Şimdi Ara

Çevirisi olmayan oyunlar ve dil bilmeyen oyun severler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Çevirisi olamayan oyunlar oynamışsınızdır dil bilmeyenlerimiz için büyük bir sıkıntı . Hepimizin bildiği türde 3d grafiklere sahip popüler oyunlar vardır. Bu oyunlardaki ingilizce bizi yormaz.
    Oyunu da hikayesini de bir şekilde kenarından köşesinden anlayarak bitirebiliyoruz. bu konuda fazla sıkıntı yaşamıyoruz.

    AMMA VELAKİN... Benim gibi çok eski tarzda böyle bol yazıların olduğu, 2d seçimlerle ilerleyen, çevirisini asla bulamayacağımız tarzda oyunları oynamayı sevip de dil bilmedikleri için hep yanlış seçimler yüzünden oyunu bir türlü doğru oynayamayan arkadaşlar vardır illaki.

    Burada benim çözüm olarak aradığım şey çok iyi bir çeviri değil . Mesela bu oyunun tüm metnini google çeviriden kopyala yapıştır bile yapsak bana yeter. Ben bu tür oyunları oynarken telefonumdan google çeviriyi kullanarak bir süre oynamayı başardım ama bir yerden sonra çok yorucu oluyor. Oyun çevirisi hakkında hiç bir bilgim yok.. ve Alt yazıları çevirebilen bir program vs. var mıdır? yok mudur? onuda pek araştıramadım açıkçası. Bildiğiniz bir program yada ona benzer bir şeyler, konuyu aydınlatacak bilgileriniz fikirleriniz varsa desteklerinizi bekliyorum.

    Hem benim için hem bu konuda sıkıntı çeken arkadaşlar için faydalı olacak olan yardımlarınızı esirgemeyin. Çözüm
    olarak en basit öneriyi bile yazmaktan çekinmeyin lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TDismail -- 22 Kasım 2019; 19:12:44 >







  • Kardeş böyle bir şey istiyorsan telefonundaki kameraya yabancı yazıları okuttuğunda Türkçeye çeviriyor, oradan oku oku oyna.

    Her metni Google Translate'e aktarmayla uğraşacağına 3-4 ay her İngilizce cümleyi burada ne demiş? Bu kelimenin anlamı neymiş? diyerek öğrenerek ilerlesen bu saçmalıklara ihtiyacın kalmayacak dili öğreneceksin zaten.
  • filojistoN kullanıcısına yanıt
    Telefon olayını zaten yapıyorum ama bir yerden sonra çok yorucu olduğu için ve telefonum da sürekli takılan yavaş bir cihaz olduğu için bilmediğim daha kolay bir yol var mı diye araştırmak istedim. Ama konuyu buraya yazdıktan sonra oyun çeviri hakkında bir kaç şey izleyince öyle aradığım gibi bir programın olamayacağını anladım. Ama telefonu ekrana tuttuğumda yazıları algılayıp çeviri yapan sistemin bilgisayarda kullanabileceğim bir hali olsaydı işim gerçekten kolaylaşırdı aslında tam olarak aradığım şeyde bu. Böyle bir program varsa onu bulmam gerek.

    Onun dışında ingilizce öğrenme konusunda söylediklerinize katılıyorum. Vakit ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim.
  • qtranslate diye arat forumda vardı . ekranda istediğin bölgeyi mause ile seçip texte cevirir ve bunuda tükçeye cevirebilir.xmouse isimli programlada mousede fazladan tuş var ise atama yaparsın tek elle çözersin tüm işi.
  • Aslında bugün Starwars'ın yeni oyun çevirisinden sonra ben de merak ettim bu olayın nasıl geliştiğini. Yanılmıyorsam eğer oyunun yazı dosyalarını açmak için program geliştiriyorlar, ya da nasıl diyeyim bazı eski programlar yeni oyunların yazı dosyalarını açmaya yarıyor. İşte bu bilgiler bile sitelerde genel anlamda hep ingilizce :) Ama aklıma bugünden sonra yattı. Çünkü dediğin gibi oyun içindeyken az çok anlayabiliyoruz ne yapmamız gerektiğini ama bazen hem zorluk oluyor hem de o kadar da keyifli olmuyor. Birileri bu konuda bilgisini paylaşırsa ben de sevinirim. Konu takip...
  • aminoasit A kullanıcısına yanıt
    Henüz denemedim ama dediğin gibi oluyorsa baya kolaylaşacak işim. Tek kafama takılan şey bu program çeviriyi yaparken google çevirinin alt yapısını mı kullanıyor? Eğer öyleyse yemede yanında yat olur . Paylaştığın için çok teşekkür ederim dostum.


    Edit: Dediğin program sadece çeviri yapıyor (qtranslate) görseldeki yazıları text yapma özelliği yok. Görseldeki yazıları texte çeviren programlar mevcut onlarında çeviri yapanını bulamadım. Telefondaki özellik nasıl bilgisayarda olmaz. Bilgisayarda daha iyisinin olması gerekirken ihtiyacımız olan programı bulamıyoruz anlamadım gitti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TDismail -- 25 Kasım 2019; 0:48:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TDismail

    Henüz denemedim ama dediğin gibi oluyorsa baya kolaylaşacak işim. Tek kafama takılan şey bu program çeviriyi yaparken google çevirinin alt yapısını mı kullanıyor? Eğer öyleyse yemede yanında yat olur . Paylaştığın için çok teşekkür ederim dostum.


    Edit: Dediğin program sadece çeviri yapıyor (qtranslate) görseldeki yazıları text yapma özelliği yok. Görseldeki yazıları texte çeviren programlar mevcut onlarında çeviri yapanını bulamadım. Telefondaki özellik nasıl bilgisayarda olmaz. Bilgisayarda daha iyisinin olması gerekirken ihtiyacımız olan programı bulamıyoruz anlamadım gitti.
    hayır qtranslate yazıyı tanır kısayollardan metin tanımayı bul ve tuşunu istediğin şey yap. bu tuşa basınca ekranda mause imleci + sekline donusecek mause 1 e basılı tutup , alanı seçip, çevire basıcaksın. google translatte kullanıyor kullanıyor ama benim tavsiyen bing kullanın noral çeviriye geçtiği için daha oturaklı çeviriler yapıyor. ocr olayı iş görüyor yani karakter tanıma olayı fena değil. ayarlardan remove breaks i secmeyi unutma duzgun cevirmez yoksa satır sonlarında cumleyi ayırır.ayrıca mesela sitede ya da youtubeda bir cümleyi mause ile seçip 2 kez ctrlye basarsan(sende kısayol farklı olabilir) anında çevirir seçtiğin yeri sözlük kısmı için bence aşırı kullanışlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aminoasit -- 26 Kasım 2019; 20:57:31 >




  • aminoasit A kullanıcısına yanıt
    amino asit çok teşekkür ederim bir ara aramıştım düzgün çalışmıyordu. bu super bütün çeviri platformlarını sıralaması, panodan çevirmesi, anında seçer seçmez çevirmesi, yada seçimde menü çıkarması dinleme dahil, ve senin dedin iki kere ctrl ve fare ile seçtimiz yeri tanıyıp çevirmesi muhteşem. sevdim programı.
  • Merhaba total war oyun açıkken program aktif olmuyor / qtranslate. Sebebi nedir ? Oyun aktifken nasıl qtranslate kullanılır ?

  • Arkadaşlar maalesef bu konuda doğru dürüst işe yarayacak bir program ortada görünmüyor. Ben çok araştırdım ve birçok program denedim olmuyor.


    Örneğin bir tane steam programı var bayağı da iddialı ama işe yaramadığından hemen iade etmek zorunda kaldım. Düzgün çalışmıyor ne yazık ki. (AION - Translator application)


    store.steampowered.com
    AION - Translator application on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1146720/AION__Translator_application

    Ayrıca bir de aşağıdaki adresten indirebileceğiniz Screen Translator uygulaması var ama bu da ne yazık ki bende doğru dürüst çalışmadı.


    Bunlar ve buna benzer programların hiçbiri, zaten düzgün çalıştırabilseniz bile pek kullanışlı ve hızlı programlar değiller.


    Ancak anlık olarak ekranda sabit duran bir metni o an için seçip çevirmeye yararlar ve bunlardaki handikap ya oyunu aşağıya indirmeniz veya pencere modunda çalıştırmanız gerekiyor veya programın çeviri kısa yol tuşunu kullandığınız an oyunu masaüstüne indiriyor. Bu da ciddi bir bölünme demek zaten. Ayrıca çeviri metni ekrana hemen gelmiyor.


    Yani akıcı bir şekilde sürekli değişen altyazıların olduğu bir oyun içinde, neredeyse kullanması pratikte imkansız olan programlar bunlar.



    https://sourceforge.net/projects/screen-translator///

    df ffAION - Translator applicationAION - Translator application)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 23 Kasım 2022; 23:40:34 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.