Şimdi Ara

cennet ve cehennem (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
2
Favori
9.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Putlar ile ilgili ayetlere dikkat edin canlılarda kullanılan "hûm" yani onlar zamiri kullanır. FATÎR suresinede dikkat edin.

ZÜMER suresi 3. ayetinde de bahsedilen "HÛM" onlar(putlar)vardır. Hatta ahiret gününde onlara sorulcağı söylenir. Put dediklerimiz yaşayan atalar, melekler, cinler vesayre. Mahkeme-i kübrada onlarda diriltecek hali ile. Hatta onlara da sorulacak sizin böyle bir iddaanız varmı gibisinden. Putlar helvadan taştan ibaret değildi başka şeylerde olabilirdi. Onları temsil ediyordu sonuçta. Her iki şekildede aracılığı yasaklamıştır islamiyet. Daha önce indirilen dinlerdeki gibi. Onlardan şefaat istiyorlardı ayetede bakınca, Allahı kabul ediyorlardı ama bunlarda var işte bizi yakınlaştırıyor kısaca dua ediyorlardı Allaha ulaştırıyordu onlarda(Haşâ). En makbülü Allah'a kendimiz dua etmeliyiz, tevekkül ile beklemeliyiz. Hâyırsa kabûl olur inşallah. Olmazsada şerde de hayır vardır insan yaşayarak delillerini tecrübe edebiliyor. Yaşayan insanlarca benim içinde dua et diyebiliriz ama senin duan kabul olur yanılgısına düşersek kafadan 1-0 geriden başlarız. Öncelikle duamıza inanmamız lazım.

Bizlerin çabası(cihadı) yeterlidir inşallah. Çabalamazsak sorumlusunun bizim olacağımız kaçınılmaz.

Peygamberimiz sav bile; vefatımdan sonra bana ne olacağını bilmem der iken diğer kişilerin esamesi okunamaz , nasıl yaşadıklarını hangi iman ile vefat ettiklerini bilemeyiz.

Yinede ölü kişilerin duasınıda istemek sakıncalıdır hatta hiç gerek yoktur Allah korusun, bunların hiçbir delili yoktur hatta aksi deliller mevcuddur kitabullahta.

Peygamberimiz sav apayrı onlardan ki öyle bir iddaasıda yok idi. Ona sâlatu selam etmenin en güzel yolu onun gibi olarak bu dini onun temsil ettiği gibi temsil etmektir. İnsanların çoğu ise ne yazıkki uzak o durumdan. Hz.Muhammed sav, ALLAH azze ve cellenin onun için verdiği imtiyazı bile kullanmadı, öyle bir insandı. Günümüzde ise bırakın yaşamayı aksine kendisine imtiyazlar sunan kendine müslüman diyen birçok insan var.

Şefaat ise yalnızca ALLAH'ındır, dilerse resulallah şefaatte eder dua eder ümmet için. Ama kimlere nasıl şefaat eder bilemeyiz. Çoğu insan kendine en kolay sünneti peygamberin yaşayışını almıştır. Oysa resulallah; sinirlenmezdi, kin tutmazdı, affederdi, yalan söylemezdi, dürüsttü, mütevaziydi, yardımseverdi ve niceleri. Bunlar ile birlikte Kurana, sıratı müstakime sımsıkı sarılırdı. Dûayı kendisi eder idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 2 Mart 2016; 2:26:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

ya kardeşim sen sormuyorsun ,öğrenmek istemiyorsun
    kararını da vermişsin ve bu kararın yanlış olduğunu da görüyorsun
    ve buna rağmen destek bekliyorsun ,hepsi bu

sana son bir bilgi daha

kıyamet günü bu yazdıklarımız önüne gelecek ,işte o zaman itirazını yaparsın
    daha ne diyeyim ?

Kıyamette itiraz edebilecek 4 kimse vardır, bunlar sağır olanlar, deli olanlar, yaşlanmış olanlar(yaşlılık döneminde islamı duyan) ve kendilerine İslám'ın ulaşmadığı kimseler. Senin ve benim itiraz hakkımız olduğunu hiç sanmam. :)

Birşeye şirk diyorsan bunun dayandığı sağlam bir kanıtın olması gerekmezmi ?

Ben sana kanıtını getir diyorum sen bana sormuyorsun diyorsun, ilginç :)

Bana, duada; peygamberleri, salih kulları anmanın, onları vesile yapmanın şirk olduğunu gösteren kanıtı getir ?

Fransızca'da yazayımmı ?

bu forumda şunu öğrendim

kendin okuma,araştırma ve hep hazıra kon :)
    oku kardeşim var işte ,bulacaksın
    ama artık kimse kusura bakmasın kimseye ayet falan arayıp getirmeyeceğim (gerçi getirip bazılarının gözünün içine soksak dahi dediğinden vazgeçmiyor)
    Kuran bildiğin kitaplar gibi değildir ve her şeyi en ayrıntısına kadar anlatmaz ,çünkü gerek yoktur ,bunu anlayabilecek akıl fikir verilmiştir
    ne yani orada dua ederken araya peygamberi veya salihleri aracı etmeyin diye yazmasını mı bekliyorsun ?
    gerçi yazsa bile uymamak için başka şeyler bulursunuz

sen doğru yapıyorum diyorsan devam et
    ben sadece uyardım (kıyamet günü haberim olmadı diyemezsin artık)

• Daha önce forumda inanmayan bir arkadaş şöyle bir iftirada bulunmuştu; Şu ayete bakınca putların varlığına kesinkez birşey diyememiş cevap verememiş Allah ( HAŞA)

35/FÂTIR-14: Eğer onları çağırsanız, çağrınızı duymazlar. Duysalar bile çağrınıza karşılık veremezler. Kıyamet günü de sizin ortak koştuğunuzu inkâr ederler. Bunları sana hiç kimse, hakkıyla haberdar olan (Allah) gibi haber veremez.

Arkadaş ise putları taştan helvadan ibaret sanıyordu.

Velevki duymuş olsalardı bile. Yani duyamazlar duyuramazsınız.

Şöyle bir yazı paylaşmıştım;

Bakalım tabiki ne imiş bu putlar. Neden cevap veremesin yahu =)) Anlatıyorum şimdi.

Öncelikle verdiğiniz Fatır suresi 14. ayetinde geçen onlar zamiri ''ted'û-hum'' yani hum canlılarda kullanır.

ted'û-hum :onlara dua edersiniz
    bi şirki-kum: sizin şirkiniz, şirk koşmanız

HACC-73

Ey insanlar! Size bir örnek verildi. Şimdi ona iyi kulak verin. Sizin Allah’tan başka taptıklarınız bir sinek dahi yaratamazlar, hepsi bunun için toplansalar bile. Eğer sinek onlardan bir şey kapsa, bunu ondan kurtaramazlar. İsteyen de âciz, istenen de.

Güzel bir ayettir :))

AHKAF-5

Kim, Allah’ı bırakıp da, kıyamet gününe kadar kendisine cevap veremeyecek şeylere(kişi-kişiler) tapandan daha sapıktır? Oysa onlar, bunların tapınmalarından habersizdirler.

Efendim oradaki şey insandır yani men diye geçer arapçada da

yed'û : dua eder
    min dûni allâhi : Allah'tan başka
    men : kim, kimse, kişi

Devam edelim,

AHKAF-6

Kıyamet günü insanlar biraraya toplandığı zaman taptıkları şeyler kendilerine düşman kesilirler. Ve onların kendilerine tapmalarını inkâr ederler.

Verdiğim cevap bu idi, birde Zümer suresi 3. ayetini paylaşayım birşeylerin oturması için. Bu ayetide düşünün.

Diyanet İşleri
    39/ZUMER-3: İyi bilin ki, halis din yalnız Allah’ındır. O’nu bırakıp da başka dostlar edinenler, “Biz onlara sadece, bizi Allah’a daha çok yaklaştırsınlar diye ibadet ediyoruz” diyorlar. Şüphesiz Allah, ayrılığa düştükleri şeyler konusunda aralarında hüküm verecektir. Şüphesiz Allah, yalancı ve nankör olanları doğru yola iletmez.

Kuran Ayeti: E lâ lillâhid dînulhâlisu, vellezînettehazû min dûnihî evliyâe, mâ na’buduhum illâ li yukarribûnâ ilâllâhi zulfâ, innallâhe yahkumu beynehum fî mâ hum fîhi yahtelifûn(yahtelifûne), innallâhe lâ yehdî men huve kâzibun keffâr(keffârun).

evliyâe : velîler, dostlar

hum: onlar

men:kim, kimse

Hepsini birleştirin ayetin mealine de bakın.

Yani put denilenler insan yani kişiler. Yaşayanlardan veya Ölüden medet ummak, onlara dua edip onlardan beklemekte aracı etmeye girer. Allah'a duayı ortak eylememek lazım.

Diyanet İşleri
    50/KAF-16: Andolsun, insanı biz yarattık ve nefsinin ona verdiği vesveseyi de biz biliriz. Çünkü biz, ona şah damarından daha yakınız.

Hasbünallahu ve ni’mel vekil ise, Allah bize yetişir, O, güvenilip dayanılan ne güzel vekil, dost, demektir. Kur’ân'da, cesûr mü'minlerin, "Hâsbünallahu ve nî’mel vekil" dedikleri bildiriliyor. (Âl-i İmrân 173)

Diyanet İşleri
    3/ÂLİ İMRÂN-173: Onlar öyle kimselerdir ki, halk kendilerine, “İnsanlar size karşı ordu toplamışlar, onlardan korkun” dediklerinde, bu söz onların imanını artırdı ve “Allah bize yeter, O ne güzel vekildir!” dediler.

ALLAH, en kötü anda bile kendisine sığınanlardan eylesini bizleri. Bu durumda bile Allah'a sığınan en basit durumlarda bile dua edip nasıl sığınmasın. Bu ne güzel bir tevekkül....

• ölüleri aracı etmekteki amaç torpil beklemektir ,kimse boşuna başka söz söylemesin
    birde olmayana zorlamaktır
    misal bir kadın çocuğu olmadığı zaman türbeye gidip illa oldurmaya çalışması gibidir
    sorsan her şey Allah'dan der ama çocuğu olmamasını kabullenemez
    burada mantık çalıştırırsak ;
    Allah'ın vermediğini aracılar vasıtası ile elde etme amacı ortaya çıkar

yok biz orada yatan ölüden istemiyoruz sözüne ise kendisi bile inanmaz
    kafaya bakın ,Allah çocuk vermeyecek ama araya aracılar sokunca verecek ?
    haşa Allah torpil yapmayı mı seviyor ?

yada sende yüz yokta başkalarını araya sokarak işini halletmeye mi çalışıyorsun ?

bir müslüman el açar istekte bulunur ,Allah dilerse kabul eder yada etmez
    hatta hayırlı ise olsun diye dua eder (çocuk isteyip türbe gezip ,olduktan sonra ailesine zulüm eden çok görülmüştür)

Kuran da delil var mı diye soranlara ise hayret etmemek mümkün mü ?
    Fatiha suresini okusa görecek (yalnız senden isteriz)
    aracı koyun diye bir ayet var mı peki ?
    yada birilerini ekleyip medet umun diye bir ayet gördünüz mü ?

• Yapacağım iyiliği cennet vaadi için değil, iyilik yapmak vicdanıma iyi geldiği için, bu duyguyu sevdiğim için yaparım. Kötülük yapmaktan beni alıkoyan şey cehennem korkusu değil, yine vicdanımdır. Cennet cehennem inancı vicdanı olmayanlara lazım belki de...

Orijinalden alıntı: ülkücüadam

bunlarda girer diyenler buyrun cenaze namazına.

Bakara/62
    Şüphesiz, inananlar (Müslümanlar) ile Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sâbiîlerden (her bir grubun kendi şeriatında) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için Rableri katında mükâfat vardır; onlar korkuya uğramayacaklar, mahzun da olmayacaklardır” (diye hükmedilmiştir).

Maide/69
    Şüphesiz inananlar (müslümanlar) ile Yahudiler, Sabiîler ve Hıristiyanlardan (her bir grubun kendi şeriatında) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için hiçbir korku yoktur. Onlar mahzun da olmayacaklardır” (diye hükmedilmiştir.)

Kuran indirilmeden önce diğer dinlerden olanlardan bahsediyor. Kuran indirilmeden once eger adam yahudi yada hristiyan olup Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için Rableri katında mükâfat vardır; onlar korkuya uğramayacaklar, mahzun da olmayacaklardır denmektedir. Yani sizin bahsettiginiz gibi simdiki zamandaki hristiyan ve yahudilerden bahsedilmiyor onlari su sekilde ayiriyor .Şüphesiz Allah katında din İslâm’dır. Kitap verilmiş olanlar, kendilerine ilim geldikten sonra sırf, aralarındaki ihtiras ve aşırılık yüzünden ayrılığa düştüler. Kim Allah’ın âyetlerini inkâr ederse, bilsin ki Allah hesabı çok çabuk görendir.

• quote:

ölüleri aracı etmekteki amaç torpil beklemektir ,kimse boşuna başka söz söylemesin
    misal bir kadın çocuğu olmadığı zaman türbeye gidip illa oldurmaya çalışması gibidir

yada sende yüz yokta başkalarını araya sokarak işini halletmeye mi çalışıyorsun ?

hatta hayırlı ise olsun diye dua eder (çocuk isteyip türbe gezip ,olduktan sonra ailesine zulüm eden çok görülmüştür)

Hala gelmis araci diyorsunuz ..

Burda kimse araci koymak şirk deildir diye birsey soylemedi..araci koymak şirktir. Turbedeki ölüden istemek şirktir.

Ancak bahsettigim dua seklinde araci yoktur, Allahin Kur'andada övdügü o sevgili kullarini överek dua etmek var. Sen buna hangi mantikla şirk diyorsun ?

Yoksa yeni bir dinmi uyduruyorsun? Yoksa Allahin bile övdügü kisilerin övgüyü, saygıyı hak etmediginimi soyluyorsun ? Allahin resulünun ve sevgili kullarinin hürmeti yokmu diyorsun ?

Bu yuzden bu yanlis ithamini dayandirabilecegin hic bir şey yoktur.

Hatani kabul etmek yerine usteliyorsun surekli.. Hata kabul etmek bu kadar zor olmamali..

Daha da gelip aracidan felan bahsedip konuya yorum yapan olursa agir konusacagim artik. Çünkü söylenmeyen birşeyi söylenmiş gibi cevap veriyorsunuz..

Selametle..

@rebellion

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnksy92 -- 2 Mart 2016; 14:14:17 >

Intel 9100F // Zotac Gtx 1060 6gb // asus h310m-k r2.0 // corsair vengeance lpx 2x8gb 2400mhz ddr4 // hı-level 480 GB // powerboost 500W // ACER SA230 75hz

Hyundai i20 2017 1.4 crdi style

M.KEMAL ATATÜRK !

• quote:

Orijinalden alıntı: ülkücüadam

bunlarda girer diyenler buyrun cenaze namazına.

Bakara/62
    Şüphesiz, inananlar (Müslümanlar) ile Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sâbiîlerden (her bir grubun kendi şeriatında) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için Rableri katında mükâfat vardır; onlar korkuya uğramayacaklar, mahzun da olmayacaklardır” (diye hükmedilmiştir).

Maide/69
    Şüphesiz inananlar (müslümanlar) ile Yahudiler, Sabiîler ve Hıristiyanlardan (her bir grubun kendi şeriatında) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için hiçbir korku yoktur. Onlar mahzun da olmayacaklardır” (diye hükmedilmiştir.)

Bence iki ayette gayet açık.

İman ve salih amel birinci öncelik.

"Yine dene. Yine başarısız ol... Daha iyi başarısız ol."

Samuel Beckett

• Arkadaşı anlayabiliyorum, niyeti direkt onlardan istemek değil ayırt etmek gerek.

Edeceği duada salih kullarada yer vermek istiyor. En makbûlü, yer verilecek ise onlara bahşettiğin gibi bizlerede bahşet demek. Bizleri ahirette Resulallahın komşusu, dostu eyle demek daha yerinde olur tabiki.

Direkt ALLAH'tan istemek gerekir, yapılan duada DÛA'yı eden kişinin hatrı vardır bunu da bilmek gerekir tabiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 2 Mart 2016; 15:17:46 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

quote:

Yahu araştırın arkadaşım size burda temelden din dersi ile türkçe mi öğreteceğim, önceki cevaplarımda sahih hadisleri paylaştım hala gelmiş sebebini soruyorsunuz. Peygamber efendimizi ve salih kulları anarak dua etmem için illaki bir ayet yada hadis olması şart değil ancak zaten hadisler mevcut google diye birşey var yazın oraya çıkar.

Hümiyettin sana son kez yazıyorum çünkü sürekli başa sarıyorsun.. Allah'ı anmayı yetersiz görmeyi yine kendin uydurdun, benim söylediklerimden böyle birşeyi çıkarabiliyorsan bu sende olan anlayış problemidir yada türkçende eksiklik vardır, yada art niyet ile yazıyorsun.

Mesajları baştan itibaren tekrar okumanızı rica edicem, ancak anlayarak ve düşünerek okuyun lütfen.. Tartışmak için değil..

Biri konuyla alakasız iki rivayet paylaştınız. Burada hiç kimse birbirinin fikrini kabul etmek zorunda değil. Bu yüzden beni art niyetli olarak itham etmeniz hoş değil.

Peki, Allah'ı anmayı yetersiz görmek anlamına gelmediğini söylüyorsunuz. Öyleyse birini anarak dua etmenin asıl sebebi nedir ?

Evet kabul etmek zorunda değil ancak sen bana bunu yapmam hatalı diyorsan bunu ispatlamakla mükeleffsin. Oysa paylaştığın ayette, senin hatalı yorumun ortaya çıktı.. Yinede üsteleyerek aynı şeyleri yazmakta diretiyorsun.

''Peki, Allah'ı anmayı yetersiz görmek anlamına gelmediğini söylüyorsunuz. Öyleyse birini anarak dua etmenin asıl sebebi nedir ?''

Sana tek soru ; Allah katında, senin duanmı daha makbúldür, yoksa Peygamberler ile salih kullarının duaları mı ?

Cevabın tahmin ettiğimiz gibiyse, niye onları anarak dua edildiğinide biliyorsun, peki bundan nasıl oluyorda ''Allah'ı anmayı yetersiz görmek'' gibi bir kavramı çıkarabiliyorsun ???

Ben diyorumki; duanın ''daha'' makbúl olması için anarım... Sen gelmiş diyorsun '' Allah'ı anmayı yetersiz görüyorsun'' ...

Ben bunda art niyet aramayayımda ne arıyayım arkadaş ? ''daha'' kelimesinin sözlük anlamımı bilmiyorsun ? Nedir yani ?

''Salih kul'' dedikleriniz kişiden kişiye değiştiği için sadece peygamberleri kapsayan bir cevap vereceğim.

Peygamberler hayatta olmadıkları için dua edemezler. Dolayısıyla dua edemeyen ve ölü birisinin adını anmak onun bize dua etmesi değildir. Ölü birisini duada anmak ile o kişinin hayatta iken bize dua etmesi aynı şey değildir.

Oradaki örneklemem, illa onların bize dua edecekleri anlamına gelmez , bunu bi kere geçin... Örnekteki amaç, onların bizden daha üstün olduklarını göstermektir.. Tabi her insan salih kul olabilir bu onun elindedir, ancak peygamber olamaz :) salih kul olmakta kolay değildir zaten... Onları dua ederken anmak, Allah'ın duamız üzerindeki rahmetini artırır, daha hayırlı olur. Ekstradır yani.. Olmazsa olmaz değil...

Hem Peygamberlerin ve sevgili kulların dua etmeleri için hayatta olmaları gerektiğinide nereden çıkarttın ? Sen onları sıradan insanlarlamı kıyaslıyorsun ?

Allah'ın isminden daha üstün bir isim olmayacağı için en üstün isme ''ekstra'' diyerek ekleme yapmak mümkün değildir.

''Kullarım sana beni sorduklarında de ki ben çok yakınım; bana dua ettiğinde, dua edenin isteğine karşılık veririm. O halde, benim davetime uysunlar ve bana güvensinler ki doğru yolu bulabilsinler.'' (Bakara 186)

Bunu iyi niyetle yapabilirsiniz fakat dua ederken başkalarının ismini anmanın Kuran açısından hiçbir dayanağı yoktur.

Sevgili kulları ve peygamberlerin hepsi ölmüştür fakat şehit olanları ayırmamız gerekir. Çünkü bedenen ölmüş olsalar da ölü demememiz isteniyor. Sevgili kulları dediğiniz kişiler iyi insanlar olabilirler fakat onun dışında bizim gibi insanlardır.

Bazı peygamberlere mucizeler verilmiştir. Bunlar da belirtildiği gibi aslında onların değil, Allah'ın mucizeleridir. Hz. Muhammed'e Kuran dışında mucize verilmediği söyleniyor. Ahlakı ve dini makamı dışında diğer insanlara karşı hiçbir üstünlüğü yoktur. Bu konu Kuran'da birçok kez vurgulanmıştır. O insanüstü bir varlık değildir ama üstün bir insandır.

Büyük ihtimalle Hanefi mezhebine bağlısınız. Önceden koyduğum şu yazıyı neden önemsemiyorsunuz ?

quote:

Hanefî mezhebine mensup alimlerden İbn Eb’il-İzz ed-Dimaşkî (öl.792 h. 1390 m.) şöyle demiştir:

“Kişinin, Allah’tan başkasını duasının kabulüne sebep kılması ve onunla tevessülde bulunması caiz değildir… O şöyle demek ister, “Falanca senin salih kullarından olduğu için duamı kabul eyle.” Onun Allah’ın salih kulu olmasıyla berikinin duası arasında ne ilgi, ne bağlantı olabilir? Bu, duada taşkınlıktır. Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:

“Rabbinize için için ve yalvararak dua edin. O, taşkınlık yapanları gerçekten sevmez.” (Araf 7/55)

• Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Arkadaş sen nasıl anlamak istiyorsan öyle anla, sana burda aynı şeyleri tekrar tekrar anlatmaktan ben bıktım artık.. Selametle..

Intel 9100F // Zotac Gtx 1060 6gb // asus h310m-k r2.0 // corsair vengeance lpx 2x8gb 2400mhz ddr4 // hı-level 480 GB // powerboost 500W // ACER SA230 75hz

M.KEMAL ATATÜRK !

• quote:

quote:

ölüleri aracı etmekteki amaç torpil beklemektir ,kimse boşuna başka söz söylemesin

Hala gelmis araci diyorsunuz ..

Burda kimse araci koymak şirk deildir diye birsey soylemedi..araci koymak şirktir. Turbedeki ölüden istemek şirktir.

Ancak bahsettigim dua seklinde araci yoktur, Allahin Kur'andada övdügü o sevgili kullarini överek dua etmek var. Sen buna hangi mantikla şirk diyorsun ?

Yoksa yeni bir dinmi uyduruyorsun? Yoksa Allahin bile övdügü kisilerin övgüyü, saygıyı hak etmediginimi soyluyorsun ? Allahin resulünun ve sevgili kullarinin hürmeti yokmu diyorsun ?

Bu yuzden bu yanlis ithamini dayandirabilecegin hic bir şey yoktur.

Hatani kabul etmek yerine usteliyorsun surekli.. Hata kabul etmek bu kadar zor olmamali..

Daha da gelip aracidan felan bahsedip konuya yorum yapan olursa agir konusacagim artik. Çünkü söylenmeyen birşeyi söylenmiş gibi cevap veriyorsunuz..

Selametle..

@rebellion

tamam kardeşim ne istiyorsan onu yap ama lütfen artık benden alıntı yapma

• quote:

Orijinalden alıntı: rebellion

Arkadaşı anlayabiliyorum, niyeti direkt onlardan istemek değil ayırt etmek gerek.

Edeceği duada salih kullarada yer vermek istiyor. En makbûlü, yer verilecek ise onlara bahşettiğin gibi bizlerede bahşet demek. Bizleri ahirette Resulallahın komşusu, dostu eyle demek daha yerinde olur tabiki.

Direkt ALLAH'tan istemek gerekir, yapılan duada DÛA'yı eden kişinin hatrı vardır bunu da bilmek gerekir tabiki.

"Bizleri ahirette Resulallahın komşusu, dostu eyle demek daha yerinde olur tabiki. "

bak bu dediğin bir duadır ve çok güzel bir duadır
    ve bize amin demek düşer

bunun dışında aracılardan medet ummak şirktir
    ben öyle düşünmüyorum diyen birisinin gırtlağını sıkacak halimiz yok ,kendisi bilir :)

• En başından beri ben de aynısını düşünüyorum. Günümüzde devlet işlerinde böyle yapanlar var. Mesela önemli bir işini kolayca halletmek için konuşma öncesinde ''Şu kişinin size selamı var'' denir. Bu şekilde duada isimlerini anıp duanın daha etkili olmasını beklemeyi buna benzetiyorum.

Orijinalden alıntı: rebellion

Arkadaşı anlayabiliyorum, niyeti direkt onlardan istemek değil ayırt etmek gerek.

Türbede dua etme şirktir diyen birine ne anlatayım ki hocam. Dua var, dua var. İnsanların niyetini yada yaptıkları duayı sen nereden bileceksin ? Bu genelleme ithamı çok ağır bir ithamdır, tıpkı aracı yapmakla itham ettikleri gibi yanlıştır.
    Allah kalplerde olanı en iyi bilendir.

Dua'da salih kulları, peygamberleri anmak, hürmet etmek , güya onları aracı yapmakmış.Fesatlığa bakarmısın :) Yahu Kur'an'da bile Allah övmüş, onurlandırmış bu kullarını, bizde övmüşüz, hürmetle anmışız , duamızda yer vermişisiz, sana ne oluyor? Senin fesatlığından banane ? Niye bunu çarpıtıyorsun ? Aracı ne alaka ? Yıl 2016 ve anlayış mantığına bak, kuşa bu anlayış mantığını versen birdaha uçamaz..

Sonuç olarak herkes inandığını yapsın, sıkıntı yok, ancak bilmediğimiz yada anlamadığımız konularda insanlara ithamda bulunmadan yorum yapmak gerek, yoksa görüldüğü gibi forumun tadı tuzu kalmaz.

Edit: Anlatım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnksy92 -- 2 Mart 2016; 22:35:59 >

M.KEMAL ATATÜRK !

• Cennet ve Cehennemin katları vardır, eğer çok fazla iyilik yapan kafirse ona çok çok hafif bir cehennem vardır. Şunu da söyliyim mesela Afrika'da bir adam var açlık sefalet içinde İslam'ı duymamış bilmiyor, bunlar için azap yoktur
    o nedenle bu iş dine de yansımıştır

kart hamili yakınımdır ,anlarsın ya
    misali :))

bu ülke insanı torpili sever
    hatta normal yapabileceği işlerde dahi torpil kullanır ve havasını da atar
    o nedenle bu iş dine de yansımıştır

kart hamili yakınımdır ,anlarsın ya
    misali :))

Evet, ne yazık ki öyle oluyor.

Orijinalden alıntı: SlayerCarlion

quote:

Orijinalden alıntı: fikret111

quote:

Orijinalden alıntı: SlayerCarlion

İslama göre müslüman olmayan değil İNANCI olmayan azap görecektir bu konuda bir bilgi sahibi olun. Herkes hatalarının karşılığını bulacaktır. Ve sen (haşa) Allah mısın kimin cennete kimin cehenneme gideceğine karar verebiliyorsun çıkarım yapıyorsun?

O zaman neden müslüman olunuyor. allah inanalım iyi bir insan olalım yeterli. Dinlerin kurallarında bir şeyde çelişmesin yahu :)

İslamın özüne dönüp bakarsan sorduğun her şeyin yanıtını alabilirsin. İslamı siz çok yanlış anlamışsınız. Müslüman olunmaz. Müslüman inanan ve Allah'ın emir ve buyruklarını
    uygulayan kişiye verilen isimdir. Ben müslümanım demekle müslüman olunmaz.

Kelimeyi şehadet getiren ve allaha inanan herkes sonsuz cennete gidecektir, er veya geç. Ensar tecavüzcüleri cennete gidecek, çocukların o zaman için telef olmasını engelleyen bir çok doktor cehenneme gidecektir. Kuranı da yalanlamayın yahu.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.