"Akademi Türkiye", "Acemi Birlik", "Ah Polis Olsam" gibi projelerle adından söz ettiren sunucu ve oyuncu Öykü Serter, geçtiğimiz cumartesi spor yapmak için dışarı çıktığı sırada komşusunun Pitbull cinsi köpeğinin saldırısına uğradı. Daha önce de apartmanın güvenlik görevlisine saldıran köpek, Öykü Serter'i önce sol kalçasından ısırdı. Öykü Serter yere düştükten sonra, köpek iki ayağından da ısırmaya devam etti. Öykü Serter'i köpeğin dişlerinden kurtaran, apartmanın güvenlik görevlisi kucağına alarak 3. kattaki dairesine taşıdı.
Sunucu Serter, yaptığı açıklamada, köpeğin kendisini koklayıp uzaklaşacağını düşündüğünü söyledi. Serter, "Müthiş bir boğuşma yaşadım. Elimi dişlerinin arasına sokarak çenesini açtım. Sahibi köpeği ayaklarıyla yere yapıştırmaya çalışıyordu. Evcil bir köpek değil. Her türlü tedbir alınmalıydı" dedi.
Polise şikayetçi olan Öykü Serter, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kuduz aşısı olduktan sonra, Memorial Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hastane yetkilileri, sağ ayağının kemiğinde çatlak saptanan Öykü Serter'in tedavisinin tamamlandığını, taburcu işlemlerinin dün akşam bitirildiğini belirttiler. Aynı gece gece şikayetlerinin artması ve psikolojik açıdan kendisini iyi hissetmemesi üzerine gece 01.30'da yeniden hastahaneye gelen Serter'in Okmeydanı'ndaki Memorial Hastanesi'nde tedavisi devam ediyor. Kapısında "Dikkat Köpek" tabelası bulunan Baltalimanı'ndaki Lalezar Apartmanı'nda oturan Tekstilci Bülent Ağır'ın, pitbull köpeğini ağızlık takmadan dolaştırdığını söyleyen komşuları, "Kimi zaman da tasmasız dolaştırıyor. Çok tehlikeli" dediler. Bülent Ağır'ın şikayet üzerine Fatih Sultan Mehmet Polis Merkezi'nde ifade verdikten sonra, köpeğiyle birlikte evini terk etti.
PİTBULL'UNU ISIRIP SAKİNLEŞTİRDİ
FRANSIZ asıllı komşusu tekstilci Bülent Ağır’ın Pitbull-boxer kırması köpeğinin saldırısına uğrayan Sunucu Öykü Serter dün hastaneden taburcu olduktan sonra evinde yaptığı basın açıklamasında büyük bir tehlike atlattığını söyledi. Kendisine saldıran köpeği, sahibinin sahip olamadığı türden bir hayvan diye tanımlayan Öykü Serter, “Sahibi üzerimden aldıktan sonra, köpeğini ısırarak sakinleştirdi. Bu görüntüyü asla unutamam” diye konuştu. Öykü Serter yaptığı basın açıklamasında yaşadığı olayın şokunu hala üzerinden atamadığını belirterek “O kadar güçlü bir hayvan ki tutmak mümkün değil. Ayak bileklerimi ısırmaya başladığında ellerimi ağzına soktum, korkunç bir basınçla ısıran çenesini açmayı başardım. Daha sonra sahibinin ve güvenliğin yardımıyla zorda olsa kurtuldum. Sol baldırımda derin ısırıklar var. Evcil bir hayvan değil. Eğer köpeğini çok seviyorsa ona maske takarak dolaştırmalı. Bildiğim kadarıyla bu köpeğin ilk vukuatı değil. Başıma daha kötü şeyler de gelebilirdi” diye konuştu. Koltuk değnekleri ile yürüyebilen Öykü Serter, canına kastedildiğini belirterek Bülent Ağır’dan da şikayetçi olacağını söyledi.
Türkiye’de 2004 yılında çıkan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 14. maddesine göre Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretme, sahiplendirme, ülkeye girişini, satışını ve reklamını yapma, takas etme, sergileme ve hediye etmek yasaklandı.
çenesiyle 2 ton basan bir hayvanın çenesini 50 kiloluk kadın nasıl açabilir anlamadım ben ... geçmiş olsun
Madem ki elini ağzına kadar uzatabilmiş, çenesini açmaya çalışacağıma parmağımı gözüne sokardım şahsen. Can bu hiçbir şeyden önemli değil, kendimi kurtarmam gerekiyorsa biran düşünmeden gözünü çıkartırdım.
vallahi elim yetişse öyle bi yumruk yerdi ki dünyanın yolunu bulamazdı.
bu kopeklerden nefret ediyorum.
Godiva +1, Tv de izlerken aynı yorumu pederle beraber yaptık.. Hayt be Pitbull'un kaç kuvvetlik çenesini ayırabilmiş ha.. Ondan oraya 15 tane koysak ayıramaz onu, gereksiz gereksiz reklamlar yapıyorlar yine.
Belki de yaınlıyoruzdur, aramızda bir Zeyna vardır ?.. Hmm...
onu bunu geçin sahibi hayvanı ısırmışta anca bırakmış
ucuz kurtarmış walla daha beter ederdi
insanın canı tehlikede olunca gücünü kontrol edemeyebiyor arkadaşlar tecrübe ile sabittir dizimden ısıran köpeği tekmeledim hayvan biraz uzağa gitmiş
quote:
Orjinalden alıntı: cause_of_death
Godiva +1, Tv de izlerken aynı yorumu pederle beraber yaptık.. Hayt be Pitbull'un kaç kuvvetlik çenesini ayırabilmiş ha.. Ondan oraya 15 tane koysak ayıramaz onu, gereksiz gereksiz reklamlar yapıyorlar yine.
Belki de yaınlıyoruzdur, aramızda bir Zeyna vardır ?.. Hmm...
1.5 ton basıyor safkan pitbull ayrıca üst ve alt dişi birbirine değmediği sürece bırakmaz kurbanını
Madem ki elini ağzına kadar uzatabilmiş, çenesini açmaya çalışacağıma parmağımı gözüne sokardım şahsen. Can bu hiçbir şeyden önemli değil, kendimi kurtarmam gerekiyorsa biran düşünmeden gözünü çıkartırdım.
...
Vallahi elime taşı alır kafasını parçalıya parçalıya dağıtırdım,geri kalanıda koliye koyar sahibine verirdim... Bu kadar canimisin derseniz,bu köpeklere ve onların sahiplerine illet oluyorum......Net ve kesin,istinsna da görmüyorum...
ben, benim ufacık finomun çenesini açamıyorum. köpeği olan denesin köpeğin çenesini açmaya çalıştığınızda köpeğin derisi yukarı gelir ama dişler (yani çene) hiç hareket etmez.
hatta köpeğe bile gerek yok siz çenenizi sımsıkı kapayın çeneyi açmaya çalışın yanağınızdaki deri hareket eder ama ağız oynamaz ağzı oynatmak için deriyi şöyle 1-2 m. yukarı kaldırmak gerekir
yalan söylüyor Öykü hanım
quote:
Orjinalden alıntı: vozer
emin olunki size de saldırsa söylediklerinizi yapcağınızı hiç sanmam
O panikle acaba kaçımız burdan sakin sakin dediklerini uygulayabilir?
Doğru olduğunu zannetmiyorum,kaç ton basınç yapıyormuş o canavar...
quote:
gülmekten gözümden yaş geldi ama etkili bi çözüm gibi görünüyor
quote:
Orjinalden alıntı: MMXex
quote:
gülmekten gözümden yaş geldi ama etkili bi çözüm gibi görünüyor
nasıl etkili burda normal bir köpekten bassetmiyoruz. Bu köpekler ısırdıklarında tokluk basınç yapıyor yetmiyor cenesini sağ sola ceviriyor. Bu nedemek biliyormusun orayı resmen kopartıyor bunu yapan başka hayvan ise timsahtır. Isırdıkdan sonra etrafında dönüp avını etkisiz hale getirir. Sen parmak sokana kadar ya baldırından ısırılmış yada kolundan parça kopmuştur onun yerine biber gazı veya danzer kullanın.
ya köpek ne yapsın bir yandan öykü tırnaklıyor hayvanın ağzının içini bir yandan bekçi üstüne ayağıyla bastırmış bir yandanda sahibi ısırıyor iki ton miki ton can bu kardeşim bukadarına da dayanmaz
Bu köpek kadar gereksizi yok sanırım...zarardan başka bi halta yaramıyor kaç yıldır bu köpeğin manşet olduğu haberleri izliyorz...
Kağıt üzerinde teorik olarak evet çok güçlü görünüyor. Fakat yetişkin bir insanın ciddi yara alsa bile altedebileceğine inanıyorum bu köpeği. Tabi ki ben de ilk önce kaçmayı denerim, hatta bir iki ısırık alsam bile kurtuluyorsam kaçarım ama baktım kaçamıyorum ısırdı ve bırakmıyor o zaman ne yapacaksınız? En etkili yöntem göz. İki elinizi aynı anda ısıramayacağına göre parmaklayın gitsin gözünü.
Ayrıca bu pitbull denen köpek kaç kg? Daha önce de hep düşünürdüm ve tam düşündüğüm şeyi bir adam yaptı. Birkaç yıl önce serserinin biri kasten köpeğini bir dükkan sahibine saldırtmıştı. Adam aynen benim düşündüğüm gibi köpeği kaldırıp dükkan camlarına vura vura perişan etti. Her tarafı parçalanmıştı köpeğin. Adam da yara bere içindeydi ama sonuçta kurtardı kendisini.
Bu orada olay anında bu düşündüklerimi yapabileceğim konusunda eminim. Çünkü yapı olarak paniğe kapılmayan bir insanım. 30 yaşındayım ve hayatımda paniklediğim bir an hiç ama hiç olmadı. Ne bir kavgada ne de trafikte... Annemin de içinde olduğu önümde giden araç takla attı gözlerimin önünde. Soğukkanlılığımı kesinlikle kaybetmedim. Defalarca köpek saldırısına da uğradım ama pitbull değildi. Birkaç sokak köpeğini saymazsak saldıranlar hep Alman Kurduydu.
Sonuçta kimse ısırılmak istemez ama kimsenin yardım edemeyeceği bir ortamda yetişkin bir insanın panikleyip teslim olmadığı sürece kendisini pitbull'dan kurtaracağına inanıyorum. Bu benim düşüncem.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
quote:
Kağıt üzerinde teorik olarak evet çok güçlü görünüyor. Fakat yetişkin bir insanın ciddi yara alsa bile altedebileceğine inanıyorum bu köpeği. Tabi ki ben de ilk önce kaçmayı denerim, hatta bir iki ısırık alsam bile kurtuluyorsam kaçarım ama baktım kaçamıyorum ısırdı ve bırakmıyor o zaman ne yapacaksınız? En etkili yöntem göz. İki elinizi aynı anda ısıramayacağına göre parmaklayın gitsin gözünü.
Ayrıca bu pitbull denen köpek kaç kg? Daha önce de hep düşünürdüm ve tam düşündüğüm şeyi bir adam yaptı. Birkaç yıl önce serserinin biri kasten köpeğini bir dükkan sahibine saldırtmıştı. Adam aynen benim düşündüğüm gibi köpeği kaldırıp dükkan camlarına vura vura perişan etti. Her tarafı parçalanmıştı köpeğin. Adam da yara bere içindeydi ama sonuçta kurtardı kendisini.
Bu orada olay anında bu düşündüklerimi yapabileceğim konusunda eminim. Çünkü yapı olarak paniğe kapılmayan bir insanım. 30 yaşındayım ve hayatımda paniklediğim bir an hiç ama hiç olmadı. Ne bir kavgada ne de trafikte... Annemin de içinde olduğu önümde giden araç takla attı gözlerimin önünde. Soğukkanlılığımı kesinlikle kaybetmedim. Defalarca köpek saldırısına da uğradım ama pitbull değildi. Birkaç sokak köpeğini saymazsak saldıranlar hep Alman Kurduydu.
Sonuçta kimse ısırılmak istemez ama kimsenin yardım edemeyeceği bir ortamda yetişkin bir insanın panikleyip teslim olmadığı sürece kendisini pitbull'dan kurtaracağına inanıyorum. Bu benim düşüncem.
evet saygı duyorum ama göze parmak atıp etkisiz hale gelicek bir köpek değil, aynı olay benim dayımın başına geldi arkadaşıyla şakalaşırken dayım arkadaşını şakayı şakadan çıkartıyor, dayım arkadaşını dövüyor dayımın üstüne köpeğini salıyor dayımı baldırından ısırdığı için dayım eski komando sinirleniyor nokia 8850 si vardı onu köpeğin kafasına dik şekilde birkaç kez vuruyor ve köpek hissetmiyor 1 değil 2 değil kafasına dikine vuruyor bide metal kasa en sonunda telefon boydan boya çatlayıp kırılınca köpek ne olduysa bırakıyor dayım o sinirle bi tanede tekme atıyor. Dayımla arkadaşının arası nasıl bilmiyorum ama dayım evde veya işyerinde köpek alıp beslememi istemiyor hatta kızıyor.
çenesiyle 1,5 ton kuvvet uyguluyormuş bu hayvanlar pardon canavarlar