Şimdi Ara

CEPTETEB [ANA KONU] (468. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9.360
Cevap
410
Favori
912.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 464465466467468
Sayfaya Git
Git
Giriş

Teşekkürler hocam. Teb bonusu gördü ama World kart bonusu görmedi acaba orda çalışmıyor mu

• Arkadaşlar bu ay bir farklılık var asgari ödeme tutarı göremiyorum. Teb bana borcun ödenmedi diyor, kartın borç kısmına bakıyorum asgari tutar görünüyor ama ödeme aşamasında asgari tutar çıkmıyor. Aynısını ay başında world cardda da yaşadım, galiba ben bu kartın ödemesini yaptım deyip önemsemedim. Teb'de de aynısı olunca kuşkulandım şimdi

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Hem TL hem EURO hesabı ekledim. Yalnız karta bağlı hesap TL görünüyor. Menüden de değiştirmeye izin vermiyor. Bankayı arayıp karta bağlı hesabı EURO hesabı mı yapmam lazım? Yoksa harcama yaparken pos üzerinden seçenek mi çıkar?

Son olarak TEB de sorun yaşarsam, Almanya için en az masraflı hangi bankayı önerirsiniz? Yedek olarak onu da açıp gideyim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Asıl önemli ayar “YURTDIŞI HESAP SEÇİMİ” ayarıdır, bu ayar mutlaka ama mutlaka EUR hesabında olmalıdır. Şunu demek istemiştim, eğer EUR hesabı olarak seçim yapılamıyorsa bu menüde karta bağlı hesaplara(ana hesap seçimi değil!) TL’nin yanında EUR hesabı da eklenip tekrar deneme yapılmalıdır. Ama bence olsa da olmasa da ekleyin, ne olur ne olmaz.

Özetle;
    Karta bağlı “ana” hesabınız sadece Vadesiz TL hesabınız,

Karta bağlı tüm hesaplarda hem Vadesiz TL hem Vadesiz EUR hesabınız,

Yurtdışı hesap seçimi menüsünde(en önemlisi!) Vadesiz EUR hesabınız seçili olmalıdır.

Ayarlarınız bu şekildeyse, kartınızı Türkiye’de en az 1 kere kullandıysanız, kartınız yurtdışı işlemlerin tamamına açıksa sorun çıkacağını zannetmiyorum.

Alternatif kart sormuşsunuz ancak ben kredi kartı kullandım çoğunlukla, TEB Banka kartı ile de sadece 1 POS ve 1 ATM işlemi yaptım(Deutsche Bank’tan 10 EUR çekmiştim). Kart olarak İş Bankası Maximum ve CEPTETEB Bonus kredi kartı kullanmıştım. TEB dışında banka kartında sağlam bir alternatif bilgim yok, ne yazık ki. Dediğim gibi EUR ekstresi bulunan bir kredi kartı edinirseniz kur farkı olmadan kredi kartı da kullanabilirsiniz. Mesela İş Bankası kredi kartında EUR ekstre aktifken tüm EUR harcamaları EUR olarak borç yansıtılıyor ve herhangi ekstra ücret/komisyon alınmıyor.(Bizzat kullandım,) İş ile işlemsel sorun yaşamadım diyebilirim o yüzden İş Bankası önerebilirim (kredi kartı için konuşuyorum), x EUR harcadıysam x EUR ödeme yaptım direkt. Bu arada kartınızın VISA/MasterCard olmasına dikkat edin, TROY logolu kartlar(Discover anlaşmalı olsa bile) sorun çıkarabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbulKalesi -- 16 Eylül 2025; 9:41:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İstanbulKalesi İ kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Gayet aydınlatıcı oldu. Ayarlarda bahsettiğiniz Yurtdışı hesap seçimini de buldum. Allah razı olsun.

word için nereyi kullanabilirim?

Word için benim bildiğim bir yer yok hocam ,fiziki olarak kullanabilir siniz şuan için

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Geçen ay TEB Vadesiz hesabıma hem Euro, hemde Dolar hesabı tanımlattım.Ve yurtdışına çıktığımda kredi kartım ile hangi döviz cinsinden harcama yaparsam hesabımdaki o döviz hesabından kesilsin dedim.

Yurda döndüm ve kredi kartı hesap ekstrem kesildi.Hesap ekstresine baktığımda ; TL harcamalarım belli, Euro harcamalarım belli, Dolar harcamalarım belliydi.Bende son ödeme gününde bankaya gidip elden Euro ve Dolar yatırdım.Ve kredi kartı ödemelerim sorunsuzca tamamlandı.Böylelikle döviz kuru dönüşümleri için herhangi bir dönüşüm masrafı da ödememiş oldum.

Size de aynısını tavsiye ederim.Ama tabii ki bu dediklerim mevcutta kredi kartınız varsa geçerli.Kredi kartınız yoksa banka kartı ile ilgili detayları bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 17 Eylül 2025; 16:56:40 >
  • ata359 kullanıcısına yanıt

Ben de bu konuyu merak ediyorum. Kart cazip görünse de aidatı çok yüksek.

Benzer kart icin garanti 15bin tl kart ucreti istiyor. O acidan bakinca pekte yuksek gozukmuyor. Tek sart birikimin teb olmasi gerekliligi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Nikkor 14-24mm f/2.8 G ED AF-S + Nikkor 24-70mm f/2.8G ED AF-S + Nikkor 70-200mm f/2.8G ED VRI AF-S + Nikkor 50mm f/1.8D AF
  • "Degerli Musterimiz, 1 Ekim 2025 tarihinden itibaren secili havalimanlarinda Hizli Gecis ve IGA Buggy ayricaliklarindan 3.500.000 TL varlik kosulunu saglamaniz halinde yararlanabilirsiniz. Detayli bilgi icinhttps://www.teb.com.tr/havaalaninda-hizli-gecis-ayricaligi/ adresini ziyaret edebilirsiniz."

Masallah alt limiti 1.5 milyondan 3.5 milyona cikarmislar.

Pazarama hesabınıza yükleme yapabilirsiniz. Ya da turna'ya yükleme yapıp bilet alıminda kullabilirsiniz.

Puanharca’yı duymuşsunuzdur belki puanların silinmemesi için oraya yükleyebilirsiniz ve daha sonra isterseniz çeşitli hediye çekleri var onları alabilirsiniz. Amazon, hb, Migros, a101, İstanbulkart aklıma ilk gelenler. Komisyon alıyor bu arada.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.