Şimdi Ara

CES'de tanıtılacak Zen 2 Tabanlı Ryzen 3000 Serisi Tamamıyla Sızdı!(CES Canlı Yayın Linki Eklendi!) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
12
Favori
30.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yalnız, bu çipler GF'den üretimse hem FinFET hem de FD-SOI olacak diye bir öngörü de paylaşılmış diye not düşeyim.
    AMD ivme kazanana kadar Ryzen 3-4-5'i tanıtarak 7nm EUV'ye kapı aralayacak diye düşünüyorum.
    7nm 3 kat pahalı, EUV daha denenmedi bile. 12FDX ve 12FD iyileştirmeleri ise süregelmiş 14nm üretim hattıyla aynı düzlemde çalışıyor.
    Bu arada, bu Ryzen 2'lerin esas gayreti Ryzen 3'te geleceklere ön ayak etmesi denebilir. AMD, IBM'in GF'ye lisansını sağladığı 12FDX üretiminin 12LP(FinFET)'ye çevirisiyle Ryzen 2'ye varılmış. Yani, aynı taslaklara yeni taban planı çizilmiş. Bu sayede GF yönetici başkanının demiş olduğu arka uç iyileştirmelerle başarı hesabı tutmuş oluyor.
    Buradan sonra Ryzen 3 ile ilk gerçek FinFET + FD-SOI çipi görebiliriz. Ryzen 4 7nm, 5 ise +EUV.
  • Bir sevindiri haber de TSMC'den gelmiş, görünüşe göre 2019'da cep telefonu üreticilerinin 7nm çip siparişlerinde azalma olacağı öngörülüyormuş, bu da AMD için fazladan sipariş hakkı demek:

    https://www.techpowerup.com/250286/tsmcs-7nm-production-likely-to-be-underutilized-in-2019-as-smartphone-chip-demand-weakens
  • ilk ryzen çıktığı günden beri söyledik "3-5 fps için intelin güçsüz işlemcilerini almayın".. Sesimizi duyanlar 8/16 AMD işlemcisni aldı sırtını yasladı bir güzel, intel kullananlarda 4/4 ve 4/8 işlemcileriyle %100cpu kullanımlarıyla ve MS sorunlarıyla baş ediyor. Öyle bir zaman gelecekki öyle yorumları hortlatacağım verilen tavsiyeler gözlerinizi kanatacak Az kaldı az..
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin ve sniff'in kesinlikle bu forumda haber editörü olmanız lazım ve sizlerin mühendis olması gerekiyor ikinizin kafaları zehir gibi çalışıyor çok akıllı üyelersiniz ben bile bu ayrıntılı bilmiyorum işlemciler hakkında. bu forum ne kadar çoluk çocuk varsa onlara yetki verilmiş ve onlar haber editörü yapılmış çok yanlış asıl sizlere yetki verilmesi gerekiyor.
  • Ben genelde bakıp ne diyo la bu diyip geçiyorum. Forumda onun dilinden anlayan pek fazla kişi olduğunu sanmıyorum. Hatta kendi kendisini de anladığından şüpheliyim.
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Az? 4 çekirdek hala taş gibi çalışıyor hocam sizin günlere daha var birkaç yıl durun biraz. %100 kullanımın bir anlam ifade etmediğini, hala 4 güçlü çekirdekli işlemcilerin 8 zayıf çekirdekli işlemcilerden yüksek fps verdiğini biliyorsunuz.
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    hocam ama herşeyi en detayına kadar biliyorlar ben bile bu kadarını bilmiyorum. zaten pekte almam bunlar boş bilgiler benim işime yaramadıktan sonra boş. onun yerine tarih okuyarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    hocam Ryzen işlemcilerin asla çekirdekleri güçsüz değildir Bulldozer mimarisiyle karıştırlmamalı. ilk çıkan Ryzen'lerin çekirdekleri güçlü ^. nesil Ryzen'lerin çekirdekleri dahada güçlü IPC performansı en iyi güncellemeye sahip bu zaten Zen 2 almaya karar verdim ekran kartı Navi olucak bu ikisini neden seçtim çünkü 7 Nm teknolojisiyle üretiliyorlar diye. benim gibi işi bilen bilgisayar kullanıcıları düşük Nm'ye sahip işlemciyi tercih ederler.
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    Mesela 7600k ile ryzen r7 serisinin bf1 veya bf5 deneyimleri ayni mi? Kesinlikle degil. Birisi cigerinin son nefesini tuketirken digeri bir o kadar daha oyun yukunu kaldirabilecek kapasitesini bosta bekletiyor. Islemci dunyasinda gelisim ipc uzerinden saglanmaz. Paralel islemci sayisi arttikca olur. Ipc işin muhendislik tarafidir. Cok kucuk yuzdelerle gelisir. Simdi siz 7700k yi ne yapsanizda etsenizde 9900k yapamazsiniz. Konu ipc degil. Konu tamamen paralel islem gucu. Gun gelecek 9900k 150fps verirken 7700k 75 fps yi zor gorecek ama r7 serisi bu kadar geride kalmayacak demek istedigim konu budur. Dediginiz gibi 1-2 yili rahat var ps5 cikisina dogru dahada netlesir. Fakat bu aci tablo battlefield oyunlarinda ciddi sekilde hissediliyor su anda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her zaman AMD'nin çıkardığı işlemcilerin çekirdek sayısını 2'ye böleceksiniz.AMD 12 çekirdek işlemci mi diyor ? intelde bunun karşılığı 6'dır
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    2020'de fln çıkacak sanıyorum 12FDX'in, en azından kendi hedefleri öyle görünüyor. Güncelleme yaptılar da benim mi haberim yok, sıkıntıları çözdüler mi acaba, High Performance için üretim verimi yapılabilecekler mi? Hmm enteresan, takipteyim konunun.


    Şu videoyu da bırakayım da, meraklısına;

    https://www.youtube.com/watch?v=uvV7jcpQ7UY
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Cevap yazdığın kişi öyle bir mesaj yazdı ki, acayip güldüm.

    Muhatap aldığın kişinin teknik bilgisini görmen için yazıyorum. 14nm üretimden 12nm'ye geçişle 200mhz artış elde eden zen çiplerin, düz mantıkla 7nm ile sızıntılardaki değerleri elde edilmesinin çok saçma olduğunu yazdı (ki 12nm temelde 14nm/16nm üretimin devamıdır, minimal iyileşmeyle).

    Sızıntılar doğru çıkar mı bilmiyorum, mesele o değil zaten. Yani 14/12nm LP üretimle, 100% density 7nm Hp üretimi arasında düz mantık kurmaya çalışıyor ya, dilim tutuluyor. Kime ne anlatmaya çalışıyoruz biz burada diye kalıyorum.

    CES'de tanıtılacak Zen 2 Tabanlı Ryzen 3000 Serisi Tamamıyla Sızdı!(CES Canlı Yayın Linki Eklendi!)




  • Fiyatları uygun olsunda inteli geçmesede olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Rusher- kullanıcısına yanıt
    Lisa abla bu söylediğinize itirazı var

    Geçen sunumda, çok iyi hatırlıyorum Lisa çok iddialı ifadeleri oldu. Artık geriden gelen bir firma olarak anılmak istemediklerini, üretim ve performans ile pazara öncülük eden, yönünü belirleyen bir firma olma hedefinden bahsetti. Bu benim için, bu sızıntılardan çok daha önemli bir bilgi. Sunumlarda, çok dikkatli bir şekilde konuşulur, içi boş iddialar çok ağır şekilde cezalandırılır. O yüzden hiç hafife almamak lazım.

    Tabi bu iddia sadece Epyc Rome 64/128 ile Server Pazarı/ büyük-orta-küçük workstation için mi geçerli, yoksa Masaüstüne kadar da, yani bize, ulaşacak mı? Rome çipi ile böyle bir iddiayı anlayabiliyorum, malum 64/128 tek zar üretime rakibin cevabı dahi yok. Ama masaüstü ayrı bir konu. Bu sızıntılar bu açıdan ümit verici ama 1 ay beklemek gerek, en iyisini ümit edip en kötüsüne hazırlıklı olmalı.

    Diğer bir husus, geçenler Lisa ablanın, Navi ile Turing'le "tackle" edeceklerini. Bunu da yabana atmamak lazım. Şahsen ne kadar micro mimari iyileştirme yapsan da GCN türevi bir mimari ile, tepe turing kartlarıyla başedebileceklerine ihtimal vermiyorum. Ama en azından beklentim ve sızıntının da desteklediği, bir RTX 2070 ile "tackle" (kapışmak, güreşmek ve kilitlemek) edeceklerine dair. Yani yakın/aynı performansı daha uygun bir fiyata çıkarmalarını bekliyorum. Yine de en iyisini ümit edip en kötüsüne hazırlıklı olmalı.




  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    Konu tam da buraya gelmişken bir noktaya parmak basayım;
    Şimdi, Teknoloji Haberciliği'nde bildiğimiz gibi NDA(saklılık antı) denen bir uygulama mevcut. Bu uygulama oldu olalı hiçbir haber pişmeye yakınlaştıkça vadesi dolmadan duyurulmamakta. İşte, durum bundan ibaret olunca size biraz daha eski kaynakları dikkate alma mevcudiyeti doğuyor.
    Benim kaynağım süklüm püklüm wccf, ama '2019':[Kaynak]
    Geri kalan ışınbasım hedefleri için GF CEO'sunun söyleşilerine başvuruyorum.
  • Umarım tablo doğru çıkar ama bana yine hype gibi geldi ryzen 2xxxx de çıkmadan önce 5 ghz iddiaları dolanıyordu ama 4.3 ghz le çıktı ama başında da söylediğim gibi umarım tablo doğru çıkar da rekabet hiç olmadığı kadar artar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 6 Aralık 2018; 23:18:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    wolwes kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla GlobalF 7nm üretimini askıya aldı, stratejik 14/12nm üretimine odaklanacaklarını bu yıl içerisinde açıklamışlardı.

    Ve Amd 7nm tedariğini Tsmc'den sağlayacak yeni çipleri için. Tsmc de FD-SOI üretimi yapmıyor, GlobalF'in aksine sadece Fin fet. O zaman 2020'ye kadar Amd tarafında böyle bir üretim görmeteceğiz ?


    @wolwes valla hocam 12nm için kim öyle bir iddiada bulunduysa kara cahil teknoloji bilgisi açısından. 12nm temelde revize bir 14nm, o da zaten LP üretimi. Şahsen ben böyle bir iddiayı, amd fanların iddia ettiklerini iddia eden intel fanlarında görüyorum. Öyle bir şey varsa bile ne intel ne de amd fanlarını dikkate alın. Teknolojileri konuşanları dikkate alın, biraz okumuş bilen insanları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 6 Aralık 2018; 23:31:1 >
  • Bir işlemcinin tekel olması için şu silahlar olması gerekiyor en iyi slikon + en iyi mimari + en iyi IPC performansı bu silahlar olduğu müddetçe hiç bir işlemcinin sırtı yere gelmeyecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BirDost9999 -- 6 Aralık 2018; 23:52:34 >
  • O değilde inşallah dedikleri gibi APU'larda grafik bölümünü ayrı yaparlar ve entegre grafik kullanılmadığında(harici ekran kartı kullanımı, entegre grafik BIOS'dan kapalı durumda) entegre grafiğin meşgul ettiği PCI Express hatları kullanıcının emrine amade edilir. Böylece APU alan adam da daha sonra kart takıp upgrade etmek istediğinde x16 hattan istifade eder. Çünkü 100 dolar veriyorsun işlemci üstüne saldırıyor parçalıyor seni. Bu tablo nedir aga? 100 dolara verdikleri işlemciye bak lan kafese koyarım karnını doyurduktan sonra severim İşin esprisi bir yana tüketimler acayip olmuş. 50w TDP yazıyor aklım almadı. 6 fiziksel çekirdeği 4GHz e turboluyorsun taban frekansı da öyle düşük değil. Nasıl 50w? Bu tablo böyleyse ben size diyeyim patron çıldırdı Athlonlar minimum 4/8 olur i7 7700klarla yan yana poz verirler.

    İnsanlar haklı olarak böyle bir tabloda üst seviye alım yapmayı teşvik edecek bazı önlemler bekliyor. Çarpan kilidinin kapalı olması gibi tutkulu adamı para vermeye ikna edecek şeyler mesela. Umarım olursa sadece bu olur. İşin iyi yanından bakarsak böyle olması durumunda bile en kötü işlemci -3300G hariç, o 3.8GHz- 4GHz turbo yapıyor. Bu ne demek? Bu ilk nesilde en üst seviye işlemcilerde bile çıkılabilen frekans demek. Üstüne 2 nesillik IPC kazanımı da ekle. Fiyat avantajı dev gibi onu koy. Minimum 12 izlekten başlıyor.. Bak TDP düşük diyorum dikkat edin en ucuz anakartta bile 8/16 4.4GHz turbolu işlemci kullanabileceğiz En ucuz kötü AM4 anakart bile bugün 65w işlemciyi kaldırabilecek düzeyde. Vallahi ne desem boş insan hayallere dalıyor.

    SSD'leri ucuzlatacak bir hamle daha gelse bunun üstüne gerçekten bal kaymak olur. 1TB SSD 450 500 lira seviyelerine inse.. Dolar çıkmasına rağmen AMD'ye kurban olayım yinede performansa ulaşabiliyoruz. Navinin de ciddi ciddi geldiğini bu işlemcilerle beraber somut biçimde görmüş olduk. 2019 sonbaharda Navi geliyor belliki. Ekran kartı konusunda gönlümüzün alınması gerekiyor ama beklediğimize değdiğini gördüğümüz milisaniyede yeniden AMD ile barışacağımızı herkes biliyor

    Bu sızıntılar inşallah doğru çıkar. Ryzen serisinin ilk neslindeki şaşkınlık, mutluluk, inanç, sabır, güven duygularının karışımını şuanda da yaşıyorum. O zaman yüzümüz kara çıkmadı ve çok mutlu olduk. Herkes kendine bir işlemci beğenip sistem topladı. Bakalım, aynısından bir kere daha yaşamak istiyorum şahsen Bu sene olmazsa seneye alırım.. Anakartlarımız hazır ne de olsa




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.