Şimdi Ara

CEVİZ AĞACININ ALTINA ARAÇ PARKETMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
3
Favori
19.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ceviz ağacı sülfür gazı salgılar, bu gaz diğer gazlardan daha ağır olduğu için dibe çöker.Bu nedenle ceviz ağacının altında oturan insanı sersemletirmiş.Ama zararı olmazmış.Merak ettiğim şu;Ağacın altında günlerce araba dursa bu gaz boyaya zarar verir mi?Ben 1 gün boyunca koydum.Yanından tavana baktığımda küçük küçük damlacıklar olmuş ve kurumuş.Yani cevizden akan sülfür.Zararı olmazsa günlerce ağacın altında bırakacağım.

• Ceviz ağacının insan sağlığına zararlı olduğunu ve hatta ki hayvanların ölümüne varan olayların yaşandığını biliyorum. Yatak odalarının yakınlarına da dikilmemelidir diye net bilgileri okumuştum. İnsanların pek kullanmadığı yerlere dikilmesi önerilir her zaman ama boyaya nasıl bir zarar verir bilemem ama araba aylarca orada kalacaksa onun gazı bir şekilde içeriye de girebilir bir şekilde. Kapıyı açtığınızda sizde zarar görebilirsiniz bunlar var sayım sadece. Boya konusunda ise hiçbir fikrim yok.
  • Enteresan konu, takipteyim...

Gazı boyaya zarar verirmi bilmem ama, cevizler olgunlaşmışsa kaportaya zarar verir
  • Başlığı görünce bir an şaşırdım.
  • Hiçbir ağacın altına araç konmaması taraftarıyım...Ağaçtan birşey akmasa kuşlardan akar...
  • konu gerçekten ilginç ve faydalı olmuş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sulfur zaten boya uretiminde kullanilir o yuzden sorun teskil etmez ancak sinir sistemimize dogrudan etki eder ve uzun sureli altinda oturmak kalpte carpinti gogusre sikisma yapar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabanın ustunu batırıyor ben onu bılıyorum sadece.
  • Bu kadar ince düşünmeye gerek yok diye düşünüyorum. Sonuçta araba orada yıllarca kalmayacak
  • Vay bea senelerce anneannemin asırlık ceviz ağaçlarının altında çocukluğum geçti; hiç sersemlemedim çocuktuk ondan herhal, kokusu ayrıca hoşuma giderdi :))

Genelde kimse ağaçların altına park etmezdi, hava rüzgarlı olduğunda dolu yağar gibi ceviz yağardı :)
  • Zarar verdiğini öğrendim.Damlayan yere boyaya gri tonda renk veriyormuş.Yıkasanda geçmiyor.Kalıcı yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ADEM252

Zarar verdiğini öğrendim.Damlayan yere boyaya gri tonda renk veriyormuş.Yıkasanda geçmiyor.Kalıcı yani.

Ne damliyormus ceviz agacindan arkadasim?

• Memleket Kırşehir olunca ceviz konusunu görünce iki cümlede ben yazayım dedim

İnsan üzerinde,dediğiniz gibi kesinlikle etkisi var.Her ağaç özellikle geceleri sersem eder ama cevizin altında biraz şekerleme yapsanız dahi müthiş kafa yapıyor.

Arabaya etkisine gelince salgıladığı gazın dibe çökelip boyaya zararı olduğu konusunda bilgi sahibi değilim.

Kırşehir'e yazdan yazagideriz,arabayı bir ara ceviz altına parkediyorduk,üzerinde sanki kireç damlasına benzer lekeler oluşuyordu.Sonra altına park ettiğimiz ceviz ağacı kesildiği için tekrar gözlemleme fırsatım olmadı.

Sadece ceviz değil,çoğu cins ağacın altına park etmenin uzun vadede boyaya zararlı olduğunu düşünüyorum.
  • Ben 6,5 yıldır arabamı ceviz ağacının altına çekiyorum bir sorun olmadı. Sadece ağaçtan düşen ve akan şeyler yüzünden aracım kısa sürede kirleniyor.
  • Hiçbirşey olmaz bu kadar pimpirikli olmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarapci

quote:

Zarar verdiğini öğrendim.Damlayan yere boyaya gri tonda renk veriyormuş.Yıkasanda geçmiyor.Kalıcı yani.

Sülfür gazı damlıyor.
    İş arkadaşım beyaz renkli minibüsünü parkediyormuş.Damlayan yerler hafif kararıyormuş.Sanki gri tonda bir renk oluşuyormuş.Kendisi bizzat biraz önce bana anlattı.Eğer kurursa bir daha geçmiyormuş.
  • taşındıktan sonra yaklaşık 2 yıldır aracım ceviz ağacını altında. eskiden bu kadar benzin yakmıyordu, ceviz ağacının altına koyduktan sonra böyle oldu. sanayide 10 yıllık ustama götürdüm, adam hemen anladı "sersemlemiş bu araba, ceviz ağacının altına mı koydun", dedi. şaşırdım tabi öyle diyince, sordum hemen hangi ağacın altında kalırsa çok yakmaz dedim, söğütün altında kalırsa çok yakmaz ama o zaman da kuşların pisliği egzostan salınan CO oranının artırır dedi. ben de bir duvar kenarına koyayım bari, etkilenmesin ağaçtan arabam dedim. geçen hafta duvar yıkıldı arabamın üzerine. benim çocuk güç yarışına girmiş mahalle çocuklarıyla yıkarsın yıkamazsın derken duvarı yıkmış aracın üstüne. bol bol ıspanak yiyor, gücü yerinde. yaptığının yanlış birşey olduğunu anlaması için sırtına bir ip bağladım arabayı sanayiye kadar çektirdim. annesi ağladı, çocuk da çok susadı ama eğitim önemli. büyüyünce intikam alacakmış benden ama hiç korkmadım. oğlan biraz gerizekalı olduğu için okuyamayacak, dönüp dolaşıp benim dükkana muhtaç kalacak. o yüzden beni sevmese bile el üstünde tutmak zorunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: redred1001

taşındıktan sonra yaklaşık 2 yıldır aracım ceviz ağacını altında. eskiden bu kadar benzin yakmıyordu, ceviz ağacının altına koyduktan sonra böyle oldu. sanayide 10 yıllık ustama götürdüm, adam hemen anladı "sersemlemiş bu araba, ceviz ağacının altına mı koydun", dedi. şaşırdım tabi öyle diyince, sordum hemen hangi ağacın altında kalırsa çok yakmaz dedim, söğütün altında kalırsa çok yakmaz ama o zaman da kuşların pisliği egzostan salınan CO oranının artırır dedi. ben de bir duvar kenarına koyayım bari, etkilenmesin ağaçtan arabam dedim. geçen hafta duvar yıkıldı arabamın üzerine. benim çocuk güç yarışına girmiş mahalle çocuklarıyla yıkarsın yıkamazsın derken duvarı yıkmış aracın üstüne. bol bol ıspanak yiyor, gücü yerinde. yaptığının yanlış birşey olduğunu anlaması için sırtına bir ip bağladım arabayı sanayiye kadar çektirdim. annesi ağladı, çocuk da çok susadı ama eğitim önemli. büyüyünce intikam alacakmış benden ama hiç korkmadım. oğlan biraz gerizekalı olduğu için okuyamayacak, dönüp dolaşıp benim dükkana muhtaç kalacak. o yüzden beni sevmese bile el üstünde tutmak zorunda.

Allah aşkına bu kadar ilginç ve yararlı olacak bir konuda bari saçmalamasanız gidip konu dışılarda takılsanız nasıl olur?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sarapci

quote:

Sülfür gazı damlıyor.
    İş arkadaşım beyaz renkli minibüsünü parkediyormuş.Damlayan yerler hafif kararıyormuş.Sanki gri tonda bir renk oluşuyormuş.Kendisi bizzat biraz önce bana anlattı.Eğer kurursa bir daha geçmiyormuş.

Allah allah yeni bir bilgi ogrendim sagol ama boyada zaten sulfur var neden sarartiyorki acaba boyanin kimyasal denklemine sulfur ekliyeyim ne aciga cikiyor yazarim buraya

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.