< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem2602 -- 2 Mart 2010; 20:23:58 > |
|

1 Mobil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem2602 -- 2 Mart 2010; 20:23:58 > |
|
Platonik aşkın zarif ve anlaşılması güç doğasını yakalayan şiirler arıyorsanız, Cemal Süreya'nın eserlerinin ötesine bakmamalısınız. Bu Türk şair, platonik aşk şiirlerinin pek çok ünlü örneğini kaleme almış ve bunlar, duyguların derinliğini ve yoğunluğunu ifade etmedeki ustalığıyla öne çıkmaktadır.
Süreya'nın platonik şiirleri, aşıklar arasındaki fiziksel yakınlığı reddetmekle birlikte, duygusal ve zihinsel bağlantının gücünü kutlar. Şiirleri, karşılıksız veya imkansız aşkın acısını ve güzelliğini araştırır ve okuyuculara bu karmaşık duyguların doğasını derinlemesine inceleme olanağı sunar.
İşte Cemal Süreya'nın platonik aşk şiirlerinden bazı alıntılar:
Süreya'nın platonik aşk şiirleri kısa ve özlüdür, ancak duygusal derinlikleriyle okuyucuları kendine çeker. Platonik şiirler meraklısıysanız veya platonik aşkın doğasını keşfetmek istiyorsanız, Cemal Süreya'nın eserlerini mutlaka incelemelisiniz.
|
|
|
|
|
| _____________________________ |
|
|
Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk) |
|
|
![]() Yaşasın tam özgür Forumlar birliği!
|
|
|
|
"Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol..."
Mustafa Kemal ATATÜRK |