Şimdi Ara

Cennet'de vaad edilenler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Biz erkeklere cennette bakire huriler vb. tatlar vaad ediliyor. Peki kadinlarin odulleri nelerdir? Su an aklima takildi cunku cennette kiskanma hissi olmayacak diyen bir din adamini isittim tv. de. Bu zat cennette sevdiklerimiz ile birlikte olacagimizi ve herkesin esit yasta olacagini belirtti. Peki ben huriler ile birlikte iken, benimle ayni yasta olan, esim, annem, bacim ile ayni ortamda olacagim bana biraz garip duygular yasatiyor. Kadinlarin odulleri nelerdir? Onlar ne yapacaklar cennette?

Lutfen gercekten bilgisi olan arkadaslar yorumda bulunsun. Tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• meme tasvip ediliyor

• erkeğe huri kadına nuri olacak mümin kardeşim
  • Arkadaslar lutfen sulandirmayalim. Ciddi ciddi aklimi cok karistiran bir mevzuu bu.

• Gılman

Ayrıca huriler seks kölesi değildir,hizmetçidir yardımcıdır
  • Cennet hem mümin erkeklerin, hem de mümin kadınların nimetler içinde yüzdüğü bir mekandır. Yani cennetin nimetlerinden erkekler kadar kadınlar da istifade edecek, bütün nimet ve ihsanlar her iki cinse de verilecektir.

Cennet ve cennetlikler en güzel ve tatlı bir şekilde Kuran'da anlatılır. Çoğu yerde mümin erkeklerle birlikte, mümin kadınlar da zikredilir. Mesela, Tevbe Suresinin 72. ayetinin meali
    Allah, mümin erkeklere ve mümin kadınlara devamlı kalacakları, içlerinden ırmaklar akan cennetler, Adn cennetlerinde hoş meskenler vaad etmiştir. Allah'ın rızası için en büyük mükafattır. İşte büyük kurtuluş budur.

Dünya kadınları cennete girdikten sonra kötülüklerden, kıskançlık ve benzeri çirkin huylardan arınacaklar, içleri de dışları gibi berrak ve ter temiz olacak, güzellikte hurileri geçecekler.Cennet ehli kadınlar güzellikte o kadar ileride bulunuyorlar ki, sadece bir tek tırnağı dünyaya görünse güneşin ışığını kapatacak kadar parlaklıkta olan hurilerden daha güzel olacaklar. Bir kadının bundan daha güzel bir şey tahayyül etmesi mümkün müdür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 11 Nisan 2016; 16:51:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Burak-09k

Arkadaslar lutfen sulandirmayalim. Ciddi ciddi aklimi cok karistiran bir mevzuu bu.

ayetin neresinde bakire diye geçiyor , kadın olduğu bile anlaşılmıyor hurilerin , illa oryantalizm kafası gibi mi düşünelim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • boşver kardeş karıları napacan erkek erkegede yeteriz cennette
  • quote:

Orijinalden alıntı: Escherich

quote:

Arkadaslar lutfen sulandirmayalim. Ciddi ciddi aklimi cok karistiran bir mevzuu bu.

ayetin neresinde bakire diye geçiyor , kadın olduğu bile anlaşılmıyor hurilerin , illa oryantalizm kafası gibi mi düşünelim

el değmemiş diyor kardeşim ayette kadın değil demek cahilliktir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onurlu Bir Adam

quote:

quote:

el değmemiş diyor kardeşim ayette kadın değil demek cahilliktir

Hangi ayetten bahsediyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koks34

Cennet hem mümin erkeklerin, hem de mümin kadınların nimetler içinde yüzdüğü bir mekandır. Yani cennetin nimetlerinden erkekler kadar kadınlar da istifade edecek, bütün nimet ve ihsanlar her iki cinse de verilecektir.

Cennet ve cennetlikler en güzel ve tatlı bir şekilde Kuran'da anlatılır. Çoğu yerde mümin erkeklerle birlikte, mümin kadınlar da zikredilir. Mesela, Tevbe Suresinin 72. ayetinin meali
    Allah, mümin erkeklere ve mümin kadınlara devamlı kalacakları, içlerinden ırmaklar akan cennetler, Adn cennetlerinde hoş meskenler vaad etmiştir. Allah'ın rızası için en büyük mükafattır. İşte büyük kurtuluş budur.

Dünya kadınları cennete girdikten sonra kötülüklerden, kıskançlık ve benzeri çirkin huylardan arınacaklar, içleri de dışları gibi berrak ve ter temiz olacak, güzellikte hurileri geçecekler.Cennet ehli kadınlar güzellikte o kadar ileride bulunuyorlar ki, sadece bir tek tırnağı dünyaya görünse güneşin ışığını kapatacak kadar parlaklıkta olan hurilerden daha güzel olacaklar. Bir kadının bundan daha güzel bir şey tahayyül etmesi mümkün müdür

Cennet'de vaad edilenler.

• cennet diye bir şey yok
    cehennem de yok

huriler de yok

tartışmayı bırakalım artık boş boş şeyleri
  • https://youtu.be/ye_W1nYRyn8

• quote:

quote:

Televizyonda bir din adamı söyledi bunları. Hatta huriler için henüz göğüsleri tomurcuklanmis, bakire genç kızlar dedi. Bakirelikleri bozulur bozulmaz Allah tarafından tekrar bakire olacaklar dedi. Erkeklerin ödüllerini bu kadar ayrıntılı anlattı ama kadınlara ne verilecek anlatmadi. Ben de anam, bacim, eşim orada ne yapacak vb şeyleri düşünmeye başladım. Aklıma garip garip şeyler geliyor ve ben bu konuda aydınlanmak istiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• cennet kadar sıkıcı bir yer yoktur ... ben kötülüğü daha çok seviyorum
  •  Cennet'de vaad edilenler.

@ileri iade
  • quote:

quote:

quote:

Televizyonda bir din adamı söyledi bunları. Hatta huriler için henüz göğüsleri tomurcuklanmis, bakire genç kızlar dedi. Bakirelikleri bozulur bozulmaz Allah tarafından tekrar bakire olacaklar dedi. Erkeklerin ödüllerini bu kadar ayrıntılı anlattı ama kadınlara ne verilecek anlatmadi. Ben de anam, bacim, eşim orada ne yapacak vb şeyleri düşünmeye başladım. Aklıma garip garip şeyler geliyor ve ben bu konuda aydınlanmak istiyorum

Açıklamaya bakın :http://www.diniyazilar.com/2014/11/bu-ne-be/

• Bu tip vaadleri hemen hemen tüm dinlerde ve inanışlarda görebilirsiniz.
    Zaten insanlara bu gibi vaadler sunmaz iseniz onlardan inanmalarını bekleyemezsiniz.
    Araştırdıkça dinlerin insanları kontrol altında tutmak için ortaya çıkarılan "ÇOK GÜZEL" bir amaç olduğu fikri daha çok yatıyor aklıma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İlluminatideİmam

Bu tip vaadleri hemen hemen tüm dinlerde ve inanışlarda görebilirsiniz.
    Zaten insanlara bu gibi vaadler sunmaz iseniz onlardan inanmalarını bekleyemezsiniz.
    Araştırdıkça dinlerin insanları kontrol altında tutmak için ortaya çıkarılan "ÇOK GÜZEL" bir amaç olduğu fikri daha çok yatıyor aklıma.

Aklim zaten allak bullak, siz de bu söylemleriniz ile beni daha çok umutsuzluğa itiiyorsunuz!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ona bakarsan senin dört kadına kadar evlenebilmem mümkünken onların böyle bir şansı yok.İslamda mantık arama derim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.