Şimdi Ara

Cesedimin tamamını üniversiteye bağışlıyorum-Kadavra [SS]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
5.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
15 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hep aklımdaydı böyle faydalı bir iş yapmak. Zaten pek uzun yaşamaya niyetim yok galiba. Ayrıca yakında askere gideceğim, ne olur ne olmaz diye kadavra işlemlerine başladım. Cesedimi Kocaeli Üniversitesi'ne bağışlıyorum. Eğer sizde öldükten sonra vücudunuzun boşuna boşuna toprakta çürüyeceğini istemiyor ve bunun yerine bilime, yeni yetişen Anatomi öğrencilerine ve dolayısıyla onlarında hastalara fayda sağlamak istiyorsanız lütfen en yakınınızda bulunan üniversitenin anatomi bölümüne gidip kadavra bağışında bulunmak istediğinizi belirtin.

KADAVRA HAKKINDA BİLGİ
    Şimdi şöyle anlatayım, normalde insanlar vefat edince dini tören ile toprağa gömülür. Fakat kadavra ise, insanın vefat ettiğinde cesedinin tamamının belli bir süre içinde(en az 2 yıl) üniversiteye bağışlanması demek. Üniversite ise bu ceset üzerinde bilimsel araştırmalar yapıyor, aynı zamanda Anatomi Bölümü öğrencilerine çok iyi deneyim sağlıyor. Daha sonra ceset araştırmaya uygun koşulları sağlayamadığında toprağa gömülüyor.

NEDEN KADAVRA?
    Ölen bir insanın yaşayanlara verebileceği, hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek en değerli hediyesi, bedenini sağlığın ve bilimin gelişmesine adamaktır. Öldükten sonra bir çok hekimin deneyimli olmasını sağlayabilirsiniz, bu hekimlerin deneyimini arttırmakla da ömrü boyunca bakacak olan hastalara da fayda sağlayabilirsiniz. Kabaca bir hesapla üniversite de 5 yıl kalsanız, her yılda 100 öğrenci demek, 5 yılda 500 öğrenci demek. 500 öğrenciyi ömrü boyunca bakacak ve fayda sağlayacak hasta sayısını çarpsanız binlerce kişiye faydalı olabilir, binlerce kişinin hayatını kurtarabilirsiniz.
    Tıp fakültesi öğrencileri ve tıpta uzmanlık öğrencilerinin eğitiminde kadavra vazgeçilmez bir eğitim metaryelidir. Tıp fakültesine bağışlanan vücutlar eğitim ve araştırma amaçlı ve son derece katı bir tıp ahlakı çerçevesinde saygı gösterilerek üzerinde çalışılmaktadır. Kaliteli sağlık hizmetinde en önde gelen unsur sağlık elemanlarının iyi yetişmiş olmasıdır. Ancak anatominin olmazsa olmazı insan bedeni üzerinde yapılan eğitimdir. Yüzyıllardır kadavra üzerinde çalışmalar yapılmaktadır fakat şuanda hiçbir teknolojik gelişme uygulamanın yerini alamamaktadır.
    Gelişmiş ülkelerde kadavra bağışı sağlanmaktadır fakat ülkemizde yılda sadece 1-2 kişi kendini bağışlamaktadır. Ülkemizde bu oran istenilenin çok altındadır. Ayrıca bazı üniversitelerimizde öğrencilerin eğitimi için kadavra bile yoktur. Bunun için ülkemiz yurt dışından kadavra ithal edebiliyor.

KADAVRA YAPMAK İÇİN YAPILACAKLAR
    Kadavra yapmak istiyorsanız en yakın üniversitenin anatomi bölümüne gidip kadavra bağışında bulunmak istediğinizi belirtin. Bu arada size çok saygı duyuyorlar ve bunu belirtiyorlar çünkü yılda kadavra bağışı bir elin parmağını geçmez. Size bir doldurmanız gereken form veriyorlar. Fakat form hemen doldurulmuyor çünkü yapmanız gereken bir iki ufak iş var.

Zaten size ne yapmanız gerektiğini çok iyi anlatıyorlar. Formu dolduruyorsunuz ve tarih kısımlarını boş bırakıyorsunuz. Bunun için ailenizden 2 kişinin tanık etmesi gerekiyor. 2 kişi bulup tabi durumu anlatıp ikna ederseniz(!) isim soyisim ve imza attıktan sonra tarih kısımlarını dolduruyorsunuz.
    Sonra Devlet Hastanesi'ne Psikiyatri bölümüne gidip kadavra bağışında bulunduğunuzu bunun için Psikiyatri Durum Bildirimi almak istediğinizi söylüyorsunuz. Psikiyatri sizi test ediyor, bu kararı özgür iraden ile mi verdin diye. Daha sonra 2. sayfadaki doldurduğunuz yerde aşağıda "Hekim Onayı" bulunduğu bölgeye sizi test eden hekimin ismi soyisimi ve imzası gerekiyor.
    Psikiyatri Durum Belgesi aldıktan sonra, formunuzu doldurduktan sonra tekrar üniversitenizin anatomi bölümüne gidiyorsunuz ve formunuzu veriyorsunuz. Sizi orada kayır ettiriyorlar ve çooook teşekkür ediyorlar.

Şuan ki benim durumum:
    Form alındı.
    Psikiyatriye gidilecek.
    2 aile ferdinin tanık olabilmesi için ikna çabalarım sürüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Celal Şengör -- 10 Nisan 2018; 17:40:59 >

• Arkadaşlar bir tıp fakültesi öğrencisi olarak cesedinizi kadavra olarak bağışlamanızı tavsiye etmem şahsen

Bizim fakültede 16kadavra var,yani tamam kadavralara saygısızlık yapmıyoruz ama her türlü milimine kadar inceliyoruz,haliyle kaba davrandığımız anlar olabiliyor istemeden de olsa kadavraya...

Zaten kadavradan da bi mok anlaşıldığı yok,yani bilime katkısı illaki var da eskisi kadar yok ...Zaten şuan teknoloji ile birlikte tıp da çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Anatomi biliminde de boşluklar yok denecek kadar azdır okadar söyliyim.

Kadavranın katkısı anatomik yapıların lokalizasyonunu iyi öğrenmeyi sağlamak oluyor.Bunun işlevini de maketler daha iyi yerine getiriyor.
  • huysuz virjin sen misin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen sonra satsınlar sağa sola. Ölümüzden bile para kazansınlar. Bi ara böyle bir haber vardı. Kadavraları satıyolar diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Insanmodoff

Bu mesaj silindi.
    Boş adamsın

Orijinalden alıntı: lezzetli çipetpett

İnşallah ölümle burun buruna kalırsın da sana yardım edecek bir "şımarık" sağlıkçı bulamazsın.
    alindin mi len

Bizim fakültede 16kadavra var,yani tamam kadavralara saygısızlık yapmıyoruz ama her türlü milimine kadar inceliyoruz,haliyle kaba davrandığımız anlar olabiliyor istemeden de olsa kadavraya...

Zaten kadavradan da bi mok anlaşıldığı yok,yani bilime katkısı illaki var da eskisi kadar yok ...Zaten şuan teknoloji ile birlikte tıp da çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Anatomi biliminde de boşluklar yok denecek kadar azdır okadar söyliyim.

Kadavranın katkısı anatomik yapıların lokalizasyonunu iyi öğrenmeyi sağlamak oluyor.Bunun işlevini de maketler daha iyi yerine getiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CA6EED738 -- 10 Nisan 2018; 19:22:55 >
  • Geçen ay eşime söylemiştim bunu. Bağışlanabilecek organım olursa yaşayanlara bağışlamak, olmadığı durumda kadavra olarak bir üniversiteye vücudumu bağışlamak istediğimi söyledim. Fırsat bulunca ben de bağış işlemini yapayım.

Haberde ogrencileri icin bedenini bagislayan bir profesor var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    bide 12 kişi beğenmiş yazık

Orijinalden alıntı: Guest-CA6EED738

Arkadaşlar bir tıp fakültesi öğrencisi olarak cesedinizi kadavra olarak bağışlamanızı tavsiye etmem şahsen

her yerde 16 tane yok ama kadavra kıtılığı var bizim üni yeni açıldığında amerikadan ithal gelmişti 20 k dolara

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Bunu beğenenler beni bloklasın.

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    nick mesaj uyumu :)

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.