Şimdi Ara

cezaevi askeri ne yapar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
47.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • cezaevinde askerlik yapmış veya bir tanıdığı cezaevinde askerlik yapan varsa ; cezaevi askerinin 24 saati nasıl geçer birde spor,atış eğitimleri falan var mı , teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cezaevinde Askerlik: Jandarma Cezaevi Görevlisi Olmak

Genel Bakış

Cezaevi askerliği, güvenlik güçlerinin önemli bir koludur ve cezaevi jandarma görevlilerinin ülke güvenliği için hayati bir rolü vardır. Cezaevinde askerlik yapmak, disiplin ve kararlılık gerektiren zorlu ancak ödüllendirici bir deneyim olabilir.

Cezaevi Jandarma Görevlisi Olma

• Askerde Cezaevi Jandarma Nasıl Olunur?

Cezaevi jandarma olmak için, öncelikle askerlik görevini yerine getirmiş olmak gerekir. Ardından, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından açılan cezaevi jandarma alımlarına başvurmak mümkündür. Alımlar, belirli şartları ve sınavları içeren bir süreci kapsar.

Jandarma Cezaevi Askerinin Görevleri

Cezaevi jandarma askerleri, cezaevlerinin güvenliğini ve düzenini sağlamaktan sorumludur. Görevleri şunları içerir:

• Mahkumların gözetimi ve denetimi
    • Cezaevi sınırlarının korunması
    • İsyanların bastırılması
    • Mahkum nakillerinin yapılması
    • Adalet görevlilerine destek sağlanması

Jandarma Cezaevinde Askerlik Yapmak

Cezaevinde askerlik yapmak, aşağıdakiler gibi avantajlar sunar:

• Ülke güvenliğine katkıda bulunma
    • Güçlü bir meslek edinme
    • Disiplin ve kararlılık geliştirme
    • Kendini fiziksel ve zihinsel olarak zorlama

Sonuç

Cezaevi jandarma askerliği, cesaret, özveri ve sorumluluk gerektiren zorlu bir görevdir. Ancak, ülke güvenliğine katkıda bulunmak ve güçlü bir kariyer edinmek isteyenler için ödüllendirici bir iş imkanı sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • cezaevine lönk diye vermezler genelde,atış eğitim yapmadan zaten acemilik bitmez,kısa dönemlerden polisleri seçiyorlar genelde,uzun dönemlerden de kıdemli olanları, spor mpor eğitim falan yerine göre değişir,genelde sabah sporu fix vardır askerde. vardiya usulu tutarsın nöbeti yada kısa sürede bir değişim olur 2-3 saat gibi,bunun dışında normal olan görevlerine devam edersin. askeri cezaevleri ile sivil cezaevindeki jandarmalar farklı oluyor ama.
  • eyvallah , ben emirdağda yaptım acemiliği orada cezaevi eğitimi aldım yani büyük ihtimal cezaevinde görev yapacam ondan sormuştum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raconizm -- 12 Mayıs 2009; 23:33:35 >
  • Ağrı'da ki Cezaevi askerleri kan ağlıyo paso nöbet sabah-akşam gece-gündüz başka işleri yok Allah düşürmesin [:D]
  • Askeri cezaevindekiler çok farklı oluyo, oraya gelen asker mahkumlara resmen gestapoluk yapıyolar, sağlam psikoloji lazım valla.
  • siverek cezaevinde askerlik yapmıs biri olarak cezaevinde askerlik kısaca hem çok rahat hem çok rahatsız.

neden rahat?
    çünkü cezaeviyle ilgileniyosunuz.diger karakollardakı gibi vay kavga çıktı git oraya. vay yol aramasına çık yok oyle. işiniz gucunuz cezaevi

neden rahatsız?
    çünkü nöbetti adliyeydi sevkti derken bi bakmısınız aksam oluvermiş. yorucudur yanı. nobette gozunuzu 4 değil 14 açmanız lazım. karakol nobetlerine benzemez kulakta mp3playerle cezaevinde nobet tutamazsınız tutturmazlar :D sen nobetteyken firar eden olursa kaçan adamın cezası uzerinden sen yargılanırsın yanı mın 5-10 yıl yatarsın hiç yere.

hey gidi gunler hey
  • Karakol dediğin yerlerin çoğunda Kapalı Nöbet kulübesi yok - 40 dereceye varan soğuklarda saat başı nöbet değişimi yapıyoduk...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şanlıurfa cezaevinde yaptım askerliğimi çok şükürki kısa dönemdim buna rağmen Allah düşürmesin askerliğin psikolojisi ayrı cezaevi olması apayrı bir koğuşun camı cezaevinin avlusuna bakıyodu varın gerisini siz düşünün 4aya yakın hiçbiyere çıkamadık önünde 4/5 metre duvar o yasak bu yasak komutanlar zaten ayrı bi alem Allah tüm askerlere sabır versin selametle...
  • Türkiye'de şu tarih itibariyle Cezaevi Jandarması için acemilik eğitimini veren tek yer Çanakkale 116. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığıdır. (Uzun Dönem)

Yemin törenine kadar günleriniz temel eğitim ve yürümekle geçer. Meslekçi seçilenler yemin töreninden sonra ayrılır. Diğerleri 4 hafta daha eğitime devam ederler. Acemi birliği diğer acemi birliklerine oranla rahattır fakat bölüklere ait koğuş ve yemekhaneler genel anlamda kötüdür. Bu da orada eğitim alan askerden kaynaklı bir durumdur. Cezaevi eğitimleri görürken eğlenir ve iyi vakit geçirirsiniz. Çanakkale bölge itibariyle acemilik için gelen askeri pek sevmez fakat acemi birliğini yapacağınız en güzel ilin yine Çanakkale olduğunu düşünmekteyim. Bölükler farklı günlerde şehitlik ziyaretinde bulunurlar. Siyasi ve politik görüşünüz ne olursa olsun orayı askeri kıyafetle dolaşıp, marş söylemek gerçekten güzeldir. Türkiye'deki Cezaevlerinin yoğunluğu batıda daha fazla olduğu için Batı'da askerlik yapma ihtimaliniz daha yüksektir. Doğu'ya düşerseniz G3 Piyade tüfeği, batıya düşerseniz MP5 kullanacağınızdan her iki silahla da hatrı sayılır düzeyde atış yaparsınız.

Cezaevi Jandarması olduğunuz süreçte 657 sayılı Devlet Memurları kanununa uymak zorundasınız. Mahkum namusunuzdur, firar durumunda vurma yetkiniz vardır. Mahkum kaçırırsanız, yargılanırsınız. Kötü davranırsanız yargılanırsınız. Sigara verirseniz azar işitirsiniz. Acemi birliği bitip, usta birliğine gittiğinizde zaman içerisinde iç görev, sevk, koruma gibi birimlerde görev yaparsınız. İl dışı sevklerde para da kazanırsınız. Özellikle doğuda nöbetler ağır, zor ve tehlikelidir. Askerliğin kimseyi adam edeceği yoktur fakat cezaevi jandarmasıysanız bu durum değişir. Cezaevini gören asker, cezaevinde etrafı 5 metre duvarla örülü bir alanda 1 yılını geçireceği için dışarıda suça karışma ihtimali neredeyse yoktur.

Cezaevinde görev yapan askerin bir gününü özetlemek gerekirse;

Kalk
    Kahvaltı
    İçtima
    Görev / Nöbet
    Yemek
    Görev / Nöbet
    Yemek
    Uyku

şeklinde özetleyebiliriz. Görevden kasıt il içi veya il dışı mahkum sevki/nakili, hastaneye mahkum sevki, Adliyeye mahkum sevkidir. Bolca anınız olur. Kızına tecavüz edenin koluna girersiniz. Cinayetten yargılanan birinin davasına girer canlı bir filme tanıklık edersiniz. Bir kilo toz bir otobos diyerek insan zehirleyen tiplerin pis kokularını çekersiniz. Kader mahkumlarını görür, tahliye olduğunda ailesi kadar sevinirsiniz.

Özetle nöbetleri zor, bolca anı biriktirebileceğiniz, hayatın özünü koklayıp çok fazla olaya tanıklık edeceğiniz bir süreç geçirirsiniz.

Dipnot:

- Olur da doğuya gidersiniz üzülmeyin. Bu brançta doğuda daha fazla rahat edersiniz.
    - Siyasi mahkumları üzmeyin zira onlar kimseye karışmayan kitap okuyan konuşmayan tiplerdir.
    - Nöbette uyumayın.
    - Cezaevinin içine yasak madde sokmayın. Cebinizde telefon, para gibi şeyler unutmayın.
    - Hem asker hem memurun görev yaptığı bir ortamda görev yapacağınız için rütbeliniz dahil kismeye güvenmeyin.
    - Tahliye olan mahkumdan hediye istemeyi unutmayın.

Hayırlı teskereler, vukuatsız nöbetler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 19 Aralık 2015; 14:31:31 >

• BARIŞA ÖZLEM kullanıcısına yanıt
    Sağolasin kardesimm icimi rahatlattin birazz herkes sacma sapan seyler yazmis korktum bian 116 jandarma canakkaleye dustum acemi birligi gidip gorucezz insallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sincan cezaevinde 35 arkadaşım var
    hepsi 364. Dönem jandarma.

Çoğu kule nöbeti tutuyor. Bazıları koridor nöbeti bazıları sevkte mahkum götürüp getiriyorlar
    Hastaneye adliyeye.

Bana sorarsanız en tehlikelisi sevk ama zevkli de dışarıya çıkıp mahkemelere katılıyorsunuz. Belki hayatınızda ilk defa mahkeme salonuna girip olan bitene şahit oluyorsunuz.

Mahkumların kaçma ihtimali her zaman vardır. Başımıza geldi. Kaçan mahkumdan komutan dahil siz sorumlusunuz. Onun için çok dikkatli olmak gerek.
    Silah tam dolduruşta ve emniyette bekliyorsunuz.

Cezaevi adı üzerinde binlerce psikopatın bulunduğu yer. Haliyle ne kadar iyi komutan karşınıza çıkar allah bilir. Metrelerce yükseklikte duvarlar uzun uzun kuleler
    Mahkumların yakınları. Ağlayan çocukları.
    Hayatın dersini orada alırsınız. Şükür etmeyi öğrenirsiniz.

Yemekler hiç güzel değil. Her şey yağ içinde. Tek güzel şey ekmeği. O da sıcak sıcak yakalarsan. Yemekleri çok yersen ishal olursunuz. Bu yüzden az az sık sık yiyin ve bol su için yağ etkisini azalsın diye.

2 haftada bir çarşı var 4-5 saat. Ziyaretçin gelebilir.
    Telefon düştüğünüz yere göre sıkıntılı olabilir. Ortamı tanımadan kullanmanızı önermem.

Koğuşlarda devrecilik sıracılık var. Mümkün olduğunca uymamaya çalışın. Çoğu uzun dönem olduğu için hepsine takıp gideceksiniz. Hiç dert etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zx6r -- 19 Ekim 2016; 23:39:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.