Şimdi Ara

cennet ve cehennem (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
2
Favori
9.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hüküm yalnizca Allahindir der susarim gidin sarilin hocalara hacilara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ne yalan söyleyeyim ben de dinimi duzgun yasamaya calısan bir insanım lakin atıyorum İngiltere de doğsaydım sağlam bir Hristiyan olurdum ve İslamı araştırmazdım bile ama ben gene ben olurdum iyi biri olmaya calısırdım Allah ı tanırdım ama İslamı değil ve Cehenneme giderdim bunu sorgulamıyorum ama ben uzuluyorum gerçekten uzuntu duyuyorum o insanlar için eğer böyleyse ve bana pek mantıklı gelmiyor bir diğer konu ise hep hadisler ve çelişkiler üzerinden gidilmiş ama Kuran da da çelişkiler var desem ne hissederdik ben sadece susmayı inanmaya devam etmeyi seçtim burdaki çoğu arkadaş kardeşim beni belki koyun olarak niteleyebilir ama okumayı bilimi seven bir insanım araştırıyorum gene de Kuran da çelişki olsa dahi mantığım bana bu evrenin bir yaratıcıya ihtiyaç duyduğunu söylüyor neyse bir örnek vereyim Kuran da Zariyat suresinde Siz ibret alasınız diye biz tum canlıları erkek ve dişi şeklinde iki cinsiyet ile yarattık şeklinde bir ayet var burada dikkat edilmesi kısım tum canlıları diyor ama virüsler bakteriler birer canlı olmasına karsın cinsiyetleri yoktur bu çelişkiyi birisi bana açıklayabilirse gerçekten çok memnun olucam içim ferahlayacak açıklamasa ne mi olur bazı şeyler sadece inanç işidir ben inanmaya devam edeceğim ama sorgulamaya da devam edeceğim diyerek sonucu olmayacak olan sorularıma devam ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: rocky bayboğa

arkadaşlar ne yalan söyleyeyim ben de dinimi duzgun yasamaya calısan bir insanım lakin atıyorum İngiltere de doğsaydım sağlam bir Hristiyan olurdum ve İslamı araştırmazdım bile ama ben gene ben olurdum iyi biri olmaya calısırdım Allah ı tanırdım ama İslamı değil ve Cehenneme giderdim bunu sorgulamıyorum ama ben uzuluyorum gerçekten uzuntu duyuyorum o insanlar için eğer böyleyse ve bana pek mantıklı gelmiyor bir diğer konu ise hep hadisler ve çelişkiler üzerinden gidilmiş ama Kuran da da çelişkiler var desem ne hissederdik ben sadece susmayı inanmaya devam etmeyi seçtim burdaki çoğu arkadaş kardeşim beni belki koyun olarak niteleyebilir ama okumayı bilimi seven bir insanım araştırıyorum gene de Kuran da çelişki olsa dahi mantığım bana bu evrenin bir yaratıcıya ihtiyaç duyduğunu söylüyor neyse bir örnek vereyim Kuran da Zariyat suresinde Siz ibret alasınız diye biz tum canlıları erkek ve dişi şeklinde iki cinsiyet ile yarattık şeklinde bir ayet var burada dikkat edilmesi kısım tum canlıları diyor ama virüsler bakteriler birer canlı olmasına karsın cinsiyetleri yoktur bu çelişkiyi birisi bana açıklayabilirse gerçekten çok memnun olucam içim ferahlayacak açıklamasa ne mi olur bazı şeyler sadece inanç işidir ben inanmaya devam edeceğim ama sorgulamaya da devam edeceğim diyerek sonucu olmayacak olan sorularıma devam ederim

bak kardeşim hristiyan ve yahudilerden kim iyi biri olursa allaha iyi bir kul olursa hristiyanlar ve yahudi olan insanlar cennete alınacaktır ama şuan gördüklerimize bakarsak hristiyan ve yahudiler kendi çıkarlarındalar dünyaya dümen atmışlar artık haşa allahı bile saymıyorlar hz.isa peygamberi ilah sanıyorlar yahudiler ise ezelden beri bozulmuş bir topluluk hz.musa 10 emiri almak için dağa gittiğinde bile hemen altın buzağı putunu çıkarıp çıplak dans etmiş içkisinden tut adam öldürmüşlerdir ve altın buzağına secde etmişlerdir gafiller.Şimdi gelelim bazıları diyecek o zaman hristiyanlık ve yahudlik neden indirildi diye onunda bir açıklaması var

Siz ilk okula giden bir çocuğa üniversite derslerini anlatabilirmisin ? tabikide hayır. işte burada ilahi dinler devreye giriyor bu 3 ilahi din inmeden önce insanların zekası ilk okul seviyesindeydi yani direk onlara gidip herşeyi anlatamazsın değilmi ? önce yahudilik geldi insanlara allahı tanıtıp secde ettirmeye çalıştı hz.musa. insanların zeka seviyesi orta okul oldu(örnek olarak veriyorum) ondan sonra hristiyanlık geldi biraz daha herşey dünya ile ilgili canlılar vb rabbimiz anlatıldı hz.isa peygamberimiz sayesinde. insanların zeka seviyesi lise oldu. En sonda müslümanlık geldi bu din ise bütün insanlığa geldi herşeyin açıklaması olan bir din(ama hristiyan ve yahudiler bunu red ettiler öyle bir kin oluşmuştu ki artık kendilerini üstün görüyorlardı.) buda bazı insanların üniversite zekasına ulaştığını artık insanların herşeyden haberdar olmamızı ve rabbimizi iyice tanımayı öğretmiştir.

Demek istediğim en son dini kabul etmeyenler kin ile dolmuş dünya hayatını önemsemişlerdir ve bu 2 dindeki insanlar artık kendini ilah olarak görmeye başlamıştır.

• Hocam Kuran da Allah katında tek din İslamdır diyor bu sebeple diğer dinlere mensup olanlar Cehenneme gidecekler yargısı çıkarılıyor bunu cami hocamız bile söyluyor lakin en basit örnek okulumda David isimli Gurcu ve Hristiyan bir arkadasım var ben size sadece bugune kadar böyle çok az insan tanıdım diyeyim herkese yardım etmeye calısan kızlara bakmayan ilgilenmeyen yani zinadan uzak durmaya calısan bir kez kufur etmeyen bir insan bizim arkadaslar bunu musluman yapmak istediler sen bu kadar iyiyken cehenneme gitme diyerek arkadas dediki Ben sizi hristiyan yapmak için zorluyor muyum ? Ve madem bu kadar iyi birisiyim hepiniz benden razısınız Allah da beni cehennemeye koymayacaktır tabiki konu uzadı İslam olmadan cennet olmayacağını falan anlattılar ama durum bu işte açıkcası bende öyle dusunuyordum baslarda veya iş yaptığımız bir yahudi var gerçekten çok iyi birisi ticaret ahlakı olan birisi mesela üzülüyordum onun için yahudi ve cehenneme gidecek diye ama ne bilim şimdi Allah merhamet gösterecektir bu konu bizim dusunduğumuzden daha farklı bir boyuta sahiptir diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: rocky bayboğa

Hocam Kuran da Allah katında tek din İslamdır diyor bu sebeple diğer dinlere mensup olanlar Cehenneme gidecekler yargısı çıkarılıyor bunu cami hocamız bile söyluyor lakin en basit örnek okulumda David isimli Gurcu ve Hristiyan bir arkadasım var ben size sadece bugune kadar böyle çok az insan tanıdım diyeyim herkese yardım etmeye calısan kızlara bakmayan ilgilenmeyen yani zinadan uzak durmaya calısan bir kez kufur etmeyen bir insan bizim arkadaslar bunu musluman yapmak istediler sen bu kadar iyiyken cehenneme gitme diyerek arkadas dediki Ben sizi hristiyan yapmak için zorluyor muyum ? Ve madem bu kadar iyi birisiyim hepiniz benden razısınız Allah da beni cehennemeye koymayacaktır tabiki konu uzadı İslam olmadan cennet olmayacağını falan anlattılar ama durum bu işte açıkcası bende öyle dusunuyordum baslarda veya iş yaptığımız bir yahudi var gerçekten çok iyi birisi ticaret ahlakı olan birisi mesela üzülüyordum onun için yahudi ve cehenneme gidecek diye ama ne bilim şimdi Allah merhamet gösterecektir bu konu bizim dusunduğumuzden daha farklı bir boyuta sahiptir diyorum

işte o herkese yardım etmeye çalışanlar isa peygamberi ilah olarak görmeyen allahın peygamberi olarak görenler ve allaha kulluk eden bu 3 ilahi dinden olanlar cennete alınacaktır kuranda bir ayet vardıda hatırlamadım allah katında en son ve en gerçek din islamdır ama allaha kulluk etmiş hristiyan veya yahudi cennete alıncaktır diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsaken54 -- 7 Şubat 2016; 20:46:41 >

• Diyanet İşleri
    3/ÂLİ İMRÂN-64:
    De ki: “Ey kitap ehli! Bizimle sizin aranızda ortak bir söze gelin: Yalnız Allah’a ibadet edelim. O’na hiçbir şeyi ortak koşmayalım. Allah’ı bırakıp da kimimiz kimimizi ilâh edinmesin.” Eğer onlar yine yüz çevirirlerse, deyin ki: “Şahit olun, biz müslümanlarız.”

Kitap ehli: Kitap indirilenler.

Bu ayetmi hocam. Zaten Peygamberlerin hepsi Tevhidi tebliğ etmişlerdir. Ne yazıkki bu birleme tahrif olmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: RealW

quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

quote:

quote:

quote:

quote:

bende sana bir müslüman olarak şunu tavsiye ederim ;
    din konusunda her söylenene inanma (bende eskiden senin gibi inanırdım ,o bahsettiğin durumları din zannederdim)
    Kuran dan ayrılma ,o seni en doğru yola götürür ,insanlar ise her yere

Kuran beni yanlış yere götürüyorsa bırak götürsün ,çünkü ben ondan hesaba çekileceğim (hadislerden yada ehli sünnetten değil)
    sen anlaşılan tarikata üyesin (ta başta anladım ama söylemek istemiyordum) ,sana tavsiyem Kuran'a dön ,o sana her konuda yol gösterecektir

eğer ben senin dediklerini bilmesem sen haklı olurdun ,oysa ki çok uzun yıllar bende senin gibi düşündüm ve bir gün araştırma gereği duyduğumda yazıklar olsun bunlara dedim
    sabah erken kalkan din icat etmiş ve bir insan Allah adına yalan söylüyorsa daha ne diyeyim ?

Buradaki yazıyı iyice oku istersen.

http://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=776

ben Kuran okurum ve başka bir şeye ihtiyacım yok
    daha önceleri de defalarca söylediğim gibi başkalarının fikirleri kendini bağlar

Kuranı Kerim'i kim sana açıkladı ? Kuranı Kerim kendiliğinden mi insanlara vahiy olundu ?

sana şimdi peygamber mi okuyup anlatıyor ?
    o devirlerde Kuran kitap halinde kitapçılarda satılmadığı için tabi ki peygamber okuyup anlatacaktı
    okuma yazma oranı sıfıra yakın olan bir dönemde ,alın size kitap kendiniz okuyun mu diyeceklerdi ?
    her olay sonrası gelen ayetleri yerlerine koyup nasıl anlayacaklardı ?

siz şimdiki zamanı sanki o zaman da aynıymış gibi düşündüğünüzden sürekli hataya düşüyorsunuz ama inatla haklı çıkmaya çalışıyorsunuz

"... Resûlullah'ın size getirdiklerine yapışınız. O'nun size yasak ettiği şeylerden de uzak olunuz. Allah'dan korkunuz. Çünkü Allah'ın vereceği ceza ağırdır."(Haşr, 59/7)

"Bana Kur'an-ı Kerim ve onunla birlikte, bir onun kadarı daha (yani sünnet) verildi."

Başka bir hadis-i şerifte de, "Bir kişiye, koltuğuna yaslanmışken hadisim ulaşır da, 'Aramızda Allah'ın kitabı var, ondaki helali helal, haramı da haram sayarız.' derse (bilsin ki) Resûllullah 'ın haram kıldığı da Allah 'ım haram kıldığı gibidir." buyurulmuştur.

Kur'an sünnetsiz, sünnet de Kur'ansız düşünülemez.

arkadaşım ya sen benim yazdıklarımı hiç okumuyorsun yada dalga geçiyorsun
    ayette yazanı sana daha kaç defa anlatacağım ?
    vahiy geldiği dönemde sünnet diye bir şey mi vardı ?
    "sen din nedir bilmezdin ,öğretmedik mi" ayeti yok mu ?
    Kuran sünnetullah dır ,yani zaten sünnettir (kanundur)

Allah'ın kanunları
    peygamberin kanunları

diye 2 ayrı kanun olur mu ?
    olursa bu Allah'a küfür olmaz mı ?

bırak peygamberin sünnetini ,erkeklerin sünnet olmasının dini gereği dahi uydurmadır
    yine tekrar edeyim ,sünnet denilen uygulamaların içinde Kuran'ı doğrulayan hadisler var ,lakin öyle hadisler var ki Allah muhafaza insanı dinden çıkartacak cinsten

• Cennet cehennem gibi mekanlar sırf inananlar için kurulmuş mekanlardır. Buraya mummin olan kimseler girer. Kitabın dışındaki kimseler için yaratılan bir mekan yoktur.

Bu kimselere unutulma cezası vardır. Onlar gafil davrandı hak sozu getireni alaya aldı ve bizi de alaya alabileceğini zanneti denen kimse kitabın dışındadır. Bunlara kitabın içinden bir hukum yoktur. Kitabın dışında olan ise olum ve isyan başlığında olmak üzere yeme içme ureme gibi hallerin sonuçlarıdır.

Bu durum da dünyaya has sonuçlar doğurur. Hesabı kitabı iktiza etmez.

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bende sana bir müslüman olarak şunu tavsiye ederim ;
    din konusunda her söylenene inanma (bende eskiden senin gibi inanırdım ,o bahsettiğin durumları din zannederdim)
    Kuran dan ayrılma ,o seni en doğru yola götürür ,insanlar ise her yere

Kuran beni yanlış yere götürüyorsa bırak götürsün ,çünkü ben ondan hesaba çekileceğim (hadislerden yada ehli sünnetten değil)
    sen anlaşılan tarikata üyesin (ta başta anladım ama söylemek istemiyordum) ,sana tavsiyem Kuran'a dön ,o sana her konuda yol gösterecektir

eğer ben senin dediklerini bilmesem sen haklı olurdun ,oysa ki çok uzun yıllar bende senin gibi düşündüm ve bir gün araştırma gereği duyduğumda yazıklar olsun bunlara dedim
    sabah erken kalkan din icat etmiş ve bir insan Allah adına yalan söylüyorsa daha ne diyeyim ?

Buradaki yazıyı iyice oku istersen.

http://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=776

ben Kuran okurum ve başka bir şeye ihtiyacım yok
    daha önceleri de defalarca söylediğim gibi başkalarının fikirleri kendini bağlar

Kuranı Kerim'i kim sana açıkladı ? Kuranı Kerim kendiliğinden mi insanlara vahiy olundu ?

sana şimdi peygamber mi okuyup anlatıyor ?
    o devirlerde Kuran kitap halinde kitapçılarda satılmadığı için tabi ki peygamber okuyup anlatacaktı
    okuma yazma oranı sıfıra yakın olan bir dönemde ,alın size kitap kendiniz okuyun mu diyeceklerdi ?
    her olay sonrası gelen ayetleri yerlerine koyup nasıl anlayacaklardı ?

siz şimdiki zamanı sanki o zaman da aynıymış gibi düşündüğünüzden sürekli hataya düşüyorsunuz ama inatla haklı çıkmaya çalışıyorsunuz

"... Resûlullah'ın size getirdiklerine yapışınız. O'nun size yasak ettiği şeylerden de uzak olunuz. Allah'dan korkunuz. Çünkü Allah'ın vereceği ceza ağırdır."(Haşr, 59/7)

"Bana Kur'an-ı Kerim ve onunla birlikte, bir onun kadarı daha (yani sünnet) verildi."

Başka bir hadis-i şerifte de, "Bir kişiye, koltuğuna yaslanmışken hadisim ulaşır da, 'Aramızda Allah'ın kitabı var, ondaki helali helal, haramı da haram sayarız.' derse (bilsin ki) Resûllullah 'ın haram kıldığı da Allah 'ım haram kıldığı gibidir." buyurulmuştur.

Kur'an sünnetsiz, sünnet de Kur'ansız düşünülemez.

arkadaşım ya sen benim yazdıklarımı hiç okumuyorsun yada dalga geçiyorsun
    ayette yazanı sana daha kaç defa anlatacağım ?
    vahiy geldiği dönemde sünnet diye bir şey mi vardı ?
    "sen din nedir bilmezdin ,öğretmedik mi" ayeti yok mu ?
    Kuran sünnetullah dır ,yani zaten sünnettir (kanundur)

Allah'ın kanunları
    peygamberin kanunları

diye 2 ayrı kanun olur mu ?
    olursa bu Allah'a küfür olmaz mı ?

bırak peygamberin sünnetini ,erkeklerin sünnet olmasının dini gereği dahi uydurmadır
    yine tekrar edeyim ,sünnet denilen uygulamaların içinde Kuran'ı doğrulayan hadisler var ,lakin öyle hadisler var ki Allah muhafaza insanı dinden çıkartacak cinsten

Asıl sen benle dalga mı geçiyorsun ? Kuranı Kerimin yanında aynı zaman Peygamberin (Aleyhi Salatu ve Selam) söylediği şeyleride yerine getireceksiniz diyor Allah. Soruya bak yav vahiy geldiği zaman sünnet diye bir şey var mıydı ? Sen bu soruyu ciddi ciddi mi sordun ? Senin herhalde yaşın küçük. Sen biraz daha büyü bu yanlışların hepsinin farkına varırsın.

Kuran ile sünnet birbiri ile bağlantılıdır. Birbirinden kopamaz. Sana Kuranı Kerimde namaz kıl diyor, hac et diyor ama nasıl kılacaksın ? Bunun içinde işte sana bunları anlatacak Peygamber (Aleyhi Salatu ve Selam) gönderilmiştir. İşte biz bunlara sünnet diyoruz. Bu son zamanlarda belki her zaman böyleydi ama milleti sünnete inandırmamak için demek böyle bir yol açılıp milletin kafasını karıştırmak istiyorlar. Yani nereden bunları saptırırsak iyi diyorlar. Çok yanlış bir yoldasın, ben sana söyleyeyim. Ayrıca dediğim gibi yaşın küçük ise ileride anlayacağını düşünüyorum.

(Yakında, “Allah’ın kitabının dışında uyacağımız bir şey tanımıyorum” diyenler çıkacaktır.) [Ebu Davud]

(Bir zaman gelir, beni yalanlayanlar çıkar. Bir hadis söylenince, “bunu bırak, Kur’andan söyle” derler.) [Ebu Ya’la]

(Bir zaman gelir, sünnetimi öldüren kimseler çıkacak. Allah bunlara lanet etsin!) [Deylemi]
    (Sünnetimden yüz çeviren benden değildir.) [Müslim]

(Bana uyan Cennete girer, uymayan, isyan eden Cennete giremez.) [Buhari]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C302EA147 -- 15 Şubat 2016; 13:57:59 >

• o kadar anlattım bana hala hadis örnekleri getiriyor :(
    sen ne zaman tarikat,diyanet ,şeyh,şıh gibi durumları bırakıp ,Kuran'a sarılırsın işte o zaman gerçeği görürsün
    lakin hiç umudum yok ,çünkü beyin yıkama yaptıkları için doğruları görsen bile kabul edemiyorsun

nasıl namaz kılınacağını anlattığım halde dön dolaş ,nasıl kılacaksın deyip duruyorsun
    insanoğlu bilgisayar,uçak,akıllı telefon gibi bir sürü aleti üretecek zekaya sahip ama birkaç farzı birileri olmadan öğrenemeyecek ???

hac ise ,hadi onu da anlatayım (Kuran da anlatıldığı şekilde)

ayın hareketlerine göre zamanı belirleyip ,ihrama girip
    Arafat vakfesi (geceyi orada geçirip ,dua ve ibadet etmek)
    sonra Müzdelife'e ve oradan Mina da vakve ibadetleri
    sonrasında kurban kesimi ,saçları traş
    Kabe'i tavaf ,hac duası

bu kadar
    arada unuttuğum kısım varsa , o kısımları ben yazmayı unutmuşumdur ama Kuran mutlaka anlatmıştır

birde hac ibadetinin gün sayısını dahi uydurmuşlar
    hac süresi 2 gündür (2.gün hacı olursun)
    uzatmak isteyenlerin bu süreyi uzatabileceği bildirilmiş ama farz kılınmamış

peygamberler insanları cennete yada cehenneme sokup,çıkartmaz
    sadece tebliğ ederler ,gerisini Allah bilir (Buhari ise hiç bilemez)

hadislerin genel amacı Kuran dışına çıkabilmektir ,bu şekilde olmayanları dahi varmış gibi gösterebilirsin (din böyle bozulur)
    gerçi hadislerde olmayanları dahi sizler dinmiş gibi göstermekten çekinmiyorsunuz (misal mevlit ,misal kutlu doğum vs.)

bir insanda gerçek Allah korkusu olmayınca yapmayacağı ,demeyeceği kalmıyor

bu anlattıklarım sana sondu ,çünkü peygamber gelip senin yanlışta olduğunu söylese inanmazsın ,çünkü biad ve bidat ruha işlemiş

• Eğer böyle devam edersen ve bu şekilde ölürsen ne dediğimi çok iyi anlarsın. Kuranı Kerim ile sünnetler birbirine bağlıdır. İkisini birbirinden ayrı tutamazsın. Bunu ortaya atanlar müslümanların aklını karıştırmak için söylenmiş yalanlardır. Seninde belli ki kafanı karıştırmışlar. Diyecek bir söz yok. Ben sana ne anlatırsam aynen bir ateiste söylediğim gibi hiç umursamıyorsun bile. Seninle bir ateistin inanç konusunda bir fark olması lazım.

http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=14540

sen beni boşver benim cevabım hazır
    eğer bu nedenle soru sorulursa aynen şunu söyleyeceğim
    "ben Allah'ın kitabı Kuran'ı kabul ettim ve onun bildirdiği gibi hanif olmayı seçtim ,bu nedenle ceza görecek olmam saçma değil mi ) "

peki siz ne cevap vereceksiniz ?
    "atalarımızın dinine uyduk ,bizi onlar kandırdı mı diyeceksiniz "

sen kimsin ki de milletin dinini sorguluyorsun ?
    işte sizi böyle saptıran o meşhur uydurma hadisleriniz
    ateist ile hanif kişileri aynı gören zihniyetten ancak ışid gibi oluşumlar çıkıyor (Hz.İbrahim de hanif di ,Hz. Muhammed de ,ve sana göre onlarında ateistlerden farkı yok)

sizin beyniniz tarikatlarda yıkanmış ve bir daha zor düzelir
    gerçi tarikatleri terk edenler direk ateist oluyor ya neyse

birde bana ikide bir ehli sünnet sitelerinin linklerini verip durma ,onların ne olduğunu ben yıllar önce öğrendim
    ne kadar hadis kitabı+alim vs. nin sözü varsa getirip anlattıklarını zannediyorlar (o kadarını din tüccarlığı yapan kitapçılarda çok rahat bulursun)

tekrar ediyorum ,sen bu yola yeni girmişsin ,ben çıkalı yıllar oldu
    sen sadece birilerinin anlattıklarını doğru kabul ediyorsun (yani ataların dinine) ,ben ise yıllardır okuyup araştırıp hangisinin doğru olduğunu çoktan bulmuşum

bana akıl vereceğine biraz düşün ,müşriklerden farkınız ne ?
    onlarda atalarının yalanlarına inanıp mahvoldular ,sizin sonunuz da öyle olacak
    ben uydurma din istemiyorum ,istesem onlara benzer yüzlerce hadis yazarım (çünkü düşünmeden kabul edersiniz)

• Kim sana bunların böyle olduğunu söyledi ? Ben bu düşüncelere kendinin sahip olduğunu düşünmüyorum. Çok yanlış düşüncelere sahipsin.

• quote:

kim söyledi derken ?

Yani kaynak olarak nereden faydalandın ? Bağlandığın bir yer veya hoca büyük ihtimal vardır diye düşünüyorum. Yoksa kendin mi bunların böyle olduğunu düşünüyorsun ?

ha şahsen araştırmazsan bu ülkede sorduğun herkes papağan misali aynı şeyleri söylüyor
    din, diyanet ve tarikatların elinde olunca farklı ses duymak pek mümkün olmuyor

ben 30 lu yaşlarda Kuran okumaya başladım ama o zamanlar internet vs. kaynak olmadığı için sadece okumakla kaldım (gerçi o zamanlarda söylenenler ve uygulamalarla ,Kuran arasında çok ilgisizlik seziyordum ama insan korkuyor)
    dini inancın olması için illa birine bağlanma sözü tamamen yalandır (bunu diyanet ve tarikatlar kasten söyleyip ,kendilerine bağlanılması için söylüyorlar)

ömrüm ehli sünnet+hanif+ateist sitelerinde savaşla geçti :)
    bu nedenle ehli sünnetim diyen birisinin de ,ateistim diyen birisinin de ne söyleyeceğini ezbere biliyorum :)

• Cennet ve cinnet kavramlarını duşunecek olursak birinde yaradanu tealanın adaletinin diğerinde de apaçık zulmunun olduğunu goruruz.

Mesela bir tefekkurle Allahu yeala denen inancın aslında taraf olduğunu duşunun. Bir şekilde dünyada taraf olmuş olsun. Mesela onun isimleri insanlara konunca veya melek cinsiyet sahibi edilince veya meryem evlendirilince o da zatına karşı bir tavır olduğundan bahisle yerde ğadap ve rahmet olarak gozukme ihtiyacı hissetsin.

Yani aslında iki düşünce var iyi-kotu guzel-çirkin rahmet-gazap gibi. Bunların tarafları da Allahu Teala denen imani duruş olursa varsayılan her tecavuzun savaşın katliamın musebbibi ve sonucundan etkileneni yine yine aynı imani duruştur.

Cennet ve cehennem dahi bana göre öyledir. Dünya Allahu nun ğadabı ile rahmetinin yarıştığı bir mecradır ve olan bitenden habersiz olmak bir yana belki de tarafıdır.

Bu açıdan zerre miktar haksızlık olamayacağı da anlaşılır. O sizin yaptıklarınızdan bihaber değildir der kuran-ı hakim.

• Ehli Sünnet nedir ha ? Sen neysinki kendi kendime onu yaptım şunu yaptım diyorsun ? Sen önce git Ehli Sünnet nedir onu öğren. Bana burada gelip güya bir şeyler anlatıyor. Bende ne diyor diyorum. Ehli sünnet Kuranı Kerim ve Peygambere (Aleyhi Salatu ve Selam) uymadır. Bu nedir ha ? Git öbür tarafa sana ne olduğunu gösterirler.

Yahu senin bilgin ne ki ben şöyle yaptım böyle yaptım diyorsun. Tabii sen bir imam azamdan daha üstünsün değil mi ? En büyük Ehli Sünnet alimlerinden. Adam Yatsının abdestiyle iki rekat namaz ile sabah namazına kadar Kuranı Kerimi hatim edermiş. Keramet kendisine hak olan bir alimdir. Böyle kişiler Allah ile irtibata bile geçebilirler. Gülüyorum sadece senin bu haline. En acı durum nedir biliyor musun ? Bu adamların kendini hiçbir şey olarak görmemesi ve senin gibilerinde havada uçması. Yani inşaallah böyle devam etmezsin ama böyle ölürsen bak Ehli Sünnet neymiş sana gösterirler ?

• quote:

dini öğrenmek için kimseye ihtiyacın yok
    Kuran boşuna mı var ?
    ayrıca her tür kaynağı okudum,dinledim,araştırdım

ha şahsen araştırmazsan bu ülkede sorduğun herkes papağan misali aynı şeyleri söylüyor
    din, diyanet ve tarikatların elinde olunca farklı ses duymak pek mümkün olmuyor

ben 30 lu yaşlarda Kuran okumaya başladım ama o zamanlar internet vs. kaynak olmadığı için sadece okumakla kaldım (gerçi o zamanlarda söylenenler ve uygulamalarla ,Kuran arasında çok ilgisizlik seziyordum ama insan korkuyor)
    dini inancın olması için illa birine bağlanma sözü tamamen yalandır (bunu diyanet ve tarikatlar kasten söyleyip ,kendilerine bağlanılması için söylüyorlar)

ömrüm ehli sünnet+hanif+ateist sitelerinde savaşla geçti :)
    bu nedenle ehli sünnetim diyen birisinin de ,ateistim diyen birisinin de ne söyleyeceğini ezbere biliyorum :)

Hocam birşeyi merak ettim, namazlarını neye göre kılıyorsun , nasıl kılıyorsun ?

Kabeye gittiğinde neye göre tavaf yapacaksın, nasıl yapacaksın ?

''Peygamber size neyi verdiyse onu alın, size neyi yasakladıysa da ondan kaçının.)[Haşr 7]''

''Size, âyetlerimizi okuyacak, sizi her kötülükten arıtacak, size kitabı ve hikmeti öğretecek ve bilmediklerinizi bildirecek aranızdan, bir resul gönderdik. [Bekara 151]''

''Kur’anı insanlara açıklayasın diye sana indirdik [Nahl 44]''

Bu ayetlerdende anlaşıldığı üzere kitabı ve hikmetini anlayabilmek için ''sünnet ve hadis'' olmalıdır. Hiç bir yardım almadan Kur'an'ı anlıyorum demek öncelikle okuduğun Kur'an'a terstir.

''Dinini öğrenmesi için bir kimsenin eline, en uygun tercümeyi vermek, okyanus ortasında bulunan insana bir tahta parçası vermekten daha kötüdür''

http://www.zehirli.org/konu/yalniz-kur-an-diyenler-musluman-degildir.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnksy92 -- 25 Şubat 2016; 11:47:30 >

Intel 9100F // Zotac Gtx 1060 6gb // asus h310m-k r2.0 // corsair vengeance lpx 2x8gb 2400mhz ddr4 // hı-level 480 GB // powerboost 500W // ACER SA230 75hz

Hyundai i20 2017 1.4 crdi style

M.KEMAL ATATÜRK !

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.