Şimdi Ara

Çenem kütlüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
19.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ağzımı açıp çenemi hafif öne getirip ağzımı kapatınca kulağımın altında bi kütleme sesi geliyor. Bağımlılık oldu bu bana geceleri uyanıp yarım saat kütletiyorum ağrı yok ama sinir bozucu en sonunda vurucu sert bi kükürdetmeyi başarabilirsem rahatlıyorum o hafif ağrıyor uyuşmuşluk hissi veriyor o anda uyuduysam uyudum yoksa gene baştan başlıyor herşey.

Bunun tedavisi nasıl olur?

• Dostum sen çeneyle ilgili Bi hastalığa yakalanmışsın aynısı arkadaşta vardı biliyorum Çenenin arkasındaki kemikler yanlış büyürse vs birbirinin içine doğru büyüyormuş buda sürekli kütlemesine neden oluyormuş. Kutletmede bilindiği gibi az bir miktar sıvı dışarı çıkar Sn bir defa kutlettiğin için o sıvı sürekli birikme yapıyor kutletesin gelmesi normaldir. Ameliyatla felan düzeliyor galiba bu sorun kemikleri düzeltiyorlar

geçmiş olsun ama doktora görünün bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ağzımı her açıp kapadığımda trak-trak ses gelir sol şakağımdan..

Tedavilik bişey değil ki bu.. Niye bu kadar takıldın anlamadım..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kütürdeme değil de tam tıkır tıkır eder bende de kıkırdağımsı bir yapıdan geliyor gibi. Sanırım çenem saptı o yüzden olabilir. Bir yıl önce felan ağrı yapıyordu ama artık yapmıyor. Biraz daha yapsa kesinlikle doktora gidecektim.Ağrı olmasını normal karşılamamın sebebi ise romatizma hastası olmam.Ve 3 aydır iğnemi olamıyorum üretimi durdurdular.

NOT:Yaş 18
  • djoz kullanıcısına yanıt
    Dün gece saat 4 gibi uyandım oturdum yatağa yarım saat tak tak tak kütürdettim en sonunda büyük kükürdeme sesini duydumda rahatlayıp uyudum.
  • aynisi bende de var. lanet olsun ki bu illet bana da denk geldi. agzimi cok acsam cene kemiklerim birbiri icine geciyor. takinti yok ama bazen oyle bir kutluyor ki kirilacak saniyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynisini bende de var. tik yok ama kutletme sesi var.
    gecen sene yemek yerken kitlendigi bile oluyordu. hizli bi sekilde acip kapatinca duzeliyordu agri ile, sanki kemik oynamista onu yerine takiyorum.
    artik agri yok kitlenme yok ama her acmamda kitir kitir ufak sesler geliyor ve tam acmaya zorladigimda sag taraf(kutleyen taraf) agriyor ufaktan
    doktorla ugrasilir mi, bilemem..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ayak bileğim burkuldu ve şişti
    10 yıl önce açıldı
    Ön Yan saçlarım uzamıyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bey Amca

Dün gece saat 4 gibi uyandım oturdum yatağa yarım saat tak tak tak kütürdettim en sonunda büyük kükürdeme sesini duydumda rahatlayıp uyudum.

• Bay çene konuya bekleniyor.....

• quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl_Şaman

Kütürdeme değil de tam tıkır tıkır eder bende de kıkırdağımsı bir yapıdan geliyor gibi. Sanırım çenem saptı o yüzden olabilir. Bir yıl önce felan ağrı yapıyordu ama artık yapmıyor. Biraz daha yapsa kesinlikle doktora gidecektim.Ağrı olmasını normal karşılamamın sebebi ise romatizma hastası olmam.Ve 3 aydır iğnemi olamıyorum üretimi durdurdular.

Allah şifa versin kardeşim.. Dilerim problemin en kısa zamanda çözülür..

• Bende de var aynısı bir ara doktora gittim tedavi bi işe yaramadı bıraktım. En kötüsü de masum masum esnerken bir anda kitleniyor, çok kötü bir acı giriyor çeneye.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yorgun şair

quote:

Orijinalden alıntı: Bey Amca

o

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl_Şaman

Kütürdeme değil de tam tıkır tıkır eder bende de kıkırdağımsı bir yapıdan geliyor gibi. Sanırım çenem saptı o yüzden olabilir. Bir yıl önce felan ağrı yapıyordu ama artık yapmıyor. Biraz daha yapsa kesinlikle doktora gidecektim.Ağrı olmasını normal karşılamamın sebebi ise romatizma hastası olmam.Ve 3 aydır iğnemi olamıyorum üretimi durdurdular.

Allah şifa versin kardeşim.. Dilerim problemin en kısa zamanda çözülür..

Sagol hocam . Ilaci bir depoda bulduk ama alamadik alicaz bakalim. Gerci ilac olsa da agri lluyo ama napalim

• ben bu problemle alakalı birkaç hekim gezdim. dedikleri şey çözümü yok. ameliyat ile düzelebilir fakat çene cerrahı basit birşey değil. o yüzden pek tercih edilmiyor.

yapman gereken çeneni çok zorlamaman. kendi kendine kesinlikle tıkırdatmaman. ayrıca çenelik verilebiliyor geceleri takıyorsun. 80 tl birşeydi ben istemedim. sadece ilerlemesini durdurmak amaçlı tedavi amaçlı değil. eğer ilerlerse çene kilitlenmesine yol açıyor.
  • Bi arkadasta yapiyordu ayni boyle . Yoksa senmisin muharrem

• yemek yerken falanda abime oluyordu doktora gitti. doktor demiş ki yemek yerken falan çok yavaş ye çeneni çok açma demiş . bi dene belki düzelir çok açma çeneni
  • canın şeker çekmiş
  • Bu işin doğrudan tedavisi yok . Sadece büyük lokma çiğneme ve ağzını aniden çok açıp kapama . Yoksa kat küt ses geliyor çeneden
  • bizimde bi arkadaşın kütlüyodu küt diye gitti adam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.