşun haftada bir gün kantinden ihtiyaçlarını temin etme Hakkı var, kantin listesi de alışveriş Günü'nden bir gün önce toplanır, kantin Günü'nde de koğuşlara dağıtılır. Ziyaret günü için de mahkum önceden alışverişini yapar.

Aynen. Zaten her cezaevi müdürü farklı kurallar koyma yetkisine sahip belli ölçüler çerçevesinde. O yüzden farklılık oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: LSDream

Yemek işi nasıl oluyor peki? Günlük öğünlerdeki yemekler nerede, nasıl yeniliyor?

Cezaevi o bölgede tek ise, yemek cezaevinde Yapılıyor, tüm koğuşlara dağıtılıyor. Eğer birden çok cezaevi varsa eğer yani kampüs modeli, o zaman açıkcezaevi ne Yapılıyor sonra diğer hapishanelere dağıtılıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda vardı bir arkadaş, sanırım uyuşturucu bulundurmaktan içerde tutuklu olarak yargılanıyordu emin değilim. Baya bi soru cevap dönmüştü konuda ama bulamadım linkini.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LSDream

Yemek işi nasıl oluyor peki? Günlük öğünlerdeki yemekler nerede, nasıl yeniliyor?

Cezaevi o bölgede tek ise, yemek cezaevinde Yapılıyor, tüm koğuşlara dağıtılıyor. Eğer birden çok cezaevi varsa eğer yani kampüs modeli, o zaman açıkcezaevi ne Yapılıyor sonra diğer hapishanelere dağıtılıyor.

Anladım dostum teşekkürler. Peki cezaevinde böyle günlük yaptırılan işler var mı mahkümlara? Yoksa ceza süresince koğuşta mı takılıyorlar? Bizim buralarda cezaevinin işlerini filan yapıyorlar ufak suçlardan girenler. Tavukçuda, dönercide filan.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.