Şimdi Ara

Cemaat Yurtları ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
4.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu tür yurtlarda kalmanın avantajı ve dezavantajı nedir tecrübeliler cevaplarsa sevinirim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Takip

• Özet:Cemaate gidersen lisede kaldığın yerden devam edersin.Eve çıkarsan üniversiteli olursun,kendini tanırsın.Tabi bu sana bağlı.Eve çıkıp da emeklilik hayatı yaşarsan yapacak bir şey yok.
  • universiteli olmak icin eve cikmana gerek yok. hatta sahsi tavsiyem, eve cikma. cemaat yurtlarindan baska yurtlar da var. mesela kyk yurtlari ve istanbuldaysa bir suru ozel yurt da bulabilirsin yada varsa okulunun yurdu, yada daha ilimli cemaatlerin,derneklerin yurtlari(bihmet mesela)
    gulen cemaatinin yurtlarini tavsiye etmiyorum. haftasonlarinda ve tatillerde anlamadigin kitaplari okuma yarismasi yaptirdiklari kamplarda bulabilirsin kendini.
  • dusunceni bilmem ama o yurtlara bir kez girmen hayatinin yonunu tamamiyla degistirecektir.Kim olmak istedigine karar vermelisin oncelikle.
  • Görünüşe göre hiç bi avantajı yok gibi görünüyo .

• Hocam eve çıkmadan bir kişi kendi sınırlarını göremez.Kendi başına neler yapabileceğinin,otokontrol ve disiplin anlayışının gelişmesi için bire birdir.Giriş çıkış saatinden aylık bütçe kontrolüne kadar her şey sende olacak.

Bazı arkaşların söylediği çok komik.

Bir yada en fazla iki yıl yurtta kalınabilir.Ama daha fazla kalırsan üniversiteli değil liseli olarak kalırsın.

Üniversiten bitmiş ama daha kendi başına neler yapabileceğinin farkında bile olmazsın.

Bir an önce anlaşabildiğin kişilerle eve çıkmalısın.Bu arkadaşları bulana kadar da cemaat olmayan özel bir yurtta veya devlet yurdunda kalabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmrxa -- 16 Ağustos 2013; 11:30:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kyk uzak yurtlar
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kendini maklube başında risale okurken bulabilirsin
    ama öğrenciyle iyi ilgileniyorlar
  • Yani düzgünce kalmadan kimse bilmediği için çoğu yine totodan sallamış.( Bir kaç kişi hariç)
    Kalacağın cemaatin yurduna bağlı bu durum biraz.Hiç birinde aşırı serbest ortam yoktur bunu bilesin.Ama kimi diğerlerine göre daha serbesttir.Yani bu olay biraz bağıl bir durumdur.Devlet yurtları gibi yada diğer özel yurtlar kadar serbestlik vermezler.Gece saat sınırı gibi şartları vardır ama şöyle ki bazılarında imkan olarak çok yarar sağlayabiliyor.Burs+Yemek gibi ekstra masraflardan seni kurtarabiliyorlar buda nerdeyse 200-300 lirana denk gelir.Maddi yönden yardımları yüksek,Manevi yöne önem veren biri isen yada en azından bilgi sahibi olmak istersen dini konularda bu konudada yardımları çok fazla ama herkesin düşündüğü gibi hacı hoca yapmıyorlar kimseyi (Yine Bazı yurtlar hariç).Yani yurtta kalıp görmeden bilemezsin bu tarz şeyleri.Ben böyle bir yurtta kaldım yemek+Burs yardımı sağladılar.Dini yönden kendime birşeylerde kattım.Arkadaşlık ortamlarıda üst seviye oluyor.Birçok arkadaş edindim.Her ortamdan arkadaşımın bulunduğunu söyleyebilirim üniversitede
    Gülenin yurtları bu konuda uzak durmanı tavsiye ettiğim yurtlardan biri.Diğer cemaatlerede önyargılı bence davranma iyileri çıkar.Gerçekten insani davrananları var.Gülenede yaklaşma dememin sebebi seni tamamen hizmetkarları gibi yapmaya çalışıp ordan buraya kamplar diye yollarlar ders çalışmana engel olmasalarda çeşitli etkinlikler diyerek başka şeylerle oyalayabilirler seni.

Direk eve çıkman dumura uğratır açıkça söyleyim eğer dışarda kalmadıysan ama ortama 1-2 sene uyum süreci yurtta çok kolay geçirilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-768DB40EF -- 16 Ağustos 2013; 12:14:49 >

• En mantıklısi bir iki sene özel yurtta kalıp sonra eve çıkmak gibi :)

• Cemaat yurdu en güzelidir bakma sen kimseye. İnsanların dilinde dolaşıp duruyor yok kitap okuma yok zorla namaz yok kamp 2 sene boyunca kaldım hiçte öyle birşey olmadı. Lisede oluyo ama üniversitede serbestsin. Sadece kapıya tıklarlar namaz kılıyoruz gelmek istermisiniz derler tercih sizindir zorlama kesinlikle yoktur. Tabi namaz kılmak günümüzde nasıl bir hal aldıysa ayıplanır gibi bakılıyor. Cemaat yurdundayım dediğimde insanların bakışı değişiyor. AAA bunlar namaz kılıp Kur'an okuyordur Sohbette yapıyorlardır Dininide öğreniyorlardır gibi anlamsız bir bakışla bakıyorlar sana. Açıkçası ilk gittiğimde bende böyle düşünüyordum etrafında insanların dedikleri ile hareket ettim babam zorla yazdırdı neler çektirdim adama bırakıp gidecem rezalet bir yer diye. Sonra anladım ki ne ben nede bana cemaat yurduğunu kötüleyenler haklıymış. Oraya gidince anladım dinimi bilmiyormuşum ben. O kadar çok detay varmış ki ben orada öğrendim. Keşke hep cemaat yurdunda kalsaydım dedim. 2 sene öncesine baktığımda bir hiçmişim o zaman anladım. Herşeyimle değiştim oturmam kalkmam konuşma tarzım herşeyim hiç Fethullah Gülen kitabıda okumadım. Sadece her hafta bir kişi geliyordu konferans salonuna sohbet vermek için Peygamberimizden Kurandan Ayetlerden Hadislerden Ve rivayetlerden bahsediyordu ilkte onlarada gitmedim sonra arkadaş zoruyla gittim ve artık o perşembe günü gelsede birşeyler öğrensem diye dua ediyordum. HEr o sohbette Bir adım daha ilerliyordum o sohbetlerden sonra çok boş bir insanmışım dedim. Aynı zamanda derslerimede çalışıyordum ve genelde bölümde derece yapanlar bizim yurtta idi. Çünkü ister istemez o ortama ayak uyduruyorsun ve başarı ardından geliyor. Çünkü tedbir tevekkül takdir hepsini yapıyorsun. TEdbir olarak ders çalışıyorsun Tevekkül ediyorsun ben çalıştım gerisi Allahtan ve Takdir Allahtan geliyor. Emin ol o yurtta olmak bile çok güzel. Etrafında güzel insanlar ile tanışıyorsun tabiki kötüsü var muhakkak her yerde olduğu gibi. Bence kimseyi dinleme git kendin kal gör. Ama cemaate karşı olarak gidersen pek bir şey elde edemezsin. Yok beyin yıkıyorlarmış seni çalıştırıyorlarmış yalan kardeşim Allahın kitabını öğretmek Beyin yıkamaksa bırak yıkasınlar. Daha imanın şartlarını say desen sayamayan insanlar Fethullah gülen ve cemaatine iftira atıp tutuyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin5306

Cemaat yurdu en güzelidir bakma sen kimseye. İnsanların dilinde dolaşıp duruyor yok kitap okuma yok zorla namaz yok kamp 2 sene boyunca kaldım hiçte öyle birşey olmadı. Lisede oluyo ama üniversitede serbestsin. Sadece kapıya tıklarlar namaz kılıyoruz gelmek istermisiniz derler tercih sizindir zorlama kesinlikle yoktur. Tabi namaz kılmak günümüzde nasıl bir hal aldıysa ayıplanır gibi bakılıyor. Cemaat yurdundayım dediğimde insanların bakışı değişiyor. AAA bunlar namaz kılıp Kur'an okuyordur Sohbette yapıyorlardır Dininide öğreniyorlardır gibi anlamsız bir bakışla bakıyorlar sana. Açıkçası ilk gittiğimde bende böyle düşünüyordum etrafında insanların dedikleri ile hareket ettim babam zorla yazdırdı neler çektirdim adama bırakıp gidecem rezalet bir yer diye. Sonra anladım ki ne ben nede bana cemaat yurduğunu kötüleyenler haklıymış. Oraya gidince anladım dinimi bilmiyormuşum ben. O kadar çok detay varmış ki ben orada öğrendim. Keşke hep cemaat yurdunda kalsaydım dedim. 2 sene öncesine baktığımda bir hiçmişim o zaman anladım. Herşeyimle değiştim oturmam kalkmam konuşma tarzım herşeyim hiç Fethullah Gülen kitabıda okumadım. Sadece her hafta bir kişi geliyordu konferans salonuna sohbet vermek için Peygamberimizden Kurandan Ayetlerden Hadislerden Ve rivayetlerden bahsediyordu ilkte onlarada gitmedim sonra arkadaş zoruyla gittim ve artık o perşembe günü gelsede birşeyler öğrensem diye dua ediyordum. HEr o sohbette Bir adım daha ilerliyordum o sohbetlerden sonra çok boş bir insanmışım dedim. Aynı zamanda derslerimede çalışıyordum ve genelde bölümde derece yapanlar bizim yurtta idi. Çünkü ister istemez o ortama ayak uyduruyorsun ve başarı ardından geliyor. Çünkü tedbir tevekkül takdir hepsini yapıyorsun. TEdbir olarak ders çalışıyorsun Tevekkül ediyorsun ben çalıştım gerisi Allahtan ve Takdir Allahtan geliyor. Emin ol o yurtta olmak bile çok güzel. Etrafında güzel insanlar ile tanışıyorsun tabiki kötüsü var muhakkak her yerde olduğu gibi. Bence kimseyi dinleme git kendin kal gör. Ama cemaate karşı olarak gidersen pek bir şey elde edemezsin. Yok beyin yıkıyorlarmış seni çalıştırıyorlarmış yalan kardeşim Allahın kitabını öğretmek Beyin yıkamaksa bırak yıkasınlar. Daha imanın şartlarını say desen sayamayan insanlar Fethullah gülen ve cemaatine iftira atıp tutuyorlar.

Her cemaat yurdu senin dediğin gibi olmuyo malesef

• bu konular hakkında çok yazdım da artık yazmıycam herkes dışarıdan gördüğü gibi bakıyor olaylara hani o kadar yazıyoruz okuyan adam yok

örnek veriyorum
    vcemaat yurduna kalan arkadaşım var hemde bu katı cemaat hani nurcular sizin bldiğinizle fem dershanelerin abilerin bağlı olduğu cemaat değil,daha katısı

biz bu arkadaşla alkol de alıyoruz,gece dışarıda da kalıyoruz,karı kız da var kısaca her türlü ortamı yaşıyoruz anlıycağınız,yurttan kimse de demiyor nerdesin gelsene diye

olay sizde bitiyor yaamak isteyene her yer üniversite hayatı
    eve çıkıp sefillik çekeceğinize yurtta kalın yemeğinizi banyonuzu hijyenik şartlarda takılın dışarıda illa ki evde kalan arkadşalarınız olur yamanın onlara işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabrizo -- 18 Ağustos 2013; 12:16:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: realmrxa

Özet:Cemaate gidersen lisede kaldığın yerden devam edersin.Eve çıkarsan üniversiteli olursun,kendini tanırsın.Tabi bu sana bağlı.Eve çıkıp da emeklilik hayatı yaşarsan yapacak bir şey yok.

eve çıkarsan üniversiteli olurmuşsun evde kalmayanlar yurtta kalanlar asosyal mi takılıyor kardeşim bilmeden etmeden kulaktan dolma bilgilerle yazın durun,sanki eve çıkan adamın kapısında kızar yatıyor....sen sosyal neşeli bir adam değilsin villa tut kendine yine de üniversite hayatı yaşayamazsın iş sende biter
  • quote:

Özet:Cemaate gidersen lisede kaldığın yerden devam edersin.Eve çıkarsan üniversiteli olursun,kendini tanırsın.Tabi bu sana bağlı.Eve çıkıp da emeklilik hayatı yaşarsan yapacak bir şey yok.

Eve çıkında pislik içinde yaşayın, yiyecek doğru düzgün sıcak yemeğiniz olmaz, eşyanız olmaz, paranız olmaz, öyle takılırsınız evde. Babanız 10 binlira maaş alıyorsa ne ala
  • 6 senedir üniversitedeyim(2.üniversitem).Cemaate girip de üniversite hayatını doğru düzgün yaşayan görmedim.Ardık kendi de biter kısmını ne kadar etkiler orasını çıkan arkadaşlara sormak lazım.

Nereye davet edersem genelde işleri oluyor arkadaşların.Artık bilemiyorum.

Devlet yurdu için biraz daha farklı bu durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akeneton34

quote:

Eve çıkında pislik içinde yaşayın, yiyecek doğru düzgün sıcak yemeğiniz olmaz, eşyanız olmaz, paranız olmaz, öyle takılırsınız evde. Babanız 10 binlira maaş alıyorsa ne ala

Sana kalmış arkadaşım orası.Pislik içinde yaşayıp yaşamamak da ev düzeninizde gayet size kalmış bir şey.Aldığınız kredi ile birlikte ailenizin 400 yollaması konfor içinde yaşatabilir sizi (istanbul ve ankara'da daha düşük standartta yaşarsınız ama yine de gayet makul).Bunun içinde ailenizin 10 000 almasına gerek yok.

Eve çıkan kızların evleri ve düzeni gayet uygundur mesela.Hepsinin ailesi 10 000 mi alıyor şimdi?Laf!

Size bakar o iş.

• Üniversite hayatı yaşamak denilen olay kişiden kişiye değişir.Kimisine göre üniversite hayatı yaşamak çok fazla gezip tozmak,alkol almak,istediğini yapıp eğlencelere katılmak olabilir kimisine göre akademik araştırmalar yapmak olabilir kimine göre kendini manevi yönden yetiştirirken derslerini de beraber götürmek olabilir kimisine göre de siyasete atılmak olabilir.

O yüzden üniversite hayatı yaşamak cümlesini çok dillere düşürmenin bir anlamı yok.Kişiden kişiye değişen bir olay.Cemaat yurtlarına gelirsek asla zorla namaz kıldırılıp,kamplara götürülüp zorla kitap okutulmuyor.Çoğu cemaat yurdunun giriş saati ya 23:00 dır arkadaşlar.O vakte kadar dilediğiniz gibi gezebilir,kız arkadaşlarınızla takılabilirsiniz.Hiç sıkıntı olmaz ;)
  • quote:

6 senedir üniversitedeyim(2.üniversitem).Cemaate girip de üniversite hayatını doğru düzgün yaşayan görmedim.Ardık kendi de biter kısmını ne kadar etkiler orasını çıkan arkadaşlara sormak lazım.

Nereye davet edersem genelde işleri oluyor arkadaşların.Artık bilemiyorum.

Devlet yurdu için biraz daha farklı bu durum.

açık açık yazmak istemiyorum her şeyi de,sen şakirt adamı çağırırsan herhalde işim var diyip gelmez

burada olay kişinin hayat görüşü yaşamak istediği ortam

cemaate gidip de üniversite hayatını (bu yaşa kısmı herkeste farklıdır) her şekilde yaşayan insanlar yok değil,bi yolunu bulup sosyal etkinlikler kız olsun,alkol olsun yapanlar çok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabrizo -- 19 Ağustos 2013; 13:16:30 >
  • Fethullah'ın yurtlarından uzak dur.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.