Şimdi Ara

cep programlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HOCALARIM ÖNCELİKLE BU KONULARDA HİÇ BİLGİM YOK

NEYSE MERAK ETTİĞİM CEBE ATILAN (SYMBİAN VS. İLE) PROGRAMLARDA SADECE EKRAN GÖRÜNTÜSÜ İLE İLGİLİ OYUN VS. YAZABİLİYOSUNUZ YOKSA

CEBİN ELEKTRİKSEL DONANIMINI DA KONTROL EDEBİLİYORMUSUNUZ BİR PIC GİBİ VEYA DENEY KARTI GİBİ (ÖRN: İSTEDİĞİN SAATTE ZİLİNİ ÇALDIRIP KAPATMAK VEYA IŞIĞINI YAKMAK VESAİRE VEYA ÇIKIŞLARINDAN BİRİNDEN HARİCİ BİR IŞIĞI VS. YAKMAK GİBİ ŞEYLERİ YAPABİLİYORMUSUNUZ

İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER

• Her işletim sistemi low level erişime izin vermeyebilir. Mesele Windows XP'de paralel porta direk erişim için bir SYS dosyası yüklemek gerekli (portio). Yani demek istediğim; istediğin saatte zilini çaldırabilirsin, ışığını yakabilirsin, bt'den ir'den komut gönderebilirsin, ama alt konnektöre erişim sağlayabileceğini sanmıyorum. O kadarına Symbian izin vermez. Diğer yapabileceklerin zaten belli bir komutu çağırma şeklinde olacaktır ve yapması basittir. ,,
    Daha iyi bilen bir arkadaş da anlatabilir.
  • Çoğu zaman low-level'a inmeye izin verilmez ve bu da gerekli birşeydir zaten.Sen şimdi cep'in ekranına bir kare çizdirmek için ekranı kontrol eden bir sürü registerla felan mı uğraşarak daha kolay iş yaparsın yoksa sana sunulmuş hazır bir draw() fonksiyonunu mu kullanarak?
    Telefonlarda da artık PC'ler gibi işletim sistemleri bulunmakta.Programlama da bu işletim sistemlerinin fonksiyonlarını kullanmaktır.Gerisini kendisi halledecektir.
  • yukardakiler kısmen dogru ve eksik :

dogru cunku -> evet izin vermezler cunku modern isletim sistemleri protected-mode da calisirlar , dediginiz gibi ortalgin cumbus yerine donusmemesi icin gereklidir bu mimari

eksik cunku -> eger "native" api lerle yazarsaniz pc nin ya da cep telefonunun her türlü hardware real mode da (kernel mode) erisim yapabilirsiniz. Windows pc lerde ddk ya da wdk ile driver yazarak , symbian larda symbian icin driver yazarak yapilabilir, symbian driver i daha once yazmadim symbian ana sayfasindan ulasabilirsin nasil driverlarini yazacagina , fakat monolitik isletim sistemi mimari bilgisi gerektirir

bir de driver var driver var , filter driverlari kolaylikla yazilabilirken ( high-level driver) pc de bus larla konusacak ya da cep telefonunda direk kaynaklarla konusacak driver in yazimi cok zorlayabilir ve zaten genelde class driver larin üstüne yazilir yani 0 dan yazilmaz...
  • bu arada madem symbian in low-level indan bahsettim , bir arkadasin tavsiyesi üstüne su kitabi ilgilenelere soylemek de yarar var -> Wiley'den Symbian Internals - Real Time Kernel Programming Yazar : Jane Sales , emule de rahatlikla bulabilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cep Telefonları
    22 yıl önce açıldı
    Cep Telefonu tamir kursu tavsiye
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.