Şimdi Ara

Cevap: LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım ***

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AffEdilmeyen

    Selamlar. arkadaşa şanzıman yağı için değişim önermişsiniz. benim aracım otomatik fites 2005 model. bende değişim için servise ve iyi bi sanayici arkadaşım var ona ısrar ettim şanzıman yağını değiştirmek için. ya işin zorluğundan yada bildikleri bişe var dediğimden dolayı anlayamadım sebebini ama değişim olmaz gerekyok dediler. doğrumudur acaba. otomatik şanzımanda yağ değişimi gerekmezmi?

    tabiki böyle bişey mümkün değildir, otomatik şanzıman yağı bir kere koy kovanın içine tapayı kapat tamam, ömürlük kullan, mantığında olabilirmi ?
    işte bunlar hep kulaktan dolmalar, sanayinin en sevdiğim çekirdekten yetişme kadrosunun o mütevazi bilmişliğidir
    Şanzıman yağı siz aracınızda katettiğiniz her milimetrede hizmet eden bir yağ , ve sentetik bir yağ , yani labaratuvar ortamında üretilen bir yağ, soğuyor, ısınıyor, sürekli hareketli parçalar eşliğinde yağlama yapmaya çalışıyor, yeri geliyor mekanik aksamdaki çapakları içermeye başlıyor, velhasıl motor yağı kadar işlem gören bir yağ, ve vizkositesi zamanla özelliğini kaybedip öz bir yağ neticede, bu yağ değişimi gerektiği nedeniyle şanzıman yağları üretiliyor, şanzıman yağlarının standartları vardır ,şanzımanlara göre kullanılır. dex II- dex III v.s. gibi , şanzıman kodunuz ney ise bunun önerildiği yağ ile değişimi ve bakımı muhakkak yapılmalıdır.
    Hatta amerika vs. gibi tamamen kitapçık prosedürlerine riayet edilerek iş yapılan yerlerde şanzıman yağı 2-3 stepde değiştirilir , çünkü tork konvertör bölgesindeki yağ tek seferde boşalmaz, bir kaç kez değişim yapılır 5000 km süreç içerisinde , ve en son nihai yağ tekrar koyularak bakım bitirilir







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.