Selamlar, Merak ettiğim bir şey var. Yıllık 100 ceza puanı sınırımız var diye biliyorum. Acaba bu ne zaman başlar ne zaman biter? İlk cezayı yediğimiz günden mi, 1 ocaktan mı ne zamandan başlar? Bir de hangi ceza kaç puan bunu merak ediyorum. Ben 2 hafta önce ters yönden ceza yemiştim şimdi baktım 25 puanmış, doğru mu acaba? Hangi ceza kaç puan var mı bilen?
Allah herkesi kazadan beladan korusun, hayırlı yolculuklar nasip etsin.
yukarı
Ilk sorunu bilemicem ama 2. sorunun cevabi burada:
cezayı yersin atıyorum 20 ceza puanı yedin 29.01.2011 tarihinde ve puan 80'e düştü 29.01.2012 yılında bu ceza puanın silinir ve baska ceza almamıssan tekrar 100e çıkar
bence ceza puanları 100 ü bulana sınırsız el konulmalı.
quote:
Orijinalden alıntı: Ayktcan
cezayı yersin atıyorum 20 ceza puanı yedin 29.01.2011 tarihinde ve puan 80'e düştü 29.01.2012 yılında bu ceza puanın silinir ve baska ceza almamıssan tekrar 100e çıkar
Bu 0'dan 100'e gidiyor diye hatırlıyorum ben değişti mi sistem?
quote:
Orijinalden alıntı: K.MARX
Bende Ali Kaptan olmak istiyorum. Geçsin karşıma oğlum "Ali kaptaaaaan, yendim seni Ali kaptaaannnnn" demesini istiyorum.
Araba sürmeye sıfır ceza puanı ile başlarsın. Diyelim ki: 15.04.2010 tarihinde 10 ceza puanı aldın. Senin için 14.04.2011 tarihine kadar (yani 365 gün) devam edecek bir süreç başlamıştır. O süreye kadar 100 puanı doldurmamaya dikkat et. tüm aldığın ceza puanları senin için 14.04.2011 tarihi akşamı saat 23:59 da biter. 15.04.2011 de 00:00 da sıfır ceza puanı ile başlarsın. Ondan sonra alacağın ilk ceza puanı günü senin için bir 365 gün daha zaman başlatır.
quote:
Orijinalden alıntı: K.MARX
Bayılırsınız böyle dik konuşmalara.Gecen gün polisin biri kırmızı ışıkta beklerken koşa loşa yanıma geldi,ehliyeti ruhsatı istedi,sonra sağa çektik,'camların filmli dedi, sana ceza keseceğim',hava yağmurlu ve karanlık olduğu için camlarımı filmli sanmıs,bende' camlarım filmli değil in bak 'dedim,indi baktı, camlarımın filmli olmadığını görünce pickup olan aracımın arkasında bulunan kabin kanunsuz dedi,ruhsata işli olduğunu söyledim, yangın tüpü ve ilk yardım çantası sordu,onuda gösterdim,ordanda bir şey bulamadı en sonunda sis farımın camı çatlamıştı ordan cezayı keseceğim dedi,tabi bende çıldırdım bağıra çağıra' benden beş kuruş rüşvet alamazsın hiç ceza kesmek için aranma, kes kafana göre cezayı' dedim kıpkırmızı oldu yinede 66 lira cezayı kesti 20 ceza puanımda gitti.Bunun gibi sene içinde rüşvet almak için ceza kesme bahanesiyle karşısındaki insanı tahrik eden ve arabanın sağını solunu arayan 5 tane sevimsiz polise denk gelsen ehliyetine sınırsız el konulacak öylemi?Ne yalan söyleyim böyle sevimsiz polisler yüzünden polise karşı son derece ön yargılıyım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme