Şimdi Ara

Cep telefonlarına ÖTV iki katına çıkarıldı (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
7
Favori
80.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
383 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her şehire en az bir saray yapılsın. Onların itibarından tasarruf olmaz. Tasarrufu biz yaparız.
    Biz garibanlar, fakirler onlar için yemeyiz içmeyiz, bizim paramızla onlara yapılan saraylardan, lüks içinde yaşamalarından göğsümüz kabarır.

Her şehrimize 60bin kişilik yetmez, 500bin kişilik cami yapılsın, dünya'da ses getirelim, hayret etsinler, dumur olsunlar. Ama bin kişilik fabrikalar falan yapmayalım. Olan fabrikaları da satalım. İşsizlikten bunaldığımızda gider dua ederiz rabbimizin bize iş vermesi için.

Suriyeli kardeşlerimize evler, villalar yapalım, besleyelim, okutalım, büyütelim.
    Böylece vicdan azabı da çekmeyiz. Nasıl da parçalandı ülkeleri...

Onlarla evimizi paylaşalım. Herkes birer odasını versin.
    Daha çok odası olan daha çok odasını versin.
    100 odası olan 90 odasını, 1000 odası olanlar da 900 odasını versin Suriyeli kardeşlerimize.
    20 milyon Suriyeli kardeşimizi daha çağıralım.

3 çocuk değil 6 çocuk yapalım, hepsi de okusun büyüsün, daha çok vergi veren çalışkan köleler olsunlar ki dükkan dönsün.

• quote:

Orijinalden alıntı: zengier

iste tam olarak bu mantik yuzunden bu duruumdayiz. telefon bu , temel islevini gordugu, ihtiyaci karsiladigi ve bozulmadigi surece bir insan telefonu niye degistirir? degistirmeyene bir sifat bulmak nedir peki? yapmayin sunu.

Alıntıları Göster
    bizim burada bir dişçi vardı gerçi hala var bunun böyle işlek bir cadde üzerinde büyük bir muayenehanesi vardı ne zaman gitsem müşterisi de vardı bmw jipi vardı hayvan çiftliği vardı vs vs var oğlu vardı. 2014 yılında benim bir dişi çekmeye hazırlanırken telefonu çaldı telefonu çıkarttı telefon bildiğin tuşlu telefondu. adam yaşlı bir adam da değil işte belki en fazla 50 filan yani üstelik kafası telefona basmayacak birisi de değil işini çok iyi yapan bir doktor sonuçta. bence bu telefon işlerini hep fakir ve onun bunun yanında çalışan tipler önemsiyor. zengin adam daha farklı şeylerle tatmin olduğu için telefonu fazla önemsemiyor bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zehir tukuren kobra -- 3 Mayıs 2019; 16:3:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RaymonD7

Yazdığınız kelimeleri siz anladınızmı acaba? Burada kim neyi kullanıyor muhabbeti yapmıyoruz, telefona gelen bindirimi tartışıyoruz.

Bin dolarlık telefonun 10 bin lira olmasını tartışıyoruz anladınızmı daha nasıl açıklayabilirim.
    sen okuduğunu anladınmı , ben tüm varlığını böyle gereksizce harcayanlara laf söylüyorum, ötv zaten yüksek ötv %40 olunca iyi %50 olunca neden şaşırıyorsunuz,
    konuda yazanlarda sanarsın ki hepsi birkaç gün içinde telefon değiştrecekti
    millet sırf hava atmak için telefon alıyor ihtiyacının ne olduğun bilmekden aciz insanlar herzaman böyle şeylere takılır zaten
  • Hükümetin ekonomi politikası = ekonomik krizi vatandaşın cebinden kurtarma
  • quote:

Orijinalden alıntı: zehir tukuren kobra

bizim burada bir dişçi vardı gerçi hala var bunun böyle işlek bir cadde üzerinde büyük bir muayenehanesi vardı ne zaman gitsem müşterisi de vardı bmw jipi vardı hayvan çiftliği vardı vs vs var oğlu vardı. 2014 yılında benim bir dişi çekmeye hazırlanırken telefonu çaldı telefonu çıkarttı telefon bildiğin tuşlu telefondu. adam yaşlı bir adam da değil işte belki en fazla 50 filan yani üstelik kafası telefona basmayacak birisi de değil işini çok iyi yapan bir doktor sonuçta. bence bu telefon işlerini hep fakir ve onun bunun yanında çalışan tipler önemsiyor. zengin adam daha farklı şeylerle tatmin olduğu için telefonu fazla önemsemiyor bence

Alıntıları Göster
    bu ilgi alakayla alakalıdır. benim mesela elektronik aletler ilgimi çekiyor ki bu forumda ki arkadaşların çoğunun da yeni teknolojilere ilgisi olduğunu düşünüyorum. dişçi dediğin arkadaş belki meraklısı değil belki de iş telefonu tuşlu bir telefondur. ama gerçek olan da şudur ki cep telefonu ihtiyaç halini çoktan almıştır ve bundan sonra telefon alan arkadaşların yiyeceği kazıkta epey büyümüştür. konumuz da yiyeceğimiz kazıktır.

• Bu ötv artışıyla. İthalata sınırlama getirmek istiyorlar. Bu şekilde dış ticaret açığını kapatmaya çalışıyorlar. Öte yandan devletin en büyük vergi geliri ithalde alınan ötv ve kdv. Dış ticaret açığını kapatmak, ithalata sınırlama getirmek için bunu yapıyorsun. İthalat düşecek ama ithalde aldığın vergi de düşecek. Attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değecek mi? Herhalde, bunun hesabını ekonomiyi yönetenler yapmıştır.
  • Allah sonumuzu hayır eylesin. Ne günlere kaldık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-05BCBF09E

Bu ötv artışıyla. İthalata sınırlama getirmek istiyorlar. Bu şekilde dış ticaret açığını kapatmaya çalışıyorlar. Öte yandan devletin en büyük vergi geliri ithalde alınan ötv ve kdv. Dış ticaret açığını kapatmak, ithalata sınırlama getirmek için bunu yapıyorsun. İthalat düşecek ama ithalde aldığın vergi de düşecek. Attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değecek mi? Herhalde, bunun hesabını ekonomiyi yönetenler yapmıştır.
    Saçma bi yaklaşim. Dış ticaret açığı diye bisi kriz sagolsun kalmadı zaten.

Devletin politikasi hic bi zaman ithal mal gelsin bol bol vergi alayim olmadi ve olamazda. Bu mantikla politika güdülmez ve güdülmedi. İthal bir ürüne zaten ekstra vergi koyma diye bir durum söz konusu da olamaz. DTÖ kurallarina aykirilik içerir bu durum. Sadece genelde ithal edilen ürünler varsa o urunleri hedef alarak genel bir vergi belirlenebilir. Hukumette gerek araçlarda gerekse diger telefon gibi alanlarda bunu yapiyor

Yapilan yanlis orta ve alt gelirli vatandasim dusunulmemesi. Orta ve alt kesime hitap eden mal gurubuna sen nasil %40 otv koyarsin ya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha telefon da alamayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeremVhdt

Daha telefon da alamayız.
    Bu saatten sonra telefon bizi alır zaten.

Ben bi Iphone Xs Max etmem, eden varsa beri gelsin.
  • asgari ücreti 2020 yaptı ama kol gibi geri aldı.haram zıkkım olsun
  • Zamdan bir gün önce iphone x almıştım :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: zehir tukuren kobra

Alıntıları Göster
    valla ben tam tersi olduğunu düşünüyorum. bence telefonlar ne kadar pahalı olursa olsun bu doymak bilmeyen görgüsüz ve ahmak zenginler yüzünden fiyatlar bu kadar şişiyor ve bu kadar pervasızca vergiler konabiliyor..
    (tabi ki de sırf gösteriş için operatör kazığınıda göğüsleyip alan fakirler var ama birinciler her zaman görgüsüz zenginler!)

şöyle ki: Bayadır 'hardware plus kanalından kullanıcı deneyimleri videolarını izliyorum ve acayip şaşırıyorum!

misal adam hem iPhone xs kullanıyor hemde note9 kullanıyor. yetmiyor ipad, imac ve ultrabook kullanıyor.. hatta dahada yetmiyor yeni çıkan başka bir cihaza geçmeyi planlıyorum diyor. (harbiden bu tiplerden çok var)

ayrıca 3ayda hatta ayda 1 amiral gemisi değiştiren tipler var( operatör kazığıyla amiral telefon alanlar bile taksidi bitmeden yeni bir cihaza zıplamıyor veya zıplayamıyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madeofrage -- 3 Mayıs 2019; 17:33:41 >

• Yakın zamanda uykuya vergi gelicek.

• quote:

Orijinalden alıntı: madeofrage

valla ben tam tersi olduğunu düşünüyorum. bence telefonlar ne kadar pahalı olursa olsun bu doymak bilmeyen görgüsüz ve ahmak zenginler yüzünden fiyatlar bu kadar şişiyor ve bu kadar pervasızca vergiler konabiliyor..
    (tabi ki de sırf gösteriş için operatör kazığınıda göğüsleyip alan fakirler var ama birinciler her zaman görgüsüz zenginler!)

şöyle ki: Bayadır 'hardware plus kanalından kullanıcı deneyimleri videolarını izliyorum ve acayip şaşırıyorum!

misal adam hem iPhone xs kullanıyor hemde note9 kullanıyor. yetmiyor ipad, imac ve ultrabook kullanıyor.. hatta dahada yetmiyor yeni çıkan başka bir cihaza geçmeyi planlıyorum diyor. (harbiden bu tiplerden çok var)

ayrıca 3ayda hatta ayda 1 amiral gemisi değiştiren tipler var( operatör kazığıyla amiral telefon alanlar bile taksidi bitmeden yeni bir cihaza zıplamıyor veya zıplayamıyor)

Alıntıları Göster
    gorgusuz zenginler de mutlaka vardir dunya da her cesit insan tipi var. fakat bence fakirler daha cok heves ediyor cunku cok zorlanarak da olsa erisebilecekleri en luks sey onlar icin iphone oluyor sahsen ben bedava bile kullanmam yani bedava bulsam satar baska birsey alirim kotu demiyorum ama fiyatini etmez ve ios tercih etmiyorum

• Şener Şen in çıplak vatandaş filmindeki gibi soyunup sokaklarda koşacağız en sonunda
    Cep telefonlarına ÖTV iki katına çıkarıldı

• alkol sigara köprü ve telefon ile ülke yönetiyoruz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • A

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yasalasti mi 8 plus nerden bulabilirim uygun

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.