Şimdi Ara

cennet ve cehennem (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
2
Favori
8.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yav o Hristiyan lar hz İsa zamanında ki ler yahudilerde hz Musa vs

Son kitap Kuran bu kadar son din İslam
  • Shanks0 S kullanıcısına yanıt
    İslam Adem'den beri var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Virtual Reality

Katar emiri beton dikecek diye, Trabzon da koca ormanı yaktılar. Bu şimdi günah mı? Sevap mı? Buna vesile olan Müslüman Katar emiri, Cenneti mi hak ediyor? Cehennemi mi?

Geç bir cevap olacak ama "ormanı yaktılar katarlılara apartman dikecekler" tamamen sosyal medya uydurması. Bilgi sahibi olmadan kanılması çok gülünç geliyor. Anayasanın ( Vatandaşın bilmesi üzerinde vazife olan yasa) 169.maddesinde derki "Yanan ormanların yerine yeni orman yetiştirilir, bu yerlerde başka çeşit tarım ve hayvancılık yapılamaz." Yani bir orman yanarsa o alan 1 yıl içinde yeniden ağaçlandırılmak ZORUNDADIR. Akp dönemi ve öncesi 82 anayasasından itibaren hiçbir yanan orman alanı yapılaşmaya açılmamıştır. Aksini ispat edecek bir kanıt yoktur. KESİN BİLGİDİR.

AKP yi eleştirin tamam ama bilgisizce yapmayın şunu. Sonra neden muhalefet oy almıyor diyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Enes P.

öyle bi dünya yok kardeşim nereye gidiyor... barışçı çevreci bilmem ne diye dünya zihniyetiyle düşünmek ancak inançsız materyalist bi beynin ürünüdür...madem herkes cennete gidiyordu bu kadar dine ne gerek wardı

Torpilliyim diyorsun yani?
  • ne alaka?
  • quote:

ne alaka?

Hani sen direk müslüman bir ailede doğdun yaa ondan diyorum.Milyarlarca müslüman ailede doğmayanlardaki şansızlık işte.Salla onları boşver.
  • Şöyle düşün bi şarkı yarışması var tamam mı herkes geliyor şarkı söylüyor puan alıyorlar vs bi tane adam geliyor resim yapıyor çok da güzel yapıyor ama yarışmanın formatı bu değil sence bu adam yarışmayı kazanmalı mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

İlgili ayette(hangisi hatırlamıyorum) iki anlam çıkıyordu

1.anlam Allaha inanmayanlar sonsuza kadar cehennemde kalacaklar

2.anlam müslüman olmayanlar sonsuza kadar cehnnemde kalacaklar.

Bence 1. Anlam çıkıyor ama herkes 2.anlamın gerçek oldugunu söylüyor

Yani Hristiyanlar yahudiler direk cehenneme.

Ama Allah adaletlidir. Onun adaleti dünyada olmayan birşey.

Hristiyanlar son dini kabul etmedikleri için ceza çekecektir ama neden sonsuza kadar yansınlar? Onlarda gerçek bir peygambere ve aynı Allaha inanıyor... Ahirette görücez artık.

Durum böyle değil Hristiyanların tamamı cehenneme gitmez Eğer gerçekten Hz.isanın dediklerini takip ediyorsa cennete gidebilir ama gerçekten Hz.isayı takip etmesi gerekir hz.isa der ki "doğruyu ara bul inşallah seni feraha erdircektir" demiştir. Ama hristiyan alemi Hz.isayı takip etmek yerine Kiliseyi papaları takip etmiştir. Ve Hz.isayı İlah olarak görmüşlerdir bu çok yanlış cehenneme gidecek hristiyanlar bunlardır Kiliseyi takip etmeyenler direk hz.isanın yolundan gidenler Cennete girebilir Kısacası Cehenneme gidecek hristiyan alemindeki kişiler Hz.isayı Haşa İlah olarak görenlerdir kiliseyi takip edenler ve papa saçmalığına inananlardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsaken54 -- 15 Ocak 2017; 7:59:12 >

• müslüman olmayı ben seçtim gavur doğdu diye gavur ölmesi gerekmiyor zahmet olacak ama bi şahadet getiriverseydi...
  • quote:

müslüman olmayı ben seçtim gavur doğdu diye gavur ölmesi gerekmiyor zahmet olacak ama bi şahadet getiriverseydi...

Kusura bakmada kafan hiçmi çalışmıyor.Şimdi bu cümlenden bunu anladım.Ne demek sen seçtin? Kimi karşıma alıp tartışıyorum.Tamam cennete gireceksin.Onlar girmeyecek.Farkında değilsin ama böyle konuşmalar yapmaya devam edersen sözde inandığın dininden çıkacaksın.Buna bari kafan az bassın.Kime ne anlatıyorum.Önce Kuran mealini okuyun.Hayatında Kuran meali okumayanlar gelmişler dinciyim geçiniyor.Sözüm sana değil genele.Belki okumuşsundur ama gördüğüm kadarıyla öyle olsa bile işe yaramamış.
  • burda kafası çalışmayan ve ahmak olan birisi war oda sensin. ben seçmediysem kim seçti pardon, böyle salakça kendini beğenmelerle bir yere varacağını düşünüyorsan boşa yorulma. gün gibi aşikar olan bişeyi tartışıyoruz. ben sana güneş doğudan doğar batıdan batar diyorum halen nerden biliyorsun diyorsun bu kadar ahmak olmayın ya, kuran mealini görsen ilkokul kitabı sanarsın gelmiş bana neyden bahsediyorsun. Allah sana ayetinde bile apaçık düşmanındır demiş azıcık din iman sahibi olsanda 32 farz 54 farz okusaydın onlara sevgi beslemenin dahi günah olduğunu belirtmiş,sen halen bu durumda çıkıpta onları savunuyorsan seninde kafir olma ihtimalin doğuyor,ben de din düşmanıma karşı saygılı olurum amma kusura bakma düşmanız halen...
  • Klasik gördüğüm yobazlardan hiçbir farkı olmayan biri daha.Şimdi tek tek detaylı bir şekilde anlatsam gene anlamayacağı için blok attım geçtim.
  • Uçmağ ve tamu
  • quote:

Orijinalden alıntı: SlayerCarlion

quote:

Orijinalden alıntı: fikret111

quote:

Orijinalden alıntı: SlayerCarlion

İslama göre müslüman olmayan değil İNANCI olmayan azap görecektir bu konuda bir bilgi sahibi olun. Herkes hatalarının karşılığını bulacaktır. Ve sen (haşa) Allah mısın kimin cennete kimin cehenneme gideceğine karar verebiliyorsun çıkarım yapıyorsun?

O zaman neden müslüman olunuyor. allah inanalım iyi bir insan olalım yeterli. Dinlerin kurallarında bir şeyde çelişmesin yahu :)

İslamın özüne dönüp bakarsan sorduğun her şeyin yanıtını alabilirsin. İslamı siz çok yanlış anlamışsınız. Müslüman olunmaz. Müslüman inanan ve Allah'ın emir ve buyruklarını
    uygulayan kişiye verilen isimdir. Ben müslümanım demekle müslüman olunmaz.

Kavram karmaşası olmasın.

Yanlış bilgi vermişsin.

Kelime Şahadet getiren Müslümandır. Kelime Şahadet getirmekle aslında Allah a bütün emir ve yasaklarına uyacagina dair söz verir müslüman. Fakat her müslüman Allah in bütün emirlerini tam olarak yerine getirmiyor zaten. Her kelime Şahadet getiren kişi islam inancına göre cezasını çektikten sonra cennete gidecektir. (Bazı özel durumlar hariç. Örneğin Şirk gibi, masum insanı öldürmek gibi yada kendi canına kıyma gibi gibi hallerde kelime Şahadette getirse cennete giremez.)

Allah in emir ve yasaklarına göre hayatını yaşayan kimse mümindir. Mümin Allah a verdiği sözde sadık kalır ve hayatını ona göre yaşar. Mümin zaten sözünde duran demektir.

• Müslümanlara bakıp islamı yargilamayin, kusursuz olan islamdır Müslümanlar değil.
  • Allahın senin beynine blok attığı gibi değil mi faşist kardeşim
  • Allah Adildir. İki münferit örnek verip bütün bir dini sorgulamak ne kadar dogru?

İyi bir insan ama müslüman değil örneğin rachel corrie

Bu insanin azap göreceğine inanmak olur mu hiç? Ama cennete girebilecegine inanmak da olmaz. Bundan başkasını Allah bilir. Ancak bilebildigimiz kadarıyla azap görmeyecek ama cennete girememek üzüntüsü yetecek. Cehennem dediginiz yerin tümü ateş mi acaba? Yok öyle bununda mertebeleri var.

Adam müslüman ama hayatı gayri Müslim buda azap görecek cennete girebilecek mi Allah bilir.

İmanlı gitmek öyle kolay değil.

Son olarak cennet kolay değil cehennem lüzumsuz degil.

• Şimdi bana mantıklı bir şekilde şunu açıklasın.Öncelikle şu tabloyu eklim.

Dünyanın %19 harici olan kısmı yani %81 i Müslüman değil.Şimdi bu kısım sizlere göre direk Cehennemlik.İsterlerse Dünyanın en iyisi olsunlar.Bu topraklarda doğanlar o bölgenin dinine göre büyüyüp yetiştiği için otomatikman diğer dinler onlara saçma geliyor.Gelelim %19 luk kısma.Şimdi burada doğanlar otomatikman islamla tanışıp müslüman oluyorlar.Yani kafadan yırttılar.Çünkü sizlere göre müslüman olan bir kişi istediği her kötülüğü yapsın cehennemde bir süre yanıp tekrar cennete gidecektir.Şimdi şöyle düşünün sizler %81 lik kısımdada doğabilirdiniz.Yani cennetlik olup olmamızın çok büyük faktörü şans eseri oluyor.Yani doğduktan sonra belli bir bilince oturduğumuzda objektif olarak tüm dinler anlatılıp hangi dini kabul ediyorsun diye soran yok.Çocuk ilerleyen zamanda beynini kullanarak doğruyu bulma ihtimali olsa bile yıllarca o dinle büyüdüğü için bu ihtimal bile zayıflıyor.Onuda geçtim Çok eski çağlarda teknoloji olmadığından belkide islamı öğrendiğinde o tarafa kayacak olanlar islamdan haberi olmadan veya yanlış bilgiler öğrendiğinden müslüman olmadan öleceğinden gene direk cehennemlik.Şimdiki zamandakiler ise ellerinde tüm imkanları var.Rahatça tüm dinlere herşeye ulaşabiliyorlar.Gene öndeler.Buradaki tüm zamanları ve doğmuş olduğumuz bölgeleride işin içine katarak cennete gitmemiz büyük oranda şansa kalmış hatta bazı durumlarda %100.Hani tüm insanlar eşitti.Daha başından neresinden tutarsak elimizde kalıyor.

• İnanıp inanmama konusunda sınav yapılmak için yaratılan bir düzende,atalarının seçimleri,senin nereye gidip,gitmeyeceğini belirleyebiliyorsa,o düzende inanıp inanmama konusunda bir sınav yapılamaz,yapılsa da adaletli olmaz.Sonuç olarak din dediğimiz olgu,kuşaktan kuşağa aktarılan bir olgudur.Bugün atalar dinini eleştiren islam bile atalar dini olmaktan kurtulamamıştır her din gibi.İslama inanan milyarlarca insan var,bunların hemen hemen hepsi atalarının yolundan gidip,müslüman olan kişiler.Bu kişilerde de şöyle sakat,sağlıksız bir düşünce var.Benim atalarım sözde doğru dini seçmiş,doğru dini kuşaktan kuşağa aktarmış,ben atadan torpilli bir cennet gülüyüm,ötekinin ataları da yanlış dini seçmiş,yanlış dini kuşaktan kuşağa aktarmış,o kişi atalarınının dinine uyup ölürse,kafir bir cehennem odunudur.Kurmaca bir evrende,bugün islamı ölümüne savunan biri,başka bir dinin egemen olduğu bir toplumda doğup,oranın dinine inansa,oranın dinine inanarak ölse ne olacaktı.Bu kez de kendisine,cehennem odunu kafir diyeceklerdi.Dinin kuşaktan kuşağa aktarılması,yapısal olarak sıkıntılı ve saçma olması,atalarının seçimlerinin sınav sonucu belirleyebilmesi gibi nedenlerle,din konusunda bir sınav yapılması olanaksızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 15 Ocak 2017; 14:39:54 >

• Enes P. E kullanıcısına yanıt
    Bu konunun seninle tartışılacak bir yanı olmadığını düşünüyorum. Tek taraflı muhabbet etmek için harcayacak zamanım yok üzgünüm.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.