Şimdi Ara

Cennet Papağanı Besleyenler var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Aramızda Cennet Papağanı Besleyenler var mı?

Varsa nasıl hayvanlar oldukları hakkında bilgi verir misiniz?

‘Yâ Hû!’ hitabı
    ‘Hû’ya aşina olana yapılır, O’nu bilen O’nun edebini bilir
  • Ya bende alacağım ama yavru ve sadece erkek bir tane..Cana yakınlar mı diye sormak istedim?

İnsana alışkanlıkları nasıl yani?

Orjinalden alıntı: FatihFerah

Ya bende alacağım ama yavru ve sadece erkek bir tane..Cana yakınlar mı diye sormak istedim?

İnsana alışkanlıkları nasıl yani?

‘Yâ Hû!’ hitabı
  • Yani pek öyle yakın değiller diosun..Peki sen yavrudan mı almıştın? Yoksa öyle normal 1-2 yaşında falan mı?
  • Beslemedim ama okuduklarıma göre çok hınzır hayvanlar.Yapmadıkları yaramazlık kalmıyor.Muhabbet kuşlarını alıştırman lazım ve bunun içinde çok küçük bir erkek yavru alman gerekiyor yoksa alışamıyorlar.

"There's Only Room For One Snake.. And One Boss!"
  • Bizlede de iki tane var cennet papağanı erkek ve dişi. 3 senedir bizleler ama hala alışamadılar bize. Daha yeni yeni yakınımıza gelmeye başladılar yoksa katiyen gelmiyolar elimi uzattığımda kaçıyolar, sadece dişi olan birazdaha yakın davranıyo onada çok yavaş bi şekilde yaklaşıp karnını kaşıyabiliyorum onada korka korka izin veriyo 5snden sora kaçıyo. Ben hiç sevmedim bunları kısaca Ama eşi olduğu için öyle olduğunu düşünüyorum ben tek olsa daha çabuk alışırdı heralde.

Aldığımda da çok küçük değildiler tam hatırlamıyorum ne kadarlıktılar ama çok küçük değildiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metborn -- 23 Mart 2006; 8:52:41 >
    Kedi alıcam ama ördeğim var
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • LOVE BIRD
    CENNET PAPAĞANI

Bu minik papağanların çok çeşitli renkleri vardır, Macaw ya da Cockatoolara oranla çok daha sessiz ve sakindirler. Sürüler halinde yaşarlar,bu yüzden her zaman için bir arkadaşa ihtiyaç duyarlar.
    Duygularını çok açık ifade ederler,çevresinde olanlara son derece ilgili ve duyarlıdırlar. El ile beslemeye alıştırdığınız aşk kuşları ile aranızdaki bağ çok daha kuvvetlenecektir. Konuşturdum diyenler varsa da konuşabilen papağanlardan oldukları söylenemez. Papağan severler için en cazip tarafı boylarının ufaklığı ve görünüşlerindeki sevimliliktir.

Sanırım yeterli...

• Çok küçük olmaları gerekiomuş alışmalaro için...mesela sanırım uçmaya yeni yeni başladığı dönemler falan..

Uçamadığından elinde sürekli hoplatarak omzuna falan koyarak alışmalarını sağlıomuşsun..

Orjinalden alıntı: FatihFerah

Yani pek öyle yakın değiller diosun..Peki sen yavrudan mı almıştın? Yoksa öyle normal 1-2 yaşında falan mı?

‘Yâ Hû!’ hitabı
  • Benim bildiğim cennet papağanları hep çift halinde satılır.

Kendinize bir azman arıyorsanız muhabbet kuşundan vazgeçmeyin
  • bende istiyorum
    ama bakamayacağımdan korkuyorum
    bu arada fiyatları nedir?
  • Bayıldım buna..Cinsi ne acaba ya?

‘Yâ Hû!’ hitabı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

@metborn
    Dikkat ette onlar seni gömmesin
    30-40 sene yaşayabiliyorlarmış

Yoook ya?? Vay anasını

Gerçi erkek olan hasta bizim bulamadık çaresini kanatları hariç gövdedeki tüyleri dökldü kalmadı pek, ondan biri gidici ama diğerini bilmem o gömebilir beni

La 40 sene yaşasa ben 60'ımı geçince mi ölcek o şimdi

• Ben 2 tane yetişkin yabani papağanı alıştırdım.Onlara yakın davrandığınız sürece alışıyorlar yaaa.Şu an da muhabbet kuşu besliyorum.Aldığımda 6-7 aylıktı.Yani yetişkin denilebilecek bir yaşta aldım ve aldıktan 3-4 ay sonra konuşturdum.Her türlü eziyeti yapıyorum(hergün öpmeden edemiyorum) ama küsmüyor bi tanem beniiiimmm

işte benim bi tanem;

edit:papağanlar iyi bakıldığı sürece çok uzun yıllar yaşıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DesertRose -- 22 Mart 2006; 13:47:42 >

• Bende var.Eğer yeterli ve düzgün şekilde ilgi gösterirsen çok cana yakınlar.Hatta şöyle söyliim.Papağan ben yokken evde konuşmaz.Ama kapıdan adım atayım bağırmaya başlar.Evde ben varken bana kimse dokunamaz kıskanır.Ben bebek severken kendini hırpalar.
    Sesin olduğu yerlerde sesi bastırmak için sürekli ses çıkarır.Ama çok sempatik ve çok güzel bir kuştur.Tek kötü yanı cennet papağanları konuşamıyor.

Fazla büyümezler.Çok yem yer suyu çabuk bitirirler.2 günde bir suluklarının temizlenmesi suyun değiştirilmesi gerekir.Yemliği metal almanı tavsiye ederim yoksa plastikler dayanmıyor.Gagasını kemirsin diye taş alma hiç kasmıyo sadece ipini koparıyo.Kafes tüllerini kemirmeye bayılıyolar.1 yılda 3 kere tül değiştirdik.

Kafesinin muhabbet kuşu kafesinden geniş olmasına dikkat et.Başlarda insan görünce kafes dibine inerler.

Ve en çok dikkat edilmesi gereken unsur.Asla sana tam alışmadan parmağını falan uzatma.Deşer delik deşik eder

• Ok teşekkürler açıklamalar için..Peki Birde Cardinal Kuşu satılıyor mu acaba Pet Shoplarda falan?
    Bilen var mı? Onuda düşünüyorum..
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.