Şimdi Ara

Ceviz Ezmesi Tarifi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
4.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,

    Burdur'un meşhur Ceviz Ezmesini evde yapan arkadaşlar varsa birşey danışmak istiyorum. En uygun karışım oranı ve yapılış şekli nedir ? Kimisi şerbeti ılık olarak ceviz ve irmikle karıştırıyor kaynatmıyor. Kimisi kaynayan şerbete irmik ve ceviz karışımını koyarak kaynamasını sağlıyor. Doğrusu hangisidir acaba ?
    Birde kullanılacak irmiğin türü ve inceliği nedir ?

    Teşekkür ederim.

     Ceviz Ezmesi Tarifi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extralarge -- 12 Kasım 2013; 14:09:56 >



  • Yokmu yav bilen ?
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Yav bir kere ılık şerbeti irmiğe ilave edip karıştırdım ama çok diri kaldı koskoca bir tepsi ceviz ezmesi heba oldu. O yüzden soruyorum. İrmiğin diri kalmaması için kaynatmak gerekirmi diye.
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Valla ilkinde badozlama daldık gaza gelip, yiyemeden çöp oldu dünya malzeme. Şimdi dediğiniz gibi az malzeme ile deneyeceğim. Püf noktasını yakalamak önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extralarge -- 23 Kasım 2013; 13:08:52 >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Malzemeleri aldım, nasipse ikinci denemeye geçiyorum.
  • Extralarge kullanıcısına yanıt
    bekliyorum hocam.
  • Ben de bekliyorum.
    Yaptığınız zaman resimleri ve nasıl yaptığınızı paylaşırsanız seviniriz.
    Kolay gelsin.
  • Burdur sis 1 ceviz ezmesi 2 benim için. Olsa da yesek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu seferde irmik helvası gibi oldu , internetteki tarifte 2 bardak su, 2 bardak seker, 2 bardak irmik, 2 bardak ceviz içi diyordu. Aynen uyguladım ama bu seferde katılaşmadı, içi hala sulu, o dilim dilim katı halde olması gerekirdi. Bildiğimiz cevizli irmik helvası oldu. Bu tarifte tutmadı Yav yapan nasıl yapıyor bunu anlamadım

    Yılmak yok, denemeye devam edeceğim
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Dün aklıma gelmedi değil önce dışarda bekleteyim dedim, sonra suyunu çekmezse fırınlamak dediğiniz gibi mantıklı. Zaten borcamda akşam fırına atayıp bakalım nasıl olacak
  • Annem gitti memlekete donuste getiriverecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel gözüküyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    Bu seferde irmik helvası gibi oldu , internetteki tarifte 2 bardak su, 2 bardak seker, 2 bardak irmik, 2 bardak ceviz içi diyordu. Aynen uyguladım ama bu seferde katılaşmadı, içi hala sulu, o dilim dilim katı halde olması gerekirdi. Bildiğimiz cevizli irmik helvası oldu. Bu tarifte tutmadı Yav yapan nasıl yapıyor bunu anlamadım

    Yılmak yok, denemeye devam edeceğim

    Tamadır hocam tarif bulursanız haberdar ederseniz sevinirim.




  • Fırınlamada işe yaramadı arkadaşlar, hala irmik helvası gibi sulu. Bunu böylece tüketeceğiz yapacak birşey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extralarge -- 26 Kasım 2013; 18:16:26 >
  • Sütle olacak iş değil hocam bu, ama elinize sağlık güzel görünüyor. 1 Bardak süte 3 bardak ceviz ve irmik kullandınız sanırım. Peki bu ezmenin dinlenmiş halimi ? Birde irmik diri kaldımı yerken ? Yoksa gayet yumuşakmı ?
  • Konu biraz eski ama cevap yazmadan geçemiyeceğim.
    Orijinal Ceviz Ezmesi Burdur ilinde yapılmaktadır. Her ne kadar ev ortamında yapılsa da Burdur'da satılanlar kadar kıvam ve tadını tutturmak çok zordur. Özellikle cevizin kırılma oranı ve ezilme oranı o kadar iyi ayarlanır ki küçük olanlar içinde kaybolurken iri olanları ağızda hafif sert bir şekilde hissedilmektedir.
    İçinde kullanılan ceviz Burdur Cevizidir. Şeker şeker pancarından ve irmik de ne çok iri ne çok incedir. Üçü eşit oranda karıştırılarak yapılır. Eşit oran derken 1 lt lik bir kap ne kadar şeker alıyorsa ne kadar ceviz alıyorsa ve ne kadar irmik alıyorsa eşit oranda karıştırılır. Yani hepsi 1'er kilo değil.
    Karışım genelde 1 güne yakın bekletilir ki sertleşsin. Dilimler  Ceviz Ezmesi Tarifi ?halinde kesilir ve paketlenerek satışı yapılır.
    Ev ortamında istenilen kıvamda yapılmamasının en önemli nedeni ustaların el alışkanlığı olarak açıklanmaktadır. yıllardır aynı işi yaptıkları için haliyle en iyisini yapmaktadırlar.
    Burdur Ceviz Ezmesinin bir özelliği de Coğrafi işaret patenti almasıdır. 2008 yılında başvuru yapılmış ve 2009 yılında Burdur Ceviz Ezmesi olarak patenti yapılmıştır. Her ne kadar il dışına online satışı yeni yeni yapılsa da. CevizEzmesi.com üzerinden orijinal Burdur Ceviz Ezmesi satışı yapılmaktadır.
    2 yıldır firmamız da (Has Web Tasarım ve SEO) tüm müşterilerine toplu ceviz ezmesi ikramımızı CevizEzmesi.com üzerinden yapmaktayız. Gönül rahatlığı içinde tavsiye deriz. Ceviz Ezmesi Satışı




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.