Şimdi Ara

^^Cep telefonlarına CTRL+Z özelliği eklense^^

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir ilginç konu ile daha birlikteyiz sayın seyirciler

Bilgisayarımızda kullandığımız önemli işlemlerdendir belki de ctrl+z yani "Geri Al" işlemi. Bir şeyi yanlışlıkla silince hemen yaparız. Ya da bir dosyanın ismini değiştirince ctrl+z yaparız eski ismine döner.
    Özellikle photoshop tarzı tasarım programlarında çok kullanılır geri alma işlemi.
    Diyorum ki cep telefonlarına böyle bir özellik neden eklenmez?
    Yani bir dosyayı yanlışlıkla silince bir tuş kombinasyonu ile geri getirebilsek ne kadar iyi olur aslında.
    Rehberden sildiğimiz bir numarayı geri getirebiliriz. Ya da sildiğimiz ama silmek istemediğimiz bir resimi. Bir kaç tuşa basarak böyle bir şey yapmak mümkün olsaydı nasıl olurdu?
    Telefon üzerine faydaları/zararları ya da kullanım üzerine etkileri neler olurdur sizce?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cep Telefonlarına CTRL+Z Özelliği Eklense

Günümüzde akıllı telefonlar hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi ve neredeyse tüm eylemlerimizi bu cihazlar üzerinden gerçekleştiriyoruz. Bu cihazların kullanımını kolaylaştırmak için geliştirilen özellikler arasında CTRL+Z özelliği de yer alıyor.

CTRL+Z özelliği, bilgisayarlarda yapılan işlemleri geri almak için kullanılan bir kısayol tuşudur. Eğer bir metni sildiyseniz veya yanlış bir işlem yaptıysanız, CTRL+Z tuşlarına basarak işlemi geri alabilirsiniz.

Cep telefonlarına eklenecek bir CTRL+Z özelliği, kullanıcıların yanlışlıkla sildikleri mesajları, gönderdikleri e-postaları veya yaptıkları diğer işlemleri kolayca geri almalarına olanak tanır. Bu özellik, özellikle aceleyle mesaj yazarken veya önemli veriler üzerinde çalışırken son derece faydalı olabilir.

CTRL+Z özelliğinin cep telefonlarına eklenmesi, şu avantajları sağlayabilir:

• Yanlışlıkla silinen mesajların ve e-postaların kurtarılması
    • Hatalı işlemlerin geri alınarak zaman ve çabanın tasarrufu
    • Kullanıcıların daha güvenle cep telefonlarını kullanmaları

Ancak, CTRL+Z özelliğinin cep telefonlarına eklenmesinin bazı dezavantajları da olabilir:

• Kullanıcıların işlemleri dikkatsizce yapmalarına neden olabilir.
    • Bellek kullanımında artışa yol açabilir.
    • Bazı uygulamalarda uyumsuzluk sorunlarına neden olabilir.

Genel olarak, CTRL+Z özelliğinin cep telefonlarına eklenmesi, kullanıcı deneyimini iyileştirme potansiyeline sahiptir. Ancak, bu özelliğin avantajları ve dezavantajları dikkatle değerlendirilmeli ve uygulanmadan önce kapsamlı bir şekilde test edilmelidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bence bu özellik süper olur en azından bunu yapamıyolarsada geri dönüşüm kutusu gibi bir şey yapsalar ne iyi olur
  • e61 imde ctrl z konusunda emin değilim ama hepsi var

ctrl z (geri al)
    ctrl x (kes)
    ctrl c (kopyala)
    ctrl v (yapıştır)
  • quote:

Orjinalden alıntı: gestopa

bence bu özellik süper olur en azından bunu yapamıyolarsada geri dönüşüm kutusu gibi bir şey yapsalar ne iyi olur

işte bu gerçekten iyi bi fikir. sanırım isteyerek yada istemeyerek sildiğiniz dosyaları geri getirebilmenizi sağlayan programlar var, iyice araştırmak gerekir...

bu arada şimdi denedim.. ctrl z de var. not kısmında face yazdım. daha sonra shift ile face in son iki harfi olan "ce" yi seçip delete yaptım. ardından ctrl+z yaptım, geri geldi
  • quote:

bence bu özellik süper olur en azından bunu yapamıyolarsada geri dönüşüm kutusu gibi bir şey yapsalar ne iyi olur

Bu geri dönüşüm kutusu fikri daha güzel. Sildiğimiz her şeyin(rehber mesaj resim müzik) bir yerde toplanması lazım. Buranın belli bi hafızası olsa. Dolduğunda uyarsa ve boşaltsak. Tıpkı bilgisayardaki geri dönüşüm kutusu misali.
    Hakikaten telefonlar için gerekli bi şey

quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

quote:

işte bu gerçekten iyi bi fikir. sanırım isteyerek yada istemeyerek sildiğiniz dosyaları geri getirebilmenizi sağlayan programlar var, iyice araştırmak gerekir...

bu arada şimdi denedim.. ctrl z de var. not kısmında face yazdım. daha sonra shift ile face in son iki harfi olan "ce" yi seçip delete yaptım. ardından ctrl+z yaptım, geri geldi

E61'i olmayanlar ne yapsın

• telefonu yan çevirip denesinler
  • quote:

telefonu yan çevirip denesinler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bencede geri dönüşüm kutusu fikri güzel. Ne bileyim şimdiki telefonlarda dlash bellekler standart hale geldi. Bu hafızanın bir kısmı kullanıca izni ile geri dönüşüm kutusu halie getirilse. Valla süper olurdu...
  • Geri Dönüşüm Kutusu Olsa Çok Güzel Olur Gerçektende.
  • rehberde dolaşırken

"mahmut" un üzerine geliyoruz ve işlev tuşu> "mahmut'u sil" e basıyoruz.

telefon bize

"mahmut"u geri dönüşüm kutusununa yollayayım mı diye soruyor. bizde yolla diyoruz.

telefonda bize sırasıyla,

mahmut yollanıyor..
    mahmut başlarıyla yollandı!

şeklinde uyarı veriyor
  • quote:

rehberde dolaşırken

telefon bize

"mahmut"u geri dönüşüm kutusununa yollayayım mı diye soruyor. bizde yolla diyoruz.

mahmut yollanıyor..

şeklinde uyarı veriyor

Neden olmasın. Çok da güzel olur aslında.
    Sormasına da gerek yok direk atsın daha sonra kontrol ederiz biz.

Bir de.
    Neden mahmut. Özel bi anlamı var mı sayın face1tr

• quote:

rehberde dolaşırken

telefon bize

mahmut yollanıyor..

şeklinde uyarı veriyor

• shitf + delete tuşuda koysunlar direk sileriz geri dönüşümlen hiç uğraşmadan
  • Nokia 1110i de mesaj yazarken yanlışlıkla sildiğin metni geri almak için seçeneklerden "simeyi geri al" diye bir bölüm var.
    Ama yüzlerce lüralık telefonlarda bu yok. Ne saçma yaa
    Keşke dediğiniz gibi geri dönüşüm muhabbeti olsa
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHI

Bir de.

yoğoğo, özel bi neden yok
  • bence geri dönüşüm konusu ileri düzey bir programcılık ile sonradan, symbian cihazlara eklenebilir.
  • Geri dönüşüm kutusu sanırım wm smartphone larda mesaj ve maillerde vardı.Diğer cihazlardada olsa güzel olur gerçekten
  • kesinlikle bu konuşulanlar olsa harika olurdu...aslında uğraşılsa yapılacak birşeydir mutlaka ama neden hala yapılmamış her şeyde bilmiyorum
    ??
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: PHI

Bir de.

yoğoğo, özel bi neden yok

quote:

Orjinalden alıntı: M@XWeLL

bence geri dönüşüm konusu ileri düzey bir programcılık ile sonradan, symbian cihazlara eklenebilir.

Buna katılıyorum işte. En azından resim müzik gibi dosyalar için yapılabilir.

Se, Samsung, Nokia developerlerine mail mi atsak birer tane ne yapsak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 9 Eylül 2007; 0:36:09 >

• quote:

Se, Samsung, Nokia developerlerine mail mi atsak birer tane ne yapsak?

akıllı adam ilk gidip telif hakkını alır fikrin bence

çok para yapar, ah bi çaksam şu symbian programlamadan..2 senesi var, kimse yapmazsa söz ben yapıcam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.