Şimdi Ara

CERATO KLÜBÜ (94. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.579
Cevap
37
Favori
398.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AYRICA BENZİNLİ CERATOLARIN TRİGERİ 90 000 KM DE DEĞİŞİYOR. AMA EN GEÇ 80 000 DE DEĞİŞMEK BENCE DAHA İYİ OLUR.
  • Sizin bahsettiğiniz tuş klimalı araçların çoğunda var. Biraz eski modellerde elle kapatıp açan küçük bir sürgü vardı. Sadece havayı içerden yada dışardan almaya yarıyor.
    Ama hava kalite tuşu iyiymiş gerçekten. Kullanışlı bir özellik...

    quote:

    Orijinalden alıntı: REVENT0N

    Bu dediğiniz Hava kontrol tuşu manuel klimalı Ceratolarda en sağda ki yuvarlak değilmi? Push tuşu ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasarkaymaz

    ARKADAŞLAR MANUEL KLİMALI ARAÇLARDA BU ÖZELLİK YOK.SADECE DİJİTAL KLİMALILARDA VAR.
    BENİM ARABAYLA İLGİLİ(2005 CERATO PREMIUM SEDAN OT.) SERVİSİ ARADIM ŞASE NUMARASINDA BAKTIRDIM DONANIM LİSTESİNDE BU ÖZELLİK MEVCUT.SENSÖRÜN FİYATINI SORDUM 32 TL İMİŞ.SENSÖRÜN TAKILDIĞI PARÇA 250 TL CİVARINDA.



    Merhaba,

    "Sensörün takıldığı parça" dediğiniz parça bu kadar pahalı olmasına bakarak sanırım klima radyatörüdür. Eğer öyleyse sensörün ücreti pahalı değilmiş, arızalı bile olsa rahatlıkla değiştirilebilir diye düşünüyorum.

    Saygılarımla,
  • forumumuz çok güzel ve hareketli geçmeye başladı.hiç bozmadan devam edelim CERATOCULAR.

    ne kadar çok bilgi ve tecrübe paylaşırsak o kadar büyürüz hep beraber.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drangelman -- 10 Mart 2010; 20:43:21 >
  • Arkadaşlar bu triger kayışı ve zinciri hangi model yılında değişti. Benim 2006 cerato da şimdi hangisi var acep?
  • ARKADAŞLAR FORUMDA BAZI ARKADAŞLAR CERATO İÇİN 3 YILDIZ ZOR ALMIŞ DİYORLAR.SİTEDE İZLEYİN GÖRÜN ÖN CAM DAHİ ÇATLAMIYOR.3 YILDIZMI 5 YILDIZ MI Bİ GÖRÜN ARKADAŞLAR.
    http://www.autoevolution.com/crash-tests/kia-cerato-spectra-sedan-2004.html
  • ARKADAŞLAR SİTEDE VİDEOLARI İZLEMEK İÇİN NHTSA YAZAN YERİ TIKLAYIN...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasarkaymaz

    ARKADAŞLAR FORUMDA BAZI ARKADAŞLAR CERATO İÇİN 3 YILDIZ ZOR ALMIŞ DİYORLAR.SİTEDE İZLEYİN GÖRÜN ÖN CAM DAHİ ÇATLAMIYOR.3 YILDIZMI 5 YILDIZ MI Bİ GÖRÜN ARKADAŞLAR.
    http://www.autoevolution.com/crash-tests/kia-cerato-spectra-sedan-2004.html


    NHTSA testi değil de Euro Ncap'tan 3 yıldız almıştı. Aşağıdaki linkte gördüldüğü gibi, performans pek iç açıcı değil.
    http://www.arabam.com/ncap/kompakt/kia_cerato2006.asp




  • Çarpışma Testleri Hakkında;

    Bu testler biraz göreceli kavramlar şeyler.BMW 5.20 , Audi A3 ler bile 4 yıldız almış Euroncap'e göre.

    Ancak USANCAP'te ise kriterler biraz daha değişik.

    Yani her kurumun kendine has değerlendirme stilleri var.

    BMW ve Audinin belli araçları 4 yıldız aldı diye azmi satılıyor sizce.piyasada deli gibi bmw ve audi var.

    benim kendi görüşümce aracın euroncap veya başka testte 3-4-5 yıldız alması aracı alırken çok baktığım şey değildir.ancak tabikide gidipte 1-2 yıldızda kalan araç alınmaz.

    mesela bizim 2008-2009 kasa ceratoların euroncap testi yok.diğer kurumlardada yok.

    halbuki bu kasada aracın ağırlığı eski kasaya ağırlamış olup, bunu sebebinin saç kalınlığını 0.25 mm artması geliyor.buda doğal olarak çarpışma testlerinde alacağı puanı yukarı çıkartacaktı.ancak testleri yapılmadı ilginç olarak.

    hadi euroncapi en bilinen kurum olarak ele alırsak,

    ceratoya verdiği puanlamada kaportanın sağlam ve dayanıksız yerlerini gösteren renkli haritaya bakarsanız kaportanın ne kadar sağlam olduğunu görecekseniz.çünkü kaportanın en önemli kısmı olan orta kısmı olduğu gibi yeşil renklerle belirtilmiş.ancak diğer bir çok 5 yıldız alan araçta kaportanın orta kısmına bakarsanız sarı yada kırmızı renkte olduğunu görecekseniz.

    yani bu arabalar o zaman 5 yıldız alıyorsa kaportaları nasıl oluyorsa böyle oluyor diyedekseniz.işte o puanları yan ve direk çarpma testlerinde alıyorlar.

    baya göreceli kavramlar aslında.kaç tane 5.20 gördüm kaza yapan, araç tank gibi ama euroncap 4 yıldız vermişti araca.

    bence bunları çok takmayın kafaya.

    ben 2 sene önce alırken çoğu arkadaşım bana delimisn sen demişti.abs leri bile kaçırıyor demişti çevremdekiler.

    o kaçırıyo dedikleri abs ve fren mesefasesi beni en az 3 kez ciddi kazadan korudu. taş gibi sağlam frenleri var arabanın.ayrıca sitede yazan aracın fren mesafesi yazıldığı gibi 41.5 metre olmayıp 39 metredir bizim kasalarda onuda belirteyim.

    şu anda 45000 km ye kapı dayadı hala fren disklerim değişmedi aracın.

    hiç kimse çamur atmasın araçlara.adam gibi kullanıp bakımlarını yaptıktan sonra sonra CERATOLAR sahiplerini utandırmaz.işte bu yüzden çelik motora ne kadar kızsamda arabamı bırakamıyorum bir türlü.ufak tefek aksaklıklar olmuyormu elbetteki oluyor ancak hangi arabada yokki bunlar.

    ya geçenlerde ismini vermek istemediğim bir marka arabası olan bir arkadaşım o gün şakır şakır yağmur yağıyor bursada.adamın sileceklerinin çalışmayacağı tutmuş.6 aylık araç daha.türkiyenin en çok satan markalarından biri.adam servise gidiyor.randevu alıp öyle gelin demişler.lafa bakın şimdi.dışarda yağmur yağıyor adam nasıl dönsün düşünemiyonmu sen bunu?arkadaş şu anda sileceklerin sigortasını sanayide değiştirdi.alın işte 5 yıldızlı bir aracın servis anlayışı.ne diyeyim daha.

    sağlıcakla kalın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drangelman -- 11 Mart 2010; 9:29:22 >




  • KESİNLİKLE KATILIYORUM.CERATO GÖRMEYEN KULLANMAYAN BİLMEZ.BİZİM ARKADAŞLAR KİA ARABAMI DİYORDU BENDEN SONRA İKİ KİŞİ ALDI.OPEL İ OLAN BİR ABİ BİNDİ BİZİM ARABA EŞEKMİŞ YAV CERATONUN KOLTUĞU BİLE FARKLI DEDİ.SONUÇTA BİZ ORTA SINIF GELİR GURUBUNA GİRİYORUZ.BU FİYATA BU ÖZELLİKTE VE KALİTEDE EKONOMİK BİR ARAÇ YOK.BEN ÇOK FARKLI MARKA VE ARABA KULLANDIM.VECTRA.ASTRA,MEGAN 1-2,GOLF COROLLA,CİVİC VALLA CERATO KADAR İYİ DEGİLLERDİTABİKİ KULLANMAYAN BİLMEZ...
  • Merhaba,

    Günümüzde parayı ne kadar çok verirseniz testlerde en yüksek puanlamayı alırsınız. Bildiğim kadarıyla Kia sponsor olmadığı için testlerde düşük puan verilmiş.

    Ben bilgisayar sektöründe çalışıyorum. İnceleyen arkadaşlar olmuştur, bilgisayar dergilerinde inceleme ve testler yapılıp sonuçlar açıklanır. Bir bakarsınız hiç alakasız bir marka/model incelemeye alınmış ve öve öve bitirilememiş. Dergiyi 2 sayfa çevirirsiniz o övülen ürünün tam sayfa reklamını görürsünüz. İnsan şüphelenmeden edemiyor.

    Ben gözümle gördüğüm bir olayı anlatayım. 1998 yılında sahibi olduğum Sephia'yı servise götürmüştüm. Servis işlemleri devam ederken çekici ile 1994 model bir Sephia getirdiler servise. Sahibi de yanındaydı. Ankara girişinde otoyolda sabaha karşı uyumuş arkadaş ve bariyere çarpıp birkaç takla atmış ve araç tekerlekleri üzerinde kalmış. Aracın tüm kapıları çalışıyor, motoru da çalışıyordu. Sahibi korktuğu için kaskodan çekici isteyip servise getirmiş.

    Şimdi gelelim püf noktaya. Aracın 4 kapısı, tavanı, 4 çamurluğu, ön ve arka kaputu hasar görmüş, yani kaportada çarpılmadık yer kalmamış. Ancak tüm camları sağlam kalmış, hiçbirisi ne çatlamış ne kırılmış.

    Tabi ki çok şaşırdık, servis personeli aracın iskeletinin çelik barlarla desteklendiğini ve böyle durumlarda iskeletin kolay kolay deforme olmadığı için camların patlamamış olduğunu söylemişti.

    Saygılarımla,




  • öncelikle herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum uzun zamandır kia cıyım 2. cerato2006 crdi advant aracı kullanıyorum performans harika diyecek bir şeyim yok yakıt ekonomisi çok iyi aynı segmentte alıp bir süre kullandığım modeller oldu ama dönüp dolaşabileceğimiz yer yine burasıymış aracıma çocuk gibi bakarım teybi bile söktürüp yurt dışından ceratoya özel multimedya cihaz bile getittirdim gerçekten içinde oturmaya doyum olmuyor arkadaşlar denemenizi isterdim ama alırken dikkat etmek geekiyor çoğu cihaz küçük geliyor kianın göğüsteki enlemesine 19 cm yükseklik standarttır 100-veya 105mm olabiliyor ama genişliğe dikkat etmek gerekiyor. aracın tüm özelliklerini kullanmaya çalışıyorum yastıklar hariç (cihaza bakmak isteyen arkadaşlar için,
    http://cgi.ebay.de/KIA-Navigation-DVD-GPS-Navi-Radio-Sorento-Sportage-2DIN_W0QQitemZ400108611733QQcmdZViewItemQQptZTechnik_Auto_Hi_Fi_Navigation_Einbau_Navigationssysteme?hash=item5d2854e895

    yalnız dikkatimi geçenlerde birşey dikkatimi çekti km göstergelerinde aktif olmayan ibareler oluyor kullanılmıyor veya opsiyon tarzı ekranda cruse (acaba bildiğimiz cruse kontrolmü) diye birşey var bana bu konu hakkında yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Servis elemanları bizler kadar araştırmıyorlar emin olabilirsiniz sat yap yolla mantığı ama servisinden de çok memnunum Allah var şimdi.




  • akeb hocam aramıza hoşgeldin.seni yeni görüyorum galiba.

    öncelikle aracındaki navigasyon-dvd gayet güzel.zaten KİA için üretilmiş.sanırım windows ce 5.0 kullanıyor.eğer sürümünü yükseltmen mümkünse 7.0 filan yap dahada çok iş yapar.

    koltuklar konusa gelince, geçenlerde dikkatimi çekti.bir arkadaşım daha 1 hafta önce yeni skoda octavia aldı.elegance paket en full yani.ancak koltukları hiç bana ceratonun konforunu vermedi.acaba biz buna alıştık diyemi yoksa başka birşeydenmi bilmiyorum.focus c-max koltuğunda antalyaya kadar yolculuk yaptım belim mahvoldu arabada.kia koltukları bilerekmi böyle rahat yapmış yoksa farkında olmadanmı onu bilmiyorum ama benim dikkatimiçeken konu şu.

    teflon kaplı koltkuklar yani su geçirmeyen koltuklar hiç bri zaman rahat ve kullanışlı olmuyor.( benim fikrim tabiki.)

    akeb hocam senin o göstergede görüdüğün gizli amblemlerin malesef avrupadkai ceratolarda hepsi aktif olarak çalışıyor çünkü orda üretilernlerde full+full oluyor araç.

    mesela ben 1 sene önce bizzat çelik motor pazarlama bölümünü aradım ve dedimki ben aracıma cruize kontrol taktıracağım dedim.parası ile değilmi araştırın getirdin dedim.3-4 gün sonra beni aradılar.Belçikadaki KİA deposunda sizin aracınıza uygun cruize control ünitesi mevcut olup tek parça olarak değil 4-5 bileşenden olan bir ünite gelecek ve montajı için Gebzeye aracı getirmeniz gerek dediler.burdaki elektrik ve makina mühendislerimiz araca montajını yapacak dediler.toplam fiyat her şey dahil 1750 tl. ona bile he dedim ancak sonradan benim evlilik arifesinde olduğum aklıma gelince öylece kaldı o olay.

    göstergeler zaten tüm ceratoların hepsinde standart.sadece göstergedeki özelliğin ışığını yakacak donanımı koymuyorlar türkiyeye gelen ceratolara.sorun bu işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drangelman -- 12 Mart 2010; 9:01:42 >




  • Merhaba arkadaşlar, 2006 1.5 crdi ceratom var 69.000 km de, ancak genellikle vites küçültürken 1. ve 2. vitese geçmiyor. Durduğu zaman sorunsuz geçiyor ama hareket halindeyken geçmiyor. Önceki sayfalarda debriyaj üst merkezinin değişiminden söz edilmiş, ancak garantisi bittiği için hayli masraflı olur diye düşünüyorum. Var mıdır başka bir çözümü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akeb

    öncelikle herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum uzun zamandır kia cıyım 2. cerato2006 crdi advant aracı kullanıyorum performans harika diyecek bir şeyim yok yakıt ekonomisi çok iyi aynı segmentte alıp bir süre kullandığım modeller oldu ama dönüp dolaşabileceğimiz yer yine burasıymış aracıma çocuk gibi bakarım teybi bile söktürüp yurt dışından ceratoya özel multimedya cihaz bile getittirdim gerçekten içinde oturmaya doyum olmuyor arkadaşlar denemenizi isterdim ama alırken dikkat etmek geekiyor çoğu cihaz küçük geliyor kianın göğüsteki enlemesine 19 cm yükseklik standarttır 100-veya 105mm olabiliyor ama genişliğe dikkat etmek gerekiyor. aracın tüm özelliklerini kullanmaya çalışıyorum yastıklar hariç (cihaza bakmak isteyen arkadaşlar için,
    http://cgi.ebay.de/KIA-Navigation-DVD-GPS-Navi-Radio-Sorento-Sportage-2DIN_W0QQitemZ400108611733QQcmdZViewItemQQptZTechnik_Auto_Hi_Fi_Navigation_Einbau_Navigationssysteme?hash=item5d2854e895

    yalnız dikkatimi geçenlerde birşey dikkatimi çekti km göstergelerinde aktif olmayan ibareler oluyor kullanılmıyor veya opsiyon tarzı ekranda cruse (acaba bildiğimiz cruse kontrolmü) diye birşey var bana bu konu hakkında yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Servis elemanları bizler kadar araştırmıyorlar emin olabilirsiniz sat yap yolla mantığı ama servisinden de çok memnunum Allah var şimdi.


    güzelmiş navigasyon cihazın..Acaba resim ekleyebilirmisin ?




  • ARKADAŞLAR GÖSTERDEKİ BOŞ YERLER MESELA OV OFF BENİMKİNDE AKTİF OTOMATİK VİTESİ MANUELE GETİRİNCE YANIYOR.BİRDE EKRANDA HANGİ VİTESTE OLDUĞUNU GÖSTERİYOR.
    CRUSE SET LAMBASI HIZ SABİTLEYİCİ DİZELLERDE ISITMA BUJİSİ LAMBASI YANIYOR.AYRICA TCS OF LAMBASI ÇEKİŞ KONTROL SİSTEMİNİN LAMBASI.BİRDE SİLECEK SUYU İKAZ LAMBASI VAR.
  • Merhaba,

    Gösterge paneli ile ilgili olarak, 2005 model benzinli Spectra'nın bilgilerini bulabildim.

    Aşağıya resim olarak ekliyorum.

    Cerato dizel modellerinde farklı özellikler de var, bulabilirsem dizeller ile ilgili de bilgi yayınlamaya çalışacağım.

    Saygılarımla,



    Edit : Resim yükleme hatası giderme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atamanbey -- 12 Mart 2010; 13:16:26 >




  • Merhaba,
    Kia Cerato'nun değişik modelleri için gösterge detaylarını aşağıda bilgilerinize sunuyorum.




    Forumda önceki günlerde konu edilen Hava Kalite Sistemi ile ilgili bilgi de aşağıdadır.



    Ayrıca, meraklı arkadaşlar için Cerato parça kataloğu içeren internet sitesi ile ilgili bilgiler de aşağıdadır.

    Internet Adresi:
    Global Service Way
    http://www.kia-hotline.com/Main/Main.asp

    Üye olmanız gerekiyor. Sitenin birçok bölümü ücretli ancak parça kataloğu ve kullanım kılavuzlarına ücretsiz erişme imkanı var.

    Saygılarımla,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atamanbey -- 13 Mart 2010; 12:13:04 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hia09

    merhabalar;bir sorum olacaktı,bikaç gün önce arabamın (2006 cerato crdi) sol park lambasını değiştirdim,ancak çok kolay olmadı,yer darlığından dolayı aküyü sökmek zorunda kaldım.işim bitince aküyü tekrar taktığımda klima bazı konumlarda kendiliğinden açıldı,yol bilgisayarında gidilecek km bölümü yanlış gösterdi.Bunun sebebi aküyü söküp takmam mı?bu sorunu nasıl çözebilirim.cevap veren arkadaşlara teşekkürler.



    Sorunu çözdünüzmü? Bende de benzer bir sorun var? gidilecek kilometre kısmının yanlış olması dışında, saat göstergesi zaman zaman gidiyor..sonra saat tekrar geldiğinde doğru şekilde gösteriyor. acaba akü ilemi alakalı?
    Aküyü söküp taktıktan sonra giden km sorunu düzeldi? ancak saatteki sorun halen dvm ediyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hia09


    quote:

    Orijinalden alıntı: hia09

    merhabalar;bir sorum olacaktı,bikaç gün önce arabamın (2006 cerato crdi) sol park lambasını değiştirdim,ancak çok kolay olmadı,yer darlığından dolayı aküyü sökmek zorunda kaldım.işim bitince aküyü tekrar taktığımda klima bazı konumlarda kendiliğinden açıldı,yol bilgisayarında gidilecek km bölümü yanlış gösterdi.Bunun sebebi aküyü söküp takmam mı?bu sorunu nasıl çözebilirim.cevap veren arkadaşlara teşekkürler.


    cevap veren arkadaşlara teşekkürler.kullanma klavuzunu dikkatlice okudum,sizinde dediğiniz gibi fabrika ayarına dönmüş.Basit bir işlem ile eski haline geri getirdim.
    -Ayrıca egsoz kokusu duyan arkadaş için;bende de o koku var,euro dizelin kendine has kokusudur.Belki de akaryakıt istasyonunun markasından (TOTAL) kaynaklanıyordur.



    Fabrika ayarlarına dönerek sorunu çözmüşsünüz sanırım. Nasıl dönücez fabrika ayarlarına?




  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.