Şimdi Ara

Cevap: 2016 WORK AND TRAVEL [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gzkrn

    benim is housekeeper oncelikle sunu sorqyim ordq uygun kiyafet bulabilecegim magazalar var mi zira cok kiyafet goturmek istemiyorum 2. ikinci is bupmam kolaymidir orda bu konuda onerilerini de bekliyorum 3.sirket daha konaklama ayarlamadi bana olurda ayarlayamazlarsa ne onerirsin 4. o bolgede oldugum surece tatil gunlerimde vaktimi nasil degerlendirebilirim nereleri gezebilirim yakin olqn 5. orda charlestonda inecegim bi aksilik olmazsa 15:30 gibi ordan mount pleasanta nasil gecerim 6. insanlari nasildir

    Baştan bölgenin hava durumuyla alakalı bilgi vereyim. Sıcak bir iklimi var, okyanusla nem birleşince Suudi Arabistan'dan daha sıcak bir hale geliyor günlük hayat. Eylül'ün sonlarına doğru akşamları hafif soğuma başlıyor yoksa gece gündüz nemli sıcak. O yüzden her yerde klima bulunmakta.

    1-Kıyafet olarak iş kıyafetlerini Waikiki gibi ucuz yerlerden alıp götürebilirsiniz. Çünkü orada en ucuz Walmart'ta bulunmakta onlarda 15 dolar civarında örneğin bir pantolon Türkiye'den alın eğer siz alıyorsanız iş kıyafetini. Günlük kıyafet olarak çöpe atabileceğiniz ve az sayıda kıyafet alın çünkü orada Tanger Outlet'ten ucuza ayakkabı dahil her türlü marka kıyafeti ucuza alacaksınız. Gap'ta özellikle indirim fazlaca oluyor. 8-10 dolar civarına yakalı tshirtleri alabileceksiniz. Aynı şekilde Adidas'tan 22 dolara Tr'de 160+ tl olan bir spor ayakkabısını almıştım. Buradan da bahsetmişken bir tüyo vereyim SC'de senin olduğun vakitte vergi alınmayan 3 gün olacak o zaman birde Back To School inidirimlerinde en ucuz fiyatları yakalayacaksın.

    2-2. iş olarak Liquid Highway Carwash ı tavsiye edebilirim. Sana yürüme mesafesinde veya otobüsle yakın olacaktır. 2. iş için mecbur yakın yerleri seçeceksin bana denk geldiği gibi bir arkadaşının arabası ve beraber çalışmazsanız. Görebildiğin heryere başvur. Bu konuda hızlı davranman diğer öğrenciler işe girmeden sana öncelik imkanı sağlayacaktır. Yakınlarında Walmart tarzı marketlere başvurabilirsin.

    3-Hangi şirket? Charleston'da dolaşırken HouseKeeper olup ev ayarlanamayan 2 Türkle karşılaşmıştık. İlk günler ucuz bir otelde konaklamışlardı sen de housekeeper olarak çalıştığın yerde kalabilirsin daha sonra işyerinden arkadaşlarla ev kiralamışlardı işe yakın bir yerde. İşverenin konaklama ayarlaması baştan itibaren maddi açıdan fazla paranın gitmesine sebebiyet verecek maalesef. İşyerinde Work And Travel öğrencisi fazlaca olacağından kısa zamanda ev ayarlanmazsa sizler de kendi aranızda ayarlayabilirsiniz.

    4-Tatil yani "Off" olarak tabir edilen günlerde Mount Pleasant'a 20-30 dakika(otobüsle) mesafe olan Charleston şehrine gidebilirsin. Yürüme 90 dakikaya baştan sona dolaşabilirsin. Turistik güzel bir şehir. Otobüslerin içinde aktarma yapabileceğin diğer otobüslerin numaraları, saatleri ve durakları yazmakta. Başta biraz karışık gelse de zamanla avucun gibi her yeri öğreneceksin. Havalimanı-Tanger Outlets-Charleston Downtown (şehirmerkezi) - Ross - Tj Maxx - Marshall - Target (Walmart tarzı market ancak fiyat açısından Walmart'tan başka yerden alışveriş yapmazsın pek) gibi yerlere otobüsle rahatça ulaşabilirsin. Valiz olarakta dandik bir şey götürebilirsin orada kaliteli valizleri uygun fiyatlara göreceksin Ross'ta Tj Maxxta. Bunların haricinde okyanusa yüzmeye gidebilirsin.

    5-Charleston Havalimanından otobüslerle öncelikle Charleston Downtown'a gideceksin. Downtown'da otobüsleri kalktığı bir nokta var sorarak öğrenirsin hangi numaranın gittiğini zaten otobüsün tepesinde de yazması gerek. Oradan tekrar Mount Pleasant otobüsüne bineceksin. Küçük bir şehir olduğundan ve genel olarak araba kullandıldığından otobüsler sık değil. Ve havalimanından Charleston Downtown otobüsüne binerek ücreti makineye ona göre yatırıp aktarmalı bilet al. Hatırladığım kadarıyla tek biniş 1 dolar aktarmalı 1.20 gibi birşeydi. O yüzden inince paranı cent e çevir ve 1 dolarların olsun.

    6-İnsanlar cana yakın, sevecendir. Çekingen biri bile olsan çok rahat anlaşırsın.

    Oradan kıyafet parfüm ve teknolojik alet almayı düşünüyorsan, nerelerden en uygun fiyata nasıl alabilirsin cevaplayabilirim. Geçen sene dolu dolu bir WAT programı geçirdim çünkü. Hem doğu hem batı yakasını gezdik. Bu konularda da yardımcı olabilirim. Aklına ne takılırsa sorabilirsin. Bunların yanında en uygun Amerika içi uçak bileti, araba kiralama ve Türkiye'den oraya en uygun uçak bileti nasıl alınır ve alabileceğin siteleri söyleyebilirim.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.