Şimdi Ara

CENG-SENG mezunları iş bulamıyor iddiası (tartışma)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar birkaç yerden gördüğüm ve duyduğum kadarıyla, maaş yükümlülüğü gibi konularda kolaya kaçmak adına iş yerlerinin artık mühendislik mezunu insanlar yerine matematik, bilgisayar bilimleri / programcılığı, ybs vs. gibi giderlerini daha kolay sağlayabileceği bölüm mezunlarına yöneldiği gibi iddia duydum.

bu ne kadar doğru ne kadar yanlış bir bilgim yok, yurt dışında böyle bir şey olacağını sanmıyorum fakat ülkemizde böyle bir şey mümkün olabilir gibi geldi bana malum ekonomiden dolayı.

bu konu hakkında bilgi birikimi olan arkadaşları ve mantıklı veya mantıksız bulduğu kısımlar olan arkadaşları, konuyu tartışmaya davet ediyorum.

birde son zamanlarda okumak önemsiz, sıkı çalışmayla iyi yazılımcı olursun gibi garip muhabbetler dönerken insanın kafası karışıyor valla, bilemiyorum hangisine inanmamız gerekiyor  

edit : iddiayı ortaya atan ben değilim, doğru mu yanlış mı onu öğrenmeye çalışıyorum sizler gibi. Lütfen konu sahibi olduğum için iddiayı ben ortaya atmışım gibi tavırlara girmeyin, yükselmeyin bana  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DFE16C857 -- 7 Temmuz 2022; 18:58:56 >

• Zırva başlıklarda bugün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerçek bi cengaver bunu yapan firmada zaten çalışmaz gider googleda çalışır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Özel üni seng mezunuyum, okuldayken kendimi yazılım alanında ahım şahım geliştirmedim, erasmus vb işlerle ugrastım daha çok

İş ararken zorladıgım zamanlar oldu ama buldum.

Benimle beraber mezun olanların da %95 i iyi kötü bir yerlere gelmiştir şuana kadar.

• Sanmıyorum.
    Mühendislik yanına diğer bölüm mezunlarını da işe alıyor olabilirler ama mühendis gelmesin mat mezunu gelsin diye koşul koyacaklarını sanmam.

Sıkı çalışmayla yazılımcı olursun ama bilgisayar mühendisi olamazsın.

"Yapmamanız gereken en önemli şey, başka bir disipline gidip bir yandan da kendinizi Bilgisayar Mühendisliği konusunda eğitebileceğinizi sanmanız. Ne kadar iradeli de olsanız buna zaman bulamayacaksınız. Ayrıca size temel teşkil edecek bir bilgi de almıyor olacaksınız. Bu hata, pek çok kişi tarafından yapılmaktadır. Deneyimimiz, bu usulle başarıya ulaşabilen insan sayısının ihmal edilebilecek kadar az olduğudur. Ayrıca bu durumda elinizde diploma olmayacak ve hep 'alaylı' muamelesi göreceksiniz."

Sitede sorulara cevap var.
    user.ceng.metu.edu.tr
    BiLGiSAYAR MUHENDiSLiGiNE iLiSKiN SIKCA SORULAN SORULAR
    https://user.ceng.metu.edu.tr/~ucoluk/bm/#OSYM%20basarisiz%20ama%20istekli

Cevaplara katılıp katılmamak size kalmış ama ben de bu siteyi oluşturan hocam ile aynı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaralıPanda -- 7 Temmuz 2022; 16:26:11 >

• Çok saçma bir konu olmuş birdaha olmasın

• Yıldırım0705 kullanıcısına yanıt

Tabi efendim emredersiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Hocam güzel açıklamış

• Üniversite eğitimi traş zaten, kalifiye olan hangisiyse onu alırlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sysmmhg S kullanıcısına yanıt

hani

• Kebapçıya websitesi yapan ajanslar için dediğin doğru.

Ama düzgün ürünü olan şirketler hala mühendislik öğrencisi alıyor.

Çünkü mühendislik eğitimi almış bir kişi problemleri daha sistematik ve doğru yolla çözüyor.

• Ablamın eşi ODTÜ matematik mezunu yazılımcı. Söylediğine göre lise mezunu canavar gibi yazılımcılar varmış.

Bir diğer gördüğü örnek; adam 2 yıllık biyomedikal bitirmiş, yazılımcı olmuş. Alakaya çay demle. Her şey mümkün.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.