Şimdi Ara

CERATO KLÜBÜ (93. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.579
Cevap
37
Favori
398.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://www.sahibinden.com/ihtiyactan_satilik-28WQQaXQQ21270294WQQpXQQdisplayitem

    arkadaslar yardım lütfen bu aracı almak istiyorum ilkdefada dizel arac kullanıcam
    aracta degişen boyanan felan var şahsen bunları fazla düşünmüyuorum kullanmalık alacam aracı.
    sorum şu aracın km 93 bin.bu aracı alırsam bana 100bin gibi bakımda nekadar masraf cıkartır?
    bu aracların parcaları pahalımıdır?
    eskiden dizel parcaları pahalı derlerdi okurduk zamanımızda hala pahalımıdır?
    şehir içi kullanıcam kaç km yaparım bir depoda.
    birde alırken neye dikkat etmem lazım.
    bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim sizce alınırmı bu arac.
    teşşekürler.




  • bence bu araca pek bulaşma.sanki pek dikkatli kullanılmamış gibime geldi.

    20 bin tl ye çok daha temiz hemde yeni motor ceratoları bulabilirsin.sana sorun çıkartabilir gibime geliyor bu araç.

    eğer illada alıcam dersen elinde bir mıknatıs ile git aracın başına.aracın bir çok yerine o mıknatısı değdşr bakalım.mıknatısın yapıştığı yerler orjinal boyadır.yani fabrikadan nasıl çıktıysa öyledir.ancak mıknatıs tutmadığı yerler ise boya görmüş alanlardır çünkü alltaki macun tabakası mıknatısın yapışmasını engeller.böylece araç sahibinin doğru söyleyip söylemediğini anlarsınız.

    http://www.sahibinden.com/2007_cerato_1_6_ex_advance_115ps-45WQQaXQQ21336033WQQpXQQdisplayitem bu aracı değerlendir.sağ far değişmiş gibi duruyor.çünkü sol taraftakine göre daha temiz.buda daha önceden o bölgeye darbe almış olma ihtimalini gösterir.

    http://www.sahibinden.com/acil_satilik_kia_cerato_2008_model_full_full-27WQQaXQQ21173370WQQpXQQdisplayitem

    http://www.sahibinden.com/45000km_de_kia_cerato_full_2008-92WQQaXQQ16228467WQQpXQQdisplayitem

    http://www.sahibinden.com/33_000_km_de_full_full_yeni_kasa_dizel_cerato_opsiyonlu-71WQQaXQQ10292638WQQpXQQdisplayitem

    SENİ HİÇ BİR ŞEKİLDE ÜZMEZ CERATOLAR MERAK ETME.SADECE DİZELİNİN İKİNCİ ELİNİ ALICAĞIN İÇİN İYİ İNCELE BENCE.




  • Arka tampon ve arka stopları en ucuz nerede bulabilirim? Modifiye için değil normal orjinal parça olarak.

    İstanbul'da özellikle.
  • E-otodergi'nin mart ayı sayısında Kia Cerato testi var arkadaşlar..Yeni Cerato'nun heralde tek test aracı var tüm dergiler bu aracı kullanıyorlar..


    Test için :http://www.e-otodergi.com/
  • Yeni ceratonun iki kez sadece kendi testini ve iki kez de karşılaştırma testlerini okudum. Birinde Chev. Cruze, diğerinde Toyota Corolla ile karşılaştırmışlardı. Testlerin hepsinde otomatik vites kullanılmış ve ifadeler birbirine benzerdi. Testlerde tasarım beğenilmiş, iç hacim geniş ve bagaj sınıfının ortalamasında görülmüş, Tek motor seçeneği eleştirilmiş, dizel seçeneğin şart olduğu vurgulanmıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail hoca -- 6 Mart 2010; 17:06:01 >
  • herkese merhabalar dün itibari ile artık bende cerato sahibiyim adapazarından yazıyorum sahibinden.com da izmirde bir araba buldum tramer sorgulaması yetkili servis exspertizinden sonra 23500 lira vererek arabayı aldım araba 2008 model 74binde 1.6 crdi advanted modelihttp://www.sahibinden.com/acil_satilik!!!!!-76WQQaXQQ20726673WQQpXQQdisplayitem ufak tefek çizikleri var ama başkada bişey bulamadılar fiat ve araba konusunda değerli yorumlarınızı bekliyorum saygılarımla.....
  • Arkadaşlar benim araba(2005 cerato 1.6 Ex Premıum Otomatik lpgli) Şehirler arasında 100 km de ortalama 8,5-9 lt lpg yakıyor sizce normal mi?
    Ayrıca dijital klimada sondaki tuş hava kalite kontrol düğmesi yazıyor.Basınca bib sesi geliyor ama ışığı yanmıyor.Çalışması için ne yapmak lazım.Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasarkaymaz

    Arkadaşlar benim araba(2005 cerato 1.6 Ex Premıum Otomatik lpgli) Şehirler arasında 100 km de ortalama 8,5-9 lt lpg yakıyor sizce normal mi?
    Ayrıca dijital klimada sondaki tuş hava kalite kontrol düğmesi yazıyor.Basınca bib sesi geliyor ama ışığı yanmıyor.Çalışması için ne yapmak lazım.Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...


    Merhaba,

    Yakıt sarfiyatı konusunda herhangi fikrim yok çünkü benim aracım dizel. Gerçi aracımı yeni aldığım için dizel sarfiyatı konusunda da henüz herhangi bir fikrim yok...

    Hava kalite kontrol düğmesi benim aracımda da var. Bende de sizin söylediğiniz gibi oluyor. Düğmeye bastığımda bip sesi geliyor, lambası yanmıyor ve ekranda da çıkması gereken simge görüntülenmiyor. Klimayı olabilecek tüm kombinasyonlarda çalıştırıp denedim ancak bu fonksiyonu aktif etmeyi başaramadım. Kullanım kılavuzunu inceledim ama açıklayıcı bir bilgi de bulamadım.

    Bu konuda sanırım bize drangelman yardımcı olabilir.

    Saygılar,




  • arkadaşlar KLİMA KONUSUNDA YARDIMA İHTİYACINIZ varmış galiba :)

    öncelikle bahsettiğiniz özellik yeni kasa yani bendeki ceratolarda yok.eski kasa ceratolarda olan çok güzel bir özelliktir.bizdekileri iyice çelik motor kırpmış anlayacağınız 2008-2009 modelleri yani

    şimdi bastığınızda bip sesi gelen tuş arkadaşlar mesela trafikte seyrederken siz öndeki araca fazla yanaştığınzda dışardaki aracın egzosundan çıkan pis havayı otomatik olarak algılar ve aracın içine almaz.çok güzel bir özelliktir.yada dışardaki kirli havayı bloke ediyor gibi düşünebilirsiniz.

    ancak sizde bip sesi gelse bile arkadaşlar klimanın ekranında zaten bir yazı çıkmıyor bu özellikle.sadece bastığınızda o tuşun muhtemelen A harfi sembolü olan şeyi söylüyorsunuz o tuşun ışığı yanar o kadar.eğer o tuş ses gelmesine rağmen çalışmıyorsa klima hava ölçer kaliperi bozulmuş demektir.

    bu kadar şeyi ben bilmiyorum.bizzat bu soru için BURSA KİA servisindeki canavar elemanlarımı aradım.benim arabanın tüm navigasyon-dvd-far-kapı ledleri-sinyal lambası ledlerimin montajını yapan elektrikçimle konuştum.o anlattı saolsun.forumdaki tüm arkadaşlarada selam söyleyin abi dedi.selamı üzerimde kalmasın :)

    durum bu işte arkadaşlar.arızalı olan parça garanti kapsamına giriyormuş ayrıca.haberiniz olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: drangelman


    arkadaşlar KLİMA KONUSUNDA YARDIMA İHTİYACINIZ varmış galiba :)



    Merhaba drangelman,

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.

    Saygılar,
  • Yahu kime sorsam KİA alma diyor nedendir anlamadım. bu forum beni oldukça ısıttı ceratoya karşı ... çok ilgimi çeken bir araç oldu... 2005 advance modellerini inceliyorum bazıları ASR ESP EBD ne varsa yazmış fakat bazı yerlerde ASR ESPyoktur diyor ..... ben anlayamadım. birde 2008 den öncekilerde şu vitesin önündeki yuvarlak ve dikdörtgen düğmeler nedir acaba .... advance kullanıcıları acilll.... yazarlarsa memnun olurum....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pusat1915

    Yahu kime sorsam KİA alma diyor nedendir anlamadım. bu forum beni oldukça ısıttı ceratoya karşı ... çok ilgimi çeken bir araç oldu... 2005 advance modellerini inceliyorum bazıları ASR ESP EBD ne varsa yazmış fakat bazı yerlerde ASR ESPyoktur diyor ..... ben anlayamadım. birde 2008 den öncekilerde şu vitesin önündeki yuvarlak ve dikdörtgen düğmeler nedir acaba .... advance kullanıcıları acilll.... yazarlarsa memnun olurum....



    Merhaba,

    Cerato'ların yeni modelleri haricinde ASR ve ESP yok. ABS ve EBD sanırım tüm Cerato modellerinde standart olarak bulunuyor.

    Ben de Cerato 2006 CRDI Advance sahibiyim. Vites kolunun önünde sadece ilave 12 Volt çıkışı haricinde herhangi bir düğme bulunmuyor.

    Kia alma diyenler hayatlarında hiç Kia'ya binmeyenlerdir. Kia'ya bir defa binen insan genelde vazgeçemiyor. Benim ilk bindiğim Kia, 1994 model Sephia modeliydi. O zamanlar Kia'yı İhlas getiriyordu. Servisleri aşırı pahalıydı, parçalarını servis dışına vermiyordu, arabalar yeni olduğu için özel servisleri ve parçacıları hiç yoktu. Bundan dolayı o yıllarda sıkıntılar yaşanıyordu, ben de arabadan çok memnun olmama rağmen satmak zorunda kalmıştım. Daha sonrasında farklı arabalara bindim ama aklım hep Kia'da kalmıştı. Piyasa durumunu araştırıp yaşadığım sıkıntıların artık yaşanmadını anlayınca da ilk işim tekrar Kia satın almak oldu.

    Gerçi Çelik Motor'un yanlış politikalarından dolayı bazı sıkıntıların şimdi de yaşandığını duyuyorum. Ancak, parça ve servis problemlerinin minimum seviyeye indiği de bir gerçek.

    Ayrıca Kia genel merkezin Çelik Motor ile sıkıntılar yaşadığını ve kısa bir süre içerisinde Kia Türkiye olarak piyasaya girme durumunun olduğunu duydum. Eğer böyle olursa işte o zaman Kia sahibi olmak bir ayrıcalık olacaktır bizler için.

    Benim gördüğüm bir eksiklik de şu. Kia değişik ülkelerde aynı model araçları farklı model ve seçeneklerle satışa sunmakta. Mesela Cerato modeli Amerika'da Spectra olarak satılmış durumda. Amerika da satılan Spectra modeli ile ilgili birçok teknik bilgiyehttp://www.kiatechinfo.com adresinden erişebiliyoruz. Ama birçok özelliği Cerato modelinden farklı olduğu için yetersiz kalıyor. Cerato modeli ile ilgili ise pek fazla teknik bilgi kaynağı bulmak mümkün olmuyor.

    Saygılarımla,




  • ARKADAŞLAR BENİM ARABADA(2005 CERATO PREMIUM OT.) GÖRÜNTÜLÜ PARK SESÖRÜ,KİLİTLİ TORPİDO,HAVA KALİTE KONTROL DÜĞMESİ,ELEKTİRİKLİ SUNROOF,GERİ KAÇMAMA ÖZELLİĞİ VAR.BİDE PARK FREN. VAR AMA OTOMATİK OLDUĞUNDAN HERHALDE.BİDE ORJİNAL KİA İÇ KORUMALI ALARM VAR.DİĞERLERİNDE HİÇ RASLAMADIM.YURT DIŞINDAKİ PREMİUMLARDA HIZ SABİTLEYİCİ VAR.DİREKSİYONA MONTE EDİLİYOR.YERİ HAZIR.BEN TAKTIRCAKTIM SERVİS İTHAL ETMİYORUZ DEDİ.AYRICA ÇEKİŞ KONTROL SİSTEMİ (TCS)FAR YÜKSEKLİ AYARININ YANINDAKİ BOŞ YERE,ÖN KOLTUKLARDA ISITMA VİTESİN ÖNÜNDEKİ BOŞ YERLERDEOLUYOR).FAR SENSÖRÜ,AMERİKADAKİLERDE İLK KALKIŞTA FRENE BASMADAN VİTESE GEÇMEME ÖZELLİĞİ(OTM İÇİN) GİBİ ÖZELLİKLER MEVCUT.
  • ARKADAŞLAR KAYSERİ SERVİSİNDEN MEHMET USTAYI ARADIM ADAM KİA SERVİSTE DÜNYA BİRİNCİSİ OLMUŞ.HAVA KALİTE KONTROL DÜĞMESİ VARSA ARAÇTA O ÖZELLİK VARDIR DİYOR.IŞIĞI YANMASADA BİP SESİ GELİYORSA ÖZELLİK ÇALIŞIR DİYOR.ÇALIŞMASI İÇİN KLİMAYI HER AÇTIĞINIZDA BASMAK GEREKİYORMUŞ.DIŞARDAKİ HAVADA EKSOZ DUMANI ÇOKSA OTOMATİK İÇ SİRKÜLASYON DÜĞMESİNİN IŞIĞI YANAR TEMİZ OLUNCA OTOMATİK OLARAK SÖNER DEDİ.
  • Bİ DENEYELİM BAKALIM.DENEYEN HABER VERİRSE SEVİNİRİM...
  • iç hava temizleme tuş resmini bir koyarsanız araca bakarken dikkat edeyim.
  • verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim... ayrıca daha önce sormayı unuttuğum birşey daha olacaktı.... triger sistemi dizellerde zincir acaba benzinlilerde kayış mı? ve kaç km de değiştirilmesi gerekir acaba. herkese iyi çalışmalar ....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BMW 528

    iç hava temizleme tuş resmini bir koyarsanız araca bakarken dikkat edeyim.



    Merhaba,

    Hava kalite kontrol düğmesi aşağıdaki gibidir. (Cerato'nun düğme resmini bulamadığım için Optima modelinin düğme resmini ekledim.)

     CERATO KLÜBÜ


    Aşağıdaki resimde, otomatik klimanın LCD ekranının altında bulunan 4 adet düğmenin en sağında yeralan düğmedir.

     CERATO KLÜBÜ


    Hava kalite kontrol sisteminin radyatör önünde bir adet sensörü varmış (Air Quality Sensor). Bu sensör egzos ve kirli gazları tesbit etme özelliğine sahipmiş ve kirli hava tesbit edildiğinde klima sistemine sinyal göndererek sistemin dışarıdan hava almasını iptal ediyormuş. Tabi ki bu düğmeye basılması durumunda çalışmaya başlıyormuş.

    Bu arada internetten Kia araçların otomatik klimaları ile ilgili detaylı bir döküman buldum, fakat Cerato modeli yok malesef. Ayrıca, hava kontrol sistemi özelliği incelediğim kadarıyla sadece Optima modelinde yeralıyor, bir de bizim Advance model Cerato'larda.

    Ben denemeye çalıştım ama öyle kirli hava olan bir ortam olmadığı için çalıştığını göremedim ya da sensörü de arızalı olabilir, çünkü düğmeye bastığımda benim aracımda da lambası yanmıyor.

    Saygılarımla,


    Edit : Yeni resim ve açıklama ekleme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atamanbey -- 10 Mart 2010; 17:25:10 >




  • Bu dediğiniz Hava kontrol tuşu manuel klimalı Ceratolarda en sağda ki yuvarlak değilmi? Push tuşu ?


     CERATO KLÜBÜ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REVENT0N -- 10 Mart 2010; 17:05:59 >
  • ARKADAŞLAR MANUEL KLİMALI ARAÇLARDA BU ÖZELLİK YOK.SADECE DİJİTAL KLİMALILARDA VAR.
    BENİM ARABAYLA İLGİLİ(2005 CERATO PREMIUM SEDAN OT.) SERVİSİ ARADIM ŞASE NUMARASINDA BAKTIRDIM DONANIM LİSTESİNDE BU ÖZELLİK MEVCUT.SENSÖRÜN FİYATINI SORDUM 32 TL İMİŞ.SENSÖRÜN TAKILDIĞI PARÇA 250 TL CİVARINDA.
  • 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.