Şimdi Ara

Cep boy kitaplarda kısaltma var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
3.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fiyatının daha ucuz olması nedeniyle cep boy kitap almaya karar verdim. "Dijital Kale" ve "İhanet Noktası" kitaplarını cep boy olarak alacağım. Bu kitaplarda kısaltma var mıdır ?
    Ve cep boylar okunaklı mıdır ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cep Boy Kitaplarda Kısaltma Var mı?

Giriş: Cep boy kitaplar, taşınabilirlikleri ve uygun boyutları nedeniyle yaygın olarak tercih edilirler. Ancak pek çok kişi, bu kitaplarda kısaltma olup olmadığını merak eder. Bu metin, cep boy kitaplardaki kısaltmalara ilişkin ayrıntılı bilgiler sağlayacaktır.

Midî Boy Kitap Nedir? Midî boy kitaplar, cep boy kitaplardan biraz daha büyüktür ancak yine de taşınabilirdir. Bu kitaplar, genellikle 130 mm x 200 mm boyutlarındadır.

Cep Boy Kitaplarda Kısaltma Kullanılır mı? Genel olarak, cep boy kitaplarda kısaltma kullanımı yaygın değildir. Ancak bazı durumlarda, yerden tasarruf etmek veya metni akıcı hale getirmek için kısaltmalar kullanılabilir.

Yaygın Kısaltmalar:

• vs.: Karşılaştırmalarda kullanılır (örneğin: A vs. B)
    • örn.: Örnek vermek için kullanılır (örneğin: Örn.: Kitaplar, filmler)
    • vb.: Ve benzerleri ifadesini ifade etmek için kullanılır (örneğin: Kitaplar, filmler vb.)
    • Sayısal Kısaltmalar: Sayıları kısaltmak için kullanılır (örneğin: 1000 -> 1.000)

Kısaltma Kullanımına Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• Kısaltmalar, metnin akışını bozmamalı veya anlaşılmasını zorlaştırmamalıdır.
    • Okuyucuların aşina olduğu yaygın kısaltmalar tercih edilmelidir.
    • Kısaltmalar, ilk kullanımlarında açıklanmalıdır.

Sonuç: Cep boy kitaplarda kısaltma kullanımı nadirdir, ancak yer tasarrufu veya metni akıcı hale getirmek için bazı durumlarda kullanılabilir. Yaygın kısaltmaları kullanmak ve açıklamalar sağlamak, okuyucuların metni anlamasını kolaylaştıracaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kısaltma yok ve rahat bir şekilde okuyabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kısaltma yok küçültme var ama almanı tavsiye etmem kütüphanede falan hoş durmaz
  • Kütüphanemde çok kötü durduğu için alamıyorum ne yazık ki.

• Hayır, yoktur.
  • Kütüphanenizi sirke çevirmek gibi bir amacınız yoksa gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
  • Kısaltma yoktur. Ama ben hiçbir zaman almadım. Hoşuma gitmiyor ve kütüphanemde arkadaşların dediği gibi kötü duruyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam cep boy alacağına sahaflardan ucuza al. Cep boyu okumak zor olur. Veyahut ikinci el alabilirsin. Ben akmardan alıyorum baskı kalitesiz filan ama gayet okunuyor. Hiç bir farkı yok.

• Bende tercih etmiyorum.
    Ama maddi durum zorlanacaksa kütüphanede hoş durmayacak falan geç onları. Hiç olmamasından iyidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitap okumak için elektronik cihazlar var.Kindle kullanıyorum mesela ben.Hacim olarak pek yerde kaplamıyor,istediğiniz kitabı pdf olarak indirip atabiliyorsunuz cihazın içine.Biraz pahalı olabilir fiyatını tam olarak hatırlamıyorum,ama durumunuz el veriyorsa alabilirsiniz.
  • bende hep merak ederdim kısaltma varmı o kitaplarda diye öğrendiğim iyi oldu :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: janjanahmet

Kısaltma yok ve rahat bir şekilde okuyabilirsiniz.

Hocam sende varsa sayfaların ve dış görünüşünün fotoğrafını çekim atabilir misin ? Zahmet olmazsa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TUNGA-TİGİN

quote:

Orijinalden alıntı: janjanahmet

Kısaltma yok ve rahat bir şekilde okuyabilirsiniz.

Hocam sende varsa sayfaların ve dış görünüşünün fotoğrafını çekim atabilir misin ? Zahmet olmazsa...

İstediğiniz kitapların ben de cep boyu yok.D&R' da görmüştüm ama kitapları, gayet iyiydi. Yukarıda arkadaşlarında yazdığı gibi, kütüphanemde kötü durur diye bir takıntınız yok ise alınabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.